Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

68 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2022

 68 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2022 

Ραγδαία αύξηση των δολοφονιών δημοσιογράφων και εργαζόμενων στα ΜΜΕ καταγράφει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) η οποία δημοσίευσε τον ετήσιο θλιβερό κατάλογο προειδοποιώντας για την επιστροφή μιας περιόδου «ελεύθερης στοχοποίησης» των επαγγελματιών ΜΜΕ.

Η ΔΟΔ έχει καταγράψει 68 δολοφονίες δημοσιογράφων και εργαζόμενων ΜΜΕ κατά τη διάρκεια του 2022, έναντι 47 το 2021 και τα τελευταία χρόνια καταγραφόταν πτώση του αριθμού των δολοφονιών. Υπήρξαν, επίσης, 11 θάνατοι που σχετίζονταν με ατυχήματα και ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων τριών δημοσιογράφων και εργαζομένων ΜΜΕ που απεβίωσαν ενώ έκαναν ρεπορτάζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ.

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4: Σίφουνας από την Κρήτη στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4: Σίφουνας από την Κρήτη στο Αγρίνιο 

Εκπληκτική εμφάνιση και μεγάλη νίκη του ΟΦΗ με 4-0 επί του απογοητευτικού Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, με πρωταγωνιστή τον Ντίκο που έβαλε δύο γκολ (τα άλλα ο Τοράλ και ο Τσιλιανίδης). Η κρητική ομάδα πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και ξέφυγε κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Παναιτωλικός έκανε τη χειρότερη φετινή παρουσία του και δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Ο ΟΦΗ έπαιξε εξαιρετικά, συνέχισε την ανοδική πορεία του και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα, καθώς είχε και δοκάρι με τον Νέιρα. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν βαθμολογικό πρόβλημα, αλλά αν συνεχίσουν έτσι δεν αποκλείεται...

Νεκρός 15χρονος μαθητής στο Λάλα Ηλείας - Τον βρήκαν τα αδέλφια του νεκρό στο κρεβάτι του το πρωί της Δευτέρας.

 Ηλεία: Νεκρός 15χρονος μαθητής – Τον βρήκαν τα αδέρφια του 

Ένα παιδί μόλις 15 ετών άφησε ξαφνικά την τελευταία πνοή του στο  Λάλα της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία. Τον άτυχο μαθητή βρήκαν τα αδέλφια του νεκρό στο κρεβάτι του το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, η τραγωδία στο Λάλα αποκαλύφθηκε όταν τα αδέρφια του προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν για να πάνε σχολείο. Ωστόσο, ο μαθητής ήταν ήδη νεκρός. Σύμφωνα με το patrisnews.gr, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία. Φως στα αίτια του θανάτου του, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Ο πρόεδρος του  Λάλα Ηλείας, Νίκος Νικολακόπουλος, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις στιγμές αγωνίας που βίωσε η οικογένεια του έφηβου, ο οποίος έχασε ξαφνικά τη ζωή του, σήμερα το πρωί, ανάφερε.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή . 2 - 1 ξεπέρασε το εμπόδιο του Διαγόρα Ρόδου

 Super League 2: Καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής

Επέστρεψε στις νίκες ο Ηρακλής και πανηγύρισε το τρίτο του τρίποντο σε τέσσερα ματς από την στιγμή που ανέλαβε ο Σάκης Τσιώλης. Ο Γηραιός ξεπέρασε το εμπόδιο του Διαγόρα με 2-1 στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League 2. Οι Θεσσαλονικείς αν και ήταν καλύτεροι, αγχώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν είδαν τους Ροδίτες να πιέζουν και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Άλεξιτς και Γιουμπιτάνα έδωσαν αρχικά προβάδισμα στον Γηραιό, ενώ ο Διαγόρας έχασε τρομερή ευκαιρία να προηγηθεί με τον Σταμένκοβιτς που έκανε ντεμπούτο. Ο Διαγόρας που είχ  δοκάρι στο 85′ με τον Μπούμπα, μείωσε στο 89′ με τον Μαγκάκη και έκανε θρίλερ το ματς μέχρι το τέλος. Ο Ηρακλής με τη νίκη αυτή προσπέρασε τον Διαγόρα στη βαθμολογία και έπιασε στους 14 βαθμούς και την 6η θέση τον Μακεδονικό.

Ηρακλής (Τσιώλης): Παλαβράκης, Πανάγου, Βιτλής, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Πατράλης (87′ Σγουρής), Δόρης (59′ Σίλβα), Τότσκα (59′ Μελούνοβιτς), Τομάς (87′ Κουντουριώτης), Άλεξιτς, Γιουμπιτάνα (76′ Παπαστεριανός).

Διαγόρας (Ανδράλας): Γαλάνης, Μαγκάκης, Τάτσης (59′ Γκρόζντανιτς), Πετράκης (53′ Βουργουντζής), Καραμάνης, Μανιώτης, Παραστατίδης (66′ Παραστατίδης), Παπαϊωάννου (66′ Μπούμπας), Τσιαντούλας, Μουμπάραγκ, Σταμένκοβιτς.

Το πανόραμα της 10ης αγωνιστικής

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 9/1-15/1 2023