Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Χαρδαλιάς: Μην σκεφτεί κανείς να κάνει εκδρομή την Πρωτομαγιά (video)

Για ετοιμότητα της χώρας να περάσει στην επόμενη φάση έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού, ωστόσο τα μέτρα ισχύουν ακόμα κανονικότατα.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου, και ξεκαθάρισε πως.. κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια για εκδρομούλες την Πρωτομαγιά.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων και σε πολλές περιοχές μεγάλη κίνηση, κάτι στο οποίο όπως είπε έπαιξε ρόλο και ο καλός καιρός.
Υπενθύμισε όμως πως τα μέτρα ισχύουν και τα πρόστιμα επίσης, και πως θα πρέπει να τηρηθούν για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη φάση, δηλαδή στην χαλάρωση αυτών.
Περαιτέρω ανέφερε πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια όπως την ξέραμε.

Σε ό,τι αφορά το τι ανοίγει και πότε, τόνισε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο μελετώντας όλα τα δεδομένα.
Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα. Ενημέρωσε επίσης ότι η μετακίνηση από Δευτέρα προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2 στο 13033.

Κορωνοϊός: 16 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο – Στους 130 οι νεκροί


Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανέρχονται σε 16, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 2.506, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχονται σε 130, ενώ 47 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας, έκανε αναφορά και στην κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση.
Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη συζήτηση που γίνεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι για πάντα.
Πρόσθεσε ότι η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει για τις τελικές της προτάσεις ενόψει της χαλάρωσης των μέτρων.