Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ο «Μικρός Αρχηγός» επιστρέφει: Ραμπατζής και Γεωργάκης μιλάνε στον Ε.Τ. για την αναβίωση του εμβληματικού περιοδικού [εικόνες]

   

Ο πιο θρυλικός «Μικρός Αρχηγός» στο Φαρ Ουέστ επιστρέφει σε νέες περιπέτειες!

Το εμβληματικό περιοδικό, που κέρδισε χιλιάδες αναγνώστες από το 1973 όταν πρωτοβγήκε, επανακυκλοφορεί σε μορφή βιβλίου.

Η καταλυτική και εμπνευσμένη πένα του σπουδαίου εικονογράφου του, του Κωνσταντίνου Ραμπατζή, του μοναδικού εν ζωή ιδρυτών εκείνων των εμβληματικών εκδόσεων του πρώτου παιδικού περιοδικού της δεκαετίας του ’60 «Μικρός Σερίφης», συναντάει τη σύγχρονη ματιά του ταλαντούχου και με αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο συγγραφέα Βαγγέλη Γεωργάκη και αναβιώνουν τη

O Παναθηναϊκός πλησιάζει τον ΠΑΟΚ στην τετράδα (βαθμολογία)

 Super League 1: O Παναθηναϊκός πλησιάζει τον ΠΑΟΚ στην τετράδα (βαθμολογία, highlights) 

Με δύο νίκες άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αστέρας Τρίπολης έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΛ στο «Θ. Κολοκοτρώνης» χάρη σε γκολ του Μπαράλες.

Έτσι οι Αρκάδες συνέχισαν στην έκτη θέση, εν αντιθέσει με τους «βυσσινί» οι οποίοι παραμένουν προτελευταίοι. Σημαντικό διπλό στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης πήρε ο Άρης με 1-0. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη και να μείνει κοντά στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ. Οι «κίτρινοι» ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι την Κυριακή (24/1) θα αγωνιστούν στην Τούμπα. Στο τελευταίο ματς της ημέρας ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με 2-0.

Το προφίλ της 18ης αγωνιστικής της Super League 1:

Πήρε… φόρα ο Παναθηναϊκός 2 - 0 τον ΟΦΗ

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 2-0: Πήρε… φόρα το «τριφύλλι»! 

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας στη Λεωφόρο με σκορ 2-0 τον ΟΦΗ. Οι «πράσινοι» παίζοντας κατά μεγάλα διαστήματα πίσω από το κέντρο κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές χωρίς να δεχθούν τέρμα και στο τέλος να φτάσουν στο στόχο τους.

Ο Παναθηναϊκός με την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στον Άρη προσπάθησε να πιέσει και να κλέψει μπάλες από τους κρητικούς.

Το κατάφερε προκαλώντας κινδύνους στην άμυνά τους με τον

Ολυμπιακός: Όλοι στην αποστολή με τον Ατρόμητο εκτός από Ντρέγκερ και Σουντανί

 Ολυμπιακός: Όλοι στην αποστολή με τον Ατρόμητο εκτός από Ντρέγκερ και Σουντανί  

Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ είναι ο μοναδικός από τους θεωρητικά πιο ενεργούς παίκτες του Ολυμπιακού που έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (24/1, 15.00).

Εκπλήξεις δεν είχε η ανακοίνωση της αποστολής του Πέδρο Μαρτίνς για την πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι το μεσημέρι της Κυριακής (24/1, 15.00).

Στη Τουμπα η μάχη των Δικεφάλων Βορρά και Νότου - Οι αποστολές των ομάδων.

 ΑΕΚ: Η αποστολή του Χιμένεθ για το ματς με τον ΠΑΟΚ (pic)

Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται κι ο ΠΑΟΚ θέλει να πιστοποιήσει την αγωνιστική του άνοδο σ’ άλλο ένα παιχνίδι υψηλών και ειδικών απαιτήσεων.

Το βράδυ της Κυριακής (24/01, 19:30) η Τούμπα φιλοξενεί άλλο ένα ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να υποδέχεται την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας

Απόλλων Σμύρνης - Άρης 0-1: O νέος Ιωάννου «έβαλε τα γυαλιά» στους επιθετικούς

 Απόλλων Σμύρνης - Άρης 0-1: O νέος Ιωάννου «έβαλε τα γυαλιά» στους επιθετικούς (Highlights) 

Μετά από τρεις αγωνιστικές δίχως σκορ και τρίποντα ο Άρης, παίζοντας για ένα ημίχρονο, επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.
Το πρώτο τρίποντο για τους Θεσσαλονικείς – που μεσοβδόμαδα είχαν κερδίσει (2-0) για το Κύπελλο τον Αστέρα Τρίπολης – μετά από τρεις αγωνιστικές (με συγκομιδή ενό πόντου...) ήρθε με το μοναδικό τους γκολ σ’ αυτά τα τέσσερα ματς!

Γεγονός που δείχνει πόσο χρειάζεται ο Κώστας Μήτρογλου, που ανακοινώθηκε λίγη ώρα πριν το ματς...

Πανικός διεθνώς με τις μεταλλάξεις. Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί χώρες μπαίνουν σε σκληρό lockdown;

 

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης medlabnews.gr

Πριν ένα μήνα όταν άρχισαν να αναγνωρίζονται η Βρετανική και λίγο μετά της Ν.Αφρικής μετάλλαξη με περισσή ευκολία στην χώρα μας ειδικοί και μη έλεγαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι τα εμβόλια που υπάρχουν για τον κοροναϊό κάνουν και για τις μεταλλάξεις. Βέβαια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημέρωνε ότι για να διαπιστωθεί ότι τα εμβόλια κάνουν για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των μελετών που θα διαρκούσαν τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Και τα αποτελέσματα βγήκαν και φαίνεται ότι τα εμβόλια που έχουν γίνει με τον κοροναϊό όπως ήταν τον περασμένο Μάρτιο την μετάλλαξη δεν την πιάνουν. Άρα κινδυνεύουν όλοι το ίδιο και οι εμβολιασθέντες και οι μη εμβολιασθέντες. Ίσως οι εμβολιασθέντες να κινδυνεύουν λίγο λιγότερο αλλά κανείς δεν το γνωρίζει αυτό με βεβαιότητα. ..................

read more

Καθρέφτης στον Xρόνο E1 - Από τον Δίολκο στη Διώρυγα (Παραγωγή COSMOTE TV)

  

 


Τα μεγάλα τεχνικά έργα στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα μεταμόρφωσαν την Ελλάδα και σήμαναν την είσοδο της στη σύγχρονη εποχή. Μια αναδρομή στην ιστορία του σχεδιασμού και της κατασκευής τους. 


Η κατασκευή του Διόλκου ήταν επιβεβλημένη εξαιτίας της αδυναμίας να διανοιχθεί η διώρυγα και λειτούργησε ως υποκατάστατο, ως ένα είδος προδρόμου της. Οι