Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Καιρός: Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του με πολικό ψύχος - Χιόνια και στην Αθήνα

Καιρός: Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του με πολικό ψύχος - Χιόνια και στην Αθήνα

- Ο καιρός θα δείξει δυο πρόσωπα μέσα σε μια εβδομάδα! Καλοκαιρία μέχρι την Παρασκευή και σφοδρές βροχοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο 
- Ο Δεκέμβριος θα μπει με χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας! 
- Διαβάστε την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη για το πως θα βγει ο Νοέμβριος και πως θα μπει ο Δεκέμβριος

Μπορεί ο καιρός να είναι ήπιος μέχρι το Σάββατο, όμως, στη συνέχεια έρχονται βροχές από τα δυτικά ενώ τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου έρχεται δριμύ ψύχος και χιόνια ακόμη και στα πεδινά.
Οικογένεια βαρομετρικών χαμηλών επηρεάζει το σύνολο της δυτικής Ευρώπης

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ… ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

stefanopoulos-khdeia.jpg
Πολλοί παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Συνηθίζεται σε αυτές τις περιστάσεις, εκτός αυτών που επιβάλλει το αξίωμά τους, η παρουσία πολλών «επώνυμων» που επιθυμούν να κερδίσουν μία φωτογραφία, μία στιγμή δημοσιότητας.
Η περίπτωση του Κωστή Στεφανόπουλου, είναι ιδιαίτερη. Είναι από εκείνους τους ελάχιστους πολιτικούς που ανέδειξαν το μεγαλείο τους,

Το 1ο digital κατάστημα Eurobank

 Εμφάνιση IMG_7511.jpg

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το πρώτο, νέας γενιάς, ψηφιακό κατάστημα του δικτύου της δημιούργησε η Eurobank, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού πιλοτικού προγράμματος, που ακολουθεί την αναδυόμενη ψηφιακή τάση.

Εμφάνιση IMG_7189.jpgΠρόκειται για το κατάστημα της οδού Κανάρη στην πλατεία Κολωνακίου, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, το οποίο λειτουργεί πλέον σε περιβάλλον digital παρέχοντας στους πελάτες και τους συναλλασσόμενους, τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά στο χώρο του καταστήματος, αλλά και να εκπαιδευτούν στις τραπεζικές τεχνολογίες αιχμής, κάνοντας ακόμα ένα αποτελεσματικό βήμα - μαζί με την Eurobank - για την απόκτηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στη νέα, εξαιρετικά απαιτητική, εποχή.  

Οι πρωτιές των παρατάξεων στη μάχη του σταυρού στις εκλογές του ΤΕΕ

Εμφάνιση tee_ekloges_2016_stasinos_2.jpg

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)  Γιώργος Στασινός, με 2.171 ψήφους, αναδεικνύεται πρώτος, μεταξύ των συνολικά 2.717 υποψήφιων όλων των παρατάξεων, στην μάχη του σταυρού των εκλογών του ΤΕΕ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών  της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ,  της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών». Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ είναι ο μοναδικός υποψήφιος που ξεπέρασε το «φράγμα» των χιλίων

Όταν το Twitter… ξαναζωντάνεψε τον Κένεντι

screen-shot-2016-11-22-at-12-33-54-pm

Για έναν πολιτικό με τη χαρισματική προσωπικότητα του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, και τα προφανή επικοινωνιακά πλεονεκτήματά του, η σημερινή εποχή, η εποχή της ψηφιακής επανάστασης των social media, κυρίως του “εγκεφαλικού” Twitter, θα συνιστούσε πρωτοφανές… πανηγύρι.
Θα είχε στα χέρια του επιθετικές δυνατότητες για να εντυπώσει τα μη

Η Ελλάδα είπε “αντίο” σε έναν μεγάλο που… άργησε να αναγνωρίσει

screen-shot-2016-11-22-at-4-25-04-pmH νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κωστή Στεφανόπουλο, το μεσημέρι της Τρίτης στο Ψυχικό, έριξε και τυπικά την αυλαία μιας πολύσημαντης και πολυεπίπεδης διαδρομής ήθους και αξιοπρέπειας για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Αχαιός πολιτικός έφυγε από τη ζωή, με την ευρεία και καθολική αναγνώριση των Ελλήνων. Για το ήθος και την προσφορά του. Για τη διαδρομή του. Για τον αξιακό κώδικα που τίμησε χωρίς εκπτώσεις.
Μόνο που… όλα αυτά ήρθαν κάπως καθυστερημένα. Αργά και μάλλον με τρόπο κατώτερο των περιστάσεων. Γιατί, μέχρι να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε γευτεί περίσσευμα από πικρίες, καθώς η κοινωνία τον είχε καταδικάσει στο πολιτικό περιθώριο. Μακριά από τη Βουλή. Χωρίς δυνατότητα παρέμβασης.
Η Ελλάδα σας ευγνωμονεί, κύριε Πρόεδρε. Μεταξύ άλλων, και για το γεγονός ότι δεν κρατήσατε καμία κακία σε αυτή την κοινωνία των πολιτικά αφελών.

Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr

Κάρτα μέλους του κόμματος παρουσίασε η ΝΔ - Τι προσφέρει στους κατόχους της




Κάρτα μέλους του κόμματος δημιουργεί η ΝΔ, η οποία καλεί, παράλληλα, τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό που αποκαλεί «μεγάλη πολιτική αλλαγή».
Σύμφωνα με τη ΝΔ, η κάρτα προσφέρει τις εξής δυνατότητες:


• Δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες

ΟΑΕΔ: Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη προγράμματος για 10.000 ανέργους

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisis.gr,  οι λίστες με τους επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχουν σχεδόν καταρτιστεί και όταν ολοκληρωθούν θα βγει και η προκήρυξη του διαγωνισμού.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιπτώσεις μακροχρόνια ανέργων  (πάνω από 12 μήνες), χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανεργία λιγότερο από ένα χρόνο.
To  «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000

Ο Πατούλης καταγγέλει εκφοβισμό των Δημάρχων από τους Αντιπεριφερειάρχες και ''καρφώνει" τη Δούρου


Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  κ. Πατούλης καθώς καταγγέλλει τους Γεωγραφικούς Αντιπεριφερειάρχες της  χώρας για απεντάξεις έργων Δημάρχων μη αρεστών και ευνοϊκή μεταχείριση  ...
airetos.gr

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

To EK
διέταξε το Ukip να επιστρέψει
κονδύλια που
χρησιμοποίησε για το Brexit

To EK διέταξε το Ukip να επιστρέψει κονδύλια που χρησιμοποίησε για το Brexit

Το ποσό των 172.655 ευρώ οφείλει να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πολιτικός φορέας που ελέγχεται από το βρετανικό ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα Ukip, αφότου λογιστική έρευνα αποκάλυψε ότι είχε δαπανήσει παράτυπα ευρωπαϊκά κονδύλια που υπερβαίνουν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Συγκεκριμένα, ο

6 τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάσετε ούτε στιγμή

wloets.jpg6 τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάσετε ούτε στιγμή


Ολοένα και περισσότερες μελέτες, δείχνουν ότι το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η κατανάλωση ποιοτικών θερμίδων και τα υψηλά επίπεδα καύσης, μέσω άφθονης καθημερινής άσκησης. Όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κατέβει ο δείκτης της ζυγαριάς σας.

Διαβάστε περισσότερα 

minets.jpgΕμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου Β: Τα πρώτα δεδομένα κλινικής πράξης



Αποτελεσματικό κρίνεται το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου τύπου Β, σύμφωνα με μελέτη, η οποία βασίστηκε στη συστηματική χορήγησή

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση για κάποια παιδιά είναι κατάκτηση

Στα 17 του χρόνια ανέλαβε βάρη δυσανάλογα με την ηλικία του. Αναγκάστηκε να γίνει ο «άνδρας» του σπιτιού αφού τα έξοδα έπνιγαν εκείνον, τα αδέρφια του και την μάνα του. Το αποτέλεσμα ήταν να παρατήσει το σχολείο. Όμως πως θα ελπίσει σε ένα καλύτερο αύριο αν δεν έχει λάβει τις γνώσεις ως εφόδια για το μέλλον του;
Η λύση ή αν θέλετε η σανίδα σωτηρίας ήρθε για τον 17χρονο από ένα πρόγραμμα του Μαζί για το Παιδί, «Είμαι μέσα» το οποίο υψώνει τείχη κατά της σχολικής διαρροής. 
Τώρα ο 17χρονος Κ.Φ παρακολουθεί τα μαθήματα της Β’ Γυμνασίου και ο στόχος του είναι να κερδίσει το χαμένο (σχολικό) έδαφος.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζεται από τον Όμιλο Μυτιληναίο.


Η ιστορία του 17χρονου
Ο 17χρονος  Κ.Φ είναι ένα από τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα «Είμαι μέσα» του «Μαζί για το Παιδί». Είναι ένας «αγωνιστής» καθώς αναγκάστηκε από πολύ μικρή ηλικία να δουλέψει λόγω προβλημάτων υγείας στην οικογένεια και έπρεπε  να αναλάβει μέρος των εξόδων του σπιτιού. Ζει με την μητέρα του και τα τέσσερα μικρότερα αδέρφια του,  ενώ ο πατέρας του τους έχει εγκαταλείψει.  Φοιτά στην Β’ Γυμνασίου λόγω «αναγκαστικών» απουσιών που οφείλονται στο ωράριο της εργασίας του.

ΤΡΙΠΟΛΗ: ΆΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

Εμφάνιση Πρόσκληση.jpg
Πρόσκηση για την Παρουσίαση της εκδήλωσης ΆΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20.00


Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΑΙΓΑΙΟ-ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ;

tsipras-obama-maximou.jpg
Δεν πέρασαν μερικές ημέρες που ο Πρόεδρος της ηγέτιδας χώρας, του «ιμπεριαλισμού» ΗΠΑ, επισκέφτηκε την «αριστερή» κυβέρνηση της Ελλάδας και το success story του καλού Αμερικανού που έφερνε δώρα στους ιθαγενείς της Μεσογείου καταρρίφθηκε.
Το story, στήθηκε περισσότερο για να εξηγήσει την ανώμαλη προσγείωση των ιδεοληπτικών αριστερών (που έκαιγαν σημαίες USA), στη σκληρή διεθνή γεωπολιτική πραγματικότητα, παρά γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε κάτι καλό να

Το ΑΕΠ, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η προπαγάνδα των αριθμών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σα να μην έφθαναν όλες οι άλλες κυβερνητικές προπαγανδιστικές εκστρατείες, εσχάτως αποκτήσαμε και την «προπαγάνδα του ΑΕΠ».
Έτσι, στις 14 Νοεμβρίου, όταν η ΕΛΣΤΑΤ μας πληροφόρησε ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 1,5% το γ΄ τρίμηνο φέτος, άρχισαν οι χαρές και τα πανηγύρια. Μέχρι και στον πρόεδρο Ομπάμα φαίνεται ότι το είπαν για να τον πείσουν πως… ήλθε η ανάπτυξη!
Η σύγκριση έγινε φυσικά με το γ΄ τρίμηνο του 2015 – ξέρετε το γνωστό και καταστροφικό με τα capital controls και τις άλλες μεγάλες «επιτυχίες» της «περήφανης διαπραγμάτευσης».
Τότε, το ΑΕΠ είχε καταγράψει πτώση της τάξης του 2,2% (σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2014).
Δηλαδή, αυτό που κατάφεραν να ανακτήσουν (και για το οποίο πανηγυρίζουν), είναι 1,5% από το χαμένο 2,2%.
Δηλαδή το 2016 βρίσκονται πίσω κατά 0,7% σε σχέση με το 2014!

Έφυγε από τη ζωή και ο δεύτερος «παππούς» της ΙΟΝ

sokolates-ion-amigdalou
Ο Γεώργιος Καρκαζής, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας παρακαταθήκη την πιο «γλυκιά» ιστορία της Ελλάδας, που είναι γεμάτη με… σοκολάτες, σοκολατάκια, καραμέλες, παγωτά και σοκοφρέτες.
Ένα χρόνο πριν, περίπου τέτοιες ημέρες, είχε φύγει από τη ζωή και ο άλλος

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ! Στο χώρο της κεντροαριστεράς – Ποιοι οι δημιουργοί του

κομματα
Το ενδεχόμενο της κοινής κάθοδου τους σε ένα κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς συζήτησαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών σχημάτων «Κινήσεων

ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ξένος θρησκευτικός ηγέτης εξαπολύει ΜΥΔΡΟΥΣ στην ΕΕ: «Καταντίσατε τη χώρα, φυλακή οφειλετών»

θρη
Αστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι, κατά της Ευρωπαικής Ένωσης, και υπερασπιζόμενος τη Ελλάδα εξαπέλυσε κεραυνούς λέγοντας: «μετατρέψατε την χώρα σε μια φυλακή οφειλετών».
Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε πρόσφατη ομιλία του στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, όπου βρέθηκε για να ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας, υπερασπίστηκε με πύρινα λόγια την Ελλάδα υπογραμμίζοντας:

Το «τελευταίο αντίο» στον «ευπατρίδη της πολιτικής» Κωστή Στεφανόπουλο

Με τιμές αρχηγού κράτους τελέστηκε , πριν από λίγη ώρα, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό. η εξόδιος ακολουθία  για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από τετραήμερη νοσηλεία.
Στο πλαίσιο αυτό στο προαύλιο του ιερού ναού παρών τιμιτικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον «ευπατρίδη της πολιτικής».
 Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο

Αύριο η 9η αγωνιστική της Γ' Εθνικής. Δοκιμασία Παναχαϊκής στη Τρίπολη.. Ο ΑΟΛ στη Πύλο , ενώ ο ΑΟΖ υποδέχεται την Θήβα


Αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου (15.00) , θα διεξαχθεί η 9η  αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την προηγούμενη Κυριακή (20/11 κ) και είχαν αναβληθεί.
Στον Γ΄όμιλο, η πρωτοπόρος Παναχαϊκή ,  δοκιμάζεται στην Τρίπολη, κόντρα στον  Παναρκαδικό, που θέλει την νίκη για να περάσει στη δεύτερη  θέση του ομίλου , σε τυχόν στραβοπάτημα  της Βάρδας που αναμετράται ,  εκτός έδρας , στην Αμαλιάδα, στο ντέρμπι της Ηλείας  κόντρα στον Αστέρα. Εκτός από το ηλειακό ντέρμπι υπάρχει και το ντέρμπι της Αργολίδας ανάμεσα στον Παναργειακό και την Ένωση Ερμιονίδας, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση των νησιωτών, του Αιολικού με την Χαλκίδα , στη Μυτιλήνη. 
Για δεύτερη σερί φορά , μετά τον αγώνα του στη Πάτρα , όπου έχασε από την  Παναχαΐκή στο 100΄,  ο ΑΟ Λουτρακίου αγωνίζεται μακριά από την έδρα του , στη Πύλο, κόντρα στο τοπικό Τσικλητήρα, την ίδια στιγμή που ο ΑΟΖ υποδέχεται, μετά από το ρεπό του, τη Θήβα. Στην Κ. Αχαΐα ο Φωστήρας αγωνίζεται κόντρα στην ουραγό Αχαϊκή , ενώ ρεπό έχει η Δόξα Μεγαλόπολης

Η 9η αγωνιστική στο 3ο όμιλο 
Τσικλητήρας Πύλου – Λουτράκι 
Παναργειακός – Ερμιονίδα 
Παναρκαδικός – Παναχαϊκή 
Αιολικός – Χαλκίδα 
Αστέρας Αμαλιάδας – ΠΑΟ Βάρδας 
Αχαϊκή – Φωστήρας 
Ζευγολατιό – Θήβα 
Ρεπό: Δόξα Μεγαλόπολης

Η ιστορική ομιλία του Κωστή Στεφανόπουλου κατά την επίσκεψη του Κλίντον


Τελευταίο αντίο στον Πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο - Tο μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία - Αύριο η ταφή στη γενέτειρά του Πάτρα



Η οικογένειά του, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι και αλλά και κόσμος που τον αγάπησε για το ήθος του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πουν σήμερα το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο. Η εξόδιος ακολουθία  του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής, θα γίνει στις 14:00 το μεσημέρι σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως άλλωστε επιθυμεί και η οικογένειά του. 
 Κατά την εξόδιο ακολουθία, από τις 14:10-14:20, θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί. Η ταφή του θα γίνει αύριο Τετάρτη στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας.
Από τις 11 το πρωί της Τετάρτης η σορός του θα βρίσκεται στο εκκλησάκι των Αγγέλων μέχρι τη 1 το μεσημέρι που θα γινει η ταφή. 
 Μετά την ταφή η οικογένεια θα δεχτεί συγγενείς στο σπίτι της στο Ρίο.

Σεισμός 6,3 και στη Νέα Ζηλανδία



Σεισμός 6,3 και στη Νέα ΖηλανδίαΙσχυρός σεισμός 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική Νέα Ζηλανδία, σε μικρό χρονικό διάστημα μετά από έναν ισχυρό σεισμό που είχε συγκλονίσει τη χώρα και κοστίσει τη ζωή σε δύο άτομα στο βόρειο μέρος της Νότιας Νήσου. Ο σημερινός σεισμός είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της Βόρειας Νήσου, 138 χιλιόμετρα από το Βόρειο Πάλμερστον, σε εστιακό βάθος 37 χλμ., σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS). Από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε κοντά στο Κράισττσερτς τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου, έχουν καταγραφεί χιλιάδες μετασεισμικές δονήσεις.

Σεισμός και τσουνάμι στην Ιαπωνία – 7,3 Ρίχτερ έθεσαν τη χώρα σε συναγερμό

Σεισμός και τσουνάμι στην Ιαπωνία – 7,3 Ρίχτερ έθεσαν τη χώρα σε συναγερμό
Τόκιο, Ιαπωνία
Πέρασε ο κίνδυνος τσουνάμι στις περιοχές της Ιαπωνίας μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος).

Δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για υλικές ζημιές ή θύματα, ενώ δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις, εκτός λειτουργίας, πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα και το Μιγιάγκι, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Η Μετεωρολογική και Σεισμολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο σεισμικά κύματα ύψους τριών μέτρων να πλήξουν κατά τόπους τις βόρειες ακτές της χώρας. Τσουνάμι ύψους 60 εκατοστών καταγράφηκε στο Ιγουάκι, σε απόσταση 67 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Μητσοτάκης: Επιβάλλεται πολιτική αλλαγή το ταχύτερο δυνατό «Να χτίσουμε βήμα βήμα, λιθαράκι λιθαράκι, σχέσεις εμπιστοσύνης»

Μητσοτάκης: Επιβάλλεται πολιτική αλλαγή το ταχύτερο δυνατό
Για έναν νέο πατριωτισμό της αλήθειας που υψώνεται απέναντι στον λαϊκιστικό εθνικισμό και οδηγεί σε μια κοινωνική και πολιτική πανστρατιά, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Παγουλάτου με τίτλο: «Το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση».
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «επάνω στην αλήθεια θα στηριχθεί ο νέος πατριωτισμός τον οποίο εμείς υπηρετούμε και υψώνουμε ως αντίπαλο δέος στον λαϊκίστικο εθνικισμό, που μας καταστρέφει. Ο νέος πατριωτισμός της αλήθειας θα εκφράσει μια πανστρατιά πολιτική και κοινωνική, που θα υπερβαίνει παραδοσιακές

Σε άλλο επίπεδο οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού - Τα νούμερα αποκαλύπτουν γιατί οι Πειραιώτες κάνουν… πλάκα με τις άλλες ομάδες

Σε άλλο επίπεδο οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού
Πολλή κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα για τα νέα αστέρια του Ολυμπιακού και για το ενδιαφέρον που ήδη έχει εκδηλωθεί από το εξωτερικό για κάποια από αυτά.
Καθόλου άδικα οι Παναγιώτης Ρέτσος, Γιώργος Μανθάτης, Θανάσης Ανδρούτσος και πολλά ακόμα παιδιά από τις ερυθρόλευκες ακαδημίες, όπως ο Βούρος, ο Τσιμίκας, ο Νικολάου, ο Σάλιακας και ο Λάτσι, έφτασαν μέχρι την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, κάποιοι παίρνουν διαρκώς όλο και περισσότερες

Η διοίκηση της Παναχαϊκής αποχαιρετά τον Κωστή Στεφανόπουλου.


Easter_2000_ThebesΗ διοίκηση της Παναχαϊκής εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.
Αναλυτικά:
«Η Παναχαϊκή Συμμαχία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κων/νου Στεφανόπουλου.
Ο συντοπίτης, δικός μας, Πρόεδρος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα δημόσια πράγματα της χώρας και αγαπήθηκε όσο λίγοι για το ήθος και την πολιτική του επάρκεια.
Υπήρξε δεδηλωμένος φίλαθλος της ιστορικής Παναχαϊκής, για την οποία δεν έχανε ευκαιρία να εκφράζει δημόσια την αγάπη και το ενδιαφέρον του.
Η «Παναχαϊκή Συμμαχία» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Σημειώνεται επίσης ότι με απόφαση της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» στη μνήμη του Κ. Στεφανόπουλου θα κατατεθεί στεφάνι στη σορό του, ενώ αντιπροσωπεία της Παναχαϊκής Συμμαχίας θα παρευρεθεί στην νεκρώσιμη ακολουθία».

Football League: Ψάχνει πρόεδρο! Εχει... σέντρα


Το προσεχές Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Football League. Αυτό προέκυψε κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ., με την διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει την επανέναρξη του πρωταθλήματος με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής. 
Όσον αφορά στην ...χηρεύουσα θέση του προέδρου, το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς κανένας από τους παράγοντες των ομάδων δεν έδειξε ενδιαφέρον για να ηγηθεί στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. 
Οι διοικούντες την Football League θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες και να αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοργανώτρια αρχή. 

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής έχει ως εξής
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 
Αναγέννηση Καρδίτσας-Σπάρτη 
Αγροτικός Αστέρας-Καλλιθέα 
Αιγινιακός-Πανθρακικός 
Πανσερραϊκός-Χανιά 
Κισσαμικός-Άρης 
Αχαρναϊκός-Τρίκαλα 
Καλλονή-Λαμία 
ΟΦΗ–Πανελευσινιακός

Οι σταθμοί της ζωής του Κωστή Στεφανόπουλου

Κωστής Στεφανόπουλος: Ο Πρόεδρος της καρδιάς των Ελλήνων
Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18 της Κυριακής, στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας. Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο  την  Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια». Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως». Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε και παρουσίασε  ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.

Τεράστιος σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε με 7,3 βαθμούς στη Φουκουσίμα
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών χτύπησε τη βόρεια Ιαπωνία με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα ανοιχτά των ακτών της περιφέρειας της Φουκουσίμα σε εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιομέτρων. 11 λεπτά μετά τον ισχυρό σεισμό, άλλος ένας μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή.