Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΣΟΚΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Το ομορφότερο σοκάκι του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα -Ο καλυμμένος με το μωβ λουλούδι δρόμος που συγκίνησε

Και οι 15 μοιάζουν βγαλμένοι από παραμύθι. Και οι 15 είναι πλημμυρισμένοι ή περικυκλωμένοι από λουλούδια, το χρώμα των οποίων σβήνει το γκρι των πόλεων. Στην κορυφή της λίστας με τους 15 ομορφότερους δρόμους στον κόσμο βρίσκεται ένας από μια γωνιά της Ελλάδας. Από τον Μόλυβο.
Η ψηφοφορία είναι διαδικτυακή και ο καθένας μπορεί να προσθέσει μια φωτογραφία του δρόμου που θεωρεί εκείνος τον ομορφότερο, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τοπ-15 είναι πραγματικά συγκλονιστικό.
Δρομάκια γραφικά πνιγμένα στο χρώμα. Οπως αυτό το κατηφορικό πλακόστρωτο στο Μόλυβο με το...  θόλο από τα γλιτσίνια (ένα μωβ λουλούδι) που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αλλά και το μικρό δρομάκι του Ναυπλίου με τις ροζ βουκαμβίλιες στη 13η θέση...

sfedona.gr

Ο Τσίπρας δυσφημεί τη χώρα στην Ευρώπη. Δείτε τι έλεγε όταν έκανε τα ίδια ο ΓΑΠ και τι είπε σήμερα!!(VIDEO)



Nick Peep

Οι 300 της νέας Βουλής ( κατά Περιφέρεια)

http://www.ebc.com.br/sites/default/files/greece_parliament_2208.jpg

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Νέα Δημοκρατία ανεδείχθηκε πρώτη δύναμη σε 4 νομούς , ενω ο Σύριζα πήρε προβάδισμα μόνο στο Νομό Κορινθίας.
 Η Ν.Δ. στην περιφέρεια Πελοποννήσου εκλέγει 5 βουλευτές , ο Σύριζα 10 , το ΠΑΣΟΚ 2 και 1 η
Χ. Α.
Αργολίδα
Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΝΔ, από την οποία εκλέγεται ο Γιάννης Ανδριανός.
Από τους ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Δημήτρης Κοδέλας.
Από τη ΧΑ εκλέγεται ο Γιώργος Γαλέος.
Αρκαδία
Πρώτη δύναμη έρχεται η ΝΔ και εκλέγεται ο Κων/νος Βλάσης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κων/νος Ζαχαρίας.
Από το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Κορινθία
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: Θελερίτη Μαρία, Ψυχογιός Γεώργιος, Κουρεμπές Θεοφάνης.
Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Δήμας Χρίστος.
Λακωνία
Η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και εκλέγεται ο Αθανάσιος Δαβάκης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Σταύρος Αραχωβίτης.
Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. 
Μεσσηνία
Από τη ΝΔ, που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αν δεν κρατήσει τη συγκεκριμένη έδρα, τη θέση του θα πάρει ο Λαμπρόπουλος Ιωάννης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: Πετράκος Αθανάσιος, Κοζομπολη-Αμανατίδη Παναγιώτα, Ψαρρέα Ελένη και Κωνσταντινέας Πέτρος.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Το πρόγραμμα τις προημιτελικής φάσης του κυπέλλου  Στις 11 Φεβρουαρίου το Ολυμπιακός - ΑΕΚ 
Γνωστό έκανε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.
Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η μεγάλη αναμέτρηση του Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Αναλυτικά το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:
Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου
Ηρακλής - Πανιώνιος 16.00 (Καυτανζόγλειο)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 19.30 (Γ. Καραϊσκάκης)
Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου
Χανιά - Απόλλων Σμύρνης 16.00 (Δημ. Περιβολίων)
ΟΦΗ - Ξάνθη 19.30 (Θ. Βαρδινογιάννης)

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για την αδιανόητη απόφαση της κυβέρνησης να «επανεξετάσει» τους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την προηγούμενη τριετία, η Ελλάδα προκήρυξε διαγωνισμό για εκμετάλλευση 20 θαλασσίων “οικοπέδων”, έκτασης 100 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων! Δηλαδή, πάνω από το 75% του εδάφους της ελληνικής επικράτειας, και στο μεγαλύτερο μέρος τους εκτός των χωρικών υδάτων! Κι αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας!
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αυτοί οι διαγωνισμοί για εκμετάλλευση θαλασσίων οικοπέδων δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχουν πλέον ευρωπαϊκή αναγνώριση της Ελληνικής δικαιοδοσίας!
Ο σχετικός Διεθνής Διαγωνισμός αποτελεί μοναδικής σημασίας επιτυχία για την Ελλάδα - οικονομική και πολιτική - ενώ ανοίγει τεράστιες προοπτικές για το διεθνή ενεργειακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο μέλλον.
Και βεβαίως αυτά όλα είναι επισήμως γνωστά στη σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό και είναι αδιανόητη η απόφαση του νέου υπουργού, να “επανεξετάσει” τους διαγωνισμούς που ήδη έγιναν, πράγμα που οδηγεί πρακτικά στην ακύρωσή τους.
Προειδοποιούμε ότι το κόστος για τη χώρα θα είναι τεράστιο, αφού θα κλονιστεί η αξιοπιστία της, τόσο γεωπολιτικά, όσο και έναντι υποψηφίων επενδυτών.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να χτίσει πάνω στα θετικά που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση»

Το Bloomberg αποκαλύπτει το σχέδιο της Μέρκελ για να στριμώξει στη γωνία την Ελλάδα - Πώς θα αφήσει τη χώρα να "στεγνώσει"

Το Bloomberg αποκαλύπτει το σχέδιο της Μέρκελ για να στριμώξει στη γωνία την Ελλάδα - Πώς θα αφήσει τη χώρα να `στεγνώσει`
To κόλπο και τις σκέψεις της γερμανίδας καγκελαρίου αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στενό πρόσωπο από το περιβάλλον της, αναφορικά με τα σχέδια της Γερμανίας απέναντι στην σκληρή διαπραγματευτική γραμμή της νέας κυβέερνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του οικονομικού ειδησεογραφικού πρακτορείου η Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να κρατήσει τις διαπραγματεύσεις για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες έτσι ώστε να τελειώσουν τα χρήματα της Ελλάδα και έτσι με αυτό τον τρόπο να στριμώξει τη χώρα ακόμα περισσότερο, ενισχύοντας παράλληλα και τη διαπραγματευτική της δύναμη.

Το Bloomberg αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ πιστεύει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς διαθέτει αποθέματα μέχρι τότε που μπορούν να την κρατήσουν για άλλους λίγους μήνες. Ωστόσο, το περιβάλλον της Μέρκελ θεωρεί πως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου αυτά τα αποθέματα θα έχουν εξανεμιστεί και μόνο τότε θα επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις, με την Ελλάδα στριμωγμένη στη γωνία.

Το δημοσιεύμα αναφέρει επίσης γιατί τα περιθώρια διπλωματικών ελιγμών είναι περιορισμένα για την γερμανίδα καγκελάριο. Οι τοπικές εκλογές στο Αμβούργο τον Φεβρουάριο και τη Βρέμη τον Μάιο δυσκολεύουν την Άνγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε υποχωρήσεις έναντι των ελληνικών προτάσεων, ενώ όσο βλέπει η Μέρκελ να αυξάνονται τα ποσοστά του Αντιευρωπαϊκού κόμματος στη Γερμανία, τόσο θα σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.

Πάντως, η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλησε σήμερα από το Βερολίνο να σχολιάσει όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν θα σχολιάσει μεμονωμένα όλες τις λεπτομέρειες που διαδίδονται.

Μάλιστα, η κα Μέρκελ δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος στους Financial Times δήλωσε πως η Ελλάδα αποσύρεται από το αίτημα για διαγραφή του χρέους και θα ζητήσει ανταλλαγή χρέους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, η γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από κατανοητό η ελληνική κυβέρνηση να επεξεργάζεται ακόμα τις θέσεις της σημειώνοντας πως "μόνο λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα". 


newsit.gr

Ο ΠΣΑΠ βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς

Ο ΠΣΑΠ βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς
Τους καλύτερους για την περίοδο 2013-2014 έδωσε ο ΠΣΑΠ, με τους κορυφαίους του ελληνικού ποδοσφαίρου να βραβεύονται…

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στην Ελλάδα, πήρε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, κέρδισε τους Άκη Μάτζιο και τον Γιώργο Παράσχο που ήταν οι αντίπαλοί του και... έκοψε πρώτος το νήμα!
Από εκεί και πέρα, τιμητική βράβευση πήρε ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Βαγγέλης Μόρας. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδος, δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ το σύνδεσμο για τη βράβευση να συγχαρώ όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και ελπίζω να έχουν όλοι ένα καλύτερο μέλλον. Να έχουν καλύτερες συνθήκες για να δουλεύουν καθώς με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τώρα μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ήρωες. Εύχομαι τις επόμενες χρονιές όλα να είναι καλύτερα για τους συναδέλφους και οι παράγοντες να κάνουν το καλύτερο για να έχουμε και άλλες επιτυχίες για την Εθνική Ελλάδος. Θα ήθελα να παίξω το παιχνίδι με την Γερμανία το 2012 το οποίο το έχασα άδικα για μια κάρτα».
Κορυφαίος τερμοατοφύλακας αναδείχθηκε ο Ρομπέρτο, που δήλωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν. Να το μοιραστώ με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τους συμπαίκτες μου, τον πρώην προπονητή μου τον κ. Μίτσελ που με στήριξε. Και να το αφιερώσω στην οικογένεια μου, τους φίλους μου και τα παιδιά μου».
Τέλος, σε οτι αφορά τους ποδοσφαιριστές, ο Δημήτρης Κολοβός πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή της Σουπερ Λιγκ.
Καλύτερος πρόεδρος παράγοντας της Σούπερ Λίγκας αναδείχθηκε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής ο Μάρκους Μπεργκ, ενώ καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Το βραβείο του καλύτερου διαιτητή κατέρκτησε ο Τάσος Κάκος. Ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, δήλωσε μετά την βράβευση: «Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα είμαι εδώ ως διαιτητής. Είμαι χαρούμενος και στεναχωρημένος. Είναι τιμή μου που οι ποδοσφαιριστές με εμπιστεύονται. Μάλλον αυτό που αναγνωρίζεται όχι τόσο η ικανότητα αλλά και τιμή».

Πάμε τώρα και στην κορυφαία 11άδα της χρονιάς... Κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Γκάλο, στα στόπερ άρωμα από Ατρόμητο, με τους Ταυλλαρίδη, Λαζαρίδη, στα αριστερά της άμυνας ο Νάνο, ενώ παρουσία από τον Ατρόμητο είχαμε και στο κέντρο με την παρουσία του Ούμπιδες στη θέση του δεξί χαφ, κεντρικά χαφ οι Ντομίνγκεζ και Ουσέρο, στα αριστερά ο Κάμπελ, ενώ στην επίθεση ο Μάρκους Μπεργκ, μαζί με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν και ο τέταρτος από το... Περιστέρι!
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Μάρκους Μπεργκ, ενώ καλύτερος Έλληνας ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι βραβεύσεις της Σούπερ Λιγκ, ήρθε η ώρα της Football League... Καλύτερος προπονητής Νοτίου ομίλου ο Τζάκι Ματάισεν του Φωστήρα, ενώ στον Βόρειο όμιλο το βραβείο πήρε ο Μιχάλης Γρηγορίου της Κέρκυρας. Στην κορυφή των σκόρερ του Νοτίου Ομίλου ο Γκούρμα, ενώ στον Βόρειο ο Τζιώρας της Νίκης Βόλου. Στους τερματοφύλακες, καλύτερος του Νότιου Ομίλου πήρε ο Αθανασόπουλος του Ηρακλή Ψαχνών, ενώ στον Βόρειο το βραβείο πήγε στον Αποστολίδη της Νίκης Βόλου. Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του Νοτίου ομίλου αναδείχθηκε ο Πλέγας της Παναχαϊκής, ενώ του Βορείου ο Τσιλιανίδης του Ηρακλή. Ξένος MVP του Νότου αναδείχθηκε ο Γκούρμα του Ολυμπιακού Βόλου , ενώ του Βορά ο Ανιέτε της Νίκης. Τέλος, καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του Νοτίου ομίλου ήταν ο Νεοφύτος του Αχαρναϊκού, ενώ από τον Βόρειο, ο Πορτουλίδης του Ηρακλή.
Τέλος, βραβείο ήθους πήρε ο Άγγελος Διγκόζης, βραβείο Fair Play ο Γιάννης Χλωρός, όπως και οι Ντουμίτρου, Καρντόζο, αλλά και ο προπονητής Κ-15 του Ολυμπιακού, Τάσος Θέος, μαζί με τους Αγιώτη και Τασουλή.

Βλάσιος Τσιώτος¨ Ανακοίνωση για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 2.000 ευρώ

Βλάσης ΤσιώτοςMε αφορμή Ανάρτηση -Ανακοίνωση του Δήμου Βέλου - Βόχα, για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 2.000 ευρώ, ο Αρχηγός της Μείζονος μειψηφίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος σε δήλωσή του, αναφέρει:
"Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται: «Στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΄΄Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Άπορους΄΄ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 ο Δήμος Βέλου Βόχας καλεί τους δημότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι οποίοι έχουν δηλωμένο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 2.000,00 € να προσκομίσουν στο Δήμο (ΚΕΠ Ζευγολατιού και Βέλου καθώς επίσης και στα δημοτικά καταστήματα Ζευγολατιού και Βέλου) μέχρι και την Τρίτη 10/02/2015 τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Φορολογική Δήλωση (Ε1) έτους 2014
Εκκαθαριστικό Σημείωμα έτους 2014
Ε9
Φωτοτυπία ταυτότητας
Επειδή ο Δήμος μας δεν έχει αναρτήσει ακόμη την αντίστοιχη ανακοίνωση και οι μέρες παιρνούν το κάνουμε εμείς. Μου προκαλεί πάντως εντύπωση η καθυστέρηση ανακοίνωσης παρόμοιων δράσεων από τον Δήμο."

Χ. Α.: Διαγραφή του παράνομου χρέους


Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ο λογιστικός έλεγχος και η διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους.
Ο Σύριζα σε 2 μόλις εβδομάδες εξουσίας έχει προβεί σε θεαματικές κυβιστήσεις και πολύ σύντομα θα συνεχίσει την καταστροφική μνημονιακή πολιτική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπο

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αναγκαία η ένδειξη αλληλεγγύης έξω από κομματικά στερεότυπα»



«Η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να ανακουφίσει προσωρινά το Δήμο Τρίπολης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφερόμενος στο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Τρίπολη, και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ένδειξη αλληλεγγύης και έξω από κομματικά στερεότυπα, όταν ετοιμαστεί η δομή της ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα μπορούσε να ανταποδώσει τη βοήθεια στη Δυτική Αττική στο μέλλον αν υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι έχει τη διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής της Τρίπολης ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει βρει χώρο προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για την τελική έκβαση αυτής της προσπάθειας.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης και στον επιφανειακό ΧΑΔΑ στην Αγία Τριάδα, τον οποίο χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και άσκησε δριμεία κριτική σε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «τη στιγμή που εμείς κρατάμε τα πρόστιμα όπως μπορούμε για να κερδίσουμε χρόνο, εσείς, αντί να είσαστε σύμμαχοι στην αποτροπή εγκλημάτων, ζητάτε να ανοίξουμε κλειστούς ΧΑΔΑ».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί ξαφνικά εμφανίζονται όλοι «ευαίσθητοι» σχετικά με το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα σιωπούν εκκωφαντικά για τις συνέπειες της μη ορθολογικής διαχείρισης, που γίνεται μέχρι τώρα, στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον, αλλά και για τη μαύρη οικονομία που έχει αναπτυχθεί γύρω της.
Η εντολή που μας έδωσε ο Πελοποννησιακός λαός να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι νωπή ακόμα, συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης και επανέλαβε ότι η αρμοδιότητα της προσωρινής διαχείρισης ανήκει στους Δήμους, σύμφωνα με το νόμο, «και για το λόγο αυτό άλλωστε τα ανταποδοτικά τέλη τα εισπράττουν οι Δήμοι και όχι η Περιφέρεια».
Ο κ. Τατούλης αναρωτήθηκε τέλος, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης στους άλλους Δήμους που δεν έχουν το πρόβλημα της Τρίπολης και την αρνείται στην περίπτωση της Τρίπολης;» και υπογράμμισε την πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου Τρίπολης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η είναι δική του η ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σχετικά με την εξέλιξη του διεθνή διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι ο πλήρης φάκελος του έργου βρίσκεται για τον προαπαιτούμενο έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο οποίος αναμένεται πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί και αμέσως μετά θα υπογραφεί η σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές και πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δια του λαλίστατου κ. Βαρουφάκη, ομολογεί απερίφραστα ότι:
Πρώτον, η διαγραφή χρέους δεν είναι πλέον στο τραπέζι, αθετώντας τα όσα έλεγαν μέχρι σήμερα.
Δεύτερον, ότι δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.
Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι:
Πρώτον, το χρέος θα διαγραφεί και
δεύτερον, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάπου στη μέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης συμφώνησε με τον κ. Στρατούλη, επικαλούμενος τον κ. Βαρουφάκη!
Η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να ανακοινώσει την επίσημη θέση της, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων, που διεξάγονται για την πορεία της χώρας».

Ο Βούτσης «καταργεί» τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Κίνηση-ματ υπέρ των αιρετών Περιφερειών

Στην κατάργηση του πολιτικού ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που συνήθως αποτελούσαν το «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας και του υπουργείου Εσωτερικών, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης Νίκος Βούτσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους εφτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τους οποίους είχε τοποθετήσει στις θέσεις του η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βούτσης δεν πρόκειται να αντικαταστήσει, καθώς, πλέον, οι γενικοί διευθυντές τους.
Να σημειωθεί ότι την κατάργηση του πολιτικού ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων είχαν ζητήσει και οι περιφερειάρχες, καθώς συχνά-πυκνά οι γενικοί γραμματείς τους, αν και διορισμένοι,  παρενέβαιναν στις υποθέσεις των αιρετών Περιφερειών. Πρόσφατο παράδειγμα η προεκλογική απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής κυρίως Διδασκάλου και Αγγελάκα να μεταφέρουν 4.000 τόνους σκουπιδιών από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής παρά την έντονη αντίθεση τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και του φορέα διαχείρισης, του ΕΔΣΝΑ στον οποίο συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι της περιφέρειας όσο και των δήμων της Αττικής.

33.000 θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ζητά η ΚΕΔΕ

Την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους του υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας το ταχύτερο δυνατό ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης διαβεβαιώνει, καταρχήν τον υπουργό Εργασίας ότι οι δήμοι, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεννόηση και συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου προς όφελος των δοκιμαζόμενων από την κρίση τοπικών κοινωνιών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι «το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτέλεσε κατά το πρόσφατο π παρελθόν ένα ανάχωμα στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω έλλειψης προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες, με το πρόγραμμα αυτό κάλυψαν εν μέρει και για το χρονικό διάστημα διάρκειας του Προγράμματος τις ανάγκες τους».

Παράλληλα με την επιστολή του τον ενημερώνει ότι η έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και προέβλεπε τη διάθεση 33.000 θέσεων εργασίας στους δήμους της χώρας, αλλά λόγω των εθνικών εκλογών και των απαγορευτικών διατάξεων που ισχύουν το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε.

Ως εκ τούτου ζητά να επισπευστούν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του υπουργείου προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησης του Προγράμματος το ταχύτερο δυνατό.
-
airetos.gr

Αν χρειαστείτε νομική προστασία ποιος θα τρεξει για εσας;

http://www.airetos.gr

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR & ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

15.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς

  Σε υγεία, παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς θα γίνουν 15.000          προσλήψεις, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος ...

“Όχι” του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου στην πρόταση – έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας

“Όχι” του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου στην πρόταση – έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ήταν απλά μια σκέψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά πως η πρόταση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο έγινε

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επί της ουσίας υπήρξε μια βολιδοσκόπηση και όχι επίσημη συζήτηση. Η επαφή έγινε μέσω στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επαφές με πρόσωπα που σχετίζονται με το Άγιο Όρος.

Ωστόσο η όποια συζήτηση φαίνεται ότι τελείωσε στην άρνηση του Αρχιεπισκόπου που επικαλέστηκε το μεγάλο κοινωνικό και θρησκευτικό έργο που έχει αναλάβει στη γειτονική χώρα και το οποίο οφείλει να συνεχίσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσέγγιση στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο έγινε λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου.

newsit.gr

Αλέξη, ένα με φτάνει!

Γράφει ο
Ηλίας Ηλιόπουλος*
 
Ας… γυρίσουμε λίγο πίσω. Στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων για την αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου 2015. Για να δούμε πως άλλα λένε οι πολιτικοί, άλλα καταλαβαίνουν, ατομικά οι πολίτες. Παρακολούθησα από κοντά αρκετές συγκεντρώσεις μερικών κομμάτων.  Όπως το κάνω πάντοτε. Θυμάμαι ότι πολλές φορές κάποιοι ψηφοφόροι λένε στους πολλά υποσχόμενους (πολλά από αξία και από αριθμό υποσχέσεων) « ένα να κάνεις από όσα λες, εγώ θα σε ψηφίσω».
Δεν είχα όμως κάμει ποτέ σχετικό ρεπορτάζ ανάμεσα στους τόσο ολιγαρκείς, κάτι που έκανα πριν τις πρόσφατες εκλογές. Και διεπίστωσα το εξής απλό σε ομιλίες του κ. Τσίπρα: Όταν ένας φώναζε «Αλέξη ένα από όσα λες, ένα να κάνεις, εμένα μου φτάνει» είχε στο μυαλό του αυτό που εκείνος ζητούσε. Για να μην αναφερθώ σε ονόματα και συγκεκριμένες επιθυμίες, ας πούμε αυτός διάλεγε από τις δέκα υποσχέσεις που άκουγε, τη μία. «Είμαι απολυμένος, αφού θα με επαναφέρεις στην Υπηρεσία μου, θα σε ψηφίσω».
Εδώ θέλω να κάνω και μια άλλη παρατήρηση, που θα αποτελέσει το ενδεχόμενο εμπόδιο να μπορέσει να τηρήσει ο σημερινός πρωθυπουργός την υπόσχεση. Ο άνθρωπος αυτός, στη συνομιλία που είχα μαζί του, μου διευκρίνισε ότι έχει απολυθεί διότι έχει κατηγορηθεί πως από τους 12 μήνες του έτους τους έξι δεν πήγαινε καθόλου στην Υπηρεσία του. Καταγόμενος από την Πελοπόννησο, πότε έλειπε για να μαζέψει τις ελιές του, πότε τα πορτοκάλια του, πότε… μην γράψω περισσότερα και δώσω λαβή αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων.
Ένας άλλος όμως που έκανε την ίδια ακριβώς επίκληση στον Αλέξη, ήθελε το ακριβώς αντίθετο. Να εξυγιάνει τη Δημόσια Διοίκηση, να απολύσει εκείνους που πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν, γιατί αυτός, μου το είπε ο ίδιος, είναι το μεγάλο κορόιδο, αφού δεν έχει ελιές και πορτοκαλιές. Αν δεν το κάνει αυτό ο Τσίπρας εγώ θα πηγαίνω στη καφετέρια για καφέ τρεις ώρες κάθε πρωί. Και αυτό το ένα που ζήτησε κι ο δεύτερος το έχει υποσχεθεί ο Τσίπρας. Και το αστειότερον, ότι οι δύο «εργάζονται» στην ίδια Υπηρεσία.
Δέκα τέτοιες περιπτώσεις μιας… υποσχέσεως που αντικρούονται μεταξύ τους, αλλά που είναι δέκα συνολικά υποσχέσεις, πρέπει να ικανοποιήσει ο νέος πρωθυπουργός. Το διεπίστωσα περιφερόμενος κατά μόνας ανάμεσα στους ενθουσιασμένους ακροατές ίδιας ομιλίας.
Ο κάθε πολίτης όμως, «εγώ μία του ζήτησα».
Και την περιμένει.

iliop@otenet.gr

* O Hλίας Ηλιόπουλος είναι δημοσιογράφος από το Δερβένι Κορινθίας

Κοντά στο νου κι’ η γνώση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή η πτήση στα σύννεφα δεν διαρκεί επ’ άπειρον και οι απότομες προσγειώσεις εμπεριέχουν πάντα σοβαρούς κινδύνους για πιλοτήρια, πληρώματα και επιβάτες, οφείλω, ενόψει και των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε Γαλλία και Ιταλία να σκιαγραφήσω την εκεί κατάσταση.
Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι η Γαλλία κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ ανεργίας στο τέλος Δεκεμβρίου με 3,496 εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν εργασία να μην έχουν καταγράψει καμία δραστηριότητα τον μήνα αυτό, σημειώνοντας αύξηση κατά 8.100 πρόσωπα σε σχέση με τον Νοέμβριο.
Η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνει το 5,7%.

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό – Οι πρώτες προτεραιότητες Στρατούλη (βίντεο)

Τη διαβεβαίωση ότι, όσα είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με την τρόικα, μέσω e-mail Χαρδούβελη, δεν θα ισχύσουν, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
«Η πρώτη προτεραιότητα είναι ότι, όσα είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, μέσω e-mail Χαρδούβελη, δηλαδή για αύξηση ορίων ηλικίας για την κατώτατη σύνταξη, για κατάργηση στην ουσία των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, στα ΑμΕΑ και στα βαριά και ανθυγιεινά, καθώς και για τη συρρίκνωση και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, δεν ισχύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, η πρώτη προτεραιότητα είναι να βάλουν “φρένο” στις μειώσεις κύριων-επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών. «Η δεύτερη κατεύθυνση είναι ότι σταδιακά επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε τις απώλειες που υπήρχαν στις συντάξεις στα χρόνια του μνημονίου και ως πρώτο μέτρο που θα σηματοδοτούμε ότι κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, θα είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης, του δώρου Χριστουγένννων για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις μέχρι 700 ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.
Δείτε το σχετικό βίντεο: 


aftodioikisi.gr

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ΕΛΣΤΑΤ- Όλη η διαδικασία

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα θέσεων μονίμου προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. (ΦΕΚ 18/16-12-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ)
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π.,αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (επιλογή: Online Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε’).
Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα: