Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΠΣΑΠ βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς

Ο ΠΣΑΠ βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς
Τους καλύτερους για την περίοδο 2013-2014 έδωσε ο ΠΣΑΠ, με τους κορυφαίους του ελληνικού ποδοσφαίρου να βραβεύονται…

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στην Ελλάδα, πήρε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, κέρδισε τους Άκη Μάτζιο και τον Γιώργο Παράσχο που ήταν οι αντίπαλοί του και... έκοψε πρώτος το νήμα!
Από εκεί και πέρα, τιμητική βράβευση πήρε ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Βαγγέλης Μόρας. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδος, δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ το σύνδεσμο για τη βράβευση να συγχαρώ όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και ελπίζω να έχουν όλοι ένα καλύτερο μέλλον. Να έχουν καλύτερες συνθήκες για να δουλεύουν καθώς με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τώρα μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ήρωες. Εύχομαι τις επόμενες χρονιές όλα να είναι καλύτερα για τους συναδέλφους και οι παράγοντες να κάνουν το καλύτερο για να έχουμε και άλλες επιτυχίες για την Εθνική Ελλάδος. Θα ήθελα να παίξω το παιχνίδι με την Γερμανία το 2012 το οποίο το έχασα άδικα για μια κάρτα».
Κορυφαίος τερμοατοφύλακας αναδείχθηκε ο Ρομπέρτο, που δήλωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν. Να το μοιραστώ με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τους συμπαίκτες μου, τον πρώην προπονητή μου τον κ. Μίτσελ που με στήριξε. Και να το αφιερώσω στην οικογένεια μου, τους φίλους μου και τα παιδιά μου».
Τέλος, σε οτι αφορά τους ποδοσφαιριστές, ο Δημήτρης Κολοβός πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή της Σουπερ Λιγκ.
Καλύτερος πρόεδρος παράγοντας της Σούπερ Λίγκας αναδείχθηκε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής ο Μάρκους Μπεργκ, ενώ καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Το βραβείο του καλύτερου διαιτητή κατέρκτησε ο Τάσος Κάκος. Ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, δήλωσε μετά την βράβευση: «Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα είμαι εδώ ως διαιτητής. Είμαι χαρούμενος και στεναχωρημένος. Είναι τιμή μου που οι ποδοσφαιριστές με εμπιστεύονται. Μάλλον αυτό που αναγνωρίζεται όχι τόσο η ικανότητα αλλά και τιμή».

Πάμε τώρα και στην κορυφαία 11άδα της χρονιάς... Κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Γκάλο, στα στόπερ άρωμα από Ατρόμητο, με τους Ταυλλαρίδη, Λαζαρίδη, στα αριστερά της άμυνας ο Νάνο, ενώ παρουσία από τον Ατρόμητο είχαμε και στο κέντρο με την παρουσία του Ούμπιδες στη θέση του δεξί χαφ, κεντρικά χαφ οι Ντομίνγκεζ και Ουσέρο, στα αριστερά ο Κάμπελ, ενώ στην επίθεση ο Μάρκους Μπεργκ, μαζί με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν και ο τέταρτος από το... Περιστέρι!
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε ο Μάρκους Μπεργκ, ενώ καλύτερος Έλληνας ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι βραβεύσεις της Σούπερ Λιγκ, ήρθε η ώρα της Football League... Καλύτερος προπονητής Νοτίου ομίλου ο Τζάκι Ματάισεν του Φωστήρα, ενώ στον Βόρειο όμιλο το βραβείο πήρε ο Μιχάλης Γρηγορίου της Κέρκυρας. Στην κορυφή των σκόρερ του Νοτίου Ομίλου ο Γκούρμα, ενώ στον Βόρειο ο Τζιώρας της Νίκης Βόλου. Στους τερματοφύλακες, καλύτερος του Νότιου Ομίλου πήρε ο Αθανασόπουλος του Ηρακλή Ψαχνών, ενώ στον Βόρειο το βραβείο πήγε στον Αποστολίδη της Νίκης Βόλου. Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του Νοτίου ομίλου αναδείχθηκε ο Πλέγας της Παναχαϊκής, ενώ του Βορείου ο Τσιλιανίδης του Ηρακλή. Ξένος MVP του Νότου αναδείχθηκε ο Γκούρμα του Ολυμπιακού Βόλου , ενώ του Βορά ο Ανιέτε της Νίκης. Τέλος, καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του Νοτίου ομίλου ήταν ο Νεοφύτος του Αχαρναϊκού, ενώ από τον Βόρειο, ο Πορτουλίδης του Ηρακλή.
Τέλος, βραβείο ήθους πήρε ο Άγγελος Διγκόζης, βραβείο Fair Play ο Γιάννης Χλωρός, όπως και οι Ντουμίτρου, Καρντόζο, αλλά και ο προπονητής Κ-15 του Ολυμπιακού, Τάσος Θέος, μαζί με τους Αγιώτη και Τασουλή.