Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο Βούτσης «καταργεί» τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Κίνηση-ματ υπέρ των αιρετών Περιφερειών

Στην κατάργηση του πολιτικού ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που συνήθως αποτελούσαν το «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας και του υπουργείου Εσωτερικών, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης Νίκος Βούτσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους εφτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τους οποίους είχε τοποθετήσει στις θέσεις του η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βούτσης δεν πρόκειται να αντικαταστήσει, καθώς, πλέον, οι γενικοί διευθυντές τους.
Να σημειωθεί ότι την κατάργηση του πολιτικού ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων είχαν ζητήσει και οι περιφερειάρχες, καθώς συχνά-πυκνά οι γενικοί γραμματείς τους, αν και διορισμένοι,  παρενέβαιναν στις υποθέσεις των αιρετών Περιφερειών. Πρόσφατο παράδειγμα η προεκλογική απόφαση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής κυρίως Διδασκάλου και Αγγελάκα να μεταφέρουν 4.000 τόνους σκουπιδιών από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ Φυλής παρά την έντονη αντίθεση τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και του φορέα διαχείρισης, του ΕΔΣΝΑ στον οποίο συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι της περιφέρειας όσο και των δήμων της Αττικής.