Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Τσουχτερό το κρύο την Κυριακή – Που θα χιονίσει

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: Τσουχτερό το κρύο την Κυριακή – Που θα χιονίσει

Συνεχίζεται η ψυχρή εισβολή στην χώρα μας και ο καιρός την Κυριακή (17/12/2023) επιφυλάσσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο Star ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός την Κυριακή και πως αναμένεται να υπάρχει ισχυρός παγετός την Κυριακή το πρωί με τον υδράργυρο να πέφτει στους -7 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στους -3 στην Κοζάνη και το  Καρπενήσι. Στους -2 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία στο Σουφλί, την Ορεστιάδα και τη Δράμα.

Προχωρά ο αναδασμός στον Φενεό

Προχωρά ο αναδασμός στον Φενεό της Κορινθίας   

  

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον αναδασμό στην περιοχή του Φενεού της Κορινθίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για μία υπόθεση που κρατά 15 χρόνια. Την υλοποίηση έχει αναλάβει ο Μοριάς Α.Ε., μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Πρόκειται για εκπόνηση μελέτης αναδασμού αγροκτημάτων Αρχαίας Φενεού, Ματίου και Πανοράματος.

Στο Μάτι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις επί των αναρτηµένων κτηµατολογικών πινάκων και διαγραμμάτων και προωθείται η διαδικασία στο επόμενο στάδιο, δηλαδή εκτίµηση και συγκριτική κατ’ αξία κατάταξη των κτημάτων προς αναδασμό.

Στο Πανόραμα, αποφασίστηκε η ένταξη της περιοχής, στη θέση Μπουγά, στη συνολική περιοχή προς αναδασμό, µε ταυτόχρονη απαίτηση της τοπογραφικής της αποτύπωσης, έτσι ώστε να συνταχθούν οι οριστικοί κτηµατολογικοί πίνακες και διαγράµµατα προς ανάρτηση.

Στην Αρχαία Φενεό, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η ανάρτηση των κτηµατολογικών πινάκων και διαγραμμάτων, όπως έχουν συνταχθεί από τον ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.”, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης 70 – 120 μ. από τα όρια του δρόµου Αρχαία Φενεός – Λούζι.

Σε εξέλιξη αναζήτηση 27χρονου στον Ταΰγετο

 

Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού ενός 27χρονου Έλληνα στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο.

Η συντονισμένη κινητοποίηση Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και ΕΜΑΚ άρχισε όταν σήμανε συναγερμός για έναν νεαρό άνδρα που έχασε τον προσανατολισμό του κοντά στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ  επικοινωνούν μαζί του,  και ο ίδιος που είναι καλά στην υγειά του, τους καθοδηγεί για να τον εντοπίσουν.

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Κώστα Νεστορίδη - Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον θρυλικό ποδοσφαιριστή

 nestoridis-makΤο τελευταίο αντίο στον θρυλικό Κώστα Νεστορίδη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου, συγγενείς, η ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τις 11 το πρωί η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίπλα από το γήπεδο, στο οποίο έγραψε ιστορία με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.''Πολλά άτομα πέρασαν για να πουν το τελευταίο «αντίο» σε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας, που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, με το φέρετρο να είναι τυλιγμένο με τη σημαία της Ένωσης.Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο της Καλλιθέας.


Επιβλητική η Κηφισιά, χαμογέλασε μετά από καιρό'''''

'Στο ντεμπούτο του Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο της, η ομάδα των βορείων προαστίων σταμάτησε το αρνητικό σερί που έτρεχε για δέκα παιχνίδια και επέστρεψε στις νίκες μετά την 1η Σεπτεμβρίου, επικρατώντας με 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Κορινθιακός Κόλπος: Την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τη διάβρωση ζητά ο Π. Νίκας

 Κορινθιακός Κόλπος: Την άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τη διάβρωση ζητά ο Π. Νίκας

Την ανάγκη να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για το έργο που έχει να κάνει με την αποκατάσταση των ζημιών απ’ τη διάβρωση, στην περιοχή της παραλιακής Κορινθίας, επισημαίνει, με επιστολή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Το πρόβλημα είναι άκρως σοβαρό, ειδικά στην περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πάτρας (Δερβένι – Κόρινθος).

Το εν λόγω έργο, προυπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Η παλαιά εθνική οδός προς Πάτρα, υποσκάπτεται. Εξοχικά κέντρα, κυριολεκτικά διαλύονται, η ακτή εξαφανίζεται, σταδιακά, περιουσίες και σπίτια χάνονται ή κινδυνεύουν, μεταξύ των οποίων και η οικία του πρώην Πρωθυπουργού Τσαλδάρη, αναφέρει στην επιστολή του ο Παναγιώτης Νίκας.

Το Υπουργείο Υποδομών, φαίνεται να ολοκληρώνει τη μελέτη της αντιδιαβρωτικής προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου, ωστόσο, εν’ όψει χειμώνα, χρειάζεται άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών, λόγω της διάβρωσης.

Η επιστολή έχει αποδέκτη τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση.

Super League 2: Νίκες για Λάρισα και Ολυμπιακό Β’, ισοπαλία η Καλαμάτα

   https://www.fosonline.gr/media/news/2023/12/16/280076/main/olllympiakos.jpg

Η Λάρισα πήρε δύσκολη αλλά σπουδαία νίκη στην Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης, όπου επικράτησε του τοπικού Καμπανιακού (0-2) και ανέβηκε στην κορυφή του βόρειου ομίλου της Super League 2, με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενη το ρεπό του Λεβαδειακού. Την Κυριακή (17/12) , στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, οι δύο αναμετρήσεις που διεξάγονται έχουν σημαντικό ενδιαφέρον. Στη 13:00, ο Αιολικός υποδέχεται την φιλόδοξη Κοζάνη, ενώ μια ώρα αργότερα, η ΑΕΚ Β’ θα φιλοξενήσει την Αναγέννηση Καρδίτσας, που έχασε σημαντικό έδαφος στην βαθμολογία.

Στον νότιο όμιλο ο Ολυμπιακός Β’ πήρε σπουδαίο διπλό στην Ηλιούπολη (0-1), χάρη στο γρήγορο γκολ του στόπερ Μπαγκαλιάνη, υποχρεώνοντας μάλιστα τους γηπεδούχους στην πρώτη γκέλα έπειτα από τρεις σερί νίκες. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» του Αριέλ Ιμπαγάσα ανέβηκα στην όγδοη θέση της κατάταξης, με 11 πόντους, μένοντας μάλιστα υπερκαλύψει και την ποινή των δέκα βαθμών από το ξεκίνημα της περιόδου.

Στην Καλαμάτα η τοπική ομάδα υπέπεσε σε νέα γκέλα, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον βαθμολογικά υποδεέστερο Παναθηναϊκό Β’ (0-0). Η «μαύρη θύελλα» είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς αλλά οι «πράσινοι» άντεξαν και πήΡαν έναν πολύτιμο πόντοι στη μάχη τια να παραμείνουν στην κατηγορία.

Στον Β’ όμιλο, σε αναμονή του ντέρμπι της Τρίτης (19/12), ανάμεσα στα Χανιά και τον Ιωνικό, το πρόγραμμα της Κυριακής (17/12) παρουσιάζει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Στην Πάτρα, η Παναχαϊκή που ψάχνει βαθμούς για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, υποδέχεται την Athens Kallithea που έχει υψηλούς στόχους, ενώ η ομάδα- έκπληξη, ο Διαγόρας, υποδέχεται τον Γιούχτα.

"Ρετιρέ" για 2 στην Α' Κορινθίας: Έχασε βαθμούς ο Πέλοπας Κιάτου στους Αγίους Θεοδώρους . Ο ΑΟ Λουτρακίου πέρασε νικηφόρα από το Πετρί.

https://www.epskor.gr/images/logo.png

14η Αγωνιστική

Ξυλόκαστρο: Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (video-εικόνες)

 

Πραγματοποιήθηκε στο θέατρο “Άγγελος Σικελιανός”, στο Ξυλόκαστρο, η ορκωμοσία του Δημάρχου  Βλάση Τσιώτου, των δημοτικών συμβούλων, των κοινοταρχών και των συμβούλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με αφορμή την έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής θητείας.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης,ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής, η εντεταλμένη  σύμβουλος Αθήνα Κόρκα, ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, ο νέος Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Θανάσης Μανάβης και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOchC8VvHniB8R-IOTwhK3eLumh8lXhL84sVGMQCpmfrP8ppbI-D1f95Lqu6OeaQWBhp5S3BaqHXKhtT1t-DDvAROC24g4cK_ii_fWnZUUlMmGyFNAL6IouEGufiGcjpy8HxzwmpYG4SkCW9X7yZE5cmqrAg8lz1Efy1hlPuUhGjx5PhFGTmBQelxEcdE/s2048/385522632_901638357987966_100583835037578711_n.jpg  



Α΄ Κορινθίας ( 14η αγωνιστική): Κινδυνεύουν Πέλοπας Κιάτου και ΑΟ Λουτράκι σε Αγίους Θεοδώρους και Πετρι.

 https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2022/04/Screenshot_7-1-687x400.jpg

Με αρκετά ενδιαφέροντα παιγνίδια , συνεχίζεται, σήμερα Σάββατο (9/12/2023 – 15:00), στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Μίας  αγωνιστικής , της προτελευταίας  του Α΄ γύρου και ταυτόχρονα της χρονιάς που φεύγει. 

Οι δύο πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος ο Πέλοπας Κιάτου και ο ΑΟ Λουτρακίου, δοκιμάζονται εκτός έδρας με αξιόλογους αντιπάλους στους Αγίους Θεοδώρους κόντρα στην τοπική ομάδα ο πρώτος και στο Πετρί απέναντι στην Θύελλα , ο δεύτερος. 

Στα Αθίκια ο.Τενεάτης Αθικίων υποδέχεται τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο ντέρμπι της  ημέρας θα γίνει στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στους ισόβαθμους Ηρακλή Ξυλοκάστρου και Ισθμιακό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας στο Ζευγολατιό ανάμεσα στον Άρη Βοχαϊκού και τον Ολυμπιακό Άσσου , ενώ την ίδια στιγμή στο Λέχαιο ο Κύψελος Κορίνθου αντιμετωπίζει τον  ΑΟ Ζευγολατιού.

Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός υποδέχεται στη μάχη της ουράς την Ελλάδα Βέλου, ενώ τέλος ρεπό έχει ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου

14η Αγωνιστική