Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Συντριβή από ΤΣΣΚΑ 75 - 46 για Παναθηναϊκό! Και τώρα... Ολυμπιακός

Συντριβή από ΤΣΣΚΑ για Παναθηναϊκό! Και τώρα... Ολυμπιακός
 Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με ήττα τις φιλικές αναμετρήσεις προετοιμασίας, καθώς έχασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας  75-46  στον τελικό του “Gomelsky Cup”

Οι ''πράσινοι'' που πλέον κοιτάζουν τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ
παρατάχθηκαν χωρίς τους Νέλσον, Μποχωρίδη, Μαυροκεφαλίδη ενώ εκτός λόγω ενοχλήσεων στον ώμο έμεινε ο Τζέιμς Γκιστ, υποχρεώνοντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να δωκιμάσει αρκετά σχήματα ενόψει της συνέχειας, δίνοντας ευκαιρίες στους νέους παίκτες της ομάδας.
Μοναδικό δεκάλεπτο που το “τριφύλλι” κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικό, ήταν το τρίτο, αλλά πέρα αυτό αυτό, έδειξε σημαντικά προβλήματα σε επίθεση και άμυνα. Στην τελευταία περίοδο οι ''πράσινοι'' σκόραραν μόλις έξι πόντους.
Γιάνκοβιτς και Παππάς είχαν από 11 πόντους, ενώ ο αυτή τη φορά ο Μπατίστα δεν... τράβηξε. Συνολικά 10/28 δίποντα και 6/29 τρίποντα για τους νταμπλούχους Ελλάδας, που πλέον σκέφτονται στον Ολυμπιακό.
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 41-29, 52-40, 75-46
ΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Αστάπκοβιτς 8, Τεόντοσιτς 8 (1), Φριτζόν 8 (2), Νίκολς 6 (2), Τζάκσον 7, Μαρκοϊσβίλι 1 (1), Κορόμπκοφ 8, Ζοζούλιν, Στρέμπκοφ 3 (1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν Παναθηναϊκός(Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης, Μπλουμς 3, Παππάς 11, Διαμαντίδης 5, Μπατίστα 3, Κόνιαρης, Διαμαντάκος 4

Επανεκλογή Κουβέλη στην ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 68,3%

kouvelis2000

Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 68,34% με τον Δημήτρη Λουκά που υποστηριζόταν από το Αριστερό Δίκτυο να λαμβάνει το 21%.
Συγκεκριμένα έλαβε 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.

Ο κ Κουβέλης τόνισε στις δηλώσεις του ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους. «Η ΔΗΜΑΡ είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων».


Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.
Από την πλευρά του, ο κ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς. 

ysterografa.gr

Προτεραιότητα στον φόρο εισοδήματος. Ο ΕΝΦΙΑ αργότερα…

ENFIA-lathi
Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων προτίμησαν να πληρώσουν την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος αφήνοντας για… αργότερα τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο υπουργείο Οικονομικών θα έχουν πλήρη εικόνα για το πόσοι πλήρωσαν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, όταν θα λάβουν από τις τράπεζες όλες τις πληρωμές.

Συνολικά ο φόρος που έχει βεβαιωθεί στο σύνολο των φορολογουμένων μετά και τις εκπτώσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί οι φοροαπαλλαγές που αποφασίστηκαν και νομοθετήθηκαν πρόσφατα. 

ysterografa.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε. 7/10/2014

 

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε.
Την 7η του μηνός Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 μ.μ., στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
  1. Παράδοση – παραλαβή στο νέο Δ.Σ. του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
  2. Έγκριση διενέργειας προμήθειας και ψήφιση πίστωσης για «Διάφορα Υλικά Άμεσης Ανάλωσης ΒΣΣ» & «Διάφορα Υλικά Άμεσης Ανάλωσης ΚΔΑΠ».
  3. Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης για «Έντυπα & Γραφική Ύλη (ΚΔΑΠ)».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Νέα Δημοκρατία: 40 χρόνια προσφοράς και ευθύνης


 
Το βίντεο που προβλήθηκε στη χθεσινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

Καρακούσης: Σημίτης, Καραμανλής ή Παπαδήμος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Antonis-Karakousis

Αίσθηση έχει προκαλέσει το σημερινό άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο “Βήμα της Κυριακής”, με το οποίο ο διευθυντής της “ναυαρχίδας” του Συγκροτήματος Λαμπράκη ονοματίζει τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Λουκά Παπαδήμο, ως καλύτερους για να διαδεχθούν τον Κάρολο Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τη συλλογιστική που αναπτύσσει ο Αντώνης Καρακούσης, “στις συνθήκες που ζει η χώρα, δεν χωρούν μετριότητες ή αδιάφορα μη πολιτικά πρόσωπα.
Στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα χρειαστεί έναν πολιτικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της χώρας, που θα έχει χειριστεί σε ανώτατο επίπεδο τις κρατικές υποθέσεις, θα είναι σε θέση να συνομιλεί στο εξωτερικό, και να προκαλεί αν μη τι άλλο, τον σεβασμό των πολιτικών αρχηγών.
Βάσει των παραπάνω, κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής και Λουκάς Παπαδήμος”.

ysterografa.gr

Βενιζέλος: Με εντυπωσιάζει που ο Τσίπρας θέλει να γίνει πρωθυπουργός

Evangelos-Venizelos-PASOK

Επικινδυνότητα” αποδίδει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, ενώ την ίδια στιγμή σπεύδει να υποστηρίξει ότι μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, θα αναδειχθεί το συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο “Βήμα της Κυριακής”:

ysterografa.gr

Θέλετε λεωφορεία; Κάντε κατάληψη!

Ποιος αντιπεριφερειαρχής της κας Δούρου, ο οποίος προφανώς δεν έχει καταλάβει οτι διοικεί, πρότεινε ως λύση στη μεταφορά των μαθητών -που αποτελει αρμοδιότητα του θεσμού- τους μαζικούς αγώνες και τις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές;
Ήμαρτον!

airetos.gr

Der Spiegel: Αρνητικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την γερμανική οικονομία

dnt1

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel το ΔΝΤ πρόκειται να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας το 2014 και το 2015, σε περίπου 1,5% το καθένα από αυτά τα δύο έτη, εξαιτίας των κρίσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, το ΔΝΤ αναμένεται επίσης να καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την τόνωση των δημόσιων και των ιδιωτικών επενδύσεων.

“Ανίερη συμμαχία” Μπαλτάκου-Κασιδιάρη για Χρυσή Αυγή… light

Takis-Baltakos

Μια “ανίερη συμμαχία” ανάμεσα στον Τάκη Μπαλτάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ του το “Έθνος της Κυριακής”, με στόχο τη δημιουργία μιας Χρυσής Αυγής… light, δηλαδή ενός κόμματος που θα κινηθεί στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.
Η ναυαρχίδα του Ομίλου Μπόμπολα, που έχει πρωτοστατήσει σε αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής ως “εγκληματική οργάνωση”, υποστηρίζει ότι ο άλλοτε εξ απορρήτων συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, και πρώην πανίσχυρος Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, επιχείρει να εμφανίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ένα καινούριο, ακροδεξιό κόμμα, με τη βοήθεια του έγκλειστου στον Κορυδαλλό εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Η… αναθέρμανση της σχέσεης Μπαλτάκου-Κασιδιάρη προκαλεί πρόσθετες απορίες για τον γνωστό δικηγόρο, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής ήταν εκείνος ο οποίος “τον έβγαλε στη σέντρα”, με την υποκλαπείσα συνομιλία του, και το οδήγησε σε πολιτικά “βίαιη” απομάκρυνση από το επιτελείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ο Τάκης Μπαλτάκος, δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι με τη συμπεριφορά και τις πρωτοβουλίες του προκάλεσε βαθιά και πιθανότατα μη αναστρέψιμη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία, και όλο το προηγούμενο διάστημα συνέχισε να περιφέρει στα ΜΜΕ και τον δημόσιο διάλογο τις γνωστές απόψεις του για “δεξιό κόμμα”.

ysterografa.gr

ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα δίνει το παρακράτος για να ελέγξει την άμυνα της χώρας, με ένα εκλεκτό Υπουργό Άμυνας που δεν θα έχει πολιτική ευθύνη και λόγο. Πρωτοφανής η επιμονή να μην υπάρξει δημοκρατικά εκλεγμένος πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ που θα λογοδοτεί στον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Σαμαρά και θα ελέγχει το στράτευμα για το λαό.
Το λυπηρό είναι ότι δυστυχώς για τη χώρα συγκεκριμένοι πολιτικοί συνηγορούν σε αυτή τη σκοτεινή προοπτική εξυπηρετώντας αντιδημοκρατικές αλλότριες προθέσεις και επιδιώξεις. Αν δεν μπορεί μία Δημοκρατία και ένας Πρωθυπουργός να επιλέξει έναν έμπιστο και με κύρος πολιτικό πρόσωπο να αντικαταστήσει τον αποχωρούντα από τα ελληνικά δρώμενα κ.Αβραμόπουλο τα πράγματα είναι ανησυχητικά.

Σαμαράς: Δεν θα αφήσουμε να αυτοκτονήσει η χώρα. Αυτή η Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο

Σαμαράς: Αυτή η Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο
Το πολιτικό αφήγημα με το οποίο θα διεκδικήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, καταθέτει ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, μιλώντας για την υπέρβαση της κρίσης και την έξοδο από το Μνημόνιο, αλλά και την ίδια στιγμή για την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης. 
Ακολουθεί το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην “Καθημερινή της Κυριακής”:

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση και τη μνημονιακή εποχή… Πιάσαμε τους στόχους μας νωρίτερα από το Πρόγραμμα! Βγήκαμε στις αγορές νωρίτερα. Δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα, ούτε άλλο Μνημόνιο. Η ανάκαμψη ξεκίνησε και η ανεργία άρχισε να υποχωρεί. Ολοι αναγνωρίζουν πια την επιτυχία της χώρας.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που εύχονταν την αποτυχία της και τώρα ανησυχούν τι θα απογίνουν χωρίς… Μνημόνιο. Κι ίσως γι’ αυτό προσπαθούν να εκτροχιάσουν την κυβέρνηση, να υπονομεύσουν την πολιτική σταθερότητα. Να μας επιστρέψουν πίσω στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Δική μας πολιτική είναι να διανύσουμε τα τελευταία βήματα ώς την «οριστική επαναφορά» της Ελλάδας στην ομαλότητα και στην ανάπτυξη. Να μην αφήσουμε κανένα και τίποτε να καταστρέψει όσα οι Ελληνες έχτισαν με τις θυσίες τους. Γιατί μπορεί όλοι να υπέφεραν, όλοι να πιέστηκαν, αλλά πίσω στα ελλείμματα, στα δανεικά και στα μνημόνια, κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε!

Κι εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ακριβώς αυτό: να μη γυρίσουμε πίσω!

Προσέξτε όμως: Μπορεί να κάναμε αληθινό άλμα, που ελάχιστοι το περίμεναν πριν από δύο χρόνια, αλλά ας μην εφησυχάσουμε: Ο,τι δύσκολα κερδήθηκε, εύκολα μπορεί ακόμα να χαθεί. Κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Μπροστά μας στο εξής έχουμε μόνο καλά νέα: τη ρευστότητα των τραπεζών με την ολοκλήρωση των «τεστ αντοχής», την οριστική διευθέτηση του χρέους, την πλήρη απεξάρτηση από αναγκαστικό δανεισμό. Κι όλα αυτά μέσα στους επόμενους μήνες. Κι ύστερα, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τη συνταγματική αναθεώρηση, τη σταθερή πορεία για φορολογικές μειώσεις τα επόμενα χρόνια, την όλο και πιο γρήγορη μείωση της ανεργίας και ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης στο εξής.

Ολα αυτά δεν τα «υποσχόμαστε». Είμαστε πολύ κοντά να τα πετύχουμε. Τα βεβαιώνουν αριθμοί και τα επιβεβαιώνουν οι αγορές. Φτάνει να μη διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα. Κι αυτήν οφείλουμε να διαφυλάξουμε τώρα.

Συνεργασία ναι, συνεννόηση οπωσδήποτε. Με ποιους; Με όλους! Αλλά πίσω δεν γυρνάμε. Κομματικά παιχνίδια με τη σταθερότητα της χώρας δεν παίζουμε. Επιστροφή στον λαϊκισμό δεν συγχωρείται.

Η χώρα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή και να επισπεύσει την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Οχι να βυθιστεί στην αβεβαιότητα ξανά! Ή στη διεθνή απομόνωση και στην ανυποληψία. Το πώς θα πορευθούμε από δω και μπρος, μπορούμε να το συζητήσουμε –και θέλουμε να το συζητήσουμε– με όλους. Αλλά αν κάποιοι θέλουν η χώρα, πάνω που πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να αποφασίσει να… «αυτοκτονήσει», αυτό δεν μπορούμε ούτε να το δεχθούμε, ούτε να το συζητήσουμε. 

Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά. Πίσω δεν υπάρχει! Κανείς δεν το θέλει, κανείς δεν το αντέχει. Και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε…


 υστερογραφα

Αιματηρή συμπλοκή με τον Αλκέτ Ριζάι στις φυλακές Δομοκού

Αιματηρή συμπλοκή με τον Αλκέτ Ριζάι στις φυλακές Δομοκού
 Στο νοσοκομείο της Λαμίας νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ένας 39χρονος Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού! , που μαχαιρώθηκε από τον Αλκέτ Ριζάι και άλλους δύο ισοβίτες ομοεθνείς του.
Η νέα συμπλοκή έγινε χθες λίγο μετά τις 3:00΄ χθες το μεσημέρι σε κοινόχρηστο χώρο στην πτέρυγα των Αλβανών κρατουμένων.
Ο γνωστός 40χρονος ισοβίτης Αλκέτ Ριζάι μαζί με άλλους δυο ομοεθνείς του, ηλικίας 27 και 32 ετών, επιτέθηκαν στον 39χρονο και τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδιο αιχμηρό αντικείμενο.

Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έτρεξαν για να επιβάλλουν την τάξη απειλήθηκαν από τον Ριζάι και τους άλλους ισοβίτες και χρειάστηκαν ενισχύσεις για να μπορέσουν τελικά να τους ηρεμήσουν, για να πάρουν τον τραυματία.

 Ο τραυματισμένος κρατούμενος αρχικά διακομίσθηκε στο Κ.Υ. Δομοκού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες για μια ακόμη φορά βρέθηκαν δυο μεταλλικά αυτοσχέδια μαχαίρια, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή.

πηγή: LamiaReport

Καραμπόλα θανάτου στην Εγνατία Οδό – Νταλίκα - φονιάς έπεσε πάνω σε 40 αυτοκίνητα - Τέσσερις νεκροί και 23 τραυματίες , ένας άνθρωπος κάηκε ζωντανός


Απίστευτη τραγωδία συνέβη στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του χωριού Μέση, ανάμεσα στην Κουλούρα και τη Βέροια. Ο πρώτος απολογισμός είναι τραγικός: τέσσερις νεκροί και 23 τραυματίες, 10 εκ των οποίων είναι σοβαρά. 
Η τραγωδία συνέβη στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

kalpi

Στο +3,7% καταγράφει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της εταιρείας “E-Voice”, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύει ο “Ελεύθερος Τύπος” της Κυριακής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,2%, έναντι 17,5% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 1,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 0.8%.
Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμα στην πρωθυπουργική καταλληλότητα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 35,7%-31,9%, την ώρα που ο “κανένας” συγκεντρώνει 31%.
Αναφορικά με το αν η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 46,2% απαντάει αρνητικά, και το 45% θετικά, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή τάσης που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, με το “ναι” σε πρόωρες εκλογές να κερδίζει διαρκώς έδαφος.
Κάτι άλλωστε που φαίνεται και από την εκτίμηση των πολιτών ότι η χώρα θα οδηγηθεί τελικά σε πρόωρες εκλογές, κάτι που πιστεύει το 44%, ενώ μόλις το 35,9% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία.

Το 44% εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αντέξει στην εξουσία, και θα οδηγηθεί σε πτώση μέσω πρόωρων εκλογών, τους αμέσως επόμενους μήνες, με προφανή αφορμή την αδυναμία συγκρότησης πλειοψηφίας 18ο βουλευτών, για την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή.

ysterografa.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ο λαός της Δυτικής Κορινθίας βροντοφώναξε Το Ξυλόκαστρο δεν θα γίνει χαβούζα της Πελοποννήσου..


Μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε χθες στο Ξυλόκαστρο, στην πλατεία Αγίου Βλασίου. Το θέμα δεν ήταν άλλο απ’ την μεταφορά των σκουπιδιών της Πελοποννήσου που μεθοδεύεται απ’ την κυβέρνηση και την Περιφέρεια στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. 
 Η χθεσινή συγκέντρωση πέτυχε το σκοπό της και προχωράμε. Ενημερώθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες για το θέμα των μεθοδεύσεων κάποιων να φέρουν σκουπίδια άλλων δήμων της Πελοποννήσου στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και την κατάσταση επιφυλακής που βρισκόμαστε. 
 
Προχωράμε ενωμένοι όλοι οι συνδυασμοί και όλοι οι δημότες. Ο Δήμαρχος κύριος Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι κύριοι Ανδρέας Ζάρρος, Βλάσης Τσιώτος και Φάνης Μπρακούλιας (αρχηγοί παρατάξεων) ενημέρωσαν τον κόσμο για την κατάσταση και έθεσαν σε όλους το πρόβλημα. Οι κίνδυνοι που κρύβει μια τέτοια απόφαση (η μεταφορά των σκουπιδιών), είναι τεράστιοι. Οικολογικοί σε πρώτη φάση και σε δεύτερη υποβάθμισης της περιοχής. Ένα πανέμορφο μέρος που ζει απ’ τον τουρισμό και την αγροτιά θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.
Ενημερωθήκαμε πως ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, που κατασκευάστηκε από τα χρόνια της Δημαρχίας του κυρίου Δημήτρη Σκούρα, έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 12.500 τόνους απορριμάτων. Δεν μπορεί με λίγα λόγια να φιλοξενήσει παρά μόνο τα απορρίματα των πρώην Δήμων Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης, Φενεού. Εύκολα μπορείτε να καταλάβετε πως οποιαδήποτε επιβάρυνση όπως αυτή που μεθοδεύεται θα αποτελούσε μια τοξική βόμβα για το περιβάλλον της περιοχής.
Ερχόμαστε τώρα στο θέμα της νομιμότητας μιας τέτοιας κίνησης απ’την πλευρά της Περιφέρειας. Χθες, οι ομιλούντες μας διαβεβαίωσαν πως είναι πέρα για πέρα παράνομη. Θα υπάρξει δε νομική κάλυψη για την πλευρά του Δήμου σε περίπτωση που η περιφέρεια επιμείνει.
Το ευχάριστο και ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι πως ο λαός του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης είναι ενωμένος μαζί με τους αρχηγούς των παρατάξεων και τον Δήμαρχο και κινούνται όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Το Ξυλόκαστρο δεν πρέπει και δεν θα γίνει χαβούζα της Πελοποννήσου. Το θέμα των σκουπιδιών είναι τεράστιο και θα πρέπει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά να το αντιμετωπίσει. Με τέτοιες λύσεις  ανάγκης, λανθασμένες, που γίνονται ίσα – ίσα για να κρυφτεί το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, για να μην υπάρξουν οι ευρωπαϊκές τιμωρίες, μας γυρνάνε χρόνια πίσω και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε αυτήν την χώρα να εκσυγχρονιστεί επιτέλους. Ας το σκεφτούν σοβαρά οι ιθύνοντες, κυβερνητικοί και περιφερειακοί.

φωτογραφίες από Αλέξανδρος Σφακιανός.
 


Η «υπογραφή» του Πυθαγόρα στο αρχαιότερο tablet

Καθώς συνεχίζεται αυτές τις μέρες η υποβρύχια έρευνα στα Αντικύθηρα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και με κόντρα τον άνεμο από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και τον Αμερικανό ερευνητή δρα Μπρένταν Φόλεϊ για τον εντοπισμό και άλλων ευρημάτων του αρχαίου ναυαγίου και καθώς ετοιμάζεται η πόλη της Βασιλείας στην Ελβετία να υποδεχθεί (την άνοιξη του 2015) την έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, έρχεται ο καθηγητής Φυσικής Ξενοφών Δ. Μουσάς, ένας από τους μελετητές του μοναδικού αυτού αρχαίου πολυμέσου, να μας εξηγήσει τη Δευτέρα (6 μ.μ.), στο πλαίσιο των διαλέξεων των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1), πώς ακριβώς...

Περισσότερα στη  www.enet.gr

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε πολιτική μονομαχία μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα, μέχρι του πολιτικού τους θανάτου, εξελίσσεται η αντιπαλότητα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας τις παλιές κακές εκ του αποτελέσματος για την Ελλάδα ημέρες του διπολισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα που ξεπήδησαν από την κατάρρευση του 2009 εξαϋλώνονται πολιτικά χωρίς να πετύχουν να φέρουν το νέο στη χώρα. Ο πολιτικός εξευτελισμός της ΔΗΜΑΡ που πριν από λίγο καιρό κυβερνούσε και τώρα εμφανίζει συμπτώματα πολιτικής δικτατορίας,  κυμαινόμενη σε ένα ποσοστό λίγο πάνω του 0%, φανερώνει πως ό,τι δεν είναι αληθινό ξεφτίζει γρήγορα στη νέα πολιτική τάξη πραγμάτων της χώρας. Το ίδιο για πολλές άλλες πολιτικές προσπάθειες κυρίως εθνικές που αποδείχθηκε ότι ο πραγματικός σκοπός τους δεν ήταν άλλος από τη διάσπαση της συνοχής της ΝΔ