Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Rass: Προβάδισμα 1,6% στη ΝΔ

dimoskopisi
Προβάδισμα 1,6% υπέρ της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει το Τύπος της Κυριακής.
Η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΧΑ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι ΑΝΕΛ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,3%.Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 49,2% ενώ το 33% θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερο για την πρωθυπουργία.
Τέλος η πλειοψηφία των πολιτών, το 55,5% ζητά από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οριακή πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO

Την ίδια ώρα Την ίδια ώρα, σε έρευνα που έκανε η εταιρεία ALCO για για την εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακή πρωτιά 0,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 24,8% της ΝΔ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, οι ΑΝΕΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,7%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9% και η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου 1,2%.

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 34% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 27%.

Στην Αντιτρομοκρατική στικάκι με πιθανή προκήρυξη για τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών

irakleio1
Στις 16.50 άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr λέγοντας ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει ένας φάκελος μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Συντάκτης του zougla.gr πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα, μέσα στην οποία υπάρχει φάκελος και USB, που παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική που την εξετάζει.
Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πρόκειται για γνήσια προκήρυξη.

Το Λέχαιο 3 - 0 το Βοχαϊκό

Δοκιμασία για τους πρωτοπόρους στη Β1 - Ντέρμπι στη Πουλίτσα στη Β2

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOf9FFz0bONbY79Al4Dl1nbOSF-xr4okHO658-I67K16IhqDZZIgEhf3_S1K8eqeEdCjoc3QSFeOkX2gD0VB0-a7s90JMPV0ycVCtTkULcl70-xbjAZFUDUhXBfvIzPnv5OHiwecZF7OC6/s1600/tarsina_1.jpg 
Γιά το πρωτάθλημα της Β2 κατηγορίας Κορινθίας στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής και στο μοναδικό αγώνα τις κατηγορίας που έγινε σήμερα ο Α.Ο. Λεχαίου επικράτησε με 3 - 0 τπυ Άρη Βοχαϊκού.
Η 8η αγωνιστική στο πρωτάθλημα των 2 ομίλων της  Β  Κορινθίας συνεχίζεται αύριο Κυριακή με τος αγώνες:

Β1 Κατηγορία
8η αγωνιστική
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Β2 Κατηγορία
8η αγωνιστική
16-11-13 15:00
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                           3 - 0
17-11-13 11:00
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ. - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 
ΡΕΠΟ ο ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ

Νίκησαν Κόρινθος ΄06 και Αετός Κρυονερίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixy5Z8j1YRDsOE9I3PtsMppS05pRx1MI62gtX6Z59mA1rGajTpRXBUZ3mCTjlXDpWPxYxoAuKa-pG4okLLuBfM5MO2lJjKMt_ehH52lhv6dvWvmgkJB2luGJubVoihnw71fgw2XLR1k5o/s320/TENEATHS+2009-2010.jpg
  Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας άνοιξε σήμερα με 2 αγώνες από τους 8 του προγράμματος
Στον Συνοικισμό η Κόρινθος ΄06 επκράτησε με 2 - 0  επί του Εθνικού Ξυλοκερίζης. Με την νίκη της αυτή η ομάδα της Κορίνθου ισοβάθμισε στην κορυφή της βαθμολογίας τον πρωτοπόρο Τενεάτη Αθικών, που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης έχασε με σκορ 2 - 3 από τον Αετό Κρυονερίου
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριάκη με τον πρωτοπόρο Τενεάτη να δοκιμάζεται στον Άσσο κόντρ στον Ολυμπιακό Άσσου, την στιγμή που στο στάδιο του Βέλου ο ΑΟ Ζευγολατιού να αντιμετοπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα την Θύελλα Κάτω Διμηνιού. Στα Ροζενά ο Πανευρωστινιακός υποδέχεται την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ επίκινδυνη έξοδο στον Άγιο Βασίλειο κάνει ο Ηρακλής Λεχαίου, στη κόντρα του με την τοπική Πρόοδο.
Στο Σολομό η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τους Νέους Στιμάγκας, ενώ τέλος στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑ" ο Ισθμιακός επιζητά νίκη επί του Αετού Αγγελοκάστρου.

8η αγωνιστική
Τα σημερινά αποτελέσματα
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ  2 - 3
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ           2 - 0
17-11-13 15:00
ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ 
 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

Η ΓΑΔΑ διαψεύδει τα περί τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του defencenet.gr

GADA123
Το ενδεχόμενο να πέταξαν κάποιοι κροτίδα εξετάζει η Αστυνομία, αναφορικά με τον θόρυβο που ακούστηκε την νύχτα στο Κολωνάκι και εμφανίστηκε ως τρομοκρατική επίθεση εναντίον των γραφείων της ηλεκτρονικής εφημερίδας defencenet.gr, κάτι που έδωσε αφορμή και για ανακοίνωση από πλευράς της Χρυσής Αυγής.
Με ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ διαψεύδει την εκδοχή τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέροντας τα εξής:
«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε διάφορες ιστοσελίδες, στο διαδίκτυο, περί τρομοκρατικής – βομβιστικής επίθεσης σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι, μπροστά από κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας defencenet.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αναφορές που υπήρξαν για ισχυρό κρότο, να σχετίζονται με τη χρήση κροτίδας».
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ, στο σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι ακούστηκε έκρηξη, έγινε έρευνα από την Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες, αλλά δεν βρέθηκε το παραμικρό.

ysterografa

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου Ναθαναήλ

neurokopiou
Πηγή: www.romfea.gr
Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr πρίν από λίγο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νευροκοπίου Ναθαναήλ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).
Ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπου τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής.
Να αναφερθεί ότι ο κυρός Ναθαναήλ, σήμερα είχε για 61α γενέθλια του, αφού γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1952.
Polytexneio 
 
 Γράφει η ΗΡΩ ΤΕΝΤΕ
Το μνημόσυνο για τους νεκρούς που κλείνουν σαράντα μέρες πέραν του κόσμου τούτου, ειναι ένας αποχαιρετισμός: όχι μόνο απο αυτούς που έμειναν πίσω, αλλα και απο αυτούς που έφυγαν. Λένε ότι οι ψυχές, για εκείνες τις σαράντα μέρες περιπλανιωνται σε τόπους που τις σημάδεψαν, κοντά σε πρόσωπα που πολυ τις αγάπησαν. Μια μετάβαση, μια διαδρομή τέλους, γιατί τίποτε πιο σκληρό δεν υπαρχει απο ενα τελεσιδικο και μόνιμο Αντίο.

Επανίδρυσε το «Φόρτσα Ιτάλια» ο Μπερλουσκόνι

silvio_600_407
Το κόμμα με το οποίο εισήλθε στον πολιτικό στίβο το 1994, την “Φόρτσα Ιτάλια”, επανίδρυσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την επίσημη συνεδρίαση του εθνικού της συμβουλίου στην ιταλική πρωτεύουσα.
Παράλληλα ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός απέφυγε την ανοικτή σύγκρουση με τον πρώην «δελφίνο» του, τον Αντζελίνο Αλφάνο, και τους γερουσιαστές και βουλευτές που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την νέα πολιτική δύναμη «Νέα Κεντροδεξιά».
«Είχαμε ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των στελεχών που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της απόσχισης», δήλωσε Μπερλουσκόνι, μιλώντας στο συνεδριακό μέγαρο της Ρώμης.
«Τη νύχτα που μας πέρασε δεν κοιμήθηκα. Σας ζητώ, όμως, να μην κάνουμε δηλώσεις που να αναφέρονται στην Νέα Κεντροδεξιά και να έχουμε όλοι υπόψη μας ότι έστω και αν σήμερα η απόφαση του Αλφάνο βοηθά την κεντροαριστερά, μελλοντικά, στις επόμενες εκλογές, η πολιτική του δύναμη θα πρέπει να συμμαχήσει μαζί μας, με όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς. Για το λόγο αυτό, ας αποφύγουμε τραυματικές ρήξεις», πρόσθεσε ο «μίστερ τιβί».
Σε ότι αφορά την επιστροφή στην ονομασία Φόρτσα Ιτάλια, θέλησε να τονίσει ότι «το προηγούμενο όνομα του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας, που όλοι ανέφεραν πάντα μόνο τα αρχικά του, δεν συγκινούσε, δεν ζέσταινε αρκετά τις καρδιές, όπως είναι αναγκαίο».
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε να εννοηθεί ότι οι βουλευτές και γερουσιαστές του θα αποσύρουν τη στήριξη στην κυβέρνηση Λέττα σε περίπτωση που ο ίδιος, στις 27 Νοεμβρίου, εκπέσει από γερουσιαστής με τη σχετική ψηφοφορία του σώματος.
«Είναι δύσκολο να συνεχίσεις να κυβερνάς με κάποιον που επιθυμεί να δολοφονήσει πολιτικά τον ηγέτη σου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός.

ysterografa.gr

Η… απολογία του Γιώργου: Καταγράφω εμπειρίες και γεγονότα

gio_papandreouΟ Γιώργος Παπανδρέου έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το ερωτηματολόγιο που μοίρασε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργούς, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει μια αποτίμηση της κυβερνητικής του θητείας τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του.
Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στόχος του ερωτηματολογίου είναι να γίνει μια αποτίμηση της κυβερνητικής του θητείας, καθώς και  η καταγραφή εμπειριών από τους υπουργούς προκειμένου να συγκεντρωθεί υλικό για κάποιον ερευνητή, πολίτη και πολιτικό «που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως σκέφτεται την έκδοση ενός βιβλίου για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου  «με τη συμπλήρωση – στις 4 Οκτωβρίου – τεσσάρων ετών από τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πολύτιμο κεφάλαιο τις εμπειρίες της πιο δύσκολης περιόδου των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα, αλλά και με την απόσταση των δύο χρόνων από την αποχώρηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και τη συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης συνεργασίας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα μιάς ψύχραιμης καταγραφής γεγονότων, εμπειριών και συμπερασμάτων εκ μέρους όλων όσων συνέβαλαν – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – στη μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή μιας εθνικής καταστροφής και την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και την αλλαγή της χώρας, μέσα σε ένα περιβάλλον από κάθε άποψη ασφυκτικό».
Υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «μια καταγραφή που θα προσφέρει αργότερα πολύτιμο υλικό σε κάθε ερευνητή και σε κάθε πολίτη ή πολιτικό που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και ενδεχομένως, θελήσει να συμβάλλει με νέες ιδέες και προτάσεις, για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».
Επίσης από το γραφείο του κ. Παπανδρέου γίνεται μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί η πρωτοβουλία του από τρέχοντα πολιτικά θέματα και μελλοντικές κινήσεις. «Αυτήν την προσπάθεια- μακράν των όποιων ευφάνταστων εκδοχών και σεναρίων – επιχειρεί να προωθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας από Υπουργούς των κυβερνήσεών του, στελέχη και συνεργάτες του, μια αυθεντική καταγραφή γεγονότων και προσωπικών εμπειριών».

ysterografa.gr

Τσίπρας: Διάχυτο το αίτημα για μια μεγάλη αλλαγή

Στον χώρο του Πολυτεχνείου, εκεί όπου η αύρα της εξέγερσης και της αντίστασης παραμένει επίκαιρη και ζωηρή μέχρι τις μέρες μας, ο Αλέξης Τσίπρα βρήκε την ευκαιρία να επικαιροποιήσει το μήνυμα του 1973. Και να το προσαρμόσει στη σημερινή δύσκολη εθνική συγκυρία, με την Ελλάδα να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, και να εξασφαλίσει την έξοδό της από το Μνημόνιο.
Alexis-Tsipras-PolytexneioΟ Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε στεφάνι, και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Παρά τα 40 χρόνια που κύλισαν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανή στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και το μήνυμα της λαϊκής ενότητας και της αντίστασης για δημοκρατία, ζωή και αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα.
Ίσως γιατί σήμερα, όπως και τότε, είναι ώριμο και διάχυτο το αίτημα στην κοινωνία για μια μεγάλη αλλαγή και για απαλλαγή από το καθεστώς της καταστροφής, της συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
Και όταν κάτι είναι επίκαιρο και ζωντανό στην κοινωνία και όταν ένα αίτημα είναι υπαρκτό, βρίσκει αργά ή γρήγορα δυναμικούς τρόπους να εκφραστεί. Πρέπει, όμως, να είμαστε πιο έμπειροι από αυτή τη συλλογική γνώση και συνείδηση.
Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Όλα θα τα κατακτήσουμε με αγώνες”.

 ysterografa.gr

Πνίγηκε 78χρονος δένοντας μια πέτρα στον λαιμό του στη Σούρπη Μαγνησίας

asthenoforo-EKAV
Το πρωί του Σαββάτου γύρω στις 11.00, βρέθηκε πνιγμένος 78χρονος άντρας από τη Σούρπη, του οποίου την εξαφάνιση είχε δηλώσει στην Αστυνομία ο γιος του, το απόγευμα της Παρασκευής.
Ο ηλικιωμένος βρέθηκε σε βάθος 10 μέτρων, με μια πέτρα να τον κρατάει στον πάτο της θάλασσας, δεμένη με σχοινί γύρω από τη μέση του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του e-volos.gr ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Αμέσως μετά τη δήλωση της εξαφάνισής του, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού σώματος και οι έρευνές τους, τους οδήγησαν στον εντοπισμό του Ι.Χ. αυτοκινήτου του ηλικιωμένου, στο λιμανάκι της περιοχής Νηες Σούρπης.
Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν στον εντοπισμό του 78χρονου, εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, με 3 δύτες, 1 φουσκωτό σκάφος, όπως επίσης και εθελοντές της Λέσχης Βατραχανθρώπων Μαγνησίας, οι οποίοι ερευνούσαν την θαλάσσια περιοχή “Βαθύ”, με τη βοήθεια 2 αλιευτικών σκαφών “Ευαγγελίστρια” και “Σπυρίδων”.
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και ανεσύρθη πνιγμένος στην ακτή απο εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Αυτοκτόνησε 30χρονος στην Αράχωβα

asthenoforo-EKAV
Όπως μεταδίδει το site lamiareport, ένας 30χρονος βρέθηκε κρεμασμένος από τα κάγκελα της βεράντας του σπιτιού του στην Αράχωβα, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.
Τον αυτόχειρα βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, που ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση.

Ψήφισμα για να περάσει ο "Flash 96" στους δημοσιογράφους

Flash-96
Μια μάχη για την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας δίνουν οι δημοσιογράφοι του “Flash 96″, ενός από τους πλέον σημαντικούς και παρεμβατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που σεργιάνισαν τις τελευταίες δεκαετίες στον αέρα των ερτζιανών.
Μετά από πολλές ιδιοκτησιακές περιπέτειες, ο “Flash 96″ παραμένει σήμερα ουσιαστικά ακέφαλος, με τους δημοσιογράφους να τρέχουν μόνοι τους ένα ολιγόωρο καθημερινό πρόγραμμα, που το απόγευμα μεταδίδεται σε επανάληψη.
Όπως γράφει στους προσωπικούς λογαριασμούς του στο Twitter ο Αντώνης Κοκορίκος, που συμμετέχει στην προσπάθεια, μέσω του Facebook μπορεί κανείς να προσυπογράψει ψήφισμα με το οποίο ζητείται να μετατραπεί ο σταθμός σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.
Το σχετικό κείμενο, αναφέρει τα εξής: “Γιατί αυτή είναι η επιθυμία των δημοσιογράφων και των ακροατών του FLASH 96. Να γίνει ο σταθμός το πρώτο μέσο ενημέρωσης, χωρίς αφεντικό, ιδιοκτήτη ή μέτοχο, αλλά να παραμείνει σταθμός των εργαζομένων σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής η οποία ψήφισε το άρθρο 32 του ν 4109/2013 ώστε να περάσει η συχνότητα στους εργαζόμενους. Την ίδια απόφαση έλαβε και το ΕΣΡ το οποίο επέτρεψε να λειτουργήσει ως ΚΟΙΝΣΕΠ. Για να μην γίνουν οι δημοσιογράφοι “παρένθετα πρόσωπα”, ενός αφανούς ιδιοκτήτη”.

ysterografa.gr

Κυκλοφόρησε το 7o τεύχος του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Εμφάνιση Dikefalos_1901_S.png
 Διαβάστε στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ που κυκλοφορεί:

Μία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του αρχιτέκτονα 
του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Αθανάσιου Κυρατσου ο οποίος εξηγεί: 
" ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ "

και ο αρχηγός της ΑΕΚ Νίκος Γεωργέας μιλά αποκλειστικά για το νέο γηπεδο της ΑΕΚ 
και 2 μεταγραφικούς στόχους - έκπληξη της ΑΕΚ 
και ένα αφιέρωμα για τις καλύτερες χειμερινές μεταγραφές που έκανε η ΑΕΚ
και όλες οι τελευταίες κινήσεις του Μελισσανίδη για το γήπεδο
και ρεπορτάζ για τον κόσμο της ΑΕΚ που σπάει όλα τα κοντέρ και βλέπουν την σκόνη μας οι γαύροι και οι βάζελοι.
και ρεπορτάζ από τη δίκη του Αντώνη Ηλιόπουλου εναντίον του Σταύρου Αδαμίδη για τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος της ΑΕΚ.
και το γνωστό playmate Ναταλί Θάνου αποκαλύπτεται για τα μάτια των ΑΕΚτζήδων.
και 4 σελίδες παρασκήνια 
και 7 σελίδες για όλα τα αθλήματα της ΜΑΝΑΣ ΑΕΚ 
και η στήλη ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΩΠΑ που λέει έξω από τα δόντια 
και πλούσια αρθρογραφία 
και σούπερ δώρο 10 κάρτες υγείας αξίας 100 ευρώ η μία 

στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ που κυκλοφορεί ΜΟΝΟ με 1 ΕΥΡΩ.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Απόστολου Παπαφωτίου στο Δερβενι



Εμφάνιση Φωτ.1.jpg 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 το Δερβένι  στα έργα που εκτελούνται για την προστασία των ακτών.
Είναι μια σημαντική επέμβαση που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τμήμα του θαλασσίου μετώπου της πόλης Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 
Στο τέλος του Φεβρουαρίου 2012 παρατηρήθηκε σε τμήμα της ακτογραμμής υποβιβασμός της επιφάνειας του βυθού, με άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης οικιών και περαιτέρω επιδείνωση της αστοχίας. 
Εμφάνιση Φωτ.4.jpg 
Η αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπήρξε άμεση και αποτελεσματική. Η περιοχή εντός λίγων ημερών κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ταχύτατα έγινε η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης διαβρώσεων τμημάτων της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από τη δράση του κυματισμού του Κορινθιακού Κόλπου. Είχε προηγηθεί η μελέτη αντιμετώπισης του φαινομένου και παρά το ότι κηρύχθηκε ευφυώς η περιοχή ως περιοχή έκτακτης ανάγκης, απαιτήθηκαν πάρα πολλές γραφειοκρατικές διατυπώσεις, πολλές εγκρίσεις και σχετικές αλληλογραφίες με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ακόμη απαιτήθηκε ο καθορισμός ορίων αιγιαλού και παραλίας, στο εν λόγω τμήμα, που δεν υπήρχε. Από το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 συνεχίζονται οι εργασίες προς περαίωση του έργου.
Εμφάνιση Φωτ.2.jpg 
Προβλέπεται η κατασκευή 131 φρεατοπασσάλων, διαμέτρου 1,20 μ., σε επαφή μεταξύ τους ώστε να δημιουργηθεί ένας διαφραγματικός πασσαλότοιχος, δηλαδή ένα μέτωπο χωρίς διάκενα, το οποίο θα προστατεύει την ακτή και τα θεμέλια των οικιών και συγχρόνως θα σταθεροποιεί την περιοχή της κατολίσθησης. Οι πάσσαλοι, μήκους περίπου 20,00 μ., οπλισμένοι και άοπλοι, εμπήγνυνται στο έδαφος, στην κορυφή τους δε συνδέονται μεταξύ τους με τον λεγόμενο κεφαλόδεσμο, ο οποίος ενισχύει το συνεχές μέτωπο των πασσάλων, συγχρόνως είναι και οδηγός για την καθ’ ύψος τακτοποίηση του γύρω χώρου. Ο χώρος ανάντη του κεφαλόδεσμου καλύπτεται με ίζημα της περιοχής, ενώ στο χώρο κατάντη αυτού τοποθετείται, σε πλάτος περίπου 4,50 μ., λιθοριππή για λόγους προστασίας και απομείωσης της κυματικής ενέργειας. 
 Εμφάνιση Φωτ.3.jpg
Μετά το πλάτος αυτό, η λιθοριππή καταλήγει με κλίση στο βυθό της θάλασσας.
Έτσι εξασφαλίζεται η προστασία και η βατότητα της περιοχής και η χρήση του αιγιαλού, με ταυτόχρονη προστασία των θεμελίων των οικιών και της ακτής. 
Το πρόβλημα αυτό είναι γενικότερο και παρατηρείται σε μεγάλα τμήματα του θαλάσσιου μετώπου του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή αγωνίζεται για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του. Απαιτεί συνεχώς και εντόνως από τα Υπουργεία χρηματοδότηση για επεμβάσεις και στα άλλα τμήματα της ακτογραμμής του Κορινθιακού Κόλπου στα οποία παρατηρείται έντονο φαινόμενο διάβρωσης, όπως στο Μελίσσι, στη Λυκοποριά και αλλού. Φαινόμενο το οποίο συνεχώς εξελίσσεται προς το χειρότερο και αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για πολλές ακτές της Πελοποννήσου.
Για την Περιφέρεια προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των κατοίκων, των περιουσιών τους και του δικτύου των δρόμων, ειδικά της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, όπου έχουμε έντονη διατύπωση του φαινομένου της διάβρωσης. Συγχρόνως μελετάει ολοκληρωμένα τον Κορινθιακό Κόλπο ώστε οι επεμβάσεις να μην είναι αποσπασματικές και να δημιουργούν κινδύνους για άλλες περιοχές, αλλά να είναι συγκεκριμένες και προβλεπόμενες βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης, επιλύοντας, στο πλαίσιο του εφικτού, το έντονο πρόβλημα.

Επικίνδυνη έξοδο Παννεμεατικού στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον φορμαρισμένο Πανκαμαριακό

Το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας συνεχίζεται σήμερα στις 3 το απόγευμα με την διεγαγωγή της 8ης αγωνιστικής. Μία αγωνιστική που βρίσκει τον πρωτοπόρο , με το απόλυτο των βαθμών, Παννεμεατικό να κάνει επικίνδυνη έξοδο στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον φορμαρισμένο Πανκαμαριακό.
Οι παίκτες της ομάδας του Καμαρίου μπορεί να αντιμετωπίζουν τον  αήττητο Παννεμεατικό, αλλά  δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως έκαναν άλλωστε και κόντρα στον έτερο διεκδικητή του τίτλου, ΑΟ Λουτράκι.
Ο Μάνος Αλογογιάννης, δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Σωτηρόπουλο, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, αναμένεται να έχει στη διάθεσή του, το Νίκο Τσιπά που εξέτισε την «καμπάνα» των δέκα αγωνιστικών, από την περασμένη περίοδο.
 Από την άλλη πλευρά , στον Πανεμεατικό, τα «λιοντάρια» πάνε στο Ξυλόκαστρο να πετύχουν το "8Χ8" κόντρα στον Πανκαμαριακό, ενώ δεν λείπουν και τα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Ραπουσάι θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού, αλλά στα θετικά για το τεχνικό δίδυμο είναι η επιστροφή του Πέτρου Τσιωτάκη, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε και είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί.
Ποδοσφαιρικός "πόλεμος" ανάμεσα σε Λουτράκι και Κιάτο  καθώς οι ομάδες των δύο πόλεων "συγκρούονται" μεταξύ τους. Επικίνδυνη έξοδο εξοδο στο Κιάτο κάνει ο Α.Ο. Λουτρακίου κόντρα στην Αναγέννηση, ενώ στο γήπεδο Εξαμιλίων  ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αντιμετωπίζει τον Πέλοπα Κιάτου , σε αγώνα ντέρμπι, Οι "ερυθρόλευκοι" του Λουτρακίου θέλουν τους τρεις βαθμούς για να ανέβουν κυρίως ψυχολογικά, καθώς η πρώτη θέση φαίνεται να απομακρύνεται.
Ο Τάσος Πέρρας, δε θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Κολλιάκο και Βαραβέρη, όμως επιστρέφει  ο νεαρός Θοδωρόπουλος, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να δώσει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, σίγουρα η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη, μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό, αλλά στην ομάδα είναι αποφασισμένοι, να τα αφήσουν όλα πίσω και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.
Στον Πέλοπα ο Σταύρος Μπινιάρης θα έχει και πάλι απουσίες όμως, καθώς δεν υπολογίζει στον τραυματία Κλεμπετσάνη, τον τιμωρημένο Δουβή, ενώ ως την τελευταία στιγμή θα περιμένει τον Βασίλη Κατσιάπη, για να δει αν τελικά θα τον έχει στη διάθεσή του. Η ψυχολογία είναι ανεβασμένη, καθώς η ομάδα του Κιάτου, παρά τα όποια της προβλήματα βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και υπάρχει αισιοδοξία για ανάλογη συνέχεια.
 Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", στο Δερβένι, ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ η Θύελλα Πετρίου μάχεται με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Οι Άγιοι Θεόδωροι υποδέχονται τον ΑΟ Σπαθοβουνίου, ενώ στο Βέλο η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον Κύψελο Κορίνθου. Τέλος ο Πανσολυγειακός κερδίζει στα "χαρτιά" εντός έδρας τρίποντο επί του Σαρωνικού Γαλατακίου , που έχει αποχωρήση από το πωτάθλημα.

8η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΚΥΨΕΛΟΣ  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 3 - 0 α.α.

MVP 6ης αγωνιστικής, Α1 Κορινθίας: Νίκος Σιετής (ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ)

1469761 576133075799139 1637969410 nΈνας ακόμα τερματοφύλακας, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. Ο Νίκος Σιετής του Πανκαμαριακού, πραγματοποίησε θετικότατες επεμβάσεις στην αναμέτρηση κόντρα στον ΑΟ Λουτράκι (1-1) και οι φίλαθλοι του έδωσαν το βραβείο του MVP της 6ης αγωνιστικής.
Ο νεαρός πορτιέρο του Καμαρίου, ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ τόνισε πως πρωταρχικός στόχος της ομάδας του, είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σιετής Ν. (ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ)                         53,4 %
Μυργιώτης Μ. (ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ)                    32,5 %
Αναγνωστόπουλος Χ. (ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ)     8,8 %
Ρουμελιώτης Σπ. (ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ)   3,2 %
Μπαλάφας Π.Β. (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ)  2,1 %

apopsi24.gr

Συλλυπητήριο μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για τον Γλαύκο Κληρίδη


 Τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εκφράζει με δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο Γλαύκος Κληρίδης ανήκε στη γενιά του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έλαβε μέρος σε επικίνδυνες αποστολές ως αεροπόρος, επέζησε ως εκ θαύματος και μετά το τέλος του πολέμου αφοσιώθηκε στην πολιτική. Υπήρξε γενναίος στον πόλεμο, γενναίος και στην πολιτική. Ρεαλιστής και έντιμος, είπε πάντα την αλήθεια στο λαό και ποτέ δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος. Ποτέ δεν τον γοήτευσαν οι σειρήνες του λαϊκισμού. Αφιέρωσε τη ζωή στην Κύπρο και στο μακρό και συχνά δραματικό χρονικό του κυπριακού, η παρουσία του ήταν πάντοτε χρήσιμη και θετική. Αποκορύφωμα της πολιτικής του δραστηριότητας ήταν η επιτυχής διπλή προεδρία του. Συνειδητός Ευρωπαίος, προετοίμασε την πατρίδα του για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξιώθηκε να δει αυτό το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Η μοίρα δεν του επέτρεψε να επιτύχει τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα πετύχαινε αν έμενε ένα χρόνο παραπάνω στην Προεδρία.
Αλλά και μετά και μέχρις ότου ο χρόνος τον καταβάλλει, έμεινε ενεργός, όρθιος, αγέρωχος και η φωνή του ήταν πάντοτε φωνή σύνεσης ευθύνης και αλήθειας. Η φωνή αυτή δυστυχώς εσίγησε σε δύσκολες πάλι ώρες.
Εκφράζω τη βαθύτατή μου οδύνη για την απώλεια παλαιού συντρόφου και φίλου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον κυπριακό λαό".

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Με την κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου συνεχίζονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της 17ης Νοέμβρη, που θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή με την πορεία που θα ξεκινήσει στις 15.00 από την πύλη του Πολυτεχνείου προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Οι πύλες του ιδρύματος είναι ανοιχτές για το κοινό μέχρι το βράδυ και την περιφρούρηση του κτιρίου έχουν αναλάβει φοιτητές και καθηγητές.

Σεούλ: Ελικόπτερο έπεσε σε ουρανοξύστη - νεκροί οι πιλότοι


Δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους όταν ο έλικας του ελικοπτέρου τους προσέκρουσε σε έναν ουρανοξύστη ύψους 38 ορόφων, στη συνοικία Γκάνγκναμ, στο κέντρο της Σεούλ, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Πολλά διαμερίσματα του κτιρίου υπέστησαν ζημιές, όμως κανείς από τους ενοίκους δεν τραυματίστηκε.
Μετά την πρόσκρουσή του στον ουρανοξύστη το ελικόπτερο συνετρίβη στο έδαφος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κακή ορατότητα που επικρατούσε στην περιοχής ήταν πιθανότατα η αιτία για την οποία ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου έχασαν τον προσανατολισμό τους. Ένα τηλεοπτικό κανάλι της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος επιβάτης καθώς τη στιγμή του δυστυχήματος το ελικόπτερο κατευθυνόταν σεένα κοντινό ελικοδρόμιο για να παραλάβει έναν εργαζόμενο της εταιρίας LG Electronics.

 e-typos.com

Σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις από το 2015 - Μειώνονται έως και 25% - Μεγάλοι χαμένοι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ

Σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις από το 2015 - Μειώνονται έως και 25% - Μεγάλοι χαμένοι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ
 Αλλάζουν όλα στις συντάξεις από το 2015, με το νέο ασφαλιστικό που βασίζεται στη σύνταξη των 360 ευρώ την οποία μόνο αυτή θα χρηματοδοτεί και θα εγγυάται το κράτος.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το σχέδιο για τη βασική σύνταξη, η οποία σύμφωνα με το νόμο 3863/10 εισάγεται στο ασφαλιστικό για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, οδηγεί σε μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7% και 25%, ανάλογα με τις αποδοχές των εργαζομένων και ανάλογα με τις εισφορές που έχουν πληρώσει στα Ταμεία τους.
Το σχέδιο για την εφαρμογή της βασικής σύνταξης θα ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους, αλλά το ποσό των 360 ευρώ θα είναι διαφορετικό και θα εξαρτάται αφενός από τα έτη ασφάλισης και αφετέρου από το συνολικό χρόνο παραμονής των εργαζομένων στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις οι οποίες θα εξειδικευτούν το προσεχές διάστημα το νέο σύστημα υπολογισμού θα εφαρμοστεί ως εξής:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω Πολυτεχνείου

Polytexneio
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οδήγησαν την Τροχαία στη λήψη μέτρων και τη δρομολόγηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Αθήνα σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή.
Πιο συγκεκριμένα:

Δυο εκρήξεις στα γραφεία του defencenet.gr

defencenet
Δυο εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του site defencenet.gr, στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι.
Ακολουθεί το κείμενο που αναρτήθηκε στο site:
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του defencenet.gr στην όδο Μέρλιν, στο Κολωνάκι.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 02.20. Αμέσως o δρόμος γέμισε καπνούς και μια στιφή μυρωδιά πλημμύρισε την ατμόσφαιρα.
Οι δημοσιογράφοι της βάρδιας στα γραφεία του defencenet.gr που εργάζονταν εκείνη την στιγμή στα γραφεία, ταρακουνήθηκαν αρχικά και εν συνεχεία πετάχθηκαν έξω, ενώ αστυνομικές δυνάμεις από την Βουλή που απέχει περίπου 150 μέτρα από το σημείο της έκρηξης έφτασαν στο σημείο.
Ενώ οι δημοσιογράφοι μαζί με τους αστυνομικούς ερευνούσαν το σημείο που είχε γίνει η έκρηξη στην είσοδο των γραφείων μια δεύτερη έκρηξη, όχι εξίσου δυνατή με την πρώτη έκρηξη συνέβη περίπου 20 μέτρα δίπλα από την ομάδα, ένδειξη ότι η περιοχή πιθανόν να έχει παγιδευτεί και με περισσότερους ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Αμέσως αποκλείστηκε ο δρόμος και αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής μαζί με ειδικούς πυροτεχνουργούς και οι αστυνομικοί είχαν φτάσει.
Για οτηδήποτε νεότερo θα σα ενημερώσουμε άμεσα”.

Το “όχι” της Έλενας Ράπτη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Elena-Rapti
Η υποψηφιότητα της Έλενας Ράπτη για τον δήμο Θεσσαλονίκης απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, έμοιαζε να πληροί τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει η Κεντροδεξιά έναν δήμο που κατείχε από το 1985 μέχρι το 2010, δηλαδή επί 25 συναπτά έτη, και μέχρι την ηχηρή ήττα του Κώστα Γκιουλέκα.
Η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης ωστόσο, που φαίνεται να ζύγισε όλες τις παραμέτρους, δεν δείχνει έτοιμη για το μεγάλο βήμα. Και με δηλώσεις της, που φιλοξενεί η εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαμορφώνοντας πλέον νέα δεδομένα για την Κεντροδεξιά στη Θεσσαλονίκη, και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας στη συμπρωτεύουσα.
“Δεν είναι στα σχέδιά μου ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Έχω κλείσει τον κύκλο μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, τονίζει με νόημα η Έλενα Ράπτη, η οποία στην παρούσα συγκυρία εστιάζει την προσοχή της στην προώθηση της καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, “Ένα στα Πέντε”, όπου είναι επικεφαλής για τη χώρα μας.
Η απόσυρση της Έλενας Ράπτη από την κούρσα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ανοίγει πλέον το δρόμο για άλλες υποψηφιότητες, όπως του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, που χαίρει ευρείας αποδοχής στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία της συμπρωτεύουσας.
Για τον δήμο Θεσσαλονίκης έχει ακουστεί ακόμη το όνομα του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο Κώστας Γκιουλέκας, με τη δική του υποψηφιότητα ωστόσο να είναι εξαιρετικά αδύναμη, λόγω και της ήττας που γνώρισε στην αναμέτρηση του 2010 από τον Γιάννη Μπουτάρη.

ysterografa.gr

Ο Αρβανιτόπουλος δεν ξέχασε το Βουκουρέστι του Καραμανλή

Kostas-Karamanlis-Voukouresti
Ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπήρξε “γέφυρα” ανάμεσα στον σημερινό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Ο ίδιος είχε την άνεση να συνομιλεί με αξιοπιστία και με τα δυο “στρατόπεδα”, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, δηλαδή του think tank  της Κεντροδεξιάς.
Σήμερα, με αφορμή τη νίκη της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου απέναντι στη Ρουμανία, στην πρώτη αναμέτρηση των μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλιάς, και ενόψει της ρεβάνς στη βαλκανική χώρα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έγραψε ένα tweet με νόημα, που αναφέρεται εμμέσως στον Κώστα Καραμανλή.
Ενα βήμα πριν τη Βραζιλία. Έτσι & αλλιώς στο Βουκουρέστι έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε νίκες”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν υπέκυψε στις πιέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, και έφραξε το δρόμο της εισόδου των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Παπούλιας για Εθνική: Πηγαίνουμε για την πρόκριση στο Βουκουρέστι

papoulias
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας βρέθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παρακολούθησε τη νίκη της Ελλάδας επί της Ρουμανίας στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Ο κ. Παπούλιας κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο τόνισε εμφανώς ικανοποιημένος: «Είναι σίγουρα μία μεγάλη επιτυχία. Πηγαίνουμε για την πρόκριση και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά στο Βουκουρέστι».

Πολύδωρας: Τις κυβερνήσεις τις ρίχνει η ανικανότητά τους

Vyron-Polydoras
Ο Βύρων Πολύδωρας διατηρεί… προχωρημένη θέση στην ομάδα των βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που δεν διστάζουν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, και να αφήσουν αιχμές για πτυχές της πολιτικής που ασκείται.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας για θέσεις που έχει πάρει, στοχεύοντας συνήθως τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κάτι που κάνει και σήμερα, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Εγώ κοιτάω τον πόνο του κόσμου. Δεν γίνομαι βοηθός λογιστηρίου της τρόικα. Να γίνει ο Στουρνάρας. Εδώ πεθαίνει ένας ολόκληρος λαός. Τον καθιστάς ανέστιο, περιπλανώμενο. Με ποιό δικαίωμα; Το δικαίωμα της φτώχειας; Ε, τότε τί εταίρος είσαι; Και αν με πεθάνεις, τι θα κερδίσεις; Και ως κράτος, και κατ’ επέκταση ως τρόικα. Δηλαδή, όταν εξοντώσουν έναν λαό, θα οικονομήσουν οι τροϊκανοί δανειστές; Πότε έγινε αυτό στην Ιστορία;”, αναρωτιέται ο Βύρων Πολύδωρας, και συνεχίζει:
Τις κυβερνήσεις τις ρίχνει η ανικανότητά τους. Και τις δοξάζει η ικανότητά τους”.

ysterografa.gr

ΟΑΕΔ: Οριστικά αποτελέσματα για τις 10.000 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας – Όλα τα ονόματα

Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων και ο οριστικός πίνακας αποκλειόμενων ανέργων στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων». Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί συγκεκριμένα στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Οι επιλεγέντες άνεργοι καλούνται να προσέλθουν από την Δευτέρα 18-11-2013 στις υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προκειμένου να υποδειχθούν στους επιβλέποντες φορείς.
Για την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον  διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

Πώς αξιολογεί η Τρόικα τους 5 υπουργούς των απολύσεων



Το ξέσπασμα του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ότι δεν θα αφήσει τον Τόμσεν να του πάρει τη δόξα των απολύσεων, ήταν κάτι περισσότερο από εκφραστικό ατύχημα. Ηταν προϊόν της ταύτισής του με τους εκπροσώπους των πιστωτών που τον αντιμετωπίζουν ως έναν δικό τους άνθρωπο, όπως βεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές που έχουν απευθείας επαφή με τους απεσταμένους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Κατά τις ίδιες πηγές, οι Π. Τ όμσεν, Κλ. Μαζούχ και Μ. Μορς τον έχουν ξεχωρίσει από τα άλλα κυβερνητικά στελέχη για την προθυμία του να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα, ακόμη και στα πιο σκληρά, όπως είναι οι απολύσεις.

Ο Χρήστος Δημητρόπουλος υποψήφιος για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας

Εμφάνιση 998795_10201961414308310_104703762_n.jpg
 Ζούμε μια περίοδο που η πολιτική έχει ανάγκη την κοινωνία. Που η κοινωνία έχει ανάγκη την πολιτική.
Γιατί οι πολιτικές είναι εκείνες που καθορίζουν τις ζωές μας. Γιατί η Δημοκρατία έχει κανόνες και τα κόμματα αποτελούν κομμάτι της Δημοκρατίας.
Γιατί τα κόμματα μπορούν και πρέπει να αφουγκραστούν τις ανάγκες και τα μηνύματα της κοινωνίας. Γιατί η αποχή, η αποστροφή, η περιθωριοποίηση, η αποπολιτικοποίηση δεν είναι λύσεις.
Γιατί οι νέοι άνθρωποι απαιτούν και δεν συμβιβάζονται.
Γιατί η πολιτική δεν είναι και δεν πρέπει να είναι συνυφασμένη και αποκλειστικά διαπνεόμενη από έννοιες όπως η ιδιοτέλεια, η ικανοποίηση αυστηρά προσωπικών επιδιώξεων, μέσο διαπραγμάτευσης για κατάληψη θώκων και αξιωμάτων.
Γιατί η ορμή και το όραμα δεν υποτάσσονται στα καλέσματα της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης και δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο διαμόρφωσης στείρων συσχετισμών με γνώμονα ένα άτυπο «πάρε – δώσε» που καταλήγει σε αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.
Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τη ρότα τώρα. Γιατί πρέπει να αναδείξουμε και πάλι το «εμείς» απέναντι στο κάθε στείρο «εγώ».
Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας για τη θέση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία.
Η πρώτη πράξη της μεταστροφής στο «εμείς» είναι η δική σας στήριξη. Κάθε φορά που αναδεικνύεται ένα ισχυρό «εμείς», καταρρέει ένα αλαζονικό «εγώ».

Μπορούμε καλύτερα «μαζί».

Με τιμή,
Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος

Ραγδαίες εξελίξεις για την ανείπωτη τραγωδία στη Λευκάδα - Μιλούν για συλλήψεις στο Αγρίνιο - Πληρώθηκαν για να τους σκοτώσουν

Το μοιραίο σκάφος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ανείπωτη τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος - Τα κύματα αναποδογύρισαν το σκάφος.
Το λιμενικό ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.
Άμεσα, έσπευσε στο σημείο δύναμη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής με πλωτό, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος. Σύμφωνα με το cityvoice.gr, το σκάφος μήκους 8 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν οι 27 συνολικά αλλοδαποί, είχε κλαπεί - σύμφωνα με τις πρώτες

Βραζιλία, ερχόμαστε με... Μητρογλίνιο! ! ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 3-1


 Τι και αν δεν κρατήθηκε το «μηδέν» στην άμυνα, ένας από τους βασικότερους στόχους του Φερνάντο Σάντος; Η Ελλάδα στην καλύτερη της φετινή εμφάνιση  έβαλε 3 γκολ  δύο με τον Μήτρογλου και άλλο ένα με τον Σαλπιγγίδη (για πρώτη φορά μετά τις 15 Αυγούστου του 2012 στο φιλικό 3-2 επί της Νορβηγίας στο Οσλο), νίκησε 3-1 την Ρουμανία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο Mundial και έκανε το αποφασιστικό βήμα για να δώσει το παρών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία .
 Την Τρίτη (21:00) στο Βουκουρέστι η ρεβάνς.

Εντυπωσιακή η Εθνική Ελπίδων, διέλυσε με 5-1 την Σουηδία

Εντυπωσιακή η Εθνική Ελπίδων, διέλυσε την Σουηδία
Έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ η Εθνική Ελπίδων συνέτριψε με 5-1 το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας στο Δημοτικό Στάδιο της Κατερίνης και έκανε σημαντικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλο των προκριματικών του Euro.
Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα μπήκαν με όρεξη στο ματς και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (Διαμαντάκος 4΄, Μαυρίας 19΄) πριν βγει το 20λεπτο. Η Σουηδία μείωσε με τον Ισάκ στο 38ο λεπτό, ωστόσο τρια λεπτά αργότερα ο Κάρλγκρεν έκανε πέναλτι, αποβλήθηκε και ο Ποτουρίδης ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 3-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και κατάφερε να φτάσει σε τέταρτο γκολ με τον Κολοβό στο 47΄, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Καρέλης δύο λεπτά πριν το τέλος.
Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 είναι η Πολωνία (Τρίτη 19 Νοεμβρίου - Βαρσοβία).
Ελλάδα: Διούδης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κίτσιου, Λαγός, Κολοβός, Μπουχαλάκης (78' Σιώπης), Μαυρίας, Διαμαντάκος (68' Βέλλιος), Γιαννιώτας (61' Καρέλης).
Σουηδία: Κάρλγκρεν, Τερν (43' Στρόμπεργκ), Γιόχανσον, Μιλόσεβιτς, Χόλμεν, Λεβίτσκι, Σίλβερχολτ (78' Κονατέ), Κουάισον (46' Χάλμπεργκ), Κλάεσον, Ισάκ, Χιργκότα.

Η ΕΡΑ εκπέμπει (ξανά) από το Πολυτεχνείο

polutexneioΔοκιμαστική εκπομπή ραδιοφωνικού προγράμματος από το χώρο του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν απόψε εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ.
«Αυτό που ακούτε είναι η φωνή των ελεύθερων εργαζόμενων της ΕΡΤ. Είμαστε στον αέρα μαζί σας. Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή», ανέφερε ο εκφωνητής. Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι αργότερα θα μεταδοθεί μέσω της ΕΤ3 και εικόνα από το χώρο του Πολυτεχνείου.
Όπως σημείωσε ο εκφωνητής, η εκπομπή του προγράμματος γίνεται με τη χρήση ιδίων μέσων, και ειδικότερα δύο απλούς υπολογιστές, καθώς και τη βοήθεια που πρόσφεραν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι 9 φοιτητικοί σύλλογοι και ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου.
Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, για αύριο είναι προγραμματισμένη 9ωρη ζωντανή εκπομπή που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

ysterografa.gr