Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4: Σαρωτικός ο Ολυμπιακός με ρουκέτες μέσα στην Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα

  

Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός έκανε δήλωση επιστροφής στην Τούμπα διαλύοντας τον ΠΑΟΚ με 4-1 και παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου. Οι Πειραιώτες έκανε την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, ήταν ένα γεμάτο ματς από τους ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ που επικράτησαν δίκαια του ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» με το διπλό στην Τούμπα έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα και έδειξαν στους αντιπάλους τους ότι ακόμα έχουν σφυγμό και δεν πρόκειται να το παρατήσουν. Ο ΠΑΟΚ σε καμία στιγμή του αγώνα δεν κατάφερε να βρει αντίδοτο στην πίεση του Ολυμπιακού, ενώ ο Μεντιλίμπαρ είχε απαντήσεις σε ό,τι κι αν έκανε ο Λουτσέσκου. 

ΑΕΚ-Κηφισιά 3-0: Επάνοδος στις νίκες από ...αέρος!

 

Εύκολα επέστρεψε στις επιτυχίες η ΑΕΚ μετά το 1-1 στην Τούμπα κόντρα στην Κηφισιά.

Πολύ εύκολα. Ευκολότερα απ' ότι δείχνει το 3-0 κι απ' ότι περίμενε και ο πιο αισιόδοξος από τους φίλους της που μετά τις 4 Δεκέμβρη επέστρεψαν στη Νέα Φιλαδέλφεια κατακλύζοντας την .

Σ' αυτό βοήθησε και το ότι από το 4ο λεπτό έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Σπίνου.

Ο νεαρός αμυντικός της ομάδας των Βόρειων προαστίων υπέπεσε σε πέναλτι στον Λιβάι Γκαρσία (αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη) και παρότι ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε την εσχάτη των ποινών από τον παίκτη που την κέρδισε το μόνο που κατάφερε πρακτικά ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας.

Ο Λιβάι βρήκε δίχτυα δις με κεφαλιές (19', 24') και το ματς εξελίχθηκε σε ...μονότερμα περισσότερο απ' ότι αναμενόταν πριν την έναρξη του αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα με το αμείλικτο πρέσινγκ των γηπεδούχων. Που είχαν ακυρωθέν ...αυτογκόλ (για οφσάιντ του Πήλιου) κι αναρίθμητες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη παρότι κατέβασαν το τέμπο βρήκαν το τρίτο γκολ στο 90' με τον νεοεισελθόντα Λιούμπισιτς ν' ανοίγει ...λογαριασμό σκοραρίσματος με κεφαλιά από σέντρα του Άμραμπατ!

Κάπως έτσι η Κηφισιά υπέστη την πρώτη ήττα επί των ημερών Μπράτσου (μία νίκη, μία ισοπαλία τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές)

AEK (Aλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος – Ελίασον (77’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (70’ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (71’ Πισάρο) – Γκαρσία (71’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (71’ Αραούχο).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Mπράτσος): Αναγνωστόπουλος – Γκόμπελιτς, Σπίνος, Τσάπαν (73’ Μποτία), Μιλίτσεβιτς – Κανατζίγια, Σολόα (57’ Kλωναρίδης) – Κρισιούμα, Μπιφουμά (57’ Πρίτσας), Μενέντες (9’ Βαφέας) – Οζέγκοβιτς (73’ Τετέι)