Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η τρόικα αναλαμβάνει και την Ισπανία!

Ο Μαριάνο Ραχόι πέρασε ένα… περίεργο Σαββατοκύριακο. Σε πείσμα των διαψεύσεων της Παρασκευής, η Ισπανία ζήτησε τη διεθνή στήριξη, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι τράπεζές της. Μόνο που η Μαδρίτη προσπάθησε να παρουσιάσει την εξέλιξη ως μια μεγάλη πολιτική επιτυχία, την οποία αντιμετώπισαν ως τέτοια οι αγορές, με αποτέλεσμα τη σημερινή ευφορία των αριθμών.
Αργά το απόγευμα, το “Reuters”, που είχε αποκαλύψει την Παρασκευή ότι η Ισπανία θα ζητούσε βοήθεια για τις τράπεζές της μετά από τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, υποστήριξε ότι, παρά τις θριαμβολογίες του Μαριάνο Ραχόι, η χώρα του θα ακολουθήσει την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, παραδίδοντας μέρος της εθνικής κυριαρχίας της στην τρόικα των δανειστών.
Το ρεπορτάζ του “Reuters” στηρίζεται σε σχετικές εκτιμήσεις αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, δηλαδή, τόσο από την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από τη γερμανική κυβέρνηση, που έχει το γενικό πρόσταγμα στην ευρωζώνη. Μια εξέλιξη που ικανοποιεί πλήρως την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξαρχής επιθυμούσε να… πατήσει στην εποπτεία της ισπανικής οικονομίας.
Η παρουσία ή μη τρόικας στην Ισπανία έχει ουσιαστική και σημειολογική σημασία. Τόσο για το γεγονός ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης τίθεται ουσιαστικά υπό κηδεμονία, όσο και αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί μια χώρα να λάβει διεθνή βοήθεια, χωρίς η βοήθεια αυτή να συνοδεύεται από ακραίες θυσίες.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Το μόνο αγοραίο είναι η πολιτική τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
Αθήνα, 11 Ιουνίου 2012

     Είναι πάντα ευχάριστο, όταν ακόμα και την τελευταία στιγμή οι αρνητές
του διαλόγου και οπαδοί της τυφλής βίας θέλουν να επιστρατεύσουν το
διάλογο και τη λογική. Δυστυχώς όμως αυτή η διάθεση είναι
προσχηματική. Μιλούν για καταστροφολογία αυτοί που μέχρι χθες
κατέστρεφαν και έκαιγαν με κράνη και μολότοφ, έχοντας ήδη μάλλον
ξεκινήσει τα αντάρτικα πόλεων. Μιλούν για γελοιότητα εκείνοι που
υποστηρίζουν τον άνθρωπο που γελοιοποίησε τη χώρα μας διεθνώς. Μιλούν
για το μέλλον της γενιάς μας αυτοί που έχουν ως καθοδηγητές τους
"εξέχοντα" μέλη της Γενιάς του Πολυτεχνείου που χρεοκόπησε τη χώρα.
Μιλούν για τα προβλήματα των νέων εκείνοι που έβαλαν στο κόμμα τους το
πιο καθεστωτικό κομμάτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ, το οποίο ουσιαστικά έβαλε
το ρουσφέτι και τη μίζα στο dna του κράτους. Παίρνουν μαθήματα μικρό
πολιτικής από τη γενιά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Τη γενιά που
μας έφτασε ως εδώ, τη γενιά που απέδειξε πως ο δρόμος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ
είναι ο δρόμος της ανευθυνότητας, της κουκούλας και των επαναστατών με
"γεμάτη" τσέπη.

Το μόνο αγοραίο λοιπόν είναι η πολιτική τους και το εμπόριο ελπίδας
που χωρίς ντροπή παρακολουθούμε εδώ και ένα μήνα. Ξεκάθαρα όμως, δεν
είμαστε όλοι ίδιοι. Η δική μας γενιά, των νέων επαγγελματιών,
επιστημόνων και εργαζομένων απορρίπτουμε το νέο λεφτά υπάρχουν και
στις 17 Ιουνίου θα στείλουμε το μήνυμα της αλλαγής νοοτροπίας που έχει
ανάγκη η χώρα προκειμένου τώρα που η Ευρώπη αλλάζει να ξαναμπούμε στο
παιχνίδι διεκδικώντας μία ισχυρή νέα Ελλάδα.

Υ.Γ. Αλήθεια όταν διαδήλωναν στα Σκόπια υπέρ της ονομασίας της
γειτονικής χώρας ως "Μακεδονία" οι σύντροφοί τους, τους έκαναν το τραπέζι σε φθηνά ή ακριβά εστιατόρια;

Από το Γραφείο Τύπου



H διορατικότητα του Αντώνη Σαμαρά

Για τη συμφωνία Ε.Ε.  – Ισπανίας

Η συμφωνία Ε.Ε. – Ισπανίας επιβεβαιώνει τη διορατικότητα του Αντώνη Σαμαρά και αναδεικνύει τη σοβαρότητα των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα:

  1. Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε ο Αντώνης Σαμαράς, που –από την πρώτη στιγμή- φώναζε στο Γιώργο Παπανδρέου «να πάρει μέτρα». Οι Ισπανοί πήραν μέτρα νωρίς και απέτρεψαν ένα άμεσο δημοσιονομικό πρόβλημα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν, κατά βάση, ένα τραπεζικό πρόβλημα, τους επέτρεψε να συμφωνήσουν δάνειο από την Ευρώπη, χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά με την επίβλεψη της τρόικα.
  2. Η διορατικότητα του Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύεται επίσης και από το γεγονός ότι υποστήριξε τη νέα δανεική σύμβαση και διασφαλίσαμε έγκαιρα τη βοήθεια από την Ευρώπη, με βάση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Αν εγκαίρως δεν στηρίζαμε το κούρεμα του ελληνικού χρέους και το νέο δάνειο, σήμερα θα βρισκόμασταν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την Ισπανία. Και τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα.
  3.  Η ορθότητα των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται από το γεγονός ότι ζητάει όπως και η Ισπανία, έτσι και η Ελλάδα να βρει τη λύση μέσα στην Ευρωζώνη. Και όχι βεβαίως, με θέσεις του τύπου «τα σπάμε», όπως αυτές που διακηρύσσει ο Αλ. Τσίπρας. 

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤ​Ο 1ο

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1ο : Προσέξτε ότι ενώ λένε ότι δεν τρολάρουν, έχουν ξεχάσει on camera ανοιχτά τα sent folder στα οποία φαίνονται "κατασκευασμένες" ready to go αναρτήσεις εναντίον της ΝΔ. Προσέξτε τα θέματα των email που έχουν στείλει. Σκεφτείτε σε πόσα blogs έχετε διαβάσει τις ίδιες ακριβώς αναρτήσεις, με το ίδιο ακριβώς θέμα .... :

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει έξοδος από το Ευρώ».

O κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται και επιβεβαιώνει όλους τους ξένους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Αριστεράς, όπως ο ηγέτης των Πρασίνων Κον Μπεντίτ, των σοσιαλιστών, όπως ο κ. Ολάντ, αλλά και του πολιτικού μέντορα του κ. Τσίπρα Αλέκου Αλαβάνου, που λένε ότι η καταγγελία του μνημονίου ισοδυναμεί με έξοδο από το ευρώ.


Δείτε το ακόλουθο αποκαλυπτικό βίντεο:

Οι Χρυσαυγίτες παίρνουν δικαστικές αναβολές και μηνύουν...

Επανεμφάνιση Κασιδιάρη – Προανήγγειλε μηνύσεις κατά Κανέλλη, Δούρου και ΑΝΤ1! Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεσή του στο εφετείο
Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεσή του εναντίον της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλλη και της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, έκανε το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης.
Ο κ. Κασιδιάρης, αφού πρώτα κρυβόταν επί 48 ώρες μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο μετά την επίθεσή του, εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής σε προεκλογική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στα Άνω Λόσια. Κατά την ομιλία του, μάλιστα, υποστήριξε ότι... «η χειροδικία του ήταν στημένο επεισόδιο εις βάρος του» και ανακοίνωσε ότι σήμερα, Δευτέρα, θα μεταβεί (όπως και έκανε) στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Λιάνας Κανέλλη για απρόκλητη επίθεση εις βάρος του, όπως και κατά της Ρένας Δούρου. Επίσης, κατέθεσε μήνυση και εναντίον του ΑΝΤ1, επειδή όπως υποστήριξε «εργαζόμενοι του καναλιού επιχείρησαν να τον εγκλωβίσουν στο στούντιο (μετά τη βιαιοπραγία) και σε βάρος του δημοσιογράφου -ήταν παρών στο στούντιο- Αντώνη Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας».
Μάλιστα ο Η. Κασιδιάρης, όπως δήλωσε, θα ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δημοσιογράφου Αντ. Δελατόλα για να εντοπιστεί αν έγινε διάλογος με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου «και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν ο δημοσιογράφος αποκαλεί την προϊσταμένη "Ελένη μου". Τότε θα διαπιστωθεί αν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, χθες μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στης Χρυσής Αυγής, ο εκπρόσωπος Τύπου, είχε προβεί προκαταβολικά σε... υποδείξεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, λέγοντας: «Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραμένει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες»...
Παράλληλα, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, όφειλε σήμερα να παρουσιαστεί και στο Εφετείο όπου επρόκειτο να εκδικαστεί άλλη υπόθεσή του. Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου ου κ. Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Τότε ομάδα νεαρών είχε τραυματίσει, χτυπώντας με μαχαίρι και γκλόμπ, καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τού είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο, το οποίο -όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας του που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες- είχε νοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, στην οποία, όπως λέει, τον ενέπλεξαν αντιεξουσιαστές και ισχυρίζεται ότι απουσίαζε τότε στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη η δίκη δεν εκφωνήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και το δικαστήριο όρισε τη διεξαγωγή της για σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου.
Αναβολή και για τους 8 της Πέλλας
Αναβολή για να απολογηθούν την Τετάρτη 13 Ιουνίου έλαβαν τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την επίθεση σε καφενείο της Βέροιας, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, Ι. Σαχινίδης, , οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία. Οι κατηγορούμενοι μήνυσαν με τη σειρά τους τα άτομα στα οποία επιτέθηκαν στο καφενείο της Πέλλας.
Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται η Χρυσή Αυγή  την πολιτική αντιπαράθεση, είναι η δήλωση του επίσης υποψήφιου Ηλία  Παναγιώταρου    στα εγκαίνια του προεκλογικού περιπτέρου της Χρυσής Αυγής στα Α. Λιόσια. «Την Κυριακή καλή ψήφο και καλές µπάτσες», προέτρεψε ο υποψήφιος τους συγκεντρωµένους...
Εξάλλου την ίδια ώρα σε προεκλογική ομιλία του Γ. Γ του κόμματος   Νίκου Μιχαλολιάκου στη Θεσσαλονίκη, όταν αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι συγκεντρωθέντες άρχισαν να γιουχάρουν τον κ. Παπούλια!

eklogika.gr

ΙΟΥΝΗΣ

Ετυμολογία


Της Ντίνας ΓεωργαντοπούλουΙούνιος απ' τη λατινική Junius: Juno= Ήρα: Ηραίος• προς τιμήν της Ήρας.
Αττικός μήνας: ΣΚΙΡΟΦΟΡΙΩΝ (18 Ιουνίου - 16 Ιουλίου). Ο μήνας ονομάζεται έτσι από τα Σκιροφόρια.
Λέγεται και Θεριστής, Ορνιαστής, Ερηνιαστής.
Τον Ιούνιο ξεκινούν οι μεγάλες δουλειές των γεωργών, θέρος, τρύγος, πόλεμος!
Γιορτές το μήνα Ιούνιο και έθιμα

Η γιορτή του Αι-Γιάννη τού Φανιστή, του Απορνιαστή, του Ριγανά και
του Κλήδονα είναι η πιο σπουδαία κατά τον Ιούνιο.
Γενέθλιο Ιωάννου του Προδρόμου στις 24 Ιουνίου. Το γενέθλιο συμπίπτει με τις θερινές τροπές του ηλίου. Την ημέρα αυτή «τ' Αϊ-Γιαννιού του Λιοτροπιού (Κύθνος) ή Λιτροπίου (Κύμη) ή Αλιτροπιού (Λέσβος)...», τραγουδούν
«Ο Ήλιος τρέμει
γυρίζει σαν τροχός,
είναι θαμπερός».
Πολλοί ακολουθώντας το πανάρχαιο έθιμο ανάβουν φωτιές στους δρόμους και πηδάνε πάνω απ' αυτές λέγοντας: «Αφήνω το κακό, πάω στο καλλίτερο».
Οι αρχαίοι γύρω από τις καθαρτήριες πυρές που άναβαν στο Άστυ την ίδια μέρα των τροπών του Ηλίου έλεγαν: «Έφυγον κακόν, εύρον άμεινον».
Σκιροφόρια, έθιμο αρχαίων το μήνα Ιούνιο
Οι Αθηναίοι, εκτός από τις πυρές, στις 12 Σκιροφοριώνος γιόρταζαν το θερινό ηλιοτρόπιο.
Τότε ο ιερεύς του Ηλίου με την ιέρεια της Αθηνάς και του Ποσειδώνα πήγαιναν στην Αγορά, κρατώντας πολύχρωμες ομπρέλες (σκίρα) κι από κει τα Σκιροφόρια. Ο ιερέας του Ήλιου <απόγονος του Ερεχθέως> φορούσε μίτρα απαστράπτουσα, κρατούσε Ηλιοτρόπιο και χρυσή ακτινωτή μάσκα υποδυόμενος τον θεό Ήλιο.
Κλήδονας έθιμο το μήνα Ιούνιο
Κλήδονας τ' Αϊ-Γιαννιού. Η προετοιμασία του Κλήδονα γίνεται την παραμονή της γιορτής ως εξής:
«Ένα αγόρι ή ένα κορίτσι τυχερό, που έχει δηλ. εν ζωή τους γονείς του, φέρνει από τη βρύση (ή από το πηγάδι) αμίλητο (ή βουβό ή αρπαχτικό) νερό»• και το αδειάζει σε ένα μικρό κιούπι. Τα άλλα παιδιά, νέοι και νέες που έχουν μαζευτεί, ρίχνουν στο αγγείο το ριζακάρι τους: ένα δαχτυλίδι, ένα σκουλαρίκι κ.λπ. Κατόπιν σκεπάζουν το κιούπι με ένα κόκκινο πανί, το κλειδώνουν με κλειδαριά και «το εκθέτουν τη νύχτα, για να... αστρονομιστεί.»
Το άνοιγμα του κλήδονα γίνεται το πρωί «Βγαίνοντας ο Ήλιος».

Όταν ο Ν. Σαρρής ξεγύμνωνε και ξεφτίλιζε το παραμύθι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ένα βίντεο του 2008 που θυμίζει την μοναδική αλήθεια για το παραμύθι οτι οι επιδοτούμενοι καραγκιόζηδες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι “αριστερά” και οτι – και καλά – θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας. Τα μόνα προβλήματα που μπορεί να λύσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι τα προβλήματα των Σκοπίων, της Τουρκίας και της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.
Επειδή λοιπόν έγινε μόδα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μετά τις εκλογές, βγήκε στην επιφάνεια άρθρο συνεργάτη μας το οποίο δημοσιεύσαμε το 2008 και αφορούσε απάντησή του σε πρόσκληση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να ενταχθεί στις γραμμές του. Το άρθρο αυτό διαβάζει ο μέγιστος δάσκαλος Νεοκλής Σαρρής στην αρχή της εκπομπής του:

Η επιστολή-απάντηση του εκπαιδευτικού Αναστασίου Καζαντζίδη στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α:
.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…
.

Συνάντηση Σαμαρά με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαραβέγια

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαραβέγια, για θέματα της Κ.Α.Π., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι προτάσεις της Commission για τη νέα ΚΑΠ, αποτελούν για εμάς μια μεγάλη πρόκληση. Πρόκληση για να χαράξουμε μια νέα εθνική στρατηγική για την ελληνική γεωργία, με ορίζοντα το 2020.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες, οι οποίες θα αποτελέσουν ασφαλή οδηγό τόσο κατά το στάδιο της διαπραγμάτευσης, όσο και της εφαρμογής του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της ΚΑΠ.
Στοιχεία όπως:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​Ο ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. Π. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Παναγιώτη Γεννηματά με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις επί της διασφάλισης παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Ο κ. Γεννηματάς δήλωσε τη διαθεσιμότητά του για την ενδυνάμωση της μεταρρυθμιστικής βούλησης της παράταξης ενόψει των κρίσιμων περιστάσεων που αντιμετωπίζει μέσα και έξω η χώρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ​Υ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙ​ΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Επίσης ο κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κόμματος με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περίθαλψη και η Υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη προτεραιότητα.
Σήμερα, το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων, που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και της ακυβερνησίας που προέκυψε με συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικών δυνάμεων.
Εμείς θα στηρίξουμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών. Αρνούμαστε τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας.
Το κράτος σε συνάρτηση και με τα χρηματικά διαθέσιμα της δανειακής σύμβασης, οφείλει να εξοφλήσει τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας.
Επίσης, τονίζω, ότι είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο.
Αυτά τα μέτρα είναι προτεραιότητά μας, γιατί με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη.
Ζήτησα από τους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση».

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Φράγκο Φραγκούλη.

 Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, ο βουλευτής Αχαίας αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Νταβρής, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας  ναύαρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Θεοφανίδης, ο  Ναύαρχος ε.α και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας Βασίλειος Πολίτης και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου Βασίλειος Τρίκας.

 Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος,ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Κων/νος Ζιαζιάς,ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος κ. Κοσμάς  Χρηστίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος κ. Αντώνιος Τσαντηράκης.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Καμμένος έκανε τις εξής δηλώσεις :  

O ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ "ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 

Κατά την πρόσφατη περιοδεία του Υποψήφιου βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παύλου Χαϊκάλη στην Κεφαλονιά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση Δημοσιογράφου σε συνέντευξη τύπου, είπε ακριβώς το εξής:

Πώς ασυρματιστής Βουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε με 17 ακίνητα?

Την επόμενη ημέρα σε δελτίο τύπου του ΚΚΕ αναφέρεται ότι τα λεγόμενα Χαϊκάλη ήταν συκοφαντικά.

Η ανταπάντηση του Παύλου Χαϊκάλη είναι η ακόλουθη:

Αναφέρθηκα σε αυτό το γεγονός χωρίς διάθεση συκοφαντίας (και γι αυτό το λόγο δεν ανέφερα όνομα) και από στοιχεία που υπάρχουν σε αναρτημένο Site της Βουλής.
Μάλλον το ΚΚΕ πρέπει να πάρει πίσω το ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.