Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Γιάννης Μιχελάκης: Με τις πολιτικές του, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το προσκλητήριο στις οικογένειες λαθρομεταναστών - που έκανε με συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας, χθες, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»- προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με τις πολιτικές του, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα.
Όταν ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ταξιδιωτικά έγγραφα, είναι προφανές ότι αναφέρεται σε λαθρομετανάστες τους οποίους, όχι μόνο θέλει να νομιμοποιήσει, αλλά και να τους δώσει και επιδόματα…ανεργίας.
Και όταν μιλά για πρόσκληση στις οικογένειες μεταναστών, τους οποίους ο ίδιος θα νομιμοποιήσει είναι, και πάλι, ξεκάθαρο πως αναφέρεται σε παρανόμους.
Άλλωστε -όπως και οι ίδιοι παραδέχονται- για τους νόμιμους μετανάστες και τις οικογένειές τους, υπάρχει - από το 2005 - σχετικός νόμος.
Ας είναι, λοιπόν, πιο προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν προσπαθεί να κρύψει τις σχέσεις του με τους λαθρομετανάστες.
Διότι, ακόμη και σήμερα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών κ. Π. Λάμπρου -μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ- υπόσχεται χαρτιά σε όλους τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους.
Αλλά και διότι, λίγους μήνες πριν, η νεολαία του -μετά από δική του εντολή- περιέφερε εκατοντάδες λαθρομετανάστες στην Αθήνα, καταλαμβάνοντας ακόμα και δημόσια κτίρια».  

Ακολουθεί σχετικό link με δηλώσεις του κ. Α. Τσίπρα και του κ. Π. Λάμπρου.

Επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ΓΑΔΑ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ΓΑΔΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας -έως σήμερα- είχε πλησιάσει τη ΓΑΔΑ μόνον ως διαδηλωτής, με ομάδες που βρίζουν την Αστυνομία.
Σήμερα, την επισκέφθηκε ως ανεκδιήγητος λαϊκιστής και καιροσκόπος.
Θα ήταν, λοιπόν, χρήσιμο για τον κόσμο να απαντήσει:
Πρώτον: Ενημέρωσε για τις αντιφατικές δηλώσεις του ιδίου και του κόμματός του, σ’ ό,τι αφορά την αποστρατικοποίηση Αστυνομίας και Λιμενικού, τη διάλυση των ΜΑΤ και τον αφοπλισμό των Αστυνομικών;
Δεύτερον: Αποκήρυξε τις απόψεις των στελεχών του που υποκινούν τον κόσμο σε αντάρτικο πόλεων και ένοπλη αντίσταση;
Τρίτον: Αποδοκίμασε τους κουκουλοφόρους που παραλύουν το κέντρο της πόλης, πυρπολούν δημόσια κτίρια και λεηλατούν περιουσίες των συμπολιτών μας;
Και τέταρτον: Καταδίκασε τις ύβρεις που εκτοξεύονται εναντίον των Αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υποκινούμενων από το κόμμα του και τον ίδιο;».

ΛΑΡΚΟ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις αποφάσεις για τη ΛΑΡΚΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία, έγκαιρα και ξεκάθαρα, διατύπωσε τις θέσεις της για τη ΛΑΡΚΟ.
Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες του κ. Σταϊκούρα με τους εμπλεκόμενους φορείς, και κυρίως με τον Υπηρεσιακό Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γρηγόριο Τσάλτα, υπεγράφη η παράταση απόρριψης των μεταλλευτικών σκουριών του εργοστασίου της εταιρείας στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου.
Παράταση αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Επιμένουμε όμως - και υπάρχουν σχετικές διαβουλεύσεις με τον κ. Υπηρεσιακό Υπουργό ΠΕΚΑ - ότι είναι ανάγκη να επεκταθεί και η σύμβαση μίσθωσης των μεταλλευτικών παραχωρήσεων του Δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.
Εκτιμούμε ότι η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση θα δείξει την ίδια θετική διάθεση στην αντιμετώπιση και αυτού του εκκρεμούς ζητήματος που απασχολεί την εταιρεία και τους εργαζόμενούς της».