Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Φράγκο Φραγκούλη.

 Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, ο βουλευτής Αχαίας αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Νταβρής, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας  ναύαρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Θεοφανίδης, ο  Ναύαρχος ε.α και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας Βασίλειος Πολίτης και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου Βασίλειος Τρίκας.

 Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος,ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Κων/νος Ζιαζιάς,ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος κ. Κοσμάς  Χρηστίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος κ. Αντώνιος Τσαντηράκης.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Καμμένος έκανε τις εξής δηλώσεις :  

 «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ενημερωθήκαμε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τους αρχηγούς των τριών όπλων και τους επιτελείς.

Θέλω να δηλώσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ όπως και όλοι οι Έλληνες, στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υψηλό. Αυτό που οφείλουμε ως Πολιτεία είναι να διατηρήσουμε υψηλή και την αξιοπρέπεια των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε κανέναν να μπαίνει σε αυτό το υπουργείο και να ορίζει τους προϋπολογισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους εξοπλισμούς της χώρας, που έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Η Εθνική Άμυνα πρέπει να μείνει μακριά από τα σχέδια των τοκογλύφων.

Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση το στρατιωτικό προσωπικό, το εισόδημα να επανέλθει στις συνθήκες του 2009.

Επίσης θα προτείνουμε στους πολιτικούς αρχηγούς την επαναφορά της δωδεκάμηνης θητείας. Διότι εάν δεν επανέλθει η δωδεκάμηνη θητεία ή δεν ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με τους 10.000 επαγγελματίες οπλίτες, θα υπάρξει πρόβλημα στην στελέχωση των στρατοπέδων και των δομών.»



Ερ. Βάζετε κάποιους όρους για να συμμετάσχετε στην κυβέρνηση κύριε πρόεδρε;



Π.Κ. Δεν βάζουμε απλά κάποιους όρους. Οι όροι είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η οποία πρέπει να γίνει μονομερώς και άμεσα, η κατάργηση των μνημονίων και βεβαίως η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας. Την ώρα που μια χώρα κινδυνεύει, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες με χρεοκοπία, δεν μπορεί κανείς να παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την ασυλία της χώρας. Δεν μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται την εθνική κυριαρχία, δεν μπορεί κανείς να οδηγεί τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία στο αγγλικό δίκαιο.



Ερ. Θα έχουμε κυβέρνηση την άλλη εβδομάδα;



Π.Κ Είναι υποχρέωση να έχουμε κυβέρνηση την άλλη εβδομάδα. Μια κυβέρνηση που δεν θα παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές, αλλά θα υπερασπίσει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, της ελληνικής οικογένειας, της εθνικής οικονομίας και θα διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία. Μια κυβέρνηση που θα καταργήσει τα κατάπτυστα μνημόνια που οδήγησαν σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.



Ερ. Είστε έτοιμοι να αναλάβετε κυβερνητικές ευθύνες ως κόμμα και ως πρόσωπο και εσείς προσωπικά;



ΠΚ. Για εμάς  προέχουν οι εθνικές ευθύνες. Και εθνικές ευθύνες σημαίνει να δημιουργήσουμε εκείνη την κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την οποία με περηφάνια οι έλληνες θα διασφαλίσουμε την ελληνική οικογένεια, την δημόσια και ιδιωτική ιδιοκτησία, από αυτή την οικονομική επίθεση. Θα προκηρύξουμε άμεσα την ΑΟΖ προκειμένου να μπορέσουμε να βρούμε λύση και στην οικονομία».