Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Οι Χρυσαυγίτες παίρνουν δικαστικές αναβολές και μηνύουν...

Επανεμφάνιση Κασιδιάρη – Προανήγγειλε μηνύσεις κατά Κανέλλη, Δούρου και ΑΝΤ1! Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεσή του στο εφετείο
Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεσή του εναντίον της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλλη και της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, έκανε το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης.
Ο κ. Κασιδιάρης, αφού πρώτα κρυβόταν επί 48 ώρες μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο μετά την επίθεσή του, εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής σε προεκλογική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στα Άνω Λόσια. Κατά την ομιλία του, μάλιστα, υποστήριξε ότι... «η χειροδικία του ήταν στημένο επεισόδιο εις βάρος του» και ανακοίνωσε ότι σήμερα, Δευτέρα, θα μεταβεί (όπως και έκανε) στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Λιάνας Κανέλλη για απρόκλητη επίθεση εις βάρος του, όπως και κατά της Ρένας Δούρου. Επίσης, κατέθεσε μήνυση και εναντίον του ΑΝΤ1, επειδή όπως υποστήριξε «εργαζόμενοι του καναλιού επιχείρησαν να τον εγκλωβίσουν στο στούντιο (μετά τη βιαιοπραγία) και σε βάρος του δημοσιογράφου -ήταν παρών στο στούντιο- Αντώνη Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας».
Μάλιστα ο Η. Κασιδιάρης, όπως δήλωσε, θα ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δημοσιογράφου Αντ. Δελατόλα για να εντοπιστεί αν έγινε διάλογος με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου «και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν ο δημοσιογράφος αποκαλεί την προϊσταμένη "Ελένη μου". Τότε θα διαπιστωθεί αν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, χθες μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στης Χρυσής Αυγής, ο εκπρόσωπος Τύπου, είχε προβεί προκαταβολικά σε... υποδείξεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, λέγοντας: «Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραμένει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες»...
Παράλληλα, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, όφειλε σήμερα να παρουσιαστεί και στο Εφετείο όπου επρόκειτο να εκδικαστεί άλλη υπόθεσή του. Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου ου κ. Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Τότε ομάδα νεαρών είχε τραυματίσει, χτυπώντας με μαχαίρι και γκλόμπ, καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τού είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο, το οποίο -όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας του που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες- είχε νοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, στην οποία, όπως λέει, τον ενέπλεξαν αντιεξουσιαστές και ισχυρίζεται ότι απουσίαζε τότε στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη η δίκη δεν εκφωνήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και το δικαστήριο όρισε τη διεξαγωγή της για σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου.
Αναβολή και για τους 8 της Πέλλας
Αναβολή για να απολογηθούν την Τετάρτη 13 Ιουνίου έλαβαν τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την επίθεση σε καφενείο της Βέροιας, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, Ι. Σαχινίδης, , οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία. Οι κατηγορούμενοι μήνυσαν με τη σειρά τους τα άτομα στα οποία επιτέθηκαν στο καφενείο της Πέλλας.
Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται η Χρυσή Αυγή  την πολιτική αντιπαράθεση, είναι η δήλωση του επίσης υποψήφιου Ηλία  Παναγιώταρου    στα εγκαίνια του προεκλογικού περιπτέρου της Χρυσής Αυγής στα Α. Λιόσια. «Την Κυριακή καλή ψήφο και καλές µπάτσες», προέτρεψε ο υποψήφιος τους συγκεντρωµένους...
Εξάλλου την ίδια ώρα σε προεκλογική ομιλία του Γ. Γ του κόμματος   Νίκου Μιχαλολιάκου στη Θεσσαλονίκη, όταν αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι συγκεντρωθέντες άρχισαν να γιουχάρουν τον κ. Παπούλια!

eklogika.gr