Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Κάλεσμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην ομογένεια να συμπαρασταθεί στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα

Εμφάνιση DSC_5643.JPG
Μήνυμα στους απανταχού της γης Πελοποννησίους να συμπαρασταθούν στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τον ανιδιοτελή πατριωτισμό τους έστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη βράβευση του κ. Ευσταθίου Συκιώτη, από τον Τυρό Αρκαδίας, για τη σημαντική του δωρεά για την αποπεράτωση του δρόμου Τυρού – Παλαιόχωρας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε ο «Μπάρμπα Στάθης» και στη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο του, χαρακτήρισε πρότυπο μίμησης την ανιδιοτελή προσφορά, ενός ανθρώπου που αντιπροσωπεύει μια γενιά που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει αντιξοότητες και να δημιουργήσει σπουδαία πράγματα.

Η σημασία της δωρεάς αυτής δεν έγκειται τόσο στο οικονομικό μέγεθος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αλλά περισσότερο στην ψυχική καλλιέργεια που αντιπροσωπεύει και στη διαφορετική κουλτούρα της Πελοποννήσου, «αφού, πρώτα και κύρια πιστεύουμε στους ανθρώπους μας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τέλος την ευγνωμοσύνη του για τη δωρεά του κ. Συκιώτη και κάλεσε τους ομογενείς Αρκάδες και Πελοποννήσιους να δείξουν για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη τους και την αγάπη τους για τον τόπο τους, βοηθώντας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες τους στον κ. Συκιώτη, αλλά και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αφού με τη βράβευση αυτή αναδεικνύει σε υπερτοπικό επίπεδο την ανιδιοτελή προσφορά του «Μπάρμπα Στάθη».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας σημείωσε ότι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της Αρκαδίας οι άνθρωποί της, που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα και έχουν επανειλημμένα βοηθήσει τον τόπο τους και τη χώρα.
Παρόντες κατά την βράβευση ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Περικλής Μαντάς και Βασίλειος Σιδέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος, Γεώργιος Μπακούρης και Ιωάννης Κατσίρης και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Λαλουδάκης.   


Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σπουδαίο γεγονός η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης»


Εμφάνιση P1040013.JPG

Σπουδαίο γεγονός χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης μετά από 17 χρόνια, με αφορμή το αφιέρωμα στα 90 χρόνια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015.
Εμφάνιση P1040010.JPG«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου, κάτι το οποίο μέχρι χθες θεωρείτο ακατόρθωτο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στάθηκε ιδιαίτερα στην ιστορική σημασία του μεγαλύτερου θεάτρου της αρχαιότητας, το οποίο συνδύαζε το χώρο των θεατρικών παραστάσεων με το βουλευτήριο το Θερσίλειο. «Με την εκδήλωση τιμής προς τον μεγάλο μουσικό και πολιτικό Μίκη Θεοδωράκη αναδεικνύουμε ταυτόχρονα το διττό χαρακτήρα του χώρου, την καλλιτεχνική και πολιτική διάστασή του».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις αντιξοότητες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια το αρχαίο θέατρο και σημείωσε ότι ενώ ως Υφυπουργός Πολιτισμού είχε ξεκινήσει τις μελέτες για την αποκατάστασή του, οι επόμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείο δεν συνέχισαν αυτή την προσπάθεια.
Εμφάνιση P1040025.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού εξήρε την αγαστή συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης και την Εφορία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου θα προχωρήσουν και στάθηκε ιδιαίτερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία με σειρά παρεμβάσεών τους αναδεικνύουν το θέμα και προσεγγίζουν τα κρίσιμα ζητήματα που το αφορούν.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στο σχέδιο της Περιφερειακής αρχής, μαζί με την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Μεγαλόπολης, για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, ήτοι του Παράσιου πάρκου, του αρχαίου θεάτρου, της Αρχαίας Γόρτυνας, του Λύκαιου Δία και της Λυκόσουρας, «ώστε να αποδείξουμε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί τον πολιτιστικό θησαυρό της χώρας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε».
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης από την πλευρά του εξέφρασε την πλήρη ταύτιση απόψεών του με τον Περιφερειάρχη και έθεσε ως στόχους την προσπάθεια επαναλειτουργίας και επανατοποθέτησης του αρχαίου θεάτρου στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, την ασφάλεια και το σεβασμό στην ακεραιότητα του χώρου και την ποιοτική του αναβάθμιση σε ανοιχτό χώρο, όχι αποκλειστικά επιστημονικού ενδιαφέροντος, αλλά και καλλιτεχνικού.
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε τέλος ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για τα πολιτιστικά τεκταινόμενα της Αρκαδίας και χαρακτήρισε το αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη ως την καταλληλότερη επιλογή για την επαναλειτουργία του χώρου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας από την πλευρά του τόνισε την ιστορικότητα του χώρου και της περιοχής της Μεγαλόπολης και τη σημασία που έχει για την Αρκαδία η επαναλειτουργία του χώρου και αναφέρθηκε στην επιλογή της Περιφέρειας και του Δήμου για την δημιουργία πεζοδρόμου από την πόλη της Μεγαλόπολης μέχρι το αρχαίο θέατρο.
Παρόντες ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Περικλής Μαντάς, Βασίλης Σιδέρης και Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Ιωάννης Μπάζιος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Κατσίρης, Γεώργιος Μπακούρης και Θεόδωρος Ντάνος. 
Τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όσο και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης τόνισαν ότι όλοι οι θεατές θα πρέπει να δείξουν σεβασμό στο χώρο και να υπακούσουν στις οδηγίες των υπευθύνων για την προστασία του χώρου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIHhm3TV6rUC-BqX8sl5acb5NrDIz-vpJAG-MX5wPlCMl61nxVSNRrfOpgGRhAtAPyiRAqLDL8nW2E-wiR9uotiBmiayUVXJrDs2Y3An9KlmdRhfrJyVOKvnZo0qY6ItB7r6n6xcknx-c/s1600/derveni_sxoleia.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεύθυνη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας εκδηλώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο στο φλέγον ζήτημα των ελλείψεων των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας. Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, το πρόβλημα εμφανίζεται να έχει τρομακτικές διαστάσεις. Τα σχετικά κενά υπολογίζεται ότι είναι περίπου 25.000 και στην περίπτωση που δεν καλυφθούν, ορισμένα σχολεία ενδέχεται να μην ανοίξουν καθόλου, ενώ άλλα θα υπολειτουργήσουν. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ιδίως για τα μικρότερα σχολεία των νησιωτικών περιοχών της Χώρας μας. Απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση, το Υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται αυτοεγκλωβισμένο, θύμα της ολιγωρίας του και της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής. Μπροστά στο αδιέξοδο, η ηγεσία του προσανατολίζεται στην υιοθέτηση λύσεων που αποδομούν το σύστημα της παιδείας μας. Έτσι, φαίνεται να αποφασίζεται η μη υλοποίηση του ψηφιακού σχολείου, η κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα κ.α.. Το Υπουργείο αδιαφορεί για τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες αυτών των μέτρων. Οι αρμόδιοι, που όφειλαν να έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα ήδη από το Φλεβάρη, ας ενεργοποιηθούν επιτέλους και ας ενδιαφερθούν για την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς να επιλέγουν εύκολες αλλά καταστροφικές λύσεις της τελευταίας στιγμής».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα συναντηθεί, αύριο 11 Αυγούστου στις 18:00,  με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών,  η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα και εκπροσωπεί όλες τις Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές αγροτικές οργανώσεις της χώρας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣΣ

Με στρατηγικό σχεδιασμό το σφετερισμό της εξουσίας οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διάχυση των ευθυνών στην οικουμενική Τσίπρα με στυλοβάτες ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται το μνημονιακό δράμα της Ελλάδας.  Ένα πολιτικό έκτρωμα που έντεχνα δημιούργησε ο καλολαδωμένος αντιδημοκρατικός μηχανισμός για να επιβάλει το πολιτικό καρτέλ της Μεταπολίτευσης εις το διηνεκές. 
Ένα καρτέλ που αφού παρέδωσε τη σκυτάλη από το ένα κόμμα στο άλλο και από δεξιά προς αριστερά, για τη λεηλασία της χώρας και την υποθήκευσή της σε ντόπιους και ξένους, συνασπίζεται τώρα για να αποκλείσει κάθε άλλη φωνή. Ο μαέστρος ιδοκτήτης του αριστοτεχνικά συνεχίζει να καταδυναστεύει την έρμη την Ελλάδα και να την αρμέγει.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Παιδική θεατρική παράσταση με μαριονέτες «Ο Αλαντίν και το Λυχνάρι»


Το Θέατρο Μαριονέτας "ΓΚΟΤΣΗ" παρουσιάζει την παράσαση:
«Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι» 
ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9:00 μ.μ. Θεατράκι Γυμνάσιου Δερβενίου
Γενική είσοδος: 7€ / Κάρτες Ανέργων & πολύτεκνων: 5€
 Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ.: 6937 014316

Ο Αλαντίν ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με όπλο του την αθωότητα και με στόχο του να κερδίσει τη ζωή και την αγάπη. Σύμμαχοί του το Τζίνι του Λυχναριού και το πιθηκάκι του ο Αμπού. Εχθρός του ο Βεζίρης Τζαφάρ που διεκδικεί για τον εαυτό του τα μυθικά πλούτη του βασιλείου και το θρόνο. Στον ρόλο του Αλαντίν ο Γιάννης Καλατζόπουλος
 ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Νίκος Πόγκας, Βίνα Παπαδοπούλου, Μαρίλια Νομικού, Χρυσούλα Παπαδοπούλου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60΄λεπτά
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Καλατζόπουλος,
ΚΕΙΜΕΝΑ: Λίλιαν Τσέρτου
ΜΑΚΙΓΙΑΖ : Μίνα Μαυρομάτη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Πόγκας
 ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση
ΣΚΗΝΙΚΑ: Τάκης Αγραπιδάκης
Βίντεο απόσπασμα στο YouTube: http://youtu.be/SNjsWhTg9M0  

Ναυτικός Όμιλος Ξυλοκάστρου - μαθήματα Ιστιοπλοΐας για τα παιδιά

Και αυτό το καλοκαίρι ο Ναυτικός Όμιλος Ξυλοκάστρου καλεί όλους τους μικρούς φίλους να "ανοίξουν πανιά".
Με τις ακαδημίες ιστιοπλοΐας 2015 του Ν.Ο.Ξ, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά μέσα από ένα συναρπαστικό και απαιτητικό περιβάλλον να μάθουν να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν και να είναι υπεύθυνα ενώ την ίδια στιγμή να ανακαλύπτουν ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο.

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι από τον Κορινθιακό κόλπο στα βάθη της Μεσογείου «χάρισε» στο κοινό η Ορχήστρα Ανατολικής Λεκάνης Μεσογείου του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι  από τον Κορινθιακό κόλπο στα βάθη της Μεσογείου «χάρισε» στο κοινό η Ορχήστρα Ανατολικής Λεκάνης Μεσογείου του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης
Μία ακόμη επιτυχημένη συναυλία, αυτή τη φορά στον «Πύργο του Κορδή», στην Τ.Κ. του Πύργου, πραγματοποίησε η Ορχήστρα Ανατολικής Λεκάνης Μεσογείου του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Τη μαγική μουσική βραδιά, στο φως του φεγγαριού και με εντυπωσιακά εφέ φωτισμού, παρακολούθησε πλήθος κόσμου που «ταξίδεψε» από τον Κορινθιακό κόλπο στα βάθη της Μεσογείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κα Αγγελική Κλειώση και κ. Μάνος Αλογογιάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύργου κ. Προκόπης Βύζας και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Κλειώση, συνεχάρη θερμά όλους τους μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης για την υπέροχη μουσική εμπειρία που «χάρισαν» στο κοινό και τους ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους στο καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.