Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Φιέστα στο Δερβένι για τον πρωταθλητή Αστέρα Δερβενίου - ο ΑΟ Ζευγολατιού νίκησε μέσα στη Νεμέα

Με την  διεξαγωγή της 29ης (πρωτελεταίας) αγωνιστικής ημέρας  συνεχίστηκε  σήμερα Σάββατο 

( 27-5-2023 ) το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Μία αγωνιστική όπου στον ήδη πρωταθλητή  της κατηγορίας Αστέρα  Δερβενίου, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ"  σε ειδική τελετή του απενεμήθει ο τίτλος και το έπαθλο του Πρωταθλήματος περιόδου 2022 -23. Η ομάδα του Αστέρα ,  στον τελευταίο αγώνα της στην έδρα  της μπροστά στους οπαδούς της , αναδείχθηκε ισόπαλος 2 - 2 με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Κατά τα άλλα η μάχη για το δεύτερο εισιτήριο ανόδου καλά κρατεί. Ο δεύτερος στο Βαθμολογικό πίνακα  ( - 21 βαθμούς πίσω από τον Ασρέρα Δερβενίου)  Άρης Βοχαϊκού επικράτησε στο σταδιο του Βέλου με 2 - 0  επί της Κορίνθο 2006, ενώ το ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί στη Νεμέα ανάμεσα  στον Παννεμεατικό και τον ΑΟ Ζευγολατιού νικήτρια με 1 - 0 αναδείχθηκε η ομάδα της Βόχας, με τους γηπεδούχους να λένε "αντίο" στην άνοδο. Επίσης την άνοδο διεκδικούν και ο ΑΟ Σπαθοβουνίου και ο ΠΑΣ Κλένιας όπου σε εντός έδρας παιγνίδια νίκησαν με 4 - 1 & 6 -  2 την Δάφνη Εξαμιλίων και τον ΑΟ Λυκοποριάς, αντίστοιχα.

Σε άλλους αγώνεςτου της προτελευταίας ημέρας ο Εθνικός Ξυλοκερίζης αναδείχθηκε 2 - 2 με τον ΑΟ Ασπροκάμπου , ο Σαρωνικός Γαλατακίου νίκησε με 5 - 2 τον ΑΟ Μαψού και ο Αστέρας Κορίνθου επικράτησε με 3 - 0 της Πρόοδου Αγίου Βασιλείου.

29η Αγωνιστική

ΜΝΗΜΕΣ ΑΛΩΣΕΩΣ

Βρισκόμαστε στις τελευταίες στιγμές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το 1453. Η μεγάλη και λαμπρή αυτή Αυτοκρατορία έχει συρρικνωθεί στην Κωνσταντινούπολη πόλη – κράτος και έχει περιορισθεί σε λίγες περιοχές της Θράκης γύρω από την Πόλη και σε ένα μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου.