Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αντέδρασε αργά, και τώρα... τρέχει. Παναθηναϊκός-Ντινάμο Μόσχας 1-2


 Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Ντινάμο Μόσχας μέσα στην Λεωφόρο και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στο Europa League. Οι πράσινοι ανέβηκαν μετά το 0-2, μείωσαν το σκορ και είχαν ευκαιρία να φτάσουν μέχρι την ισοφάριση, σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα καθώς πλην των δυο γκολ είχαν και δυο δοκάρια. 
Η Ντιναμό είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Τόσο από πλευράς κατοχής μπάλας (65% - 35%) όσο και από πλευράς ρυθμού. Αυτή έκανε παιχνίδι, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε επιλέξει να δώσει γήπεδο, να περιμένει την αντίπαλό του και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, αξιοποιώντας την ταχύτητα των τριών παικτών που είχε μπροστά.
Τα κατάφερε, ουσιαστικά, μόνο στη φάση του 22' με την ωραία ενέργεια του Νάνο που κατέληξε στο πλασέ του Πράνιτς. Πάντως, είχε τις φάσεις των Ζέκα (14'), Πράνιτς (19'), Καρέλη (23') και Τριανταφυλλόπουλου (36').
Οσο για τους Ρώσους, έδειξαν την ποιότητά τους, επιχείρησαν ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα, απείλησαν με τους Κουράνι (7'), Κοκόριν (9') και Τζούτζακ (26'), είχαν δοκάρι με τον τελευταίο στο 28' και έφτασαν στο γκολ με τον Κοκόριν στο 40'. Το ημίχρονο έκλεισε με την κεφαλιά του Κουράνι στο 43' που δεν ανησύχησε τον Κοτσόλη.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 49' δέχθηκε δεύτερο γκολ από τον Ιόνοφ, ενώ στο 53' οι Ρώσοι είχαν δοκάρι σε φάουλ του Νομπόα. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν μια παράλληλη κεφαλιά του Σίλντενφελντ στο 55' και σιγά-σιγά άρχισαν να «κερδίζουν μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο.
Η μείωση του σκορ από τον Ντίνα στο 63', με ωραία «ανάποδη» κεφαλιά, άλλαξε την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, άρχισε να επιτίθεται και να κυκλοφορεί την μπάλα, με τη συμβολή και του Δώνη, η Ντιναμό γύρισε πίσω και οι προσπάθειες για την ισοφάριση εντάθηκαν. Τρία σουτ του Δώνη (65', 71', 72') εξουδετέρωσε ο Γκαμπούλοφ, ενώ η ασυνεννοησία του με τον Πέτριτς «σπατάλησε» τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 79'.
Οι Ρώσοι είχαν δώσει γήπεδο, προσπάθησαν να απειλήσουν με τις αντεπιθέσεις, αλλά με εξαίρεση τη φάση του Ιόνοφ στο 80' ουδέποτε το έκαναν. Μέχρι το τέλος οι «πράσινοι» συνέχισαν να «ψάχνουν» το 2-2, χωρίς, τελικά, να τα καταφέρουν.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (75' Πέτριτς), Ζέκα, Πράνιτς (80' Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (58' Δώνης), Καρέλης, Ντίνας.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Μπούτνερ (69' Γκρανάτ), Σάμπα, Ντούγκλας, Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Τζούτζακ, Κοκόριν (89' Χούμποτσαν), Κουράνι (90'+4' Προυντνίκοφ).




«Πάρα»σταση στην Πόλη! Όρθιος ο Αστέρας Τρίπολης μέσα στο "Ατατούρκ" 1 - 1 με Μπεσίκτας


 
Παρότι βρέθηκε πίσω στο μισάωρο, ο Αστέρας Τρίπολης, στο πρώτο του παιχνίδι στους ομίλους, άντεξε στην πίεση της Μπεσίκτας και στο 88' ο Πάρα με εξαιρετικό γκολ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Φακούντο Πάρα αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Στάικου Βεργέτη και στο 88' με ξερό βολέ ισοφάρισε το γκολ του Τερέ από το 33', χαρίζοντας μια παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) στον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στην Μπεσίκτας!
Εξ ορισμού δύσκολη ήταν η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Europa League, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας του Σλάβεν Μπίλιτς στο Ατατούρκ.
Μόλις στο 8' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οζιακούπ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ. Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τα άκρα τους δημιούργησαν μία ακόμα ευκαιρία αλλά το σουτ του Σαχάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 26' με τον Ζησόπουλο μετά από ατομική ενέργεια, να κάνει το σουτ αλλά τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζενίν.
Ωστόσο εκεί που ο Αστέρας προσπαθούσε βρει τα πατήματά του και να βγει στην επίθεση, το έργο των παικτών του Στάικου Βεργέτη έγινε ακόμη πιο δύσκολο από την στιγμή που ο Τερέ με ένα "ξερό" σουτ εκτός περιοχής έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπεσίκτας στο 33ο λεπτό, με το 1-0 να προσθέτει κι άλλο βάρος στα πόδια των Αρκάδων που είχαν να αντιμετωπίσουν -όπως και οι γηπεδούχοι βέβαια- και τον κακό αγωνιστικό χώρο.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπεσίκτας ανέβασε την πίεσή της και πλέον το στοίχημα για τον Αστέρα ήταν να αντέξει σε αυτή και να βρει τρόπο να βγει στην κόντρα ώστε να χτυπήσει εκεί.
Οι Τούρκοι όντως έφταναν συνεχώς κοντά στην περιοχή του Αστέρα, ωστόσο η ελληνική ομάδα αμυνόταν σωστά και στο τελευταίο τέταρτο πλέον προσπάθησε να βγει μπροστά.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Τούρκοι θα έπαιρναν το «τρίποντο», ο Φακούντο Πάρα είχε άλλη γνώμη. Ο Αργεντίνος επιθετικός πήρε την θέση του αρνητικού Μπαντιμπανγκά στο 69' και δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90', μετά από πάσα του Ρόλε, με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζενγίν για το τελικό 1-1! Παλικαρίσιος βαθμός για τον Αστέρα, τον Βεργέτη και τους παίκτες του

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ζενίν, Ισμαέλ, Γκιουλούμ, Φράνκο, Μότα, Κάβλακ, Χάντσινσον, Σαχάν (85' Κογιουνλού), Γκιοκχάν, Οζιακούπ (69' Σόσα), Περτεμέκ (30' Τοσούν)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Κοσίτσκι, Παντελιάδης (76' Μουνάφο), Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Μάσα, Ζησόπουλος, Ρόλε, Μπαράλες (85' Γιαννιώτας), Μπαντιμπανγκά (69' Πάρα)

Σεισμός στην Κόρινθο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Κόρινθο 
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις  10:24  και έγινε αισθητός στους Νομούς Κορινθίας και Αργολίδας.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα νότια του Σοφικού, 65 χιλιόμετρα Δυτικά , νοτιοδυτικά από την Αθήνα ,27 χιλιόμετρα νότιο νοτιοανατολικά από την Κόρινθο και 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Ναύπλιο ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 μόνο χιλιόμετρα. 

Τις τελευταίες ημέρες στη περιοχή υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα, ωστόσο οι σεισμολόγοι παραμένουν καθησυχαστικοί, θεωρώντας αυτούς τους σεισμούς ως μη επικίνδυνους, ωστόσο παρατηρούν το φαινόμενο.

Πίσω στο σκορ ο ΠΑΟ ( Ημιχρονο)


Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Μόσχας στην Λεωφόρο για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του  Europa League βρίσκεται στο ημίχρονο και από το 40΄ η αθηναϊκή ομάδα  βρίσκεται πισώ στο σκορ  . Η  Ντιναμό Μόσχας, προηγείται 1-0 με πλασέ του Κοκόριν, μετά από βαθιά μπαλιά προς την επίθεση των Ρώσων και ωραία πάσα του Κουράνι προς τον Κοκόριν, ο οποίος έκανε την ενέργεια και πλάσαρε τον Κοτσόλη.
Η 11αδα του Παναθηναικού: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης.
Η Ντιναμό Μόσχας αγωνίζεται με τους: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Μπούτνερ, Σάμπα, Ντούγκλας, Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Τζούτζακ, Κοκόριν, Κουράνι. 

Περισσότερα στο τέλος του αγώνα

«Αστέρα, κάνε τους να δουν αστέρια» Στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αστέρας





 
Ο Αστέρας Τρίπολης γίνεται άλλη μια ελληνική ομάδα που πηγαίνει για να αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη και δεν θα μπορούσε να μην επισκεπτεί το οικουμενικό πατριαρχείο της Πόλης.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση οι διοικούντες τον Αστέρα είχαν ενημερώσει για την επίσκεψή τους στον οικουμενικό πατριάρχη, Βαρθολομαίο και η μέρα αυτή έφτασε.
Αντιπροσωπεία της ομάδας, αποτελούμενη από τους διοικητικούς παράγοντες επισκέφτηκε το πατριαρχείο, λίγη ώρα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης των Αρκάδων με την Μπενφίκα στο «Κεμάλ Ατατούρκ».
Με επικεφαλής τον Γιάννη Καϋμενάκη οι άνθρωποι του Αστέρα επισκέφτηκαν το πατριαρχείο και είχαν θερμή συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος πήρε ως δώρο μια φανέλα της ομάδας υπογεγραμένη από όλους τους παίκτες, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους παίκτες του Στάικου Βεργέτη.
Στη διάρκεια της πτήσης για Κωνσταντινούπολη, ο πιλότος του αεροσκάφους έδωσε τη δική του… ξεχωριστή ευχή στους Αρκάδες: «Αστέρα, κάνε τους να δουν αστέρια».

Ήδη το παρθενικό παιχνίδι της ομάδας της Τρίπολης στους ομίλους του Europa League  στην Πόλη κόντρα στην Μπεσίκτας άρχισε.
 Η ενδεκάδα του Αστέρα : Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Μάσα, Ζησόπουλος, Ρόλε, Μπαράλες, Μπαντιμπανγκά.
Μπεσίκτας αγωνίζεται με τους : Ζενίν, Ισμαέλ, Γκιουλούμ, Φράνκο, Μότα, Κάβλακ, Χάντσινσον, Σαχάν, Γκιοκχάν, Οζιακούπ, Περτεμέκ.
Βρισκόμαστε στο ημίωρο του αγώνα και ο Αστέρας έχει μέσα σε 4 λεπτά δύο καλές ευκαιρίες στο 22': με τον  Μπαντιμπανγκά να μην προλαβαίνει την μπάλα σε πάσα του Παντελιάδη και στο 26΄ Πολύ μεγάλη ευκαιρία  με τον Ζησόπουλο μετά από ατομική ενέργεια, να κάνει το σουτ αλλά τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζενίν

Περισσότερα μετά το τέλος του αγωνα

Europa League : Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ μπαίνουν στη μάχη στην πρεμιέρα των ομίλων

Live (20:00) ΠΑΟ - Ντιναμό Μόσχας και Μπεσίκτας - Αστέρας
 Το Champions League δίνει απόψε τη σκυτάλη στο Europa με τρεις ελληνικές ομάδες να μπαίνουν στη μάχη στην πρεμιέρα των ομίλων. Ο Αστέρας Τρίπολης δίνει τον παρθενικό αγώνα του σε φάση ομίλων στην Ευρώπη στην Τουρκία απέναντι στην Μπεσίκτας (20:00, NovaSports 1). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 20:00 (ΑΝΤ1) στη Λεωφόρο την ίσως πιο δύσκολη ομάδα του γκρουπ, Ντιναμό Μόσχας, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στη Τούμπα την Ντιναμό Μινσκ (22:05, Novasports2).

Η Νέα Δημοκρατία καλεί στο αύριο και το "παρελθόν" της

Nea-Dimokratia

Μια ιστορική συνάντηση με έντονο συμβολισμό αλλά και διάχυτη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Συγγρού, στο πλαίσιο προετοιμασίας των δράσεων ενόψει των 40 ετών από την ίδρυσή της Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνάντηση παρεβρέθησαν οι γενικοί διευθυντές και οι γραμματείς οργανωτικού του κόμματος από 1974 μέχρι σήμερα παρουσία του σημερινού γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και του σημερινού γενικού διευθυντή Κώστα Τσιμάρα.
Οι “γερόλυκοι” της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκαν ιδιαίτερα πρόθυμοι να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στις δράσεις που ετοιμάζει το κόμμα.
Όλοι τους ιστορικά στελέχη του κόμματος, συνεργάτων όλων των προέδρων του κόμματος και όλων των εποχών.
Στη συνάντηση παρεβρέθησαν:
Διατελέσαντες Γενικοί Διευθυντές
Άγγελος Μπρατάκος, Σγαρδέλης Αντώνης, Θανάσης Σκορδάς, Κώστας Πυλαρινός, Γιώργος Βουκελάτος, Μενέλαος Δασκαλάκης
Διατελέσαντες Γραμματείς Κεντρικής Επιτροπής
Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Λευτέρης Ζαγορίτης, Ανδρέας Λυκουρέντζος
Διατελέσαντες Γραμματείς Οργανωτικού
Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Μανώλης Αγγελάκας, Γιώργος Λουλουδάκης, Κώστας Δόλογλου, Σέριος Τσίφτης, Άγγελος Μοσχονάς, Γιώργος Φωτεινόπουλος.

ysterografa,gr

Σαμαράς: Η Ελλάδα γίνεται φυσιολογική χώρα

Antonis-Samaras-E.U

Η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για ενεργειακά θέματα, και την απεμπλοκή του υδροηλεκτρικού έργου Μεσαχώρας, έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά την ευκαιρία να εκπέμψει αισιοδοξία για το μέλλον.
“Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά αναπτυξιακών παρεμβάσεων που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ελλάδα προχωρά. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και με θέσεις εργασίας.
Το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Και μας γεμίζουν όλους με πολλή αισιοδοξία οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η οποία διαπιστώνει μείωση της ανεργίας, σημαντική μείωση επιτέλους, στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με σημαντικότερη τη μείωση της νεανικής ανεργίας” ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας:
Έχουμε να κάνουμε, όμως, ακόμα πολλά. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζει να γίνεται μήνα με το μήνα η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική. Και πιστεύω, πραγματικά, ότι όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε. 22/09/2014

Αναστάσιος ΓκιολήςΠρος: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε.
Την 22η του μηνός Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα  του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
  1. Συγκρότηση σε σώμα.
  2. Ορισμός Νομίμου Εκπροσώπου.
  3. Ορισμός μέλους του Δ.Σ. για είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και για υπογραφή συμφωνητικών – συμβάσεων και εξουσιοδότηση μελών για δικαίωμα υπογραφής και εγκυρότητας των τραπεζικών συναλλαγών και επιταγών.
  4. Ορισμός Συμβούλου για την Επιτροπή Παραλαβής Εργασιών.
  5. Ορισμός εκκαθαριστή αποστολής στοιχείων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) για την πληρωμή των αμοιβών του προσωπικού.
  6. Περί ανάθεσης στον Πρόεδρο της Επιχείρησης της αρμοδιότητας για απευθείας αναθέσεις εργασιών, υπηρεσιών και προμηθειών μέχρι τα επιτρεπόμενα χρηματικά όρια σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
  7. Ανανέωση Συμβάσεων Ι.Δ.Ο.Χ. στο προσωπικό της μονάδας «Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης».
  8. Ανανέωση Συμβάσεων Ι.Δ.Ο.Χ. στο προσωπικό του «ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου».
  9. Έγκριση διενέργειας προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών και δέσμευση πίστωσης για «Δαπάνες Μεταφορικών Μέσων Προγράμματος Κοινωνικής Μέριμνας» στον υπό σύνταξη προϋπολογισμό έτους 2015 της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος επισκέφτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0q9duHhp-kOKRY3ZpsJc6ul6UiYwpPu8FrSTTqhLUn05rvuvCbL5e7_fASoMJ3RBbVIhBGp1gYI51PflQWm1h3JFAVTvLtmEUPqQKVdpk1cI4HrePEk5uDxEmrk6fYwgzsQw8xlquJTk/s320/%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%97+2006.jpghttps://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/t1.0-1/c0.0.160.160/p160x160/1458711_588844327878697_2586724749986399292_n.jpg
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, με τη συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου,  σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2014  επισκέφτηκε στο γραφείο του, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ταγαρά Νικόλαο.Θέμα της συνάντησης το καθεστός λειτουργίας της Ζήρειας ΑΕ. Στην συνέχεια έλαβε χώρα συνάντηση για την διάβρωση των ακτών με την παρουσία του υπουργού, του περιφερειάρχη κ.Τατούλη και υπηρεσιακών παραγόντων . Εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων διάβρωσης και η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου.

To diastixo.gr γιορτάζει...

diastixo.gr

Τατσόπουλος: Για την διαφθορά φταίει το… κωλοκόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ

Petros-Tatsopoulos-Vouli

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει διαβρώσει τόσο πολύ, με αυτόν τον ποπουλισμό του ότι «όλοι θα διοριστούμε, με κάθε μέσο και τρόπο και κάθε πλαστογραφία», όλες τις πολιτικές συμπεριφορές όλων των κομμάτων: από τη Ν.Δ. έως τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Συγκεκριμένα ο κ. Τατσόπουλος μίλησε:

Κωνσταντινόπουλος: Να πάει ο Τσίπρας και στην… Αγγλικανική Εκκλησία

Odysseas-Konstantinopoulos
 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολίασε στον Βήμα FM το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό.
«Το επόμενο ταξίδι του πρέπει να γίνει στην Αγγλικανική Εκκλησία. Είναι εξαιρετικό! Θυμάμαι πως όταν ο κ. Τσίπρας είχε πάρει τη (διερευνητική) εντολή του 2012, την είχε γυρίσει στην ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ… Γενικώς μια βόλτα. Πηγαίνει τώρα στο Άγιον Όρος, στον Πάπα… Γι’ αυτό λέω ότι το επόμενο ταξίδι πρέπει να είναι στην Αγγλικανική Εκκλησία», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος τόνισε για τον εκλογικό νόμο και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
«Εδώ και πολύ καιρό επιμένουμε. Το είχαμε ξαναπεί εδώ και έξι-επτά μήνες και το είχαμε βάλει στο δημόσιο διάλογο. Μετά κρύφτηκε. Έχουμε, όμως, άποψη για το θέμα και την έχουμε εκφράσει. Από εκεί και πέρα, πρέπει να αποφασίσουμε… Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τώρα μιλάμε για κόμματα του 25% και τότε μιλούσαμε για κόμματα του 45%. Δεν έχουμε τη διάθεση να κάνουμε ένα κόλπο να πάρουμε το μπόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της κατάργησης του μπόνους και της κατάτμησης των περιφερειών είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο εμείς έχουμε ήδη ανοίξει. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι συμφωνεί να γίνουν και άλλες αλλαγές, απ’ ό,τι κατάλαβα. Πρέπει να το φέρουμε στη Βουλή και εκεί θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα, όμως, εμείς έχουμε την άποψή μας και θα σεβαστούμε και τις άλλες απόψεις και λέμε σε όλους να το δουν το θέμα καλά, να το αξιολογήσουν και εμείς εδώ είμαστε, να το συζητήσουμε».

ysterografa.gr

Παφίλης: Ο Τσίπρας μοιράζει πιστοποιητικά…

pafilis Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχολίασε στον Real FM την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό.
«Ο κ. Τσίπρας μαζεύει πιστοποιητικά και δίνει εξετάσεις εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Από το Τέξας, το Λονδίνο, τώρα έχει και τον Πάπα, προσπαθώντας να δείξει αυτό που κρύβει το τελευταίο διάστημα. Ότι αυτά που είπαμε, ψωμί και αλάτι. Δεν αμφισβητεί το σύστημα αλλά μόνο έχει ένα καλύτερο σχέδιο διαχείρισης», σχολίασε αρχικά ο κ. Παφίλης και συνέχισε:
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον διεκδικεί μαγικές ιδιότητες γιατί με όποιον συναντιέται, ξαφνικά από εκεί που είναι αντιδραστικός, γιατί όλοι γνωρίζουν τον ρόλο του Βατικανού, ξαφνικά μετατρέπεται σε προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων. Στην πραγματικότητα, είναι ότι ο κ. Τσίπρας στα διάφορα κέντρα που καθορίζουν την πολιτική δίνει εξετάσεις».
«Το πρόγραμμα του Τσίπρα είναι η διαχείριση της πιο ακραίας φτώχιας. Το ότι θα δώσει 430 ευρώ στους μισούς συνταξιούχους, αυτό είναι αλλαγή πολιτικής και σχίσιμο του μνημονίου; Ειπώθηκε τίποτα καινούριο σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση; Άρα ο κ. Τσίπρας θεώρει μονόδρομο την πολιτική της ευρωζώνης. Γίνεται ήδη συζήτηση στην Ευρώπη που αφορά τη χαλάρωση της σφιχτής πολιτικής που υπάρχει», πρόσθεσε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι εγώ θα διαχειριστώ την ανθρωπιστική κρίση. Δεν αμφισβητεί τίποτα από τις βάσεις αυτής της πολιτικής. Τι θα γίνει με όλους αυτούς που δουλεύουν δίωρα, τρίωρα και τετράωρα; Τι να κάνουμε εμείς δηλαδή, να συνεργαστούμε για να ασκηθεί η ίδια πολιτική με ίδιο μανδύα; Τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ; Η δική μας η τοποθέτηση δεν ξεκινά από το αν θα μας δώσει κάποιος περισσότερους η λιγότερους ψήφους».

Η Σκωτία αποφασίζει, η Δημοκρατία χαμογελάει…

BxzIWvcIIAAyVLp

Twitter@EmOikonomidis
Η αυθόρμητη σκέψη που γεννάει χαμόγελα και… πονηρές σκέψεις, παραπέμπει στον Mel Gibson, την ταινία “Braveheart” και την κραυγή “Freedom”, που μετά από εκατοντάδες χρόνια ηχεί απειλητικά από τη Σκωτία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην πραγματικότητα, σήμερα που η Σκωτία αποφασίζει για την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δημοκρατία χαμογελάει. Πλατιά και πονηρά…
Φυσικά και το αποτέλεσμα μετράει. Τόσο οριακό που προδικάζεται ωστόσο, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων, είναι προφανές ότι την επόμενη ημέρα, η Σκωτία θα είναι μια βαθιά διαιρεμένη κοινωνία. Που ωστόσο, θα έχει μιλήσει η ίδια.
Χωρίς… μεσάζοντες και ενδιάμεσους. Χωρίς τον κίνδυνο να διαστρεβλωθεί η πραγματική βούλησή της. Η Δημοκρατία στα καλύτερά της, υπό την έννοια ότι αυτή ακριβώς είναι η γονιδιακή υπεροχή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος. Η ευθύνη περνάει απευθείας σε εκείνους που θα επηρεαστούν από το αποτέλεσμά του.
Είναι επίσης προφανές ότι μια ανεξαρτησία της Σκωτίας θα προκαλέσει πολλά, μεγάλα και σύνθετα προβλήματα, στην Ευρώπη όπως τη ζούμε, καθώς θα διαμορφώσει πλαίσιο… επανάστασης και για άλλες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου.
Απ’ την άλλη, η Ευρώπη όπως τη ζούμε μοιάζει να απέχει πολύ από την Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε να δούμε. Λίγο… ταρακούνημα, δεν θα έβλαπτε και τόσο, λοιπόν.

ysterografa.gr

Πάπας Φραγκίσκος σε Τσίπρα: Αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες κι όχι οι άνθρωποι

vaticano

Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών», είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του επεσήμανε πως Εκκλησία και Αριστερά τέμνονται στα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, αν και κινούνται από διαφορετικές αφετηρίες.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι χρειάζεται μια οικουμενική συμμαχία για να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει βγάλει τον άνθρωπο απο το επίκεντρο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κου Τσίπρα:
«Με τον Πάπα Φραγκίσκο, επονομαζόμενο και ως “Πάπα των φτωχών”, είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για την οικονομική κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση αξιών. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανάγκη η πολιτική να ξαναεμπνεύσει τους ανθρώπους με συλλογικά οράματα που θα επαναφέρουν πνευματικές πανανθρώπινες αξίες απέναντι στις κυρίαρχες σήμερα υλικές αξίες του καταναλωτισμού και του κέρδους.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το μεγάλο ζήτημα των πολεμικών επεμβάσεων στη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία και την ανάγκη να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο. Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για τις δομικές αιτίες που γεννούν τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες, που είναι η άνιση διανομή του εισοδήματος και η αυτονομία, η ασυδοσία των χρηματοπιστωτικών αγορών
Ζητήσαμε από τον Πάπα Φραγκίσκο να αναλάβει πρωτοβουλία σε διεθνές επίπεδο για τον τερματισμό του πολέμου και για την ειρήνη. Μιλήσαμε για το μεταναστευτικό και τις τραγικές επιπτώσεις μιας πολιτικής ευρωπαϊκής που χρήζει άμεσης αναθεώρησης.
Τέλος, είχα την ευκαιρία να του μεταφέρω την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας, την Ελλάδα Να του πω ότι, μετά από τέσσερα χρόνια αδιέξοδων και άδικων πολιτικών λιτότητας, ο ελληνικός λαός πληρώνει στην πλειοψηφία του την στιγμή που οι τράπεζες σώζονται και κάποιοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και απειλούν και από πάνω. Του είπα ότι αυτή η μεγάλη αδικία πρέπει να αποκατασταθεί κι ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.
Τέλος, συμφωνήσαμε στην ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στο διάλογο της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της χριστιανικής Εκκλησίας. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μια οικουμενική συμμαχία απέναντι στη φτώχεια, στις ανισότητες, απέναντι στη λογική ότι οι αγορές είναι πάνω από τα κέρδη, να οικοδομηθεί μια συμμαχία πάνω στις κοινές τομές των παράλληλων δρόμων μας. Εκκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, τεμνόμαστε όμως σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η ανάγκη για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική δικαιοσύνη».

ysterografa,gr

Η εθνική υποκρισία με τη δολοφονία Φύσσα

Pavlos-Fyssas
Twitter@EmOikonomidis

Οι επέτειοι συνηθίζουν να λειτουργούν ως η αποπροσανατολιστική δικαιολογία για τη… λήθη που προηγήθηκε, και πιθανότατα εκείνη την οποία θα ακολουθήσει. Και η σημερινή επέτειος της συμπλήρωσης ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάθε άλλο παρά ως εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα λειτουργεί.
Ο νεαρός μουσικός έγινε σύμβολο, με τη δολοφονία του. Και το δικό του αίμα ήταν εκείνο που οδήγησε στη δικαστική δίωξη των ηγετικών στελεχών και λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ώστε να αρχίσει να σπάει το απόστημα αυτού του επικίνδυνου, φασιστικού, ακραίου και εγκληματικού μορφώματος.
Η μεγάλη συζήτηση ωστόσο, την οποία εντέχνως προσπερνάμε, αφορά στο… τι συνέβαινε πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με την ανοχή να είναι η πιο ήπια περιγραφή της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, όχι μονάχα από τους κρατικούς θεσμούς και το πολιτικό σύστημα, αλλά από την ίδια την κοινωνία.
Ακόμη και σήμερα άλλωστε, ακόμη και με μια δολοφονία στο “βιογραφικό” της, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να συγκεντρώνει την ψήφο συμπολιτών μας. Πολλών συμπολιτών μας. Που φυσικά δεν έγιναν ξαφνικά ακραίοι, ούτε ασπάζονται τις φασιστικές αντιλήψεις της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Η Χρυσή Αυγή πάτησε πάνω στην εθνική δυστυχία που προκάλεσε το Μνημόνιο. Αποτελεί η παράμετρος αυτή δικαιολογία; Προφανώς όχι. Στις Δημοκρατίες ωστόσο δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να συμπεριφερθεί διαφορετικά από ό, τι ο ίδιος επιθυμεί.
Εκεί δοκιμάζεται η ατομική ευθύνη. Στα δύσκολα. Στα πολύ δύσκολα που βιώνουμε σήμερα. Και δυστυχώς, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, έχουμε έντονο μέσα μας το στοιχείο του… πανηγυριού.
Με την υποκρισία να αποτελεί περίπου… φυσική συμπεριφορά, τρόπο ζωής, σχεδόν… αξίωμα.

ysterografa.gr

Λούλης: Οι ψηφοφόροι δεν εμπιστεύονται, αλλά ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τον Τσίπρα

Giannis-Loulis

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας διατυπώνει ο επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, με άρθρο του στο “Έθνος”, συμπληρώνοντας ότι οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να τον δοκιμάσουν, παρόλο που δεν τον εμπιστεύονται.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Λούλη, από τις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση βγήκε χαμένη, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε, “καθησύχασε τους ψηφοφόρους ότι με αυτόν πρωθυπουργό η πορεία στην Ευρώπη δεν κινδυνεύει”.
Ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής, που διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, διατυπώνει την άποψη ότι η κυβέρνηση διαγράφει μη αναστρέψιμη πορεία αποδρομής, μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου, ενώ προσθέτει ότι “η βαθύτερη κρίση στο τοξικό ΠΑΣΟΚ, τροφοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ”.

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς φέρνει τη Μέρκελ προ των ευθυνών της

angela-merkel-antonis-samaras

Η επικείμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, την προσεχή Τρίτη, εκ των πραγμάτων διαμορφώνει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εκείνο της διενέργειας πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα εντός του φθινοπώρου.
Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, προκειμένου να τη φέρει προ των ευθυνών της. Η φυσική ηγέτης της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκείνη η οποία κρατά το κλειδί των εξελίξεων για το ελληνικό ζήτημα, καθώς από τις δικές της διαθέσεις θα καθοριστεί συνολικά η στάση της Ευρώπης έναντι του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι, έχοντας πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Μνημονίου, πλέον ήρθε η σειρά των εταίρων και δανειστών της χώρας να κάνουν το δικό τους καθήκον. Και να συναινέσουν στη χαλάρωση της πολιτικής σκληρής λιτότητας που ασκείται στην Ελλάδα μετά την υπογραφή του Μνημονίου το 201ο, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να απευθυνθεί με μεγαλύτερη νηφαλιότητα στην ελληνική κοινωνία.
Και να παρουσιάσει το έργο της, ζητώντας να υπερψηφιστεί εκ νέου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

tysterografa.gr

Η Μέρκελ συζητά (υπογείως) με τον Τσίπρα για το ελληνικό χρέος!

Angela-Merkel

Την αποκάλυψη ότι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Άσμουσεν, καταθέτοντας τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ελληνικό χρέος, κάνουν σήμερα τα “Νέα”.
Το σχετικό ρεπορτάζ υπογράφει η Βούλα Κεχαγιά, με σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες στο βιογραφικό, και αναφέρει ότι δυο ημέρες μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Σταθάκης μετέβησαν στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθούν με τον Γεργκ Άσμουσεν, και να παρουσιάσουν σε έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες της Άνγκελα Μέρκελ επί θεμάτων οικονομίας, το πλαίσιο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τη Βούλα Κεχαγιά, τη συνάντηση ζήτησε η ίδια η Κουμουνδούρου, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα έχουμε πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι τις αρχές της άνοιξης, και επιθυμεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη γερμανική κυβέρνηση, από τις διαθέσεις της οποίας θα εξαρτηθεί το μέλλον του ελληνικού ζητήματος.
Η επιλογή της Καγκελαρίας να αναθέσει τη συνάντηση στον Γεργκ Άσμουσεν, μέχρι πρότινος “‘άνθρωπο της Μέρκελ” στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δείχνει ότι η κυβέρνηση Μέρκελ επιδιώκει να διαγνώσει εγκαίρως τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

ysterografa.gr

Μάχη Καμίνη-Πατούλη για την προεδρία της ΚΕΔΕ – Ποιοι έπεισαν το δήμαρχο Αθηναίων να πει το «ναι»

Σε αλλαγή των ισορροπιών ενόψει της διεκδίκησης της προεδρίας της ΚΕΔΕ είναι πιθανόν να οδηγήσει η αλλαγή πλεύσης του Γιώργου Καμίνη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει λάβει  ο δήμαρχος Αθηναίων που πριν από δυόμιση μήνες είχε αρνηθεί πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου να είναι εκείνος υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια είχε υπογράψει την διακήρυξη των οκτώ ανεξάρτητων δημάρχων, βρίσκεται πολύ κοντά στο να διεκδικήσει τη θέση του επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ως υπερκομματικός υποψήφιος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σε αυτή την αλλαγή πλεύσης οδηγήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων μετά από έντονες πιέσεις που του ασκήθηκαν τόσο από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ όσο και από ανεξάρτητους να είναι εκείνος που θα αντιπαρατεθεί με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να μην περάσει η ΚΕΔΕ στα χέρια της ΝΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις προηγούμενες δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν τον κ. Καμίνη στο γραφείο του στ δημαρχείο της Αθήνας και τον διαβεβαίωσαν ότι εφόσον το αποφασίσει, θα τον στηρίξουν με όλες τους δυνάμεις. Αντίστοιχα μηνύματα υπήρξαν και από πολλούς δημάρχους που εξελέγησαν χωρίς κομματική σημαία. Να σημειωθεί ότι ο Γ. Καμίνης είναι ως δήμαρχος Αθηναίων ex officio μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
 Τα αριθμητικά δεδομένα
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr με τα σημερινά δεδομένα:
-Το «γαλάζιο» «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (αντικατέστησε την «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση – ΑΔΑΚ με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη που έχει σήμερα 11 έδρες)  με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη, αναμένεται να εκλέξει από 12 έως 15 από τα 31 μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι η παράταξη της ΝΔ δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία και εφόσον υπάρξει αντισυσπείρωση, τότε δεν θα εκλέξει εκείνη  τον πρόεδρο. Κι αυτό γιατί:
-Το (νεοσυσταθέν) Κίνημα των Ανεξάρτητων Δημάρχων στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ ως επικεφαλής εμφανίζεται ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος είναι σήμερα μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ μέσω της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» (ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι) που το 2010 είχε εκλέξει δύο συμβούλους, υποστηρίζει ότι έχει στόχο να εκλέξει 7 με 8 μέλη στο δ.σ. της ΚΕΔΕ.
-Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει 16 έδρες), για την ηγεσία του οποίου μετά την αποχώρηση του πρώην δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, ερίζουν οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης και Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Οι ίδιοι οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι οι «πράσινοι» δήμαρχοι είναι άνω των 100 και ότι θα καταφέρουν να εκλέξουν ακόμη και διψήφιο αριθμό συμβούλων (10) στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
-Η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (σήμερα έχει ένα μέλος του δ.σ., τον Σπύρο Τζόκα που εκλέχθηκε αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας και αποχωρεί) του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής κατά τα φαινόμενα (σ.σ. δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση) είτε το δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα είτε το δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλέξει 22 δημάρχους και όπως λένε στην Κουμουνδούρου μαζί με τους «συμπαθούντες», θα επιχειρήσουν να εκλέξουν 3 με 4 μέλη στο δ.σ. της ΚΕΔΕ
-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ που σήμερα δεν διαθέτει κανένα μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ αλλά με δεδομένο ότι εξέλεξε τέσσερις  (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία) θα επιχειρήσει να εκλέξει ένα, πιθανότατα είτε τον Νίκο Σοφιανό από το Δήμο Αθηναίων είτε την Ελπίδα Παντελάκη από τον Δήμο Πειραιά. Μπορεί όμως να μην καταφέρει τελικά, όπως και το 2010, μέλος στο δ.σ.
Το σενάριο για Καμίνη πρόεδρο
Με βάση αυτά τα αριθμητικά δεδομένα:
-Εφόσον οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ στηρίξουν τον Γιώργο Καμίνη για πρόεδρο, τότε θεωρείται από πολύ πιθανό έως βέβαιο ότι και οι τρεις με τέσσερις δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμήσουν να υπερψηφίσουν τον δήμαρχο Αθηναίων (σ.σ. η aftodioikisi.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχουν γίνει σχετικές διερευνητικές επαφές), από το να πέσει η ΚΕΔΕ στα χέρια της ΝΔ. Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι δημιουργείται πλειοψηφία 16 έως 19 μελών του δ.σ.
-Στη μόνη περίπτωση που είναι πιθανόν να υπάρξει αδιέξοδο είναι σε αυτή που η ΝΔ εκλέξει 15 μέλη στο δ.σ. και ένα το ΚΚΕ, με αποτέλεσμα, καθώς ο Περισσός είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει το «λευκό», να υπάρξει ισοψηφία και αδιέξοδο.
-Πάντως, ειδικά στην περίπτωση που η ΝΔ εκλέξει 15 μέλη στο δ.σ., δε αποκλείεται να υπάρξουν και προσωπικές συμφωνίες με κάποιον από τους «πράσινους», με αποτέλεσμα τελικώς  να εκλεγεί πρόεδρος ο Γιώργος Πατούλης.

Οι χαρτογιακάδες του Δημοσίου – Ποιους «καρφώνει» το ΥΔΜΗΔ ότι αυξάνουν τη γραφειοκρατία (εγκύκλιος)

Τα ασφαλιστικά ταμεία, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕ.Π.Α., τις υπηρεσίες που διενεργούν διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού / προμηθειών Δημοσίου, τα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και την Εκκλησία «καρφώνει» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί δεν εφαρμόζουν το νόμο για κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων με αποτέλεσμα να συμβάλουν στην αύξηση της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥΔΜΗΔ Θοδωρής Λιβάνιος γίνεται «υπόμνηση της υποχρέωσης εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 4250/2014», καθώς όπως τονίζεται έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στο υπουργείο και στα ΚΕΠ ότι πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου δεν τον τηρούν.
«Κατά τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων στους οποίους προέβη η Υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι παρότι οι νέες ρυθμίσεις έχουν λάβει ευρεία δημοσιότητα και έχουν ενημερωθεί επαρκώς οι υπόχρεοι  φορείς, υπάρχουν περιπτώσεις υπηρεσιών (όπως ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕ.Π.Α., υπηρεσίες που διενεργούν διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού / προμηθειών Δημοσίου  κλπ), οι οποίες παρατύπως δεν κάνουν αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αλλά εμμένουν να απαιτούν από τους ενδιαφερόμενους την υποβολή πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Και προστίθεται:  «Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρακαλείται να δώσει άμεσα σαφείς οδηγίες/εντολές στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας για την ορθή εφαρμογή των νέων διατάξεων, διότι σύμφωνα με πολλές αναφορές από ΚΕΠ, οι πολίτες που προσέρχονται σε αυτά και ενημερώνονται για το νέο θεσμικό πλαίσιο δυσπιστούν και για το λόγο αυτό εν συνεχεία απευθύνονται σε Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία προβαίνουν παρατύπως σε επικύρωση αντιγράφων και σε είσπραξη του επικυρώσημου.»
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Αόριστη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ

Αόριστη θα είναι πλεόν η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ όπως ξεκαθαρίζεται με εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατεβάστε την εγκύκλιο πατώντας ΕΔΩ
airetos.gr

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη με λιγότερα από 25 χρόνια εργασίας

Τη δυνατότητα να αποχωρήσουν με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης έχουν 90.000 άτομα που θα αξιοποιήσουν την επόμενη διετία μία σειρά συνταξιοδοτικών διατάξεων. Η έξοδος γίνεται ταχύτερα για όσους έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, ενώ ενιαίες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ισχύουν μετά το 2013.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2013 όσοι έχουν λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη σε ηλικία 67 ετών, ενώ όπου προβλέπεται μειωμένη δίνεται στα 62. Αξίζει να σημειωθεί πως για θεμελίωση δικαιώματος μετά το 2013 δεν υπάρχει ειδικό καθεστώς για καμία κατηγορία, δηλαδή ούτε οι μητέρες ανηλίκων μπορούν να αποχωρήσουν ταχύτερα.

Η βασική ρύθμιση προβλέπει τη συνταξιοδότηση με 4.500 ημέρες ασφάλισης (δηλαδή 15ετία) στα 65 (μειωμένη στα 60), ενώ χαμηλότερα όρια ηλικίας ισχύουν για τις γυναίκες στο ΙΚΑ και όσους απασχολούνται στα βαρέα. Συνολικά 15 γενικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα εξόδου με λιγότερα για 25 έτη δουλειάς σε ασφαλισμένους που δεν έχουν ανήλικα τέκνα.

Άλλες οκτώ ειδικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα ταχύτερης εξόδου σε μητέρες ανηλίκων αλλά και σε τρίτεκνες. Σημειώνεται πως στο Δημόσιο ευνοϊκό καθεστώς ισχύει και για τους τρίτεκνους άντρες που συμπλήρωσαν 29ετία τη διετία 2011-2012.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως δικαίωμα στη σύνταξη μπορούν να αποκτήσουν ακόμα και όσοι έχουν μόνο 12 χρόνια δουλειάς.

Πηγή: Έθνος

airetos.gr

Μητροπολίτης χαρακτηρίζει “πυροτέχνημα” τη συνάντηση Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο!

Pope-Francis

Πηγή romfea.gr
Ως ένα προεκλογικό ”πυροτέχνημα”, παρόμοιο με την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, ερμηνεύουν Μητροπολίτες τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Συγκεκριμένος Μητροπολίτης από την Πελοπόνησσο δήλωνε επιφυλακτικός στις προθέσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στην Εκκλησία, όταν, σύμφωνα με τον ίδιο Μητροπολίτη, “ο κ. Τσίπρας δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του, ούτε έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο, πώς είναι δυνατόν να πείσει τον λαό ότι στέκεται με δέος μπροστά στην εικόνα της Παναγίας για ένα τέταρτο, όπως έκανε στο Άγιο Όρος;”.
“Η Εκκλησία”, κατά τον ίδιο Μητροπολίτη που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, “είναι απλώς το όχημα για να προσελκύσει ένα συγκεκριμένο τμήμα του λαού μας που πιστεύει, είναι ένα ακόμη προεκλογικό τερτίπι από αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί”.

ysterografa.gr

Η… κιτς άφιξη της Lady Gaga στην Αθήνα και οι προκλητικές φωτογραφίες στο Twitter!

ladygaga

Η άφιξη της Lady Gaga στην Αθήνα, ενόψει της συναυλίας της στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή είχε όλο το… πακέτο που συνηθίζει η εκκεντρική ποπ σταρ σε όποια χώρα επισκέπτεται.
Ένα μίνι – σόου στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια επίδειξη… χλιδής από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενείται.
lady
Η αρχή έγινε γύρω στις 19.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν με μία εμφάνιση… Αφροδίτης με κοχύλια στο στήθος δέχθηκε το καλωσόρισες από τους περίπου 100 θαυμαστές της που βρέθηκαν εκεί για να την υποδεχθούν.
Το… ολίγον κιτς θέαμα περιλάμβανε και ένα μικρό χορευτικό πριν μπει στο αμάξι της για να κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”.
Το… σόου συνεχίστηκε από εκεί με προκλητικές φωτογραφίες που ανέβασε στους λογαριασμούς της στα social media.
lady4lady3lady2


ysterografa.gr

Ακόμη 10.000 παιδιά στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Περίπου 10.000 παιδιά περισσότερα αναμένεται, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε περίπου 85.000, αναμένεται να γίνουν δεκτά  σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μετά την απόφαση για διάθεση ακόμη 23 εκατ. ευρώ που είχαν μείνει αδιάθετα από το κονδύλι των 200 εκατ. ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν περίπου 12.500 αιτήσεις από τις 97.629 που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεννόηση που έγινε μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ο. Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών   Γ. Ντόλιου, και των υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ.
Μέσα στα πλαίσια αυτά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα η  ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκ. €.

aftodioikisi.gr

Παπαμιμίκος: “H ισχύς εν τη ενώσει” για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ (photo)

papamimikos

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία από τις συναντήσεις που έχει για την προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.
Στη φωτογραφία εμφανίζεται μαζί με τρεις προκατόχους του. Μεϊμαράκης, Ζαγορίτης και Λυκουρέντζος συνεργάζονται με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
«”H ισχύς εν τη ενώσει”: H φιλοσοφία των ανοιχτών εκδηλώσεων που προετοιμάζουμε για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ», είναι η λεζάντα που έβαλε στη φωτογραφία ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Έξι μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος του “ναι” στις πρόωρες εκλογές!

N

Καθαρό προβάδισμα 6 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με ποσοστό 18%. Κανένα άλλο κόμμα, πάντως, δεν συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου. Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, με 6,5%. Ποτάμι, ΚΚΕ και ΕΛΙΑ ισοψηφούν στο 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, με 1%.
Μεγάλο πάντως είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται σε 21%, ενώ 10% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνουν τα λοιπά κόμματα.
Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπηση είναι ότι υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών δηλώνει η μικρή πλειοψηφία των πολιτών με αφορμή την προεδρική εκλογή. Συγκεκριμένα, το 54% να κρίνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.
Ωστόσο, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ ταυτόχρονα το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».
Στο μέτωπο της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας είναι ουσιαστικά ισοδύναμοι, με το 20% να δηλώνει πως έχει θετική ή πολύ θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, ενώ το 21% έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αρνητική φαίνεται πως είναι και η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.
Για τον Πρωθυπουργό, το 52% κρίνει πως «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».

ysterografa.gr

ΝΔ: Οι Έλληνες έχουμε χρέος να σταθούμε αντίθετοι στη Χρυσή Αυγή

Nea-Dimokratia-Syggrou

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο η εγκληματική οργάνωση που κρύβεται πίσω από τη Χρυσή Αυγή διέπραξε ένα από τα στυγερότερα εγκλήματά της, δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα.
Αποκάλυψε έτσι το πραγματικό πρόσωπό της και η Δικαιοσύνη ανέλαβε την ποινική αντιμετώπισή της.
Οι Έλληνες έχουμε χρέος απέναντι στη Δημοκρατία, την Ιστορία και την Πατρίδα μας να σταθούμε μετωπικά αντίθετοι στο νεοναζιστικό μόρφωμα».

Χατζηνικολάου: Η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ μπορεί να φέρει πρόωρες εκλογές!

xatzinikolaou
Ως… ορεκτικό πριν από το δείπνο Σαμαρά – Μέρκελ στις 23 Σεπτεμβρίου χαρακτήρισε ο Νίκος Χατζηνικολάου τις δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο εκδότης της Realnews εκτίμησε μάλιστα στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως αν η Ελλάδα δεν δει… φως στο τούνελ μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τότε η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ μπορεί να φέρει πρόωρες εκλογές!...
Περισσότερα στα  ysterografa.gr

Η Αθήνα είναι στους νικητές του διαγωνισμού του ιδρύματος Bloomberg Philanthropies “Bloomberg Mayors Challenge”.


Η πρόταση που διακρίθηκε αφορά την υλοποίηση ψηφιακής πλατφόρμας για την υποστήριξη δικτύων ενεργών πολιτών που δίνουν λύσεις για την πόλη, από τις οποίες ο Δήμος μαθαίνει και βελτιώνεται.

H Crowdpolicy αποτελεί ενεργό μέλος της ομάδας του συνΑθηνά, από τον αρχικό σχεδιασμό και την υλοποίησή του, ενώ συμμετείχε ενεργά στην υποβολή της πρότασης μαζί με την ομάδα του Δήμου Αθηναίων.

Ο σχεδιασμός στηρίζεται στην πεποίθηση ότι έξυπνες και κυρίως βιώσιμες λύσεις έρχονται συχνά από τον κόσμο που γνωρίζει τη γειτονιά του, και θέλει ο ίδιος να συμμετέχει στο να την βελτιώσει, να την νοικοκυρέψει, να την ομορφύνει.

Η πρόταση του Δήμου Αθηναίων προέρχεται από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη να δώσει δημόσιο βήμα και χώρο στις δράσεις ομάδων πολιτών της πόλης, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «ΣυνΑθηνά» www.synathina.gr, η οποία βρίσκεται εδώ και 1.5 χρόνο σε λειτουργία, με συντονισμό της Αντιδημάρχου Κοινωνίας των Πολιτών & Δημοτικής Αποκέντρωσης Αμαλίας Ζέπου.

Η Crowdpolicy συμμετείχε στον αρχικό σχεδιασμό και υλοποίηση του ΣυνΑθηνά καθώς και στον σχεδιασμό και την υποβολή της πρότασης προς το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies, μαζί με την ομάδα του δήμου.

Είμαστε περήφανοι για την ομάδα που δούλεψε για την πρόταση, περήφανοι για την Αθήνα μας !!!
Crowdpolicy hello

Το φάντασμα της Δημοκρατίας - Αφιέρωμα στην ημέρα «εορτασμού» της Δημοκρατίας


Δρ Μάνος Δανέζης
Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής
Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ

Η προηγούμενη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, ήταν αφιερωμένη διεθνώς στον εορτασμό της «Δημοκρατίας».  Όμως ποιάς «Δημοκρατίας»; Αυτής που ο δυτικός πολιτισμός «έχει», ή αυτή που οι Πολίτες «οραματίζονται»;
Η «Δημοκρατία», κατά τους Προσωκρατικούς θεμελιωτές της, δεν είναι απλά ένα «εκλογικό» σύστημα ,αλλά βασικά ένα πλέγμα αξιών τις οποίες αν κατακτήσουν οι πολίτες, μπορούν να εκλέγουν «Ηγέτες».ικανούς, άξιους και έντιμους .
Για να διακρίνουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μιας κοινωνίας, κατά τον Δημόκριτο, θα πρέπει να ελέγξουμε το αν οι πολίτες και οι ηγέτες που επιλέγουν πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων .
Αναφέρουμε στη συνέχεια μερικές από αυτές τις προϋποθέσεις προκειμένου κάθε ένας από εμάς να κρίνει αν την ημέρα της «Δημοκρατίας» πρέπει να γιορτάζουμε το τι «έχουμε» ή να οραματιζόμαστε το τι «δεν έχουμε και θα πρέπει να κατακτήσουμε«
Μην ξεχνάμε όμως ότι: «Ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας δεν είναι ο Φόβος, αλλά το Βόλεμα»
Η φύση του ανθρώπου

Υπό την αιγίδα της Βουλής της Ελλάδος και της Ρουμανίας η 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ελληνισμού

Εμφάνιση DSC_0572.jpg 
Στην 1η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ελληνισμού συμμετείχε ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων Γιάννης Κεφαλογιάννης, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Βουλής της Ρουμανίας, της Βουλής των Ελλήνων και της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας. Η σημαντική αυτή διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Ελληνόφωνοι από τη Ρουμανία, Ουγγαρία και λοιπές χώρες των Βαλκανίων, υπήρξε ο καρπός συνεργασίας των Προέδρων του Ελληνικού και Ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Μεϊμαράκη και κ. Zgonea.
 Εμφάνιση DSC_0724.jpg
Το κύριο μέρος της διοργάνωσης έλαβε χώρα στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις στην Εθνική Στρατιωτική Λέσχη, στο Εθνικό Κολέγιο I. L. Caragiale, στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βουκουρεστίου. Βασικός σκοπός της Ολυμπιάδας ήταν να εντρυφήσουν Ελληνόπουλα από τη Ρουμανία και τις γειτονικές χώρες, καθώς και παιδιά Ρουμάνων που διαβιούν στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε γραπτή δοκιμασία σχετικά με την εμπειρία τους από τη χώρα μας και τον ελληνικό πολιτισμό.
Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ελληνισμού, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουμάνος Υφυπουργός Παιδείας για τις Μειονότητες, καθηγητής Kiraly Andras Gyorgy, ο Υφυπουργός για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Δρ. Gigel Paraschiv, η Γενική Επιθεωρητής της Ρουμάνικης και Ελληνικής Γλώσσας, Δρ. Mina Maria Rusu, και ο Γραμματέας του Ρουμάνικου Κοινοβουλίου, κ. Nicolae Mircovici. Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρουμανία, η Α.Ε. κ. Βασιλοκωνσταντάκης Γρηγόριος, και ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Δρ. Dragos Gabriel Zisopol.
Στην τελευταία μέρα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή της Ολυμπιάδας, την οποία χαιρέτησαν, πέραν των προαναφερομένων, ο Υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας, καθηγητής Δρ.Remus Priscopie, η Υφυπουργός Παιδείας, καθηγήτρια Liliana Preoteasa, ο Γενικός Επιθεωρητής, καθηγητής Constantin Traistaru, ο Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρουμανία κ. Νικόλαος Καραλέκας, η Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μαρία Ξενοφώντος – Χρύστου, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Martin Ladislau Salamon.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Κεφαλογιάννης εκφώνησε ομιλία για τη σημασία του νεοσύστατου αυτού θεσμού, καθώς και για τις ιστορικές σχέσεις των Ελλήνων με την ευρύτερη παραδουνάβια περιοχή της σημερινής Ρουμανίας και τους κατοίκους της.  Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, στους σημαντικούς Έλληνες που έζησαν στη Ρουμανία, καθώς και στην ιστορική συνέχεια παραγωγής ελληνικού πολιτισμού στη γειτονική χώρα, η οποία επέτρεψε, και συνεχίζει να επιτρέπει, τη διατήρηση και καλλιέργεια των ιδεών και αρχών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, προσθέτοντας νέα στοιχεία και νέες ιδέες.
Κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι «ο θεσμός της 1ηςΔιεθνούς Ολυμπιάδας Ελληνισμού θα προσφέρει την ευκαιρία σε δεκάδες μαθητές να μελετήσουν, να απορήσουν, να θαυμάσουν την ελληνική γλώσσα. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα τους δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ένα πανάρχαιο πολιτιστικό εργαλείο προσωπικής έκφρασης, του οποίου η αποτελεσματικότητα είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στην εξέλιξη του πανανθρώπινου πολιτισμού»

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Σύρος: Η... απόβαση των Ρώσων! (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Η... απόβαση των Ρώσων! (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

"Απόβαση" Ρώσων είχαμε το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι της Ερμούπολης!
14 ιστιοπλοϊκά σκάφη και περισσότερα από 100 άτομα πλήρωμα, όλοι τους Ρώσοι επιχειρηματίες και VIP επισκέπτες, έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Ερμούπολης, στα πλαίσια του αγώνα Regatta 14 στον οποίο συμμετέχουν. Η υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι συριανοί ήταν κάτι παραπάνω από θερμή, όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες και το βίντεο.
Η εν λόγω REGATTA έχει ναυτολογηθεί για λογαριασμό της εταιρείας παραγωγής μπύρας “ZHIGOULI” η οποία ανήκει στο Ρωσικό Κολοσσό “ZHIGOULI Group”, εταιρεία πασίγνωστη σε παν-Ρωσική εμβέλεια, ακόμη και στις υπόλοιπες Δημοκρατίες της Ομοσπονδιακής Ρωσίας...
Περισσότερα στο cyclades24.gr

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (22/9/2014)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Λουτράκι 18/9/2014
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                    Αριθμ. Πρωτ.: 20230                                            ΔΗΜΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ -

Θ Ε Μ Α: "Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου".
 Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 22α Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Οι Σουηδοί ενώπιον του κοινού εχθρού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, στις πρόσφατες εκλογές στη Σουηδία, ο κεντροδεξιός συνασπισμός έχασε και η κεντροαριστερά πέτυχε μια οριακή νίκη, με τον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ να παραδέχεται την ήττα της Συμμαχίας, που κυβέρνησε τα τελευταία οκτώ χρόνια τη χώρα.
Είχαν προηγηθεί σκληρές αποφάσεις για περικοπές και λιτότητα, καθώς στα τέλη του Αυγούστου – και ενώ η εκλογική αναμέτρηση της 14ης Σεπτεμβρίου πλησίαζε επικίνδυνα – η τετρακομματική κεντροδεξιά κυβέρνηση ανακοίνωσε μικρότερο από το αναμενόμενο ποσοστό ανάπτυξης και αύξηση της φορολογίας εφόσον παρέμενε στην εξουσία.
Τα στοιχεία δεν ήσαν τόσο δραματικά, αλλά οι αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν και μάλιστα προεκλογικά.
Όπως είχε γίνει γνωστό, η σουηδική οικονομία συρρικνώθηκε ελαφρά το πρώτο τρίμηνο του έτους και σημείωσε ανάπτυξη γύρω στο μηδέν την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου καθώς ο κρίσιμος εξαγωγικός τομέας της επλήγη από την αργοκίνητη παγκόσμια ζήτηση, ιδίως στην Ευρώπη.

“Σκοτσέζικο ντους;” Άρθρο του Χρίστου Δήμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» για το δημοψήφισμα στην Σκωτία

Του: Χρίστου Δήμα*

Ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς πολιτικούς του 20ου αιώνα, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, είχε κάποτε πει πως “το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μία πεντάλεπτη συζήτηση με έναν μέσο ψηφοφόρο.”

Σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, κανείς δεν υποτιμά τον μέσο ψηφοφόρο στην Σκωτία. Αντιθέτως, σε ένα παραδοσιακά δικομματικό και πολωμένο πολιτικό σύστημα, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια παρατηρείται ταύτιση απόψεων και κοινός αγώνας των τριών μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων (συντηρητικοί, εργατικοί, φιλελεύθεροι) ενάντια στην ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας. Βέβαια, το αξιοπερίεργο είναι πως δικαίωμα ψήφου έχουν αποκλειστικά οι κάτοικοι της Σκωτίας και όχι οι Σκωτσέζοι πολίτες. Συνεπώς, ένας Έλληνας που διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έχει δικαίωμα ψήφου σε αντίθεση με έναν Σκωτσέζο που ζει στο Λίβερπουλ ή και ενός Βρετανού (Σκωτσέζου) πρέσβη σε ξένη χώρα ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Ποιο είναι όμως το διακύβευμα της επόμενης μέρας μετά το δημοψήφισμα; Η πλευρά του «ναι» που έχει ως βασικό εκφραστή το κυρίαρχο Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) θέτει μια ατζέντα εφ’ όλης της ύλης με βασικό σύνθημα «το μέλλον της Σκωτίας στα χέρια των Σκωτσέζων». Δίνει έμφαση στην ακηδεμόνευτη οικονομία του νέου κράτους η οποία πρέπει να έχει ένα πιο έντονο κοινωνικό πρόσημο. Υπάρχει όμως ένα ακόμη οικονομικό δεδομένο, η ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη χώρα η οποία ενισχύει την επιχειρηματολογία της καμπάνιας του «ναι».

Οι αμφισβητίες ενός τέτοιου εγχειρήματος από την άλλη πλευρά έχτισαν μια καμπάνια γύρω από μια λέξη, την αμφιβολία. Αμφιβολία για το αν το νέο κράτος πραγματικά μπορεί να σταθεί και να διατηρήσει το υψηλό βιοτικό επίπεδο που απολαμβάνουν σήμερα οι Σκωτσέζοι. Οι υπέρμαχοι του «όχι» προειδοποιούν ότι “δεν υπάρχει επιστροφή” και αποκρούουν τους ισχυρισμούς του SNP για την υιοθέτηση της στερλίνας από το νέο κράτος (sterlinization) υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υιοθετήσουν νέο νόμισμα. Αυτό το σημείο ίσως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματα των αρνητών της απόσχισης που δεν έχει απαντηθεί ακόμα: μια ανεξάρτητη Σκωτία, ακόμα και αν χρησιμοποιεί την Βρετανική Λίρα, δεν θα είναι σε θέση να επηρεάσει την ισοτιμία της καθιστώντας συνεπώς την οικονομία της πολύ ευάλωτη, τη φυγή κεφαλαίων πιθανή και επομένως την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Σκωτσέζων.

Όσον αφορά το ζήτημα της σχέσης του νέου κράτους με την Ε.Ε., ναι μεν υπάρχει προηγούμενο αποχώρησης (πρόκειται για την Γροιλανδία που πριν από 20 περίπου χρόνια ζήτησε την αυτονομία από τη Δανία και το 1985 αποχώρησε από την Ε.Ε.) ωστόσο η περίπτωση της Σκωτίας είναι εντελώς διαφορετική. Το νέο κράτος θα πρέπει να ξεκινήσει την ενταξιακή της πορεία από μηδενική βάση. Μία τέτοια εξέλιξη σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις σε κράτη μέλη με έντονα αποσχιστικά κινήματα στο εσωτερικό τους.

Tο βράδυ της Πέμπτης η απόφαση του δημοψηφίσματος δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ευρώπη, ένα γεγονός το οποίο άγνωστο ακόμη πόσο θα επηρεάσει τις πολιτικές και γεωγραφικές ισορροπίες στην Ευρώπη. Ίσως οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να υποτίμησαν την δυναμική του SNP υπέρ της ανεξαρτησίας. Εάν το δημοψήφισμα ήταν σωστή ή λάθος απόφαση είναι κάτι που θα αποδειχτεί στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα η επόμενη μέρα στην Σκωτία θα είναι δύσκολη. Η προτεραιότητα πάντως θα πρέπει να είναι η συναίνεση και η συμφιλίωση των Σκωτσέζων που σήμερα οι δημοσκοπήσεις τους εμφανίζουν διχασμένους.

* Ο Χρίστος Δήμας είναι Βουλευτής Κορινθίας και διδάκτωρ Ευρωπαϊκής πολιτικής οικονομίας. 

21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών «Οργώνουμε-Οργανώνουμε»

 Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών. Ο τίτλος του Συνεδρίου ήταν «Οργώνουμε-Οργανώνουμε», με βασική θεματολογία την αγροτική επιχειρηματικότητα. Πραγματοποιήθηκε στον χώρο του «The Ranch», στο Σοφικό Κορινθίας το τριήμερο 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2014. Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, την Πανελλήνια Ένωση Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Κ.Α.ΕΠ), την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.&Τ.).
 Εμφάνιση Φωτ.2.JPG

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κορινθίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε, για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση, χθες 15 Σεπτεμβρίου 2014 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κορινθίων.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1.    Η εκλογή αντιπροέδρου της.

2.    Η έγκριση των πρακτικών της επιτροπής διαγωνισμού έργων για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑΚΑΛΙΟΥ» προϋπολογισμού 50.000 Ευρώ.

3.    Ορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κος Χρήστος Κορδώσης δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Τα μέλη μας δεν έκαναν δεκτό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του προαναφερόμενου έργου λόγω υπερβολικά χαμηλής έκπτωσης (3%).

Μάλιστα ο ίδιος ο εργολάβος είχε αναλάβει φέτος ομοειδές έργο στην ίδια περιοχή με έκπτωση 28%, ενώ ανάλογοι διαγωνισμοί πέτυχαν εκπτώσεις ύψους 35% και πλέον. Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής κος Βασίλειος Πανταζής ζήτησε την επανάληψη του διαγωνισμού καθώς το αποτέλεσμα είναι ασύμφορο για το δημόσιο, αλλά η πλειοψηφία μέσω του κου Πνευματικού (ο οποίος κόμπαζε προεκλογικά για τις μεγάλες εκπτώσεις που επιτυγχάνει στα δημοτικά έργα) το αρνήθηκε.

Όσον αφορά τον ορισμό πληρεξούσιων δικηγόρων και επειδή παρουσιάζεται το φαινόμενο να ορίζονται από τη δημοτική αρχή κατ επανάληψη συγκεκριμένοι δικηγόροι, ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλειος Πανταζής ζήτησε να αλλάξει η διαδικασία με την εμπλοκή του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου, ο οποίος θα συντάξει ετήσιο κατάλογο δικηγόρων που επιθυμούν να ορίζονται εκπρόσωποι του Δήμου και ο ορισμός πλέον να γίνεται από αυτόν.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που υπάρχει ιδιαιτερότητα της υπόθεσης πάλι μέσω του δικηγορικού συλλόγου θα επιλέγονται οι κατάλληλοι για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου. Και πάλι ο κος Πνευματικός αποδεικνύοντας ότι αδιαφορεί για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια, απέρριψε την πρόταση.

Ως εκ τούτου οι δημοτικοί σύμβουλοι μας, μέλη της επιτροπής, αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά στο συγκεκριμένο θέμα, ενημερώνοντας το σώμα πως η στάση τους θα είναι ίδια μέχρι να αλλάξει η διαδικασία και να γίνει διαφανής και δημοκρατική.

Προ ημερησίας διάταξης τέθηκε από τον κο Πανταζή, το ζήτημα της έλλειψης Κανονισμού Λειτουργίας της επιτροπής όταν σε όλους τους Δήμους της χώρας έχουν εγκριθεί αντίστοιχοι μέσω του υποδείγματος που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κος Πνευματικός συνηθισμένος στην προχειρότητα και την αδιαφάνεια απέρριψε την απλή και λογική πρόταση. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα επαναφέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι να αντιληφθεί ο κος Πνευματικός ότι η αδιαφάνεια, η προχειρότητα και η κακοδιαχείριση έλαβαν οριστικά τέλος.

simmaxiapoliton.gr

ΑΣΕΠ: Όλες οι λεπτομέρειες για το γραπτό διαγωνισμό προσλήψεων στην Εθνική Τράπεζα (οδηγίες και πίνακες)

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που προκηρύχθηκε στις 4/7/2014, όπως προβλέπεται από το ΑΣΕΠ.
Από την Αρχή επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης (9.00 πμ), ενώ σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο των θυρών, στις 9.30 πμ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα.
Οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα και οι οδηγίες που αφορούν τους υποψηφίους του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΤΕ και του Ομίλου (Αιόλου 86, 1ος όροφος), σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ (nbg.gr). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να πληροφορηθούν σχετικά με το πού βρίσκεται το εξεταστικό τους κέντρο και να ενημερωθούν για τις οδηγίες από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ