Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αντέδρασε αργά, και τώρα... τρέχει. Παναθηναϊκός-Ντινάμο Μόσχας 1-2


 Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Ντινάμο Μόσχας μέσα στην Λεωφόρο και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στο Europa League. Οι πράσινοι ανέβηκαν μετά το 0-2, μείωσαν το σκορ και είχαν ευκαιρία να φτάσουν μέχρι την ισοφάριση, σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα καθώς πλην των δυο γκολ είχαν και δυο δοκάρια. 
Η Ντιναμό είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Τόσο από πλευράς κατοχής μπάλας (65% - 35%) όσο και από πλευράς ρυθμού. Αυτή έκανε παιχνίδι, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε επιλέξει να δώσει γήπεδο, να περιμένει την αντίπαλό του και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, αξιοποιώντας την ταχύτητα των τριών παικτών που είχε μπροστά.
Τα κατάφερε, ουσιαστικά, μόνο στη φάση του 22' με την ωραία ενέργεια του Νάνο που κατέληξε στο πλασέ του Πράνιτς. Πάντως, είχε τις φάσεις των Ζέκα (14'), Πράνιτς (19'), Καρέλη (23') και Τριανταφυλλόπουλου (36').
Οσο για τους Ρώσους, έδειξαν την ποιότητά τους, επιχείρησαν ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα, απείλησαν με τους Κουράνι (7'), Κοκόριν (9') και Τζούτζακ (26'), είχαν δοκάρι με τον τελευταίο στο 28' και έφτασαν στο γκολ με τον Κοκόριν στο 40'. Το ημίχρονο έκλεισε με την κεφαλιά του Κουράνι στο 43' που δεν ανησύχησε τον Κοτσόλη.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 49' δέχθηκε δεύτερο γκολ από τον Ιόνοφ, ενώ στο 53' οι Ρώσοι είχαν δοκάρι σε φάουλ του Νομπόα. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν μια παράλληλη κεφαλιά του Σίλντενφελντ στο 55' και σιγά-σιγά άρχισαν να «κερδίζουν μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο.
Η μείωση του σκορ από τον Ντίνα στο 63', με ωραία «ανάποδη» κεφαλιά, άλλαξε την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, άρχισε να επιτίθεται και να κυκλοφορεί την μπάλα, με τη συμβολή και του Δώνη, η Ντιναμό γύρισε πίσω και οι προσπάθειες για την ισοφάριση εντάθηκαν. Τρία σουτ του Δώνη (65', 71', 72') εξουδετέρωσε ο Γκαμπούλοφ, ενώ η ασυνεννοησία του με τον Πέτριτς «σπατάλησε» τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 79'.
Οι Ρώσοι είχαν δώσει γήπεδο, προσπάθησαν να απειλήσουν με τις αντεπιθέσεις, αλλά με εξαίρεση τη φάση του Ιόνοφ στο 80' ουδέποτε το έκαναν. Μέχρι το τέλος οι «πράσινοι» συνέχισαν να «ψάχνουν» το 2-2, χωρίς, τελικά, να τα καταφέρουν.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (75' Πέτριτς), Ζέκα, Πράνιτς (80' Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (58' Δώνης), Καρέλης, Ντίνας.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Μπούτνερ (69' Γκρανάτ), Σάμπα, Ντούγκλας, Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Τζούτζακ, Κοκόριν (89' Χούμποτσαν), Κουράνι (90'+4' Προυντνίκοφ).