Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμη 10.000 παιδιά στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Περίπου 10.000 παιδιά περισσότερα αναμένεται, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε περίπου 85.000, αναμένεται να γίνουν δεκτά  σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μετά την απόφαση για διάθεση ακόμη 23 εκατ. ευρώ που είχαν μείνει αδιάθετα από το κονδύλι των 200 εκατ. ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν περίπου 12.500 αιτήσεις από τις 97.629 που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεννόηση που έγινε μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ο. Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών   Γ. Ντόλιου, και των υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ.
Μέσα στα πλαίσια αυτά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα η  ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκ. €.

aftodioikisi.gr