Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κορινθίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε, για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση, χθες 15 Σεπτεμβρίου 2014 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κορινθίων.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1.    Η εκλογή αντιπροέδρου της.

2.    Η έγκριση των πρακτικών της επιτροπής διαγωνισμού έργων για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑΚΑΛΙΟΥ» προϋπολογισμού 50.000 Ευρώ.

3.    Ορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κος Χρήστος Κορδώσης δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Τα μέλη μας δεν έκαναν δεκτό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του προαναφερόμενου έργου λόγω υπερβολικά χαμηλής έκπτωσης (3%).

Μάλιστα ο ίδιος ο εργολάβος είχε αναλάβει φέτος ομοειδές έργο στην ίδια περιοχή με έκπτωση 28%, ενώ ανάλογοι διαγωνισμοί πέτυχαν εκπτώσεις ύψους 35% και πλέον. Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής κος Βασίλειος Πανταζής ζήτησε την επανάληψη του διαγωνισμού καθώς το αποτέλεσμα είναι ασύμφορο για το δημόσιο, αλλά η πλειοψηφία μέσω του κου Πνευματικού (ο οποίος κόμπαζε προεκλογικά για τις μεγάλες εκπτώσεις που επιτυγχάνει στα δημοτικά έργα) το αρνήθηκε.

Όσον αφορά τον ορισμό πληρεξούσιων δικηγόρων και επειδή παρουσιάζεται το φαινόμενο να ορίζονται από τη δημοτική αρχή κατ επανάληψη συγκεκριμένοι δικηγόροι, ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλειος Πανταζής ζήτησε να αλλάξει η διαδικασία με την εμπλοκή του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου, ο οποίος θα συντάξει ετήσιο κατάλογο δικηγόρων που επιθυμούν να ορίζονται εκπρόσωποι του Δήμου και ο ορισμός πλέον να γίνεται από αυτόν.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που υπάρχει ιδιαιτερότητα της υπόθεσης πάλι μέσω του δικηγορικού συλλόγου θα επιλέγονται οι κατάλληλοι για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου. Και πάλι ο κος Πνευματικός αποδεικνύοντας ότι αδιαφορεί για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια, απέρριψε την πρόταση.

Ως εκ τούτου οι δημοτικοί σύμβουλοι μας, μέλη της επιτροπής, αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά στο συγκεκριμένο θέμα, ενημερώνοντας το σώμα πως η στάση τους θα είναι ίδια μέχρι να αλλάξει η διαδικασία και να γίνει διαφανής και δημοκρατική.

Προ ημερησίας διάταξης τέθηκε από τον κο Πανταζή, το ζήτημα της έλλειψης Κανονισμού Λειτουργίας της επιτροπής όταν σε όλους τους Δήμους της χώρας έχουν εγκριθεί αντίστοιχοι μέσω του υποδείγματος που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κος Πνευματικός συνηθισμένος στην προχειρότητα και την αδιαφάνεια απέρριψε την απλή και λογική πρόταση. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα επαναφέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι να αντιληφθεί ο κος Πνευματικός ότι η αδιαφάνεια, η προχειρότητα και η κακοδιαχείριση έλαβαν οριστικά τέλος.

simmaxiapoliton.gr