Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς φέρνει τη Μέρκελ προ των ευθυνών της

angela-merkel-antonis-samaras

Η επικείμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, την προσεχή Τρίτη, εκ των πραγμάτων διαμορφώνει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εκείνο της διενέργειας πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα εντός του φθινοπώρου.
Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, προκειμένου να τη φέρει προ των ευθυνών της. Η φυσική ηγέτης της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκείνη η οποία κρατά το κλειδί των εξελίξεων για το ελληνικό ζήτημα, καθώς από τις δικές της διαθέσεις θα καθοριστεί συνολικά η στάση της Ευρώπης έναντι του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι, έχοντας πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Μνημονίου, πλέον ήρθε η σειρά των εταίρων και δανειστών της χώρας να κάνουν το δικό τους καθήκον. Και να συναινέσουν στη χαλάρωση της πολιτικής σκληρής λιτότητας που ασκείται στην Ελλάδα μετά την υπογραφή του Μνημονίου το 201ο, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να απευθυνθεί με μεγαλύτερη νηφαλιότητα στην ελληνική κοινωνία.
Και να παρουσιάσει το έργο της, ζητώντας να υπερψηφιστεί εκ νέου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

tysterografa.gr