Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ολυμπιακός-Άρης 1-1: Σκεφτόταν την Αϊντχόφεν, ο Μήτρογλου τον τιμώρησε

 Ολυμπιακός-Άρης 1-1: Σκεφτόταν την Αϊντχόφεν, ο Μήτρογλου τον τιμώρησε 

Έψαχνε τη νίκη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη για να επιστρέψει στις επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτή του την στέρησε ένας πρώην ποδοσφαιριστής του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέδρασε από το "Γ. Καραϊσκάκης" με τον βαθμό μένοντας στο 1-1 με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Κώστας Μήτρογλου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 82' ισοφάρισε το γκολ του Φορτούνη (40') και οι "κιτρινόμαυροι" πέρασαν αλώβητοι από το Φάληρο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχασε δύο βαθμούς, αλλά έχασε και δύο παίκτες. Βρουσάι και Σωκράτης αποχώρησαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης" με την ομάδα του Πειραιά να παίζει στο ρελαντί ειδικά μετά το 1-0 και να σκέφτεται τη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν.

Πώς το… διαφορετικό χιόνι που έφερε μαζί της η «Μήδεια» τσάκισε τα δέντρα

  

Το χιόνι δεν έχει πάντα το ίδιο βάρος, και στην τελευταία κακοκαιρία «Μήδεια» οι καιρικές συνθήκες ήσαν τέτοιες, που το χιόνι ήταν βαρύτερο σε σχέση με προηγούμενες κακοκαιρίες, με αποτέλεσμα να πέσουν πιο εύκολα τα δέντρα. Αυτό προκύπτει από σχετική ανάλυση των επιστημόνων του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το ένταλμα σύλληψης του Δ. Λιγνάδη- Η εμμονή και τα σχέδια για εγκληματικές πράξεις - Οι 8 λόγοι που οδήγησαν στη σύλληψη του

 Τι έλεγε το ένταλμα σύλληψης του Δημήτρη...  

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που αποδίδονται στον Δημήτρη Λιγνάδη και το ενδεχόμενο διάπραξης νέων αδικημάτων και όχι ο κίνδυνος διαφυγής του, οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να δώσουν εντολή για την σύλληψη του. 

Όπως φαίνεται να περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες Σάββατο σε βάρος του μέχρι πρότινος επικεφαλής του Κρατικού Θεάτρου, οι Εισαγγελείς που ζήτησαν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης από

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-0: Αγχώθηκαν, αλλά νίκησαν οι Ηπειρώτες!

 

 ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-0: Αγχώθηκαν, αλλά νίκησαν οι Ηπειρώτες!

Μία ακόμη σπουδαία νίκη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα της Κυριακής -έστω και με το μίνιμουμ σκορ- σε βάρος του ΟΦΗ, ο οποίος συμπλήρωσε επτά διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα της Super League!

Το τελικό 1-0 κρίνεται δίκαιο, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι ήταν μεν συνολικά καλύτεροι από τους Κρητικούς, ωστόσο κι αυτοί με τη σειρά τους δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του ματς.

τα κρούσμαΤα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 117 νέα κρούσματα ( 79 στην Αχαΐα - 21 στην Αρκαδία - 6 στην Κορινθία).

 

Μείωση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, σήμερα, σημειώθηκε στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  117 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 79 καταγράφονται στην  Αχαΐα  και 21 στην Αρκαδία.

Τριάντα (30) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 21 εξ αυτών να ανακοινώνονται  στη  Π.Ε. Αρκαδίας. 

 Επίσης 87 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   21 / 2 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 117 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 8.230 ( 3.756 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Σάββατο Κυριακή 21 /2 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (79),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (6), Ηλείας (8), Αργολίδας (1), Αρκαδίας (21) και Λακωνίας (1) .


Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                3.630

Π.Ε. Κορινθίας           1.120 

Π.Ε. Μεσσηνίας            843   

Π.Ε.  Ηλείας                 781 

Π.Ε.  Αργολίδας           759

Π.Ε. Αρκαδίας             620

Π.Ε. Λακωνίας             490 

Κορωνοϊός 21/02: 884 νέα κρούσματα, 326 διασωληνωμένοι και 25 νεκροί / Ο χάρτης τησ διασποράς.

 Κορωνοϊός: Οι πληγείσες περιοχές εμφανίζουν περισσότερους ξαφνικούς εξωνοσοκομειακούς θανάτους 

Ο ΕΔΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 Στην Αττική εντοπίστηκαν 437 σε σύνολο 884 . Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 57 και στις Αχαία στις 79. Επίσης, 35 νέα κρούσματα καταγράφονται στη Λάρισα, 14 στο Ρέθυμνο και 16 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο χάρτης των κρουσμάτων:

Super League 2: Διπλό ο Διαγόρας στα Τρίκαλα – «Χ» στο ντέρμπι στη Νίκαια

 Super League 2: Διπλό ο Διαγόρας στα Τρίκαλα – «Χ» στο ντέρμπι στη Νίκαια (βαθμολογία - highlights) 

Ο Διαγόρας ήταν ο κερδισμένος στο σημερινό πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στη Super League 2. Η ομάδα της Ρόδου κέρδισε στα Τρίκαλα (1-0) επιβεβαιώνοντας την δυναμική που τον συνοδεύει αν και νεοφώτιστος και ανέβηκε στη τρ θέση της κατάταξης. 

Στο ντέρμπι της ημέρας, που διεξήχθη στη Νίκαια, ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) και αμφότεροι έμειναν πίσω από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη που είχε κερδίσει το Σάββατο την Παναχαϊκή (1-0).

 Με… χίλια ζόρια η Ξάνθη χάρη στο έξοχο βολέ του Ανδρέα Τάτου στο 84', έκαμψε την αντίσταση της Ιεράπετρας (2-1) και προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στις θέσεις της ανόδου. Η φιλότιμη ομάδα από το Λασίθι παλεύει αλλά χάνει ματς στις λεπτομέρειες και ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ στην ιστορική συμμετοχή στην Β’ Εθνική.

Τα Χανιά εξακολουθούν να υπολειτουργούν και αν αρχικά συμπεριλαμβάνονταν στα φαβορί για την άνοδο. Οι Κρητικοί έχασαν στην Φιλιππούπολη από τον Απόλλωνα Λάρισας (1-0), όπου έκανε ντεμπούτο με γκολ ο στράικερ Ομπράντοβιτς.

 Τα αποτελέσματα (10η αγωνιστική):

Νίκησε ο Βόλος 2 - 0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

 Βόλος - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Τρίτωσε το... καλό (εντός έδρας) για τους Βολιώτες

 Μ’ ένα γκολ ανά ημίχρονο ο Βόλος επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό κι όχι μόνο ζευγάρωσε τις επιτυχίες του στο πρωτάθλημα, αλλά ξανακέρδισε εντός έδρας για δεύτερη φορά το 2021 και τρίτη στην σεζόν!

Η τρίτη εντός έδρας επιτυχία της ομάδας της Μαγνησίας, την τρέχουσα σεζόν, ήρθε με ένα γκολ ανα ημίχρονο και σηματοδότησε το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο του, ανώτερου, συγκροτήματος του Άνχελ Λόπεθ, αφού προερχόταν από το «διπλό» στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Το σκορ άνοιξε ο Δουβίκας με πέναλτι (34’), που καταλογίστηκε για μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη στον Μπαρτόλο, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Ριένστρα (52’) με τη βοήθεια της κόντρας.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, παρότι εξπέρ στα …διπλά δεν κατάφερε ν’ αντιδράσει γνωρίζοντας δεύτερη σερί ήττα (μετά από εκείνη εντός έδρας με την Λαμία) και μάλιστα δίχως σκορ.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν – Ριένστρα, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου - Τσοκάνης, Νίνης (64’ Τέκιο) – Μαρτίνες (46’ Μπαριέντος), Μπαρτόλο (86’ Σάντσες), Περέα (57’ Ρενάτο Σάντος) - Δουβίκας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ - Ντομίμινγκες, Λισγάρας, Μπρούτσιτς (46’ Ντάουντα) –Μπαξεβανίδης (72’ Κάλισιρ), Χουχούμης, , Κολ, Φατιόν (59’ Λαγός), -Τσιλούλης (72’ Μουνιέ), Μπεντινέλι – Ιωαννίδης (59’ Φερνάντεθ).

 

Το προφίλ της 23ης αγωνιστικής της Super League 1:

Στο ρελαντί ο ΠΑΟΚ 4 - 0 την ελλιπέστατη Λαμία

 ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0: Στο ρελαντί την ελλιπέστατη Λαμία 

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να συναντήσει δυσκολίες ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας (4-0) στην Τούμπα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας χωρίς 14 (!) παίκτες (Ρόμανιτς τιμωρημένος, Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ντέλετιτς, Αραμπούλι και Καραμάνος εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει ΑΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη και τραυματίες Ταϊρόν, Βασιλακάκης, Τσούκαλος, Μπάχανακ) δεν μπορούσε να κάνει ούτε μία φάση της προκοπής και αμυντικά είχε πάρα πολλά προβλήματα.

ΕΝΑΣ ΒΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 


Από τα σύννεφα έπεσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για τους βιασμούς της τέχνης και τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εις το όνομα της τέχνης. Τη Δικαιοσύνη επικαλέστηκε από τo πρωί ο διορισμένος Υπουργός Επικρατείας του Μαξίμου κ.Γεραπετρίτης θυμίζοντάς μας την πελώρια απόσταση περί κοινού αισθήματος δικαίου και αποφάσεων της ελληνικής