Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό έρχεται!

 


 Με τον κωδικό xylokastro2020 και πατώντας στον σύνδεσμο: https://www.xmas-covidfree-village-lvp.gr/xylokastro/ εντελώς δωρεάν θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά της περιοχής μας να ζήσουν μια υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη χριστουγεννιάτικη μαγεία! Ας δούμε όμως ποιος θα είναι ο ξεναγός μας σ’ αυτή τη μοναδική, ξεχωριστή, χριστουγεννιάτική βόλτα.
Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά σε όλον τον πλανήτη αλλά τα παιδιά εξακολουθούν να τα περιμένουν!
Το ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, υλοποιεί μια πρωτότυπη ιδέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, μια ιδέα που εμπνεύστηκαν ο Φώτης Σπύρου και ο Νίκος Χρηστίδης για τα φετινά Χριστούγεννα. Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, η εταιρεία τους, Long Vehicle Productions, δημιούργησε το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στα θεάματα και τις δραστηριότητες για παιδιά. Με όχημα τη φαντασία, σ’ ένα covid free περιβάλλον τα παιδιά θα μπορέσουν να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν!

Δείτε περισσότερα εδώ ; https://iliaskatsoulis.gr/2020/12/11/xristougeniatiko-xorio/

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 

Οι ΗΠΑ δεν είναι Ε.Ε.: Ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

  

Την επιβολή κυρώσεων κατά της Άγκυρας για τους S-400 ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον το βράδυ της Δευτέρας.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται στον επικεφαλής του οργανισμού οπλικών συστημάτων, Ισμαϊλ Ντεμίρ και συνολικά στην ηγεσία του.  Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, αναφέρει: «Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος συνομίλησαν για την λειτουργία των Εκκλησιών στις γιορτές – Σε τι συμφώνησαν , τι είναι ακόμη ανοιχτό

 Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου για κορωνοϊό: Η Εκκλησία θα ενημερώσει του πιστούς 

Tο απόγευμα της Δευτέρας (14/12) πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη συνομιλία που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε  τον Αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-0: Κυρίαρχος, μπήκε στην εξάδα!

 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-0: Κυρίαρχος, μπήκε στην εξάδα! (Highlights) 

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε δίκαια τον Ατρόμητο (2-0) με γκολ των Κρεσπί (29'), Μπαράλες (85' πέναλτι) και μπήκε στην εξάδα. Τρία δοκάρια οι Αρκάδες, φοβερός ο Γιαννιώτης γλίτωσε από συντριβή τους Περιστεριώτες

Εισήγηση Χρίστου Δήμα για τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2021. (VIDEO)

 


 Την εισήγησή του για την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2021 πραγματοποίησε χθες το βράδυ, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που κατατίθεται ο Προϋπολογισμός, λόγω των επιπτώσεων της Πανδημίας και στο έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, που παρά την κρίση του Covid19, υλοποιήθηκε με το παραπάνω το πλάνο για την ενίσχυση της έρευνας και την καινοτομίας. Κλείνοντας, ο κ. Δήμας αφού προέβη σε μια επισκόπηση για τα πεπραγμένα του Υπουργείου Ανάπτυξης και τους επόμενους στόχους, τόνισε πως το 2021 αναμένεται να είναι «μία χρονιά ελπίδας για ισχυρή ανάκαμψη και σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.» 
 
Ακολουθεί απόσπασμα από την εισήγηση του κ. Δήμα :

Συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με τον οργανισμό ΝΕΟΝ για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης 2021 στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής

      

 

 

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Βουλή των Ελλήνων και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ συνεργάζονται για την υλοποίηση του Πολιτιστικού Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης 2021, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής, επί της οδού Λένορμαν 218, κατά το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021.

Στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο ιδρυτής του οργανισμού ΝΕΟΝ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και η διευθύντρια του οργανισμού κ. Ελίνα Κουντούρη παρουσίασαν σήμερα το πνεύμα, το περιεχόμενο και τους στόχους αυτής της συνεργασίας.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗQ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις

  

ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 14/12 - 20/12 2020 



Ο Υπηρέτης

Δευτέρα, 14/12 στις 00:00  

 


Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι με τους: Ντερκ Μπόγκαρντ, Τζέιμς Φοξ, Σάρα Μάιλς (1963). Ένας ξεπεσμένος αριστοκράτης προσλαμβάνει έναν υπηρέ­τη με τον οποίο αποκτάει σταδιακά μια σχέση παράξενης εξάρτησης, η οποία θα τον οδηγήσει στην καταστροφή και την αντιστροφή των μεταξύ τους ρόλων

 

 

Ο Χαφιές

Τρίτη, 15/12 στις 22:00 

 

Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Ζαν Πιέρ Μελβίλ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό,  Σερζ Ρετζιανί (1962). Ένας πρώην φυλακισμένος σκοτώνει κάποιο φίλο του και κλέβει τα λάφυρα μιας ληστείας. Στη συνέχεια αποπειράται να πραγματοποιήσει ο ίδιος ληστεία αλλά πέφτει θύμα προδο­­σίας και την τελευταία στιγμή κατορθώνει να ξεφύγει από την αστυνομία. Από κει και πέρα αρχίζει ένα άγριο κυνηγη­­τό για την ανακάλυψη του "χαφιέ"

 

Αφεντάδες και Δούλοι, Βία και Μη Βία

Γράφει ο
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης

  

Η ανθρωπότητα βιώνει μια απο τις πιο κρίσιμες και επικίνδυνες περιόδους της Ιστορίας της, οι οποίες οφείλονται εις την έλλειψη αληθινών, έντιμων και ειλικρινών ηγετών. Εν όψει αυτής της παγκόσμιας αστάθειας, αμφισβήτησης, αναρχίας, του χάους και των συγκρούσεων η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει, δυστυχώς,  και

Ο ταβερνιάρης, ο «εθνικός νοικάρης» και η… ντάτσα στο Σούνιο

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Και όταν έχεις χτίσει την καριέρα σου πάνω στο σύνθημα «είμαι ένας από εσάς», περιφέροντας τον μύθο του «νοικάρη της Κυψέλης» και καταγγέλλοντας τους «πορφυρογέννητους», τότε ο λάκκος είναι πολύ βαθύς. Δεν σε σώζει ούτε ο ταβερνιάρης…

«Μὲς στὴν ὑπόγεια τὴν ταβέρνα,

μὲς σὲ καπνοὺς καὶ σὲ βρισές,

(ἀπάνου στρίγγλιζε ἡ λατέρνα,)

ΑΜΥΝΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Λαλίστατος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε το ζωηρό ενδιαφέρον του για τις αμυντικές δαπάνες και τις μπίζνες της Αμύνης σε μία εποχή που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει την εθνική οικονομία, το εμπόριο και τη ζωή των Ελλήνων. Την ώρα που οι Άγγλοι γεμίζουν τα γήπεδα, οι Ισπανοί τα κέντρα διασκέδασης και οι Ιταλοί τα μαγαζιά ακολουθώντας την πολιτική του Τράμπ στη διαχείριση της άμυνας απέναντι στον COVID-19 , ο Υπουργός της Εθνικής Άμυνας μας ενημέρωσε για 5,44 δισ. ευρώ το 2021 ως δαπάνες για την άμυνα.

Τα κρουσματα κορονοιου στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ...

 

Έξι (6) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτός των Π.Ε.  Αρκαδίας και Λακωνίας, όπου δεν κατεγράφηκαν νέα κρούσματα . Επίσης άλλα 9 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 14/12 κατεγράφησαν, συνολικά 15 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.844 ( 2.056 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Δευτέρα14/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (7 ),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (3), Ηλείας (2), Αργολίδα (2) , Αρκαδία (-) και Λακωνία (-) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 4 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.364 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          634   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           550   (1) 

Π.Ε. Ηλείας                424    (4)

Π.Ε. Αργολίδας          404    (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            307    (0)

Π.Ε. Λακωνίας           161    (0) 


Κορωνοϊός – κρούσματα 14/12: 558 διασωληνωμένοι, 62 νεκροί και 639 νέα κρούσματα - O χάρτης της πανδημίας

 Κορωνοϊός - Κρούσματα: Συναγερμός σε 50 περιοχές της χώρας που κάνουν αδύνατο το άνοιγμα της αγοράς 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Ανακοινώθηκαν,  639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αναλυτικότερα:

Σκληρό lockdown σε όλη την Ευρώπη βουλιάζουν στα κρούσματα Ιταλία Γερμανία Ολλανδία Ελβετία

 Κλείνουν ολόκληρες χώρες καθώς η κατάσταση είναι τραγική με την πανδημία του κορονοιου. Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοιου στην Ευρώπη έχει καταγράψει 477 χιλιάδες 631 θανάτους και άνω των 22 εκατομμυρίων κρουσμάτων στο έδαφος της παίρνει όλο και απειλητικό τέλος διαστάσεις με 260 3700 νέα κρούσματα ημερησίπως κατά μέσον όρον τις τελευταίες ημέρες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το στόχο της διάσωσης της εορταστικής περιόδου για τις οικονομίες τους γ

ια την κάλυψη των ψυχικών αναγκών των κοινωνιών τους. και στρέφονται προς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρεπιβάλλοντας καθολικά ή λιγότερα καθολικά lockdown.

η Ιταλία που κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια μαύρη λίστα της επιθυμίας με 64.036 θανάτους και άνω του 1,8 εκατομμυρίου κρούσματα εξετάζει τη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπό την απειλή της εκτόξευσης των κρουσμάτων τον Ιανουάριο

μετά την πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων που ίσχυαν μέχρι τον περασμένο μήνα το άνοιγμα των καταστημάτων προσελκύσει πλήθη καταναλωτών που συγκεντρώθηκαν στα εμπορικά κέντρα των ιταλικών πόλεων την ώρα που ο αριθμός των νεκρών εκτοξευόταν και πάλι.


















ΕΟΦ: προειδοποίηση της ιντερπόλ για πώληση εμβολίων μαϊμού

 Συναγερμός έχει σημάνει στην ιντερπόλ καθώς παράνομα κυκλώματα ετοιμάζουν οι ίδιοι εμβόλια και φάρμακα μαϊμού κατα του κορονοιου.

Ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα τόσο στο internet όσο και στο φυσικό επίπεδο.

ο Εθνικός οργανισμός φαρμάκων ενημερώνει τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο του φαρμάκου για την προειδοποίηση της ιντερπόλ ότι διαπιστώνεται ιδιαίτερη δραστηριοποίηση παράνομων κυκλωμάτων για πώληση ψευδεπίγραφων φαρμάκων και ιδιαίτερων εμβολίων για τον κορονοιο.

αναφέρεται ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν ήδη κρούσματα διαδικτυακά και σε φυσικό επίπεδο καθώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν νωρίτερα εμβόλια η ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά φάρμακα επηρεαζόμενοι από εξαιρετικές προσφορές και παραπλανητικές διαφημίσεις.

Ο ελληνικός οργανισμός φαρμάκων ενστερνίζεται πλήρως την προειδοποίηση και καλεί όλους σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό οποιαδήποτε δελεαστική προσφορά η πληροφορία προκύψει για την προμήθεια φαρμάκου εκτός της νόμιμης εφοδιαστικής αλυσίδας και ιδιαίτερα εμβόλιου για την COVID 19, εκτός του πλαισίου του Εθνικού σχεδιασμού που έχει ήδη δρομολογήσει και ανακοινώσει το υπουργείο υγείας.


















Επανέρχονται σταδιακά οι υπηρεσίες της google και το gmail είχαμε σοβαρά προβλήματα το μεσημέρι

 Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν οι χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο από τις υπηρεσίες της αλφαβήτου international YouTube gmail και google drive έπεσαν για αρκετή ώρα και πλέον φαίνεται πως αποκαθίσταται σταδιακά.

χρήστες και στην Ελλάδα μπορούν πλέον και να μπούμε στο YouTube και να δουν τους λογαριασμούς του στο gmail η πλατφόρμα του βίντεο δεν φόρτωνε το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω στις 2:00 και έβγαζε το μήνυμα σε something went wrong.

Σύμφωνα με το website down detector περισσότεροι από 12.000 χρήστες του YouTube επηρεάστηκαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου όπως οι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής η Βρετανία και η Ινδία

γνωρίζουμε ότι πολλοί από σας συναντάτε προβλήματα με την πρόσβαση στο YouTube αυτή τη στιγμή η ομάδα μας το γνωρίζει και το φροντίζει θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε περισσότερα νέα έγραψε νωρίτερα στο twitter η εταιρεία





Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πέθανε ο ζεράρ ουγιέ

 Νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκαλεί η είδηση του θανάτου του ζεράρ ουγιέ.

Μετά το Ντιέγκο Μαραντόνα και Πάολο Ρόσι ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 73 ετών μία ημέρα αφότου είχε επιστρέψει στο σπίτι του από επέμβαση καρδιάς.

Η είδηση του θανάτου του Γάλλου διάσημου Γάλλου τεχνικού  με σημαντική παρουσία σε Λίβερπουλ και λιόν προκάλεσε συγκίνησε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Γάλλος τεχνικός είχε επιστρέψει στο σπίτι του από μία επέμβαση στην καρδιά που τον κράτησε σε νοσοκομείο του Παρισιού για τρεις εβδομάδες.

Πέθανε ο Ανδρέας φικιώρης ο τηλεοπτικός γιατρός που άφησε ιστορία

 Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας φικιώρης.

Ο Ανδρέας φικιώρης όπως είχε δηλώσει ο ίδιος είχε την ειδικότητα του αναισθησιολόγου, ωστόσο είχει καταπιαστεί με διάφορες θεραπείες και σκευάσματα που προωθούσε μιας και είχε γίνει επιχειρηματίας του χώρου της υγείας.

το πιο γνωστό από αυτά ήταν το νερό με όζον που είχε αφήσει εποχή στα τηλεοπτικά χρονικά και του έδωσε το παρατσούκλι dr όζον.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του εξέδωσε ο εξωραϊστικός σύλλογος μεγάλα Πεύκα Κερατέας.

το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συγκλονισμένο και με μεγάλη νύφη ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής Λαυρεωτικής ότι του εξέχον μέλος του και διακεκριμένος ιατρός Ανδρέας φικιώρης απεβίωσε την 12/12 2020 στην οικία του στο Μετόχι σε ηλικία 72 ετών. Είμαστε όλοι πολύ συγκλονισμένοι από την αιφνίδια και πρόωρη απώλεια του φίλου και γείτονά μας.

ο Ανδρέας ήταν ο άνθρωπος που με πάθος και αγάπη για το ότι έκανε άφηνε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του σε κάθε πέρασμα. χρωμάτισε με ζωντανά και ανεξίτηλα χρώματα κάθε συναναστροφή όσο σύντομη κι αν ήταν. Αγάπησε με πάθος την οικογένειά του τη δουλειά του και τον τόπο μας. Πρόσφερε όλο του το είναι και στους τρεις. Θα λείψει σε όλους μας καθαρή και δυνατή φωνή του τα αγνά και γενναιόδωρο συναισθήματα του και το Πλατύ χαμόγελο του. η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο αντί στεφάνων το διοικητικό συμβούλιο θα προβεί σε δωρεά χρημάτων σε κοινωφελές ίδρυμα της επιλογής των οικείων του






Κορονοϊός μειωση κρουσματων με 693 νέα κρούσματα 85 νεκροί και 552 διασωληνωμένη Κυριακή 13/10

 Χθες ανακοινώθηκαν 693 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εκ των οποίων τα 10 εντόπισαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 120 4534 εκ των οποίων το 52,6% άνδρες.

5109 4,1%, θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30 5564 28,6% είμαι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες  μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 162 29,3% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% των διαζευγμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος έχουμε 85 καταγεγραμμένους θανάτους και 3625 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1448 39,9% γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 90 5,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.


Τα κρουσματα κορονοιου στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα

 8 Νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 13 κρούσματα κατεγράφησαν στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Εχθές 13/12 καταγράφηκαν συνολικά 21 νέα κρούσματα σε όλη την Πελοπόννησο που από την αρχή της πανδημίας έφτασαν τα 3829 ( 2050 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Χθες Κυριακή 13/12 20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα τις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας 7 Μεσσηνίας -, Κορινθίας 3, Ηλείας 6, Αργολίδας -, Αρκαδίας 3 και Λακωνίας 2.

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι 14 στην Αχαΐα 4 στην Ηλεία και ένα στην Κορινθία.

αναλυτικά τα κρούσματα στους επτά νόμους στην Πελοπόννησο μέχρι  σήμερα:

Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας 1.357 (14)

Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας 633

Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας 547 (1).

Περιφερειακή ενότητα Ηλείας 422 (4)

Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας 402

Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας 307

Περιφερειακή ενότητα Λακωνίας 161


Η 12η αγωνιστική στη σουπερλίγκα

 Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής ημέρας της σούπερ Λίγκα έχουν ως ακολούθως:

άρης-παοκ 1-0 

Απόλλων σμύρνης-αεκ 3-4 

βολος-παναιτωλικος 0-0 

λαμία-ολυμπιακός 0-6 

παναθηναϊκός-πας Γιάννινα 2-0 

αεκ-οφη 0-1 

ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης Ατρομήτου θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 19:30