Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΑΜΥΝΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Λαλίστατος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε το ζωηρό ενδιαφέρον του για τις αμυντικές δαπάνες και τις μπίζνες της Αμύνης σε μία εποχή που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει την εθνική οικονομία, το εμπόριο και τη ζωή των Ελλήνων. Την ώρα που οι Άγγλοι γεμίζουν τα γήπεδα, οι Ισπανοί τα κέντρα διασκέδασης και οι Ιταλοί τα μαγαζιά ακολουθώντας την πολιτική του Τράμπ στη διαχείριση της άμυνας απέναντι στον COVID-19 , ο Υπουργός της Εθνικής Άμυνας μας ενημέρωσε για 5,44 δισ. ευρώ το 2021 ως δαπάνες για την άμυνα.

Με Νόμο η ανάθεση της προμήθειας Αεροσκαφών στη Γαλλία, μια χώρα που πέρα από λόγια του αέρα ελάχιστα βοήθησε την Ελλάδα στο αποτέλεσμα της πρόσφατης ντροπιαστικής Συνόδου Κορυφής στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Πώς η Ελλάδα έχει στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ και δεν αγοράζει η Κυβέρνηση της αεροσκάφη F-35 αλλά αγοράζει από τη Γαλλία για να τονώσει την αμυντική βιομηχανία της τελευταίας μόνο ο "πετυχημένος" κ.Μητσοτάκης, οι διεθνολόγοι του και φυσικά ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ.Πάιατ μπορούν να εξηγήσουν. 

Μέσα στις χιλιάδες λέξεις που εξήγγειλε ο κ.Παναγιωτόπουλος από το Βήμα της Βουλής δύο φορές δεν υπήρχε μία λέξη για τη μόνη άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Την αύξηση της θητείας που κάποτε εξήγγειλε ο κ.Μητσοτάκης υπό την πίεση των γεγονότων και μετέπειτα ουδέν. Ο ανθελληνικός μηχανισμός δείχνει καλά ριζωμένος στη χώρα αλλά και μέσα στα γραφεία των κρατικών αξιωματούχων και δείχνει να γνωρίζει πώς απαλείφονται οι κακές λέξεις και πώς οι εξαγγελίες πηγαίνουν στις καλένδες. Από τον αγωγό EastMed μέχρι την αύξηση της θητείας και την  αναζωογόνηση των Ενόπλων Δυνάμεων μας. 

Το περιστατικό στο Καστελόριζο με τη δράση της ΜΙΤ μάλλον είναι η κορυφή του παγόβουνου και θα ήταν χρήσιμο οι ιθύνοντες να ψάξουν καλύτερα μεταξύ τους. Η Εθνική Άμυνα δεν είναι μόνο συσσίτια για εισβολείς, προμήθειες για εμπόρους, επετείους, παρελάσεις και ρουσφέτι. Δεν μπορεί να υπάρξει Εθνική Άμυνα ελεημοσύνης, χορηγών και εράνων. Μόνο τυχαία δεν είναι η πρωτοφανής αποχή των Ενόπλων Δυνάμεων μας από τα πεδία των επιχειρήσεων επί δεκαετίες, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ελλήνων από την αρχαιότητα, εις το όνομα της "φινλανδοποίησης" ή καλύτερα "γερμανοποίησής" μας, για να μην πούμε "τουρκοποίησής" μας.  Εις το όνομα του "Δεν διεκδικούμε τίποτα" που οραματίστηκε ο γερμανόφιλος κ.Σημίτης απέναντι στη "γαλάζια πατρίδα" του κ.Ερντογάν.

Καλές οι δαπάνες της Αμύνης για τους έχοντες ισολογισμούς φακής και τα αφεντικά τους, κύριε Μητσοτάκη, αλλά η Εθνική Άμυνα χρειάζεται κάτι παραπάνω για να είναι εθνική. Χρειάζεται ενεργό δράση με θυσίες, όπως όλοι οι στρατοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ επί δεκαετίες, για να παραμένει ζωντανή και αποτελεσματική όταν απαιτηθεί και εντός των τειχών. Χρειάζεται κυρίως επίλυση των βασικών ζητημάτων όπως ο προσδιορισμός τι σημαίνει άμυνα και εθνική στρατηγική σε ένα έθνος. Τι σημαίνει πολιτικό συμφέρον και τι σημαίνει εθνικό συμφέρον, τι σημαίνει δημόσιο συμφέρον. Έννοιες που και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ουρά της Κυβέρνησης Τσίπρα και πολλών άλλων προηγουμένων, διακριθέντων στα σκάνδαλα κατασπατάλησης αμυντικών προμηθειών και διεφθαρμένων αξιωματικών μεταξύ άλλων, αμελεί να προσδιορίσει. Αποτέλεσμα είναι όταν έρχεται η ώρα να "μιλήσουν" οι εξοπλισμοί, που κάποιοι εξαγγέλλουν για να αποκτηθούν με εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους πολίτες, κάποιοι πολιτικοί να σιγούν και να αναζητούν κρυψώνες εις την αλλοδαπή και την κα Μέρκελ, ματαίως.

Στο τέλος, αν δεν επιθυμούμε την πολιτική του 19ου αιώνα με τους γείτονες συμμάχους μας, τι τα θέλουμε τα κανόνια, κύριε Μητσοτάκη; Για να ευφραίνονται "εις Παρισίους" και η αποικία μας να παραμένει αποικία 200 χρόνια τώρα, κυλώντας τον τροχό της διαφθοράς και της δουλείας; Ή μήπως γιατί έτσι μόνο μπορείτε να μείνετε στην εξουσία, υποσχόμενος νέες βαρκούλες να αρμενίζουν και να παρατηρούν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, έχοντας εγκαταλείψει το λαό από τη νύχτα της εκλογής σας στο έλεος των Γερμανών...

Thedayaftergr