Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΕΟΦ: προειδοποίηση της ιντερπόλ για πώληση εμβολίων μαϊμού

 Συναγερμός έχει σημάνει στην ιντερπόλ καθώς παράνομα κυκλώματα ετοιμάζουν οι ίδιοι εμβόλια και φάρμακα μαϊμού κατα του κορονοιου.

Ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα τόσο στο internet όσο και στο φυσικό επίπεδο.

ο Εθνικός οργανισμός φαρμάκων ενημερώνει τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο του φαρμάκου για την προειδοποίηση της ιντερπόλ ότι διαπιστώνεται ιδιαίτερη δραστηριοποίηση παράνομων κυκλωμάτων για πώληση ψευδεπίγραφων φαρμάκων και ιδιαίτερων εμβολίων για τον κορονοιο.

αναφέρεται ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν ήδη κρούσματα διαδικτυακά και σε φυσικό επίπεδο καθώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν νωρίτερα εμβόλια η ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά φάρμακα επηρεαζόμενοι από εξαιρετικές προσφορές και παραπλανητικές διαφημίσεις.

Ο ελληνικός οργανισμός φαρμάκων ενστερνίζεται πλήρως την προειδοποίηση και καλεί όλους σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό οποιαδήποτε δελεαστική προσφορά η πληροφορία προκύψει για την προμήθεια φαρμάκου εκτός της νόμιμης εφοδιαστικής αλυσίδας και ιδιαίτερα εμβόλιου για την COVID 19, εκτός του πλαισίου του Εθνικού σχεδιασμού που έχει ήδη δρομολογήσει και ανακοινώσει το υπουργείο υγείας.