Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Νίκη... παραμονής για Παναιτωλικό – Παράπονα από την Ξάνθη

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, επικρατώντας εντός έδρας της Skoda Ξάνθη με 1-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Παράπονα από τους Ακρίτες, που αγωνίστηκαν από το 5' με παίκτη λιγότερο, λόγω αυστηρής αποβολής του Κάλβο, παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη και πλέον νιώθουν την... ανάσα των Απόλλωνα, Βέροια και Πλατανιά

Η Ξάνθη μπήκε με το... αριστερό στην αναμέτρηση, αφού μόλις στο 5' έχασε τον Κάλβο με κόκκινη κάρτα (χτύπησε εκτός φάσης τον Μίγα, αλλά ήταν αυστηρή αποβολή).
 Η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα και εξώθησε τον Χρήστο Πανόπουλο να εκδώσει την πρώτη ανακοίνωσή του πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά παιχνιδιού σημειώθηκε στο 5'.
Τότε που ο Κάλβο συγκρούστηκε με τον Μύγα , με τον πρώτο ν' αποβάλλεται για χτύπημα εκτός φάσης στον παίκτη του Παναιτωλικού, που έπεσε στο έδαφος. Απόφαση για κάποιους αυστηρή, αν και στο ριπλέι φαίνεται πως ο Κάλβο χτυπά με το αριστερό του πόδι τον Μύγα στο καλάμι (εκτός φάσης). Με λίγα λόγια έχει πρόθεση και δικαίως τιμωρείται από τον διαιτητή.

Οι δυο ομάδες ήταν πολύ νευρικές στο παιχνίδι τους μέχρι το 30λεπτο, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δείχνει πέντε κίτρινες κάρτες, κάτι που βέβαια δεν βοήθησε στον ρυθμό της αναμέτρησης.
Με το πέρας της ώρας, οι Ακρίτες οπισθοχώρησαν και αμύνθηκαν σωστά (δεν είχαν καμία τελική στο πρώτο μέρος), αφού η μοναδική καλή στιγμή που είχε ο Παναιτωλικός ήταν από μια προσπάθεια του Καμαρά (20'). Στην συνέχεια όμως οι Αγρινιώτες βρήκαν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 44', μετά από προσπάθεια του Ανέν και τέρμα του Μαρτίνες.

Το ίδιο σκηνικό είδαμε και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναιτωλικό να έχει την υπεροχή, να χάνει κλασική ευκαιρία στο 51' με τον Μπικέι και την Ξάνθη να αμύνεται πίσω από την σέντρα και με την έναρξη της επανάληψης να έχει βγάλει δυο ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας. Οι Αγρινιώτες έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να “καθαρίσουν” το ματς, την ίδια ώρα που ο Νίκος Κεχαγιάς τόνωσε -με τις αλλαγές που έκανε- την επίθεση των Ακριτών.
Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί, αλλά ούτε αυτοί, ούτε και οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποιο γκολ.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μπακάκης, Μπικέ, Κούσας, Ανέν, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μύγας (71' Παπουτσογιαννόπουλος), Μαρτίνες, Καμαρά, Μπούντιμιρ (65' Μπόγιοβιτς).
SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Παϊτο, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (82' Νάκας), Μαρίν (60' Τριάδης), Βασιλακάκης (70' Σολάρι), Κάλβο, Σολτάνι.

Ανεξαρτητοποιείται και ο Μπούκουρας από τη Χρυσή Αυγή;

mpoukouras
Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ένας ακόμη βουλευτής υπέβαλλε αίτημα ανεξαρτητοποίησής του.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο το Mega ο βουλευτής Κορινθίας, Ευστάθιος Μπούκουρας υπέβαλε αίτημα ανεξαρτητοποίησής του από το ακροδεξιό κόμμα.
Νωρίτερα, ο προφυλακισμένος βουλευτής είχε αρνηθεί να μεταβεί στον Κορυδαλλό για να ακούσει τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναφορικά με την άρση ασυλίας τους.
Είχε, ακόμη, δηλώσει πως είναι πεπεισμένος πως οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν για την άρση ασυλίας του ιδίου.
Ο δικηγόρος του βουλευτή, Αλέξης Κούγιας, επικοινώνησε με το Mega και τόνισε πως ο πελάτης του δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Ωστόσο, το κανάλι παρουσίασε το έγγραφο με το οποίο ο βουλευτής Μπούκουρας, ζητά από τον γνωστό δικηγόρο να στείλει την επιστολή της ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζουν ψευδή και κακοήθη την είδηση περί ανεξαρτητοποίησης του Στάθη Μπούκουρα και κατηγόρησε τον τηλεοπτικό σταθμό Mega σημειώνοντας πως αυτή η ψευδής είδηση "αποδεικνύει τον τρόμο και τον παροξυσμό του συστήματος που έχει μεταχειριστεί κάθε παράνομο μέσο, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Την διάψευση αυτής της φήμης επιβεβαιώνει και το στενό του περιβάλλον, αλλά διευκρινίζεται πως ο Στάθης Μπούκουρας είναι δυσαρεστημένος, καθώς θεωρεί πως η Χρυσή Αυγή τον έχει εγκαταλείψει.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανακρίτριες που χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα για επιπλέον κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ο βουλευτής εκφράζει  την βεβαιότητα του πως οι συνάδελφοι του δεν θα δεχθούν ποτέ να αρθεί η ασυλία του «επειδή αγαπώ το κυνήγι και πολύ πριν δεχθώ την πρόταση της Χρυσής Αυγής να συνεργαστώ μαζί της και να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Κορινθίας είχα αγοράσει από τα πιο γνωστά οπλοπωλεία της Αθήνας ένα κυνηγετικό όπλο σαν αυτά τα οποία έχουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κατοικούν και εκλέγονται στην περιφέρεια».
Σημειώνει δε ο κατηγορούμενος βουλευτής, με κεφαλαία γράμματα, ότι για το επίμαχο όπλο η Ελληνική Αστυνομία του έχει χορηγήσει νόμιμη άδεια κατοχής κυνηγετικού.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί ένα από τα σημαντικότερα λιμενικά έργα της χώρας στο Γύθειο»



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί ένα από τα σημαντικότερα λιμενικά έργα στη χώρα, αυτό του Γυθείου, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Στρατηγάκο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λακωνίας κα Σοφία Ροζάκη, τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στο Γύθειο.
Ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να τροποποιηθεί το χωροταξικό του τουρισμού και να ενταχθεί όχι μόνο το λιμάνι του Γυθείου στους προορισμούς κρουαζιέρας, αλλά και η Μονεμβάσια, και μάλιστα σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Υπουργός επεσήμανε το μεγάλο έργο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το σύνολο των λιμενικών έργων της Πελοποννήσου, όπως διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του τόσο στο Άστρος, όσο και στο Γύθειο, και τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια της περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου με έμφαση στον τουρισμό.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε τα λιμάνια της Πελοποννήσου βασικό πυλώνα ανάπτυξής της και στο επίπεδο του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στο επίπεδο των εμπορικών μεταφορών.
«Η σημαντική προσέλευση κρουαζιερόπλοιων κατά την περσινή τουριστική περίοδο καταδεικνύει και την ορθότητα της επιλογής μας να εντάξουμε το Γύθειο στο δίκτυο λιμένων κρουαζιέρας και τις αυξημένες προοπτικές που αυτό διαθέτει» τόνισε ο κ. Τατούλης και έθεσε στον κ. Υπουργό το ζήτημα της δυνατότητας υποδοχής στο Γύθειο και μεγάλων πλοίων, πάνω δηλαδή από 250 μέτρα.
Στόχος μας, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, είναι να αναπτύξουμε ένα δίκτυο λιμένων της Πελοποννήσου, το οποίο θα ενταχθεί στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τέλος τον κ. Υπουργό ότι ολοκληρώνεται ο φάκελος προκειμένου, μετά την επιτυχημένη προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το λιμάνι της Καλαμάτας, να ενταχθεί και το λιμάνι του Γυθείου στα διευρωπαϊκό δίκτυο θαλάσσιων μεταφορών.

«ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - Συμπόρευση για την Ανατροπή»

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/3 στην Τρίπολη  ιδρυτική συνέλευση για την δημιουργία περιφερειακού ανεξάρτητου αριστερού αντικαπιταλιστικού σχήματος.  Της Πανπελοποννησιακής συνέλευσης είχαν προηγηθεί ανοιχτές συσκέψεις και συζητήσεις σε κάθε Νομό. Στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα η παρέμβασή μας στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο. Μετά από διεξοδική συζήτηση και  αρκετές προτάσεις, αποφασίστηκε το όνομα του συνδυασμού να είναι «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - Συμπόρευση για την Ανατροπή». 
Ένα όνομα που συμβολίζει την ευρύτερη συμπόρευση αγωνιστών της περιφέρειας με βάση το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ανατροπής για να ξεφύγουμε από την εξαθλίωση των μνημονιακών πολιτικών και του ξεπουλήματος, που υπηρετεί και στην Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια η παράταξη Τατούλη.
 
 Στη συζήτηση που έγινε για το πολιτικό πλαίσιο της παρέμβασής μας, αναδείχθηκαν ως κύρια αιτήματα η κατάργηση του Καλλικράτη με στόχο μία άλλη αυτοδιοίκηση, με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, η κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων, η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ με μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και αποδέσμευση από την ΕΕ. Η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος μέσω ΤΑΙΠΕΔ, η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας. Η ανατροπή των σχεδίων για Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στην Πελοπόννησο, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής, η υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, η διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους-ες. Σύντομα θα επεξεργαστούμε και θα γνωστοποιήσουμε πιο αναλυτικά τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
Επικεφαλής του σχήματος αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία ο Παναγιώτης Κάτσαρης, Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος από την Καλαμάτα. Η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - Συμπόρευση για την Ανατροπή» έχει στόχο να αποτελέσει ένα ζωντανό, μαχητικό σχήμα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων στην Πελοπόννησο και να συμβάλλει στο χτίσιμο ενός αντικαπιταλιστικού ρεύματος ανατροπής που θα σαρώσει κυβέρνηση, μνημόνια, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ.
 
Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις τύπου σε κάθε Νομό για την παρουσίαση του συνδυασμού και των θέσεών του
 
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ - Συμπόρευση για την Ανατροπή
 
Κάτσαρης Παναγιώτης
Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος
ΕΛ.Γ.Ο. "ΔΗΜΗΤΡΑ"
Ινστιτούτο Ελαίας & Οπ/κών Καλαμάτας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΜΙΝΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ VOLLEYBALL ΑΠΙΑ 2014 ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΒΕΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητριών διεξήχθη την Κυριακή 16-3-2014 στο κλειστό γυμναστήριο Βόλου, με διοργανωτή τον Α.Γ.Σ. ΑΠΙΣ το 1ο τουρνουά βόλεϊ στα πλαίσια ΑΠΙΑ 2014. Ευχαριστούμε πολύ για τη βοηθεια διεξαγωγης των αγωνων, την κα Κοντογιάννη Λιτσα, Κολλιοπουλου Μαρίνα, Ζγκουνη Ελένη και τον προπονητή κο Νανόπουλο Γιώργο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος Α.Σ.Π. Κορινθος 1. Τυμα Μαργαριτα
Λιαπη Χριστινα
Μακριδου Χριστινα
Χατζη Δημητρα
Κατσαρου Ελενη


 
 
2ος Α.Γ.Σ. Απις Σπινουλα Μαρια
Χατζηαναστασιου Κατερινα
Σινανη Μαρια
Ρεσουλη Ρετζινα


 
3ος Α,Σ.Π. Κορινθος 2 Κυριακοπουλου Φενια
 Μαρκέλλου Ελενα
Λεοντζατου Σταυριαννα
Τατση Ελπιδα
4ος Αρατος Κιατου Φιλη Ιωαννα
Δεδε Μαριευη
 Αντωνοπουλου Θενια


ΛΙΤΣΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Α.Γ.Σ. ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ




Συμπαραστάτης της προοπτικής ανάπτυξης του λιμανιού του Κιάτου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Εμφάνιση 101.jpg


Απαραίτητη συνθήκη για την προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού του Κιάτου χαρακτήρισε τη συνένωση δυνάμεων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που διοργάνωσε το Λιμενικό Ταμείο Κιάτου για τις προοπτικές και το μέλλον του λιμανιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο Κιάτο.
«Αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη η μετατροπή των λιμενικών εγκαταστάσεων σε δημοτικές, η ευθύνη εποπτείας τους, ωστόσο, θα έπρεπε να ανήκει στην αιρετή Περιφέρεια, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, γιατί αυτή έχει την ευθύνη του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελεί το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων ,είτε πρόσκειται για λιμάνια, είτε πρόκειται για μαρίνες».
Ως προαπαιτούμενο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του λιμανιού του Κιάτου, αλλά και κάθε λιμανιού, έθεσε ο κ. Τατούλης τη συγκρότηση master και business plan, τονίζοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του για την ανάπτυξη της Κορινθίας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα.
«Τα λιμάνια και οι μαρίνες αποκτούν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τομέων του τουρισμού και των μεταφορών. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξή τους, όπως έχει ήδη συμβεί με τη μαρίνα του Ναυπλίου, έργο πρωτοποριακό για τη χώρα αφού θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ για πρώτη φορά, αλλά και τα λιμάνια του Άστρους, του Γυθείου, της Καλαμάτας, το οποίο έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά θαλάσσια δίκτυα μεταφορών και η μαρίνα της Μονεμβάσιας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
«Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί οφείλουν να αφουγκράζονται την κοινωνία, να είναι ανεξάρτητοι και να μην αποτελούν εξαρτήματα της κεντρικής κυβέρνησης» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «δεδομένης της εγγύτητάς της προς τον πολίτη επιβάλλει οι παρεμβάσεις τους να αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα, να έχουν συγκεκριμένη στόχευση και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».
Οι αιρετές Περιφέρειες, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Σήμερα όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι οφείλουμε να συνεννοηθούμε, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την κοινωνία των πολιτών, στην οποία πιστεύουμε, αλλά και στις καθαρές κουβέντες, απορρίπτοντας συλλήβδην τις εξαγγελίες χωρίς νόημα και τις προεκλογικέ φιέστες».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαντώντας στην αγωνία των πολιτών του Κιάτου για το μέλλον του ΙΚΑ της περιοχής τους ενημέρωσε ότι, μετά την παρέμβασή του στη διοίκηση του ΙΚΑ δεν πρόκειται ούτε να υποστελεχωθεί, ούτε να ανασταλεί η λειτουργία του.
Στη διαβούλευση συμμετείχαν επίσης οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Καραχοντζίτης, Κώστας Λέγγας, Κώστας Μιχαλόπουλος, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Σπύρος Παπαθεοφάνους και Θανάσης Πισιμίσης.

Ο Γκορμπατσόφ χαιρετίζει το δημοψήφισμα στην Κριμαία

The last Soviet leader Mikhail Gorbachev
O πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ χαιρέτισε σήμερα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία για την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία κι απέρριψε την ιδέα των χωρών της Δύσης να επιβάλουν κυρώσεις σε Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους.
«Αν και η Κριμαία την εποχή εκείνη είχε ενωθεί με την Ουκρανία σύμφωνα με τους σοβιετικούς νόμους (. . .) χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη του λαού (της), σήμερα ο λαός αυτός αποφάσισε να διορθώσει αυτό το λάθος. Πρέπει να το χαιρετίζουμε αυτό και όχι να ανακοινώνουμε κυρώσεις» δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Η χερσόνησος αυτή της Μαύρης Θάλασσας είχε προσφερθεί ως «δώρο» στην Ουκρανία από έναν ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, το Νικίτα Χρουστσόφ, το 1954.
«Για να επιβάλει κανείς κυρώσεις πρέπει να έχει πολύ σοβαρούς λόγους. Και οι λόγοι αυτοί πρέπει να στηρίζονται από τον ΟΗΕ» εκτίμησε ο Γκορμπατσόφ.

ysterofrafa.gr

ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ

http://www.a-sports.gr/uploads/articles/images/3/396d6878ff1790f259df4360dd853f5d_36534.jpg Toυ Αλέκου Καζναφέρη

Η ταινία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με την έγκριση του Σημίτη, της Ελληνικής διαπλοκής και της Γερμανικής Ελίτ με πρωταγωνιστές τον Θεοδωράκη και τον Τέλογλου.
Το ποτάμι της διαπλοκής ξεχείλισε.Ρυάκι και χείμαροι έγιναν μολυσμένο ποτάμι.Αλήθεια πόσο κουτό τον έχουν τον λαό.
Η καινούρια υπερπαραγωγική ταινία της διαπλοκής γυρίζει νέο έργο με καινούριο πρωταγωνιστή και με ωραίο όνομα τον Σταύρο Θεοδωράκη.
 
Βλέποντας πως δεν τους βγαίνει το ενχείρημα των 58, χάνοντας το τρένο στις νέες εξελίξεις, στήνουν ένα νέο κόμμα για να μπορούν να εκβιάζουν με αυτό τις νέες πλειοψηφίες.

Ο λαμπρός νέος Θεοδωράκης, αφού την πρώτη μέρα ανακοίνωσε το κόμμα του δήθεν αυθόρμητα και διαδικτυακά είπε ότι: << εγώ δεν είμαι ικανός να πάω στην ευρωβουλή και αν δεν πετύχω με αυτό το κόμμα, θα ξανά γυρίσω πίσω στην δουλειά μου>>.
Δίκιο έχει ο Θεοδωράκης γιατί σταματάει να είναι εργαζόμενος και γίνεται εργολάβος με έργο το στήσιμο της νέας διαπλοκής.
Τι ωραίο τύπο βρήκαν οι τύποι.

Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητούνται στοιχεία για έργα στην Πελοπόννησο



Τρίπολη 13-3-2014
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Ζητούνται στοιχεία για έργα στην Πελοπόννησο

κ. Περιφερειάρχη
            Επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή έχουμε αναλύσει τη θέση μας για τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, για τα έργα υποδομών.
Θεωρούμε ότι αυτά πρέπει να υλοποιούνται από ένα δημόσιο κρατικό φορέα που θα κατέχει τα υλικά (αδρανή, σίδηρο, μπετόν κλπ) θα κατέχει τα μηχανήματα, θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και το εργατοτεχνικό προσωπικό στο σύνολό του έργου, στη μελέτη, κατασκευή, επίβλεψη, λειτουργία και συντήρηση. Μόνο έτσι θα εξασφαλίζονται φθηνά και ποιοτικά έργα και θα υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον. Μόνο έτσι αν δεν θα εκλείπουν θα ελαχιστοποιηθούν οι «αστοχίες»!!! των έργων όπου δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες σπάνε και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
            Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν δύο και τρείς φορές για το ίδιο έργο. Μια για την κατασκευή, μια για την χρήση, μια για την αποκατάσταση των «αστοχιών»!!! που συχνά πυκνά εμφανίζονται στα έργα στην Πελοπόννησο.  

Λαϊκή Συσπείρωση: Ζητούνται στοιχεία για τις οικονομικές δραστηριότητες των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΑΕ που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.



Τρίπολη 13-3-2014
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Ζητούνται στοιχεία για τις οικονομικές δραστηριότητες των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΑΕ που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.
κ. Περιφερειάρχη
          Στις πρώτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και εσείς προσωπικά και άλλα μέλη της πλειοψηφίας που πρόσκεινται στα ΠΑΣΟΚ, αφήνατε υπαινιγμούς, υπονοούμενα, κύρια προς τους περιφερειακούς συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στη ΝΔ και είχαν διατελέσει και νομάρχες, τουλάχιστον για αδιαφάνεια και μη χρηστή διοίκηση στις Αναπτυξιακές Εταιρείες που είχαν συστήσει οι Νομαρχίες και οι Δήμοι τα προηγούμενα χρόνια.
Είχατε μάλιστα φτάσει στο σημείο να ψέξετε τον κ. Δράκο για τις μετοχές της Μυρτιδιώτισας που είχαν χαθεί.  
          Πέρασαν τρία χρόνια από τότε και για καμία Αναπτυξιακή ΑΕ των πρώην Νομαρχιών, για καμία περίπτωση που αφήνατε υπονοούμενα δεν φέρατε τίποτα στο ΠεΣυ. Ακόμα και για τις χαμένες μετοχές της Μυρτιδιώτησας, ακόμα και για το ίδιο το καράβι, που με άλλο όνομα εκτελεί δρομολόγια στο Β. Αιγαίο δεν δώσατε στοιχεία, παρόλο που επανειλημμένα ακόμα και με ερωτήσεις μας ζητήσαμε να τοποθετηθείτε.
          Ακολουθήσατε την ίδια τακτική συγκάλυψης που ακολουθήσατε για τα αμαρτωλά έργα στην Πελοπόννησο όπου δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, προβλήτες λιμανιών σπάνε κι εσείς αρνείστε πεισματικά να τα φέρετε για συζήτηση σε συνεδρίαση του ΠεΣυ.
          Ακολουθήτε την ίδια πολιτική εκτέλεσης των δημοσίων έργων, προς το χειρότερο μάλιστα, αφού μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ τα προωθείτε με απευθείας ανάθεση με τη μέθοδο του περιορισμένου αριθμού προσφορών.
          Επειδή δουλειές και έργα εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ανατεθεί στις Ανώνυμες δήθεν Αναπτυξιακές Εταιρείες που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησος και στην Πάρνωνας ΑΕ, για να μην λένε και να μην υπονοούν τα ίδια και για εσάς οι επόμενοι ερωτάσθε:
·        Πόσες προγραμματικές συμβάσεις έχετε υπογράψει με την κάθε αναπτυξιακή εταιρεία, κατά αντικείμενο μελέτης και έργου και με ποιο ύψος προϋπολογισμού
·        Πόσα έργα για τα οποία συντάχθηκαν μελέτες έχουν υλοποιηθεί ή έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους και το ύψος των προϋπολογισμών τους

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας
Βαγγέλης Γούργαρης