Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Το ελληνικό πλοίο δεν βρήκε ίχνη του χαμένου Boeing

elkaathina
Το ελληνικό πλοίο «ELKA Athina» που πλέει στα Στενά της Μάλακα έλαβε σήμα από παράκτιο σταθμό της Ινδονησίας προκειμένου να ελέγξει αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην περιοχή και για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι άνηκαν στο χαμένο Boeing.
Τελικά οι έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς δεν βρέθηκαν κάποια αντικείμενα του χαμένου αεροπλάνου της MalaysiaAirlinesστο σημείο που τους υποδείχθηκε
Στο μεταξύ σε έναν εξομοιωτή πτήσης που είχε σπίτι του ο πιλότος της μοιραίας πτήσης των Malaysia Airlines επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αρχές της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους, οι έρευνες που έκαναν στο σπίτι του πιλότου έδειξαν ότι διέθετε εξομοιωτή πτήσης, και προσπαθούν να καταλάβουν τον λόγο.
Στον απόηχο των παραπάνω εξελίξεων, “φουντώνουν” τα σενάρια “11ης Σεπτεμβρίου” σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου, και την πρόθεση όσων το κατέλαβαν να το χρησιμοποιήσουν για χτύπημα.
Στο πλαίσιο συνέντεξης Τύπου που παραχώρησαν οι αρχές της Μαλαισίας το πρωί της Κυριακής, ξεκαθάρισαν ότι οι δυο πιλότοι δεν είχαν ζητήσει να πετάξουν μαζί, ενώ τόνισαν ότι 25 χώρες εμπλέκονται πλέον στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροπλάνου.
“Μπορεί το αεροπλάνο να ήταν στο έδαφος, όταν οι δορυφόροι έπιασαν σήμα μετά την εξαφάνισή του”, σχολίασαν οι αρχές της  Μαλαισίας.
Ανησυχούν οι ΗΠΑ
Στο Boeing της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να έγινε αεροπειρατεία και να το έχουν κρύψει κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως “πύραυλος κρουζ”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.
Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορράν, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.
“Η άλλη υπόθεση είναι ότι προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου…” δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής ασφαλείας.
“Ενα είναι σίγουρο: δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν” πρόσθεσε.

ysterografa.gr