Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ο Κικίλιας ανεβάζει το επίπεδο του “συναγερμού” (για να μην… τρέχουμε)

 Ο Κικίλιας ανεβάζει το επίπεδο του “συναγερμού” (για να μην… τρέχουμε) 
Δήλωση Yπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για τον νέο κορονοϊό

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ:  Όπως ξέρετε βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας επιδημικής κρίσης, με περίπου 112.000 κρούσματα, σε 110 χώρες. Η Ελλάδα με 84 κρούσματα, τα 56 των οποίων συνδέονται με γκρουπ ταξιδιωτών δίνει τη μάχη του περιορισμού της διάδοσης της νόσου.
Παρόλο που η νόσος είναι ήπια, έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και γι αυτό και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες: Ανθρώπους με χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, αναπνευστικές ανεπάρκειες, ογκολογικούς ασθενείς.

Ποιοι άλλοι κινδυνεύουν;

Προσπέρασε… Ο Τζο Μπάιντεν αφήνει πίσω του τον Μπέρνι Σάντερς (στις δημοσκοπήσεις)


Του Κυριάκου Βελισσάριου

Λίγες ώρες πριν τη… μικρή Σούπερ Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεν κεφαλαιοποιεί πλήρως τη νίκη του στην… κανονική Σούπερ Τρίτη πριν από μια εβδομάδα, και το κύμα στήριξης της υποψηφιότητάς του από σημαντικούς παράγοντες του Δημοκρατικού Κόμματος.
Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπηση του CNN, το 56% των Δημοκρατικών επιθυμεί να δει τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να δίνει τη μάχη του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 36% προτιμά τον Γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς.
Η Πολιτεία του Μίσιγκαν, που διεκδικείται την Τρίτη, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος. Το 2016, ο Μπέρνι Σάντερς είχε πετύχει αιφνιδιαστική νίκη απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, ενώ σήμερα οι δημοσκοπήσεις τη… χαρίζουν στον Τζο Μπάιντεν.

ysterografa.gr

Η ε(πιστη)μη μπροστά στις ευθύνες της για τον κορονοϊό

 Η ε(πιστη)μη μπροστά στις ευθύνες της για τον κορονοϊό
Του Νίκου Φυλάγγελου

Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, η πίστη και η επιστήμη δεν έχουν γονιδιακά συγκρουσιακή διαδρομή. Ακόμη και γλωσσολογικά αν προσεγγίσει κάποιος το ζήτημα, θα δει ότι, μέσα στην επιστήμη υπάρχει η… πίστη.
Η Ελλάδα του κορονοϊού ασχολείται με το αν η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Ακόμη περισσότερο όταν, γνωρίζουμε όλοι ότι στις εκκλησίες προστρέχουν περισσότερο συχνά και μαζικά οι ηλικιωμένοι. Δηλαδή η κατεξοχήν επίφοβη και ευπαθής ομάδα.
Η Εκκλησία της Ελλάδας είπε τα αυτονόητα με την ανακοίνωσή της. Και όσοι μπορούν να διαβάσουν μεταξύ των γραμμών, καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιποι, όσοι έχουν αποφασίσει εκ των προτέρων τι θέλουν, προφανώς και θα καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα.
Σε κάθε περίπτωση, η ε(πιστη)μη βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών της, για τον κορονοϊό. Με ψυχραιμία και αποφυγή του πανικού.

ysterografa.gr

Ο Μητσοτάκης κέρδισε “τη μάχη του Βερολίνου”

 Ο Μητσοτάκης κέρδισε “τη μάχη του Βερολίνου” 
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο
«Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων»  

Αγαπητή Άνγκελα, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνδιοργανωτές αυτού του ελληνογερμανικού forum, θέλω καταρχάς να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά για την πολύ σημαντική συμμετοχή σε αυτό το φόρουμ, σε δύσκολους καιρούς. Αντιλαμβάνομαι ότι το ενδιαφέρον σας για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ισχυρότερο από τον φόβο σας για τον κορονοϊό. Κάτι το οποίο το αναγνωρίζω ως ιδιαίτερα σημαντικό και ενθαρρυντικό αλλά βρίσκομαι στο Βερολίνο σε μία συγκυρία η οποία είναι κρίσιμη για την Ελλάδα, για τη Γερμανία, κρίσιμη για την Ευρώπη, γιατί δίπλα στο μέτωπο της οικονομίας, αντιμετωπίζουμε και δύο πρόσθετες προκλήσεις:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 27/2/2020 ( VIDEO)



Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο μονόδρομος αντιμετώπισης μιας κρίσης Σαν λαός τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν μας χαρακτηρίζουν, αποτελούν όμως απαραίτητες αρετές διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων. Η εμφάνιση του κοροναϊού είναι λογικό να έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Μετά την πρώτη αντίδραση όμως πρέπει να τεθούν ξεκάθαρα οι δύο βασικοί στόχοι, τους οποίους θα πρέπει να επιτύχουμε ως κοινωνία, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του νέου ιού στη δημόσια υγεία:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3XXCSogyH1AxVi2bvB0AU34Fw_b2I1z04lf96UvXTwnch0Mld0C-c2Zqo4-hTidbj89I4MjsJCY3AO6xzykZzRjCpJAjZvKUib6C7ABeZmdWdz9A8OVRVlP7sNa3aTh6o5UHxDypwN4g/s640/kapiderveni.pngΟ Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου για προλητπικούς λόγους  από σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Μονάδα κινητής ογκολογίας στο Ξυλόκαστρο

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/88335986_1554016134754808_986285840198008832_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_ohc=bnwRsA13MncAX-HWNCr&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=22bb7e27ba7cdee7022eea12bba1cca2&oe=5E9394FC
Ξεκινα η κινητή μονάδα ογκολογιας από σήμερα επ αορίστου, τις δωρεάν εξετάσεις για τις γυναίκες του Δήμου. Ξυλοκαστρου - Ευρωστινης. TEST PAP και ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΊΑ.


Το 1ο cd της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Δερβενίου, μια όμορφη δουλειά των παιδιών, μικρών και μεγάλων, του Δερβενίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τον Απρίλιο κοντά σας!!!

Κορωνοϊός: Νέα λίστα με τα κλειστά σχολεία

Σάλος στα Τρίκαλα: Λυκειάρχης προσέλαβε… εταιρεία security για σχολική εκδρομή 

Συνεχώς ενημερώνεται η λίστα με τις σχολικές μονάδες, οι οποίες κλείνουν για προληπτικούς λόγους.
Το υπουργείο συνιστά στους πολίτες, λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κορωνοϊό, να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του, www.minedu.gov.gr, ώστε να ενημερώνονται σχετικά με τις σχολικές μονάδες των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται προσωρινά.
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα νέα σχολεία που αναστέλλουν τη λειτουργία τους έχουν ως εξής:
Αναστολή λειτουργίας μέχρι 24 Μαρτίου:

Θωρακισμένος απ’ άκρη σ’ άκρη ο Έβρος: 2 συλλήψεις και 1.646 αποτροπές εισόδου σε 24ώρες

Θωρακισμένος απ’ άκρη σ’ άκρη ο Έβρος: 2 συλλήψεις και 1.646 αποτροπές εισόδου σε 24ώρες
Οι ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν θωρακίσει σπιθαμή προς σπιθαμή τη συνοριογραμμή του Έβρου, εξακολουθούν ν’ αποτρέπουν τις όποιες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων της χώρας.
Στο τελωνείο των Καστανεών, ανά διαστήματα οι συγκεντρωμένοι στην τουρκική πλευρά του φράχτη, αλλά και οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, τις ρίψεις χημικών και επιχειρούν τη

Κορωνοϊός-Ιερά Σύνοδος: Ο ιός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία – Οδηγίες προς τους πιστούς

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/03/theia-koinonia-ekklisia.jpg
Ανακοίνωση για το ζήτημα του κορωνοϊού στην οποία εμμένει στο ότι είναι ασφαλείς όσοι μεταλαμβάνουν, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στην  ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος, μιλά για αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό και τον καλεί να μεταλαμβάνει ελεύθερα παρά τα όσα λέει η επιστημονική κοινότητα. Επίσης ζητά να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού, της εκκλησιαστικής κοινότητος, αλλά και όσων στέκονται με διάθεση κριτικής ή και αντίθεσης έναντι Αυτής, κατά την σημερινή συνεδρίαση Αυτής συζήτησε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα του νέου κορωνοϊού (Covid-19), για το οποίο έγκαιρα απεστάλη ήδη Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές, με σκοπό την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη διασποράς της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος αυτός ιός.
Η Ιερά Σύνοδος κατά την σημερινή συνεδρίαση Αυτής απεφάσισε και πάλι να απευθυνθεί προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό καί πατρικά να προτρέψει και να επισημάνει τα εξής:
1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του. Προς τον σκοπό αυτό παρακαλεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες να συστήσουν στους Εφημερίους, ώστε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας της ερχομένης Β΄ Κυριακής των Νηστειών (15-3-2020), να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.
2) Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών Αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού: α) Τακτικό και καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι. β) Χρησιμοποίηση αντισηπτικών με οινόπνευμα. γ) Τήρηση αποστάσεων από όποιον παρουσιάζει συμπτώματα. δ) Να γίνεται επιμελής καθαριότητα των επιφανειών και σωστός αερισμός των Ιερών Ναών και των λοιπών εκκλησιαστικών χώρων. ε) Προτρέπονται όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, αλλά και όσοι ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ως και οι ανοσοκατεσταλμένοι, να αποφύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικία τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα, να αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους. στ) Όποιος παρουσιάζει συμπτώματα να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.
Προς τον σκοπό της ενημέρωσης του πιστού λαού, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε την εκτύπωση ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου με τις παραπάνω οδηγίες και την διανομή του στους Ιερούς Ναούς.
3) Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ἰωάν. 4, 18). Τα μέλη της Εκκλησίας γνωρίζουν ότι η κοινωνία, δηλαδή η σχέση, είναι καρπός αγάπης και άθλημα ελευθερίας, ακριβώς γιατί αγνοεί την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους.
Οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση. Όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον». Όλοι αυτοί οι πιστοί, ο ευσεβής και γεμάτος αγάπη ορθόδοξος Λαός, και ο ευαγής Ιερός Κλήρος που μέσα από την θεία Κοινωνία εκφράζουν την αγάπη τους και την δίψα τους για ζωή και σχέση, το ελάχιστο που δικαιούνται από τους συμμετέχοντες στον δημόσιο διάλογο είναι ο σεβασμός προς την πίστη τους και την επιλογή τους αυτή, να αγαπούν χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κορωνοϊός: Στα 84 έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

Δεύτερος νεκρός στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό 

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση υπάρχουν 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 84.
Τα 56 κρούσματα κορωνοϊού είναι μέλη από το γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους καθώς επίσης και επαφές τους. Συγκεκριμένα, 47 μέλη του γκρουπ και οι εννέα επαφές τους.
Από τα 84 κρούσματα κορωνοϊού τα τρία είναι ξένης καταγωγής.
Οι 27 ασθενείς νοσηλεύονται, ο ένας διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρίου και 57 είναι σε απομόνωση.
Για τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού δεν υπάρχει έκθεση και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Τα νέα μέτρα: 

Η Εκδήλωση: Ντρέδες και έτσι ξεκίνησε η επανάσταση στη Μεσσηνία ακυρώθηκε

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,
θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για το πολύ μεγάλο σας ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου προς τιμή των Ντρέδων, ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 με θέμα: "και μίαν σημαίαν από λευκό πανίον επάνω εις ένα κάλαμον”, Ντρέδες... και έτσι ξεκίνησε η επανάσταση στη Μεσσηνία.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων, που αφορούν στην εξάπλωση του Κοροναϊού, και ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αποφασίσαμε να αναβάλουμε την Εκδήλωση για επόμενη ημερομηνία όπου και θα ενημερωθείτε πολύ σύντομα.
Λυπούμαστε πολύ για οποιαδήποτε αναστάτωση και περιμένουμε με μεγάλη χαρά να σας δούμε από κοντά στην Εκδήλωση, στη νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.
Με εκτίμηση
 

New York College team

Συνέντευξη Γόντικα Συμπεράσματα από τη συμπλήρωση εξαμήνου διαχείρισης από τη «νέα» Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου



Συμπληρώθηκε ένα εξάμηνο Διοίκησης από τη «νέα» Περιφερειακή Αρχή Νίκα, ικανό να τεκμηριώσει και στον πλέον δύσπιστο, ότι έχουμε μια από τα ίδια.

Ψηφίστηκαν ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα, το σχέδιο τουριστικής προβολής, το μεταναστευτικό κ.α. που κινούνται στην ίδια ρότα με τα πεπραγμένα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ - ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Του Χρήστου Α. Κατσαρού
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη θέση Κλειδί στο Δήμο Σιντικής η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Σουζάνα Ρόδη παραιτήθηκε εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της απέναντι στην ομόφωνη απόφαση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσω των επικεφαλής τους.
Η κα Ρόδη καταγγέλει πως με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά καταργείται το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς υπερίσχυσε μία άποψη που όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις, αλλά και που ελήφθη σε μία άτυπη σύσκεψη ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.
Η κα Ρόδη στην επιστολή παραίτησής της εκφράζει επίσης  τους φόβους της για πιθανή απαξίωση της περιοχής και του ιστορικού παρελθόντος της καθώς εκεί βρίσκονται τα ιστορικά οχυρά Ρούπελ της γραμμής Μεταξά, αλλά και τους φόβους της ότι απειλείται η ζωή και η ασφάλεια των κατοίκων.

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν

Κορωνοϊός: Χωρίς θεατές η τελετή Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/03/teleti-afis-olympiakis-flogas.jpg
Χωρίς την παρουσία θεατών θα πραγματοποιηθεί, την προσεχή Πέμπτη 12 Μαρτίου, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω του ιού SARS-CoV-2. Αυτό αποφάσισε σήμερα η ΕΟΕ με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

Κορωνοϊός: Πρόταση Βρούτση για τηλεργασία & ευέλικτο ωράριο-Σκέψεις για επέκταση στο Δημόσιο

Μέσω της ενίσχυσης της τηλεργασίας την ευελιξία των ωραρίων (βάρδιες) αλλά και την εκ περιτροπής εργασία στον ιδιωτικό τομέα, επιχειρεί η κυβέρνηση να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορωνοϊου. Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους εργασίας αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προτείνει στους εργοδότες την ενίσχυση της τηλεργασίας, την εκ περιτροπής εργασία και την ευελιξία στα ωράρια, όπου υπάρχουν οι σχετικές δυνατότητες.
Παρακολουθήστε τις σχετικές δηλώσεις Βρούτση: 

 

Κυβερνητικές πηγές που ερωτήθηκαν σχετικά από την aftodioikisi.gr, τόνιζαν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα «αφορούν όσους έχουν ΕΡΓΑΝΗ». Προσέθεταν, δε, ότι «το μέτρο είναι οριζόντιο και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στο Δημόσιο».

Σταϊκούρας: Τέσσερις πυλώνες μέτρων

Δήμαρχος Πύργου: Πολίτες με κορωνοϊό κυκλοφορούν στα καφενεία -Εισαγγελική παρέμβαση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελία Πύργου για το θέμα των καταγγελιών του δημάρχου Πύργου, ενώ προχωρά άμεσα σε λήψη καταθέσεων.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, πρόκειται για συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους.
Αμέριμνοι παρά τον κορωονοϊό συνεχίζουν να κυκλοφορούν κάτοικοι του Πύργου, στους οποίους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

Τι Πιστεύουν οι Έλληνες Το 2020 - Νέα Έρευνα

 
Νέα έρευνα

Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες το 2020

 
 9 στους 10 Έλληνες είναι υπέρ των ξένων επενδύσεων, 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε μικρότερο δημόσιο τομέα, είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και πιστεύουν ότι "το κράτος επεμβαίνει υπερβολικά και δεν επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας", ενώ την ίδια στιγμή 
1 στους 3 Έλληνες προτιμά μια δουλειά στο Δημόσιο και
6 στους 10 θα επέλεγαν μια δουλειά με μέτριο μισθό, μικρές προοπτικές εξέλιξης αλλά σταθερότητα.

Οι παραπάνω θέσεις και απόψεις αποτελούν ορισμένα μόνο από τα πλούσια ευρήματα του "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες", της νέας μεγάλη πανελλαδικής έρευνας της διαΝΕΟσις που διεξήχθη για πέμπτη φορά και αποκαλύπτει τάσεις, στάσεις και αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας μέσα από περισσότερα από 200 σημαντικά ερωτήματα.

Αναβολή εκδηλώσεων στα πλαίσια της δράσης με τίτλο: «Ας διηγηθούμε στα παιδιά μας την Ιστορία του Κορινθιακού Κόλπου»




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                             
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                     
           Αίγιο, 9 Μαρτίου 2020



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια τις επόμενες 4 εβδομάδες, αναβάλλονται για μεταγενέστερο χρόνο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης που αναφέρεται στην ιστορία του Κορινθιακού Κόλπου, με τίτλο: «Ας διηγηθούμε στα παιδιά μας την Ιστορία του Κορινθιακού Κόλπου».


                                                                                                                  Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

https://www.korinthiatv.gr/wp-content/uploads/2018/12/psichogios-syriza.jpg


Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Ο κος Ψυχογιός επεσήμανε ότι είχε προετοιμαστεί και βρισκόταν σε διαδικασία

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυστηρή φύλαξη των συνόρων, πλήρη εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, σωστή αξιοποίηση των χρημάτων

https://img.documentonews.gr/unsafe/1000x600/smart/http://img.dash.documentonews.gr/documento/imagegrid/2019/05/31/5cf11a36825e6360d01b08b3.jpg 
Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7:00 με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Σχετικά με την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως η χώρα μας δέχεται μία πολύ σημαντική πίεση, όχι μόνο διότι ο Ερντογάν θέλει να εκβιάσει τους Ευρωπαίους αλλά και γιατί θέλει

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιου
     

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Λουτράκι  09 - 03- 2020
         ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Αριθ. Πρωτ.:4059
                Δ Η Μ Ο Σ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
              ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                 



Π Ρ Ο Σ:        
Tα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής &
Προέδρους Κοινοτήτων


               
Θ Ε Μ Α  :    "Πρόσκληση   σε   συνεδρίαση ".


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την  13η   Μαρτίου  2020, ημέρα  Παρασκευή και ώρα 9:00 π.μ. για συζήτηση και λήψη  απόφασης  επί των  κατωτέρω  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Άδειες Αιρετών: Ποιες αλλαγές ψηφίστηκαν στη Βουλή


Σημαντικές αλλαγές επήλθαν στο θεσμικό πλαίσιο για τις άδειες των Αιρετών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, λίγο πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου-“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, με εκπρόθεσμη Πολυτροπολογία, αντικαταστάθηκε η παρ.6 του αρ.10 (στην κατάθεση ήταν αρ.11) του Ν/Σ και η παρ.5 του αρ.93 του Καλλικράτη (ν.3852/2010).
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η συγκεκριμένη παράγραφος του Ν/Σ επέλυε το

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2020” | Όλοι μαζί στηρίζουμε τη χορωδία των παιδιών

tsirigou10cover.jpg
Για τη χορωδία των παιδιών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου δεν χρειάζονται πλέον πολλές συστάσεις. Πολυταξιδεμένη, πολυβραβευμένη και άκρως δημιουργική, η σχολική χορωδία, με την καθοδήγηση του δασκάλου Νικόλαου Δημητρίου και του εκπαιδευτικού Πληροφορικής Νίκου Φραγκάκη διακρίνεται και προσφέρει συνεχώς νέα πρωτότυπα τραγούδια. Για το στίχο και τη μουσική έχει βραβευτεί πολλές φορές και τώρα διεκδικεί ακόμα μια διάκριση. Που εξαρτάται όμως και από τη δική μας βοήθεια.
Η σχολική χορωδία του 10ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου συμμετέχει με μια πρωτότυπη σύνθεση στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2020” με θέμα: “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη”.
Το τραγούδι των παιδιών έχει τίτλο «Χέρια Ενωμένα» και τον διακριτικό αριθμό 5051. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου! Ενώστε τις φωνές σας! Ενώστε τα χέρια! Αγκαλιάστε τη Γη! Το τραγούδι-μήνυμα της χορωδίας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου προς όλους τους κατοίκους της γαλαζοπράσινης σφαίρας. Η χορωδία απαρτίζεται από μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ΄τάξης.
Το τραγούδι συνοδεύει και η εξαιρετική εικαστική δημιουργία της εκπαιδευτικού Εικαστικών του Σχολείου, Δέσποινας Τσιρίγου.
Και τώρα η σειρά σας ! Μπαίνουμε στη διεύθυνση http://europeanschoolradio.eu/contest/listeners/Song-likes-new.php και πηγαίνουμε στο τραγούδι 5051 ! (Για πιο εύκολα πατήστε Αναζήτηση και 5051 ή Ctrl-F και 5051 όταν φορτώσει η σελίδα ). Πατάμε κλικ στην καρδούλα και δηλώνουμε ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ! και έτσι δίνουμε μια ψήφο στα παιδιά !
Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί λοιπόν το υπέροχο τραγούδι των παιδιών !
Καλή επιτυχία στη σχολική χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου !!! 


V.Balafas

Μείωση αρμοδιοτήτων Δημοτικών Συμβουλίων: Τι ψήφισαν τα κόμματα

 
 
Σε συνέχεια της ενημέρωσης για το πως με το Νομοσχέδιο-“σκούπα” μειώθηκαν οι αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων, ο AIRETOS σήμερα παρουσιάζει τη στάση κάθε κόμματος κατά τη σχετική ψηφοφορία, καθώς και το απόσπασμα από το τελικώς ψηφισθέν κείμενο.

Συνοπτικά υπενθυμίζεται ότι με την αριθμ.219/42/5.3.2020 εκπρόθεσμη Τροπολογία, ελάχιστα πριν ψηφιστεί το Ν/Σ, αφαιρέθηκαν δύο αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια και μεταφέρθηκαν στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, ήτοι σε συλλογικό όργανο την πλειοψηφία του οποίου διαθέτει ο Δήμαρχος.

Νομιμοποιήθηκαν δαπάνες των Δήμων για τα δύο προηγούμενα έτη


“Χαράς ευαγγέλια” για Δημοτικούς Υπαλλήλους και Αιρετούς ανά την Ελλάδα.
Με εκπρόθεσμη Τροπολογία, που κατατέθηκε στοπαρά πέντε της ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα του Κοινοβουλίου (ήτοι με υπογραφές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής) νομιμοποιούνται δαπάνες των Δήμων για τις οποίες δεν εφαρμόστηκε πλήρως η ισχύουσα νομοθεσία από την 1η Δεκεμβρίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου 2019.
 Αναλυτικότερα, το πεδίο εφαρμογής της διάταξης περιλαμβάνει δαπάνες για την εξόφληση υποχρεώσεων των ΟΤΑ Α’ βαθμού, που διενεργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1.12.2017 έως και 31.12.2019, για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι τυπικές προϋποθέσεις:

Super League: Ανακοίνωση για την απαγόρευση παρουσίας θεατών λόγω κορονοϊού - Όλοι οι αγώνες που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών στην Ελλάδα

Super League: Ανακοίνωση για την απαγόρευση παρουσίας θεατών λόγω κορονοϊού

Η Super League εξέδωσε σήμερα Δευτέρα ανακοίνωση για τα μέτρα που πάρθηκαν λόγω του κορονοϊού και την απαγόρευση παρουσίας θεατών στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος.

«Γνωστοποιείται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 726) και ετέθη σε ισχύ η υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 15954 Κοινή Υπουργική Απόφαση περί επιβολής μέτρων σε σχέση με τον κορωνοϊό COVID-19.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής επιβάλλεται «προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».
Ως εκ τούτου και εφόσον η ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν ανακληθεί ή τροποποιηθεί, οι αγώνες της 1ης και 2ης αγωνιστικής των play-off του Πρωταθλήματος Super League που έχουν ορισθεί για διεξαγωγή για τις 14,15, 21 και 22 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. 
Το ίδιο ισχύει αναφορικά και με αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League (K19, K17 και Κ15) που έχουν προγραμματισθεί για διεξαγωγή μέχρι και την 22/3/2020».

========  

Όλοι οι αγώνες που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών στην Ελλάδα

"Έφυγε" σε ηλικία 91 ετών ο εμβληματικός πρόεδρος και παλιός αθλητής του Ολυμπιακού,Λεωνίδας Θεοδωρακάκης

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/3) ο εμβληματικός πρόεδρος και παλιός αθλητής του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης
Την Τρίτη (10/3) συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη στην τελευταία του κατοικία.
Η νεκρώσιμη ακολουθεί θα γίνει στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά και ακολούθως η κηδεία του εμβληματικού προέδρου του Ολυμπιακού θα τελεστεί στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 9 Σεπτεμβρίου 1929 και