Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Δήμαρχος Πύργου: Πολίτες με κορωνοϊό κυκλοφορούν στα καφενεία -Εισαγγελική παρέμβαση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελία Πύργου για το θέμα των καταγγελιών του δημάρχου Πύργου, ενώ προχωρά άμεσα σε λήψη καταθέσεων.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, πρόκειται για συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους.
Αμέριμνοι παρά τον κορωονοϊό συνεχίζουν να κυκλοφορούν κάτοικοι του Πύργου, στους οποίους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα.

«Υπάρχει ανησυχία και ο χειρότερος αντίπαλος είναι η μη συμμόρφωση του πληθυσμού στις οδηγίες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι έρχονται καράβια με ξένο κόσμο από την Πάτρα και επίσης θέλω να πω ότι αυτός ο οποίος έχει στενή επαφή με ύποπτο κρούσμα και είναι σε κατ οίκον περιορισμό, βγαίνει έξω κι έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα τότε αυτός διαπράττει αδίκημα γιατί δεν υπακούει στις οδηγίες να μείνει κλεισμένος μέσα στο σπίτι του. Υπάρχουν άτομα που ενώ υποχρεούνται να μείνουν σπίτι, βγαίνουν είτε για να ψωνίσουν είτε για να πάνε στο καφενείο και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Θα πρέπει να ασχοληθούν και οι δικαστές με αυτό το θέμα για να συμμορφωθούν. Η Πολιτεία θα πρέπει να έχει πιο ενεργά αντανακλαστικά και επίσης πρέπει να γίνει μετακίνηση προσωπικού στο νοσοκομείο του Πύργου γιατί υπάρχουν γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα. Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.
«Σε έναν νομό όπως ο νομός Ηλείας που είναι σε κατάσταση συναγερμού οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, είτε επειδή είναι συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, είτε επειδή εργάζονταν μαζί τους, δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφορούν παντού», δήλωσε, επίσης, στον ΣΚΑΙ.

aftodioikisi.gr