Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Πρόταση Βρούτση για τηλεργασία & ευέλικτο ωράριο-Σκέψεις για επέκταση στο Δημόσιο

Μέσω της ενίσχυσης της τηλεργασίας την ευελιξία των ωραρίων (βάρδιες) αλλά και την εκ περιτροπής εργασία στον ιδιωτικό τομέα, επιχειρεί η κυβέρνηση να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορωνοϊου. Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους εργασίας αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προτείνει στους εργοδότες την ενίσχυση της τηλεργασίας, την εκ περιτροπής εργασία και την ευελιξία στα ωράρια, όπου υπάρχουν οι σχετικές δυνατότητες.
Παρακολουθήστε τις σχετικές δηλώσεις Βρούτση: 

 

Κυβερνητικές πηγές που ερωτήθηκαν σχετικά από την aftodioikisi.gr, τόνιζαν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα «αφορούν όσους έχουν ΕΡΓΑΝΗ». Προσέθεταν, δε, ότι «το μέτρο είναι οριζόντιο και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στο Δημόσιο».

Σταϊκούρας: Τέσσερις πυλώνες μέτρων

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που εδράζονται πάνω σε 4 πυλώνες. Μεταξύ των μέτρων είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας με 15 εκατομμύρια ευρώ αλλά και η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, πληρωτέου τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες, σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες, και η αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ, καθώς επίσης και των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, πληρωτέων τέλος Μαρτίου, για 4 μήνες, αντίστοιχα σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης, με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες.
«Η επέκταση του κορονοϊού, σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, έχει σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις, καταρχάς στη δημόσια υγεία, και κατ’ επέκταση στην οικονομία. Στην υγεία, τα κρούσματα της ασθένειας παγκοσμίως αυξάνονται και τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται. Στην οικονομία, τα δεδομένα και οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι επιπτώσεις θα είναι μεν παροδικές, αλλά τελικά θα είναι πολύ πιο σημαντικές και επώδυνες από τις αρχικές εκτιμήσεις», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

aftodioikisi.gr