Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε Κόρινθο , Άργος, Τρίπολη και Καλαμάτα

http://www.cretapost.gr/wp-content/uploads/2014/11/LHSTEIA-ELTA-1.jpg
Μετά την ολοκλήρωση των στοιχείων της χαρτογράφησης, βάσει του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών, προέκυψαν διαφοροποιήσεις στις αναγραφόμενες ονομασίες των οδών της Κορίνθου του Άργους, της Τρίπολης, και της  Καλαμάτας  κι έτσι τα ΕΛ.ΤΑ., προχώρησαν σε αλλαγή του Ταχυδρομικού Κώδικα της κάθε πόλης.
 Πλέον το 201.00, το 212.00, το 221.00 και το 241.00, που αποτελούσαν ενιαίο Ταχυδρομικό Κώδικα, για όλη την Κόρινθο, το Άργος, την Τρίπολη και την Καλαμάτα αντίστοιχα, αποτελούν παρελθόν και η κάθε πόλη ανάλογα με την οδό που βρίσκεται το κάθε ακίνητο έχει διαφορετικό Ταχυδρομικό Κώδικα.
Οι νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες
της Κορίνθου είναι το 201.31 και το 201.32,
του Άργους το 212.31 και το 212.32, τ
ης Τρίπολης είναι το 221.31 και το 221.32 και
της Καλαμάτας είναι το 241.31, το 241.32, το 241.33 και το 241.34.

Επισημαίνεται, ότι το αρχείο ταχυδρομικών κωδίκων έχει αναρτηθεί και στην σχετική ιστοσελίδα των ΕΛ.ΤΑ. στο διαδίκτυο, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πληροφορηθεί τον ακριβή ταχυδρομικό κώδικα του κάθε ακινήτου, για κάθε μια από τις πόλη που άλλαξαν οι κώδικες και όχι μόνο.

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ελλάδος

 http://karditsasportiva.gr/wp-content/uploads/2015/11/kypello-ellados-615x400.jpg
Πρόγραμμα και αποτελέσματα:

Εύκολη νίκη -πρόκριση του Πάο στη Πάτρα

Κέρδισε ο Παναθηναϊκός, ξέσπασε ο ΠΑΟΚ, έκπληξη ο Εργοτέλης
Με δύο γκολ του Βίκτορα Κλωναρίδη (7΄,41΄) ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας κι εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης (είχε νικήσει στην πρεμιέρα τον Λεβαδειακό). Το γκολ των Αχαιών πέτυχε ο Στεργίδης στο 90΄.
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ήταν επικεικώς θλιβερή, παρ' όλα αυτά οι «πράσινοι», που δε ξεκίνησαν καλά στο ματς, αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί και με δύο σουτ του Κλωναρίδη «κλείδωσαν» τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο κι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα τους στο πρωτάθλημα από τον Ηρακλή το περασμένο Σάββατο στο «Καυτανζόγλειο».

Εντυπωσιακή πρόκριση του ΠΑΟΚ στα Χανιά

Live score: Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός (0-2), ξέσπασε ο ΠΑΟΚ
Με πέντε αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.
Εντυπωσιακός χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ,  ξέσπασε με 2-6 πάνω στα Χανιά που... έκαναν το λάθος να προηγηθούν και στη συνέχεια δέχτηκαν έξι γκολ από τον «δικέφαλο του Βορρά» που  προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδός. Σε ένα παιχνίδι μάλιστα που θα μπορούσε να είχε πετύχει τα διπλάσια τέρματα!

Live ραδιοφωνική μετάδοση την Κυριακή του αγώνα Προοδευτικής Περιγιαλίου - Πανσολυγειακού

Πατούλης σε βουλευτές για Προϋπολογισμό: Σώστε εμας και αφήστε τους άλλους;

Μια ακραία συντεχνιακή λογική επιδεικνύει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος με επιστολή του προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων  ... 
airetos.gr

Οι οκτώ άξονες του νέου ασφαλιστικού – Πώς τους περιγράφει το ίδιο του υπ. Εργασίας στο κείμενο που απέστειλε στην ΟΚΕ (έγγραφο)

Τις οκτώ αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης καταγράφει σε κείμενο που απέστειλε στο πλαίσιο του διαλόγου στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), το υπουργείο Εργασίας. Στο κείμενο τονίζεται ότι “οι συντάξεις και κυρίως οι κύριες θα πρέπει να προστατευτούν από νέες μειώσεις”, ενώ καθίσταται σαφές ότι η νέα σύνταξη “θα είναι το άθροισμα της εθνικής και τη αναλογικής/ανταποδοτικής.
Αναφορικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης προαναγγέλλεται ότι “θα προσδιοριστούν στη βάση της αναλογιστικής μελέτης με τη βοήθεια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO)”, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι:
-‘Ολα τα ταμεία θα ενοποιηθούν οργανωτικά σε ένα φορέα
-Θα υπάρχει ενιαίος υπολογισμός συντάξεων με βάση το μισθό/εισόδημα, το ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης και τα έτη ασφάλισης
-Θα υπάρχει ενιαίος υπολογισμός εισφορών
-Μοναδικός φορέας επικουρικής ασφάλισης θα είναι το ΕΤΕΑ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΚΕ 

aftodioikisi.gr

Φώφη Γεννηματά σε Σπίρτζη- Δούρου: Αφήστε τα «μαχαιρώματα», θα πνιγεί και άλλος κόσμος στη Δυτική Αθήνα

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση μα και στην Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δυτική Αθήνα, άσκησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ... 
airetos.gr

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Η Τουρκία δεν εγγυάται την τήρηση των συμφωνηθέντων για το προσφυγικό



Ερώτηση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γραπτή παρέμβαση στην Ολομέλεια του ΕΚ

http://www.candianews.gr/wp-content/uploads/2015/10/vozempergk.jpgΣτον απόηχο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τούρκικα μαχητικά τις τελευταίες ημέρες, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γραπτή παρέμβαση στην Ολομέλεια του ΕΚ για τις εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2015/05/DimitrisKyriazidis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τις έγκαιρες και έγκυρες προειδοποιήσεις-παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση ότι η επιλεγμένη στάση, η εγκληματική αδράνεια και η εν κατακλείδι επικίνδυνη και ερμαφρόδιτη θέση της και στο τεράστιο ζήτημα του μεταναστευτικού, η χώρα υποκαθίσταται βαθμηδόν, προκειμένου άλλες χώρες να αναλάβουν π.χ. τον έλεγχο-καταγραφή  των μεταναστών, ως συμβαίνει στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων.
Ταυτοχρόνως, περιοχές της χώρας πέρα από το κέντρο (π.χ. Ειδομένη  Κιλκίς) οδηγούνται κι αυτές σε ανασφαλές πεδίο από πλευράς δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλείται για ακόμη μία φορά να αναλάβει τις ευθύνες της και να κυβερνήσει, αν και πλέον αυτό είναι απίθανο».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/2015/11/plakiotakis.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια μέρα που έρχεται να θυμίσει  σε όλους μας ότι τα Άτομα με Αναπηρία, είναι ισότιμοι πολίτες που  δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από το σεβασμό στη διαφορετικότητά τους. Σεβασμό  από την ίδια την Πολιτεία, αλλά και από τον καθένα μας χωριστά. Με δράσεις που διευκολύνουν τη ζωή, την καθημερινότητά τους. Με έργα που εξασφαλίζουν  το δικαίωμά τους στην Προσβασιμότητα. Ας μην ξεχνά κανένας μας ότι η  αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙΛΚΙΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ



https://left.gr/sites/left.gr/files/maria-spuraki-ekstrateia-kata-ton-bloggers.jpg«Την Ειδομένη επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, η Ευρωβουλευτής κα. Μαρία Σπυράκη μαζί με τον Βουλευτή Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά. Αφορμή της επισκέψεως αποτέλεσε η συμμετοχή της κας Σπυράκη σε ομάδα Ευρωβουλευτών οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι θα βρίσκονται στα Σκόπια προκειμένου να ενημερώσουν το Ευρωκοινοβούλιο για ζητήματα που αφορούν την ενταξιακή  πορεία της FYROM.
Στα πλαίσια αυτής της συμμετοχής και για να υπάρχει άμεση ενημέρωση  αποφασίστηκε η επίσκεψη στο σημείο εξόδου των προσφύγων, στο οποίο ως γνωστόν πρόσφατα έχει τοποθετηθεί φράχτης, που εμποδίζει τη διέλευση των παράνομων οικονομικών μεταναστών. Από την επίσκεψη και από την ενημέρωση η οποία έγινε από τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης κα. Ξανθίππη Σουπλή έγινε αντιληπτό ότι η κατάσταση πλέον βρίσκεται σε οριακό σημείο και ότι η δημιουργία του φράχτη έχει επιδεινώσει τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
 Όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι άμεσα πρέπει να δοθεί λύση με πρωτοβουλίες της Κεντρικής Διοίκησης, η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα απλά τρέχει πίσω από τα γεγονότα, χωρίς μάλιστα να έχει κατορθώσει  να εκμεταλλευτεί τις Ευρωπαϊκές δυνατότητες χρηματοδότησης».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ



http://s.enet.gr/resources/2009-10/miltiadhs-varvitsiwths-thumb-large.jpgΟ Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη, για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν και τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πριν πιάσει θανατηφόρο κρύο

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είναι τρομοκρατημένοι... Προσπαθούν να ξεφύγουν από αποτρόπαιη βία, ίδια με αυτή που σκόρπισαν οι επιθέσεις στο Παρίσι, τη Βηρυτό και το Μπαμάκο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κινδυνεύουν να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτού του δράματος.

Χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και άνδρες συνεχίζουν να φτάνουν στο κατώφλι της Ευρώπης πεινασμένοι, εξαντλημένοι και άρρωστοι... Με τη μόνη ελπίδα ότι σύντομα κάποιος θα τους ανοίξει μια πόρτα και ο εφιάλτης, από τον οποίο προσπαθούν να ξεφύγουν, θα τελειώσει.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ



http://beta1.bitsnbytes.gr/photos/koumoutsakos1421243142.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις συζητήσεις περί αναστολής της ζώνης Σένγκεν δήλωσε:  

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ….. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ



Λουτράκι, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, η Παράταξη του κυρίου Λογοθέτη, πιστή στην αρνητική ψήφο που έδωσε κατά την έγκριση του Δημοτικού Προϋπολογισμού για το 2016, ψήφισε αρνητικά και στη λειτουργία της Φιλαρμονικής και της Δημοτικής Μουσικής Σχολής, άρα εύλογα κανείς συμπεραίνει ότι δεν θέλει να γίνει τίποτα θετικό ούτε στον Δήμο, ούτε και στον Πολιτισμό…
Είναι γνωστή η προσφορά του κ. Λογοθέτη και στο Πολιτιστικό τοπικό γίγνεσθαι την προηγούμενη 4ετία, οπότε θεώρησε καλό να τη συνεχίσει με την αρνητική του ψήφο για τη διάδοση της Μουσικής Παιδείας στον Δήμο μας.
Επίσης, θεώρησε ότι η λειτουργία τους θα ανατεθεί απευθείας, μιας και ακόμη δεν έχει μάθει πότε γίνεται μία απευθείας ανάθεση και πότε γίνεται ένας πρόχειρος διαγωνισμός…..
Η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη είναι γνωστό σε όλους ότι είναι αυτή που κατάφερε να δημιουργήσει από το μηδέν Πολιτιστικές Δομές κατά τη διάρκεια της πρώτης Δημοτικής της Θητείας, όπως την Παιδική Θεατρική Σκηνή και τη Δημοτική Μουσική Σχολή, θέτοντας ακόμη και τώρα ως κύριο μέλημά της την ανάδειξη και την εξάπλωση του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και όχι μόνο, με μία σειρά από συνεχείς Πολιτιστικές δράσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σηνάντηση των Δημάρχων Λουτρακίου & Μεγαρέων για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό τμήμα Σχίνου - Μεγάρων.



Λουτράκι, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Επαγγελματιών Σχίνου και στα πλαίσια ενίσχυσης όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγαρέων, κ. Γρηγόρη Σταμούλη, σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεγαρέων παρουσία των δύο Δημάρχων, κ.κ. Γκιώνη και Σταμούλη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σχίνου, κ. Ιωάννη Γκίκα και εκπροσώπων του Σωματείου Επαγγελματιών Σχίνου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άμεση επέμβαση και των δύο Δημάρχων για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό τμήμα Σχίνου - Μεγάρων.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γεώργιος Δέδες, δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσης προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό τμήμα. Παράλληλα, από την πλευρά των δύο Δήμων, οι Δήμαρχοι Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων δήλωσαν ότι με τη στήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών θα φροντίσουν να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ