Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Εύκολη νίκη -πρόκριση του Πάο στη Πάτρα

Κέρδισε ο Παναθηναϊκός, ξέσπασε ο ΠΑΟΚ, έκπληξη ο Εργοτέλης
Με δύο γκολ του Βίκτορα Κλωναρίδη (7΄,41΄) ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας κι εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης (είχε νικήσει στην πρεμιέρα τον Λεβαδειακό). Το γκολ των Αχαιών πέτυχε ο Στεργίδης στο 90΄.
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ήταν επικεικώς θλιβερή, παρ' όλα αυτά οι «πράσινοι», που δε ξεκίνησαν καλά στο ματς, αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί και με δύο σουτ του Κλωναρίδη «κλείδωσαν» τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο κι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα τους στο πρωτάθλημα από τον Ηρακλή το περασμένο Σάββατο στο «Καυτανζόγλειο».

Το δυσάρεστο για το «τριφύλλι» ήταν αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ στο 16΄, όταν ο Σουηδός έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενός δυνατού τάκλιν που δέχτηκε από τον Χατζή. Ο παίκτης της Παναχαϊκής «έκοψε στα δύο» το διεθνή άσσο του Παναθηναϊκού έξω από την περιοχή, ωστόσο, ο διαιτητής Σελίμος που ήταν δίπλα στην φάση αντί να δώσει το φάουλ και να τιμωρήσει με κάρτα τον Χατζή, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη διάγνωση για τον Μπεργκ αναφέρει ότι υπέστη διάταση στο δεξιό δικέφαλο κι εφόσον επαληθευτεί τότε θα μείνει εκτός προπονήσεων για 7-10 ημέρες (ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο εκτός έδρας ματς της Κυριακής με τη Βέροια για την 13η αγωνιστική της Super League, λόγω τιμωρίας.)
Το ματς στο δεύτερο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, παρ΄ όλα αυτά είχε ένα ακόμη γκολ, αυτή την φορά για την Παναχαϊκή με την προβολή του Στεργίδη στο 90΄. Γκολ, όμως, που δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο σκόρερ των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ μετά την κεφαλιά-πάσα του Κάργα.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δ.Σπανός): Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης (46΄ Ντελέκος, 56΄ Τρίγκας), Πέδρο Φερέιρα (83΄ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Τζίλας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μαρινάκης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67΄ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82΄ Λάμπρου), Μπεργκ (16΄ Καρέλης)