Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Εντυπωσιακή πρόκριση του ΠΑΟΚ στα Χανιά

Live score: Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός (0-2), ξέσπασε ο ΠΑΟΚ
Με πέντε αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.
Εντυπωσιακός χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ,  ξέσπασε με 2-6 πάνω στα Χανιά που... έκαναν το λάθος να προηγηθούν και στη συνέχεια δέχτηκαν έξι γκολ από τον «δικέφαλο του Βορρά» που  προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδός. Σε ένα παιχνίδι μάλιστα που θα μπορούσε να είχε πετύχει τα διπλάσια τέρματα!

Το τελικό σκορ αποδεικνύει και τη διαφορά των δύο ομάδων.Οι Κρητικοί πάντως «πάγωσαν» τον ΠΑΟΚ και προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με πλασέ  του Σταματή. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε στο 20’ όταν ο Ζάιρο αφού απέφυγε και τον Πρίφτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια με δύο γκολ του Σάμπο στο 23’ και στο 41’ η ομάδα του Τούντορ πήγε με το 3-1 στα αποδυτήρια. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι Κρητικοί έμειναν με 10’ λόγω αποβολής του Μπριλάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τόσο την ανωτερότητα του, όσο και την αριθμητική υπεροχή. Στο 61’ ο Μυστακίδης με πλασέ έκανε το 4-1 και 4 λεπτά αργότερα ο Πέλκας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Στο 81’ τα Χανιά κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίτα, ο οποίος μείωσε σε 2-5. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σάμπο πέτυχε το τρίτο του προσωπικό τέρμα ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, έκανε σήμερα η Βέροια, καθώς για την 2η αγωνιστική στον 6ο όμιλο, επικράτησε εντός έδρας της Καλλιθέας με 1-0. Ήταν το 17ο λεπτό, όταν ο Σιόντης έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Γεωργιάδης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπατιόν από κοντά έδωσε προβάδισμα στην Βέροια. Στο 41ο λεπτό άλλαξε η αριθμητική ισορροπία των δύο αντιπάλων, καθώς ο Κατσικογιάννης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες.Με την νίκη αυτή, η «βασίλισσα του βορρά» έφτασε στην πρώτη θέση τον Ατρόμητο με τέσσερις βαθμούς, ενώ η αθηναϊκή ομάδα έχει έναν λιγότερο.Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη, μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να κρατήσουν την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Επέβαλαν τον ρυθμό τους και ήλεγξαν πλήρως τον αγώνα, ενώ στο 57ο λεπτό έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά μετά από φάση διαρκείας, ο Καϊκούτ έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Καϊκούτ έστειλε με «κεραυνό» την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Μιχελή, ενώ στο 78` ο Ναζλίδης πλάσαρε απ το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σταύρου πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα.
Όσον αφορά στην πρόκριση, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με την Βέροια να φιλοξενείται από την -βαθμολογικά αδιάφορη- Λαμία και την Καλλιθέα να υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Καλλονή πέτυχε σήμερα την πρώτη νίκη της στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 2-1 του Πανσερραϊκού στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 8ο όμιλο της διοργάνωσης.
Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 15ο λεπτό, όταν ο Αγγελούδης έκανε από δεξιά την παράλληλη μπαλιά προς την εστία της ΑΕΛΚ και ο Πόποβιτς την έσπρωξε στα δίχτυα, «γράφοντας» το 0-1. Από την πλευρά τους, οι νησιώτες ισοφάρισαν στο 55΄ με τον Μπαργκάν, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι οι παίκτες του Πανσερραϊκού δεν απομάκρυναν την μπάλα μετά τη σέντρα του Γεωργίου και την έστειλε στα δίχτυα των «λιονταριών». Στη συνέχεια η ΑΕΛΚ πίεσε για να πετύχει και δεύτερο γκολ και τα κατάφερε στο 85΄ με το σουτ του Γεωργίου που διαμόρφωσε το 2-1, σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος.

Στον τελευταίο αγώνα της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός παίζει με την Παναχαϊκή εκτός έδρας και με νίκη φτάνει τους 6 βαθμούς, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια στη διοργάνωση από τον 4ο όμιλο.