Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τρίπολη: Υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και ακραίων φαινομένων

Τρίπολη: Υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και ακραίων φαινομένων
Απόλυτη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και ακραίων καιρικών φαινομένων, διαπιστώθηκε σήμερα κατά την συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, όπου εξετάστηκαν λεπτομέρειες και έγινε συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων και των ενεργειών όλων, ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα φαινόμενα που θα προκύψουν.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, επεσήμανε ότι παρά την οικονομική στενότητα έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί ρεμάτων και υπάρχει ετοιμότητα, ενώ όσο ο καιρός είναι καλός θα συνεχιστούν τέτοιου είδους εργασίες καθαρισμού.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Τυροβολάς, ανέφερε ότι έχει γίνει καθαρισμός φρεατίων στην πόλη, ενώ για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων έχουν δρομολογηθεί έξι εργολαβίες ανά δημοτική ενότητα, για να ξεκινήσει αμέσως ο εκχιονισμός. Παράλληλα ο δήμος έχει στην διάθεσή του επάρκεια μηχανικών μέσων για εκχιονισμό στην πόλη και ευρύτερα και έχει προμηθευτεί πενήντα τόνους αλάτι για να το χρησιμοποιήσει, τόσο σε περίπτωση χιονοπτώσεων, όσο και τις ημέρες που θα σημειωθεί παγετός.