Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο με 80 συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο με 80 συλλήψεις
Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα 158 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 80, που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν μεταξύ άλλων, τρία άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών, 10 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, τρία άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων, τρία ακόμα άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, δύο άτομα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο κ.ά..
Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών που έκανε η Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών σε Μεσσηνία και Λακωνία και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων ατόμων. Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε 717 αυτοκίνητα και βεβαιώθηκαν 378 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τα αποτελέσματα του 3ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας


Με την έναρξη των εργασιών του 3ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα με θέμα «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, που σχεδίασε η ομάδα προγράμματος του Κόμματος, για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης.
Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 14.894 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους. Με βάση τις απαντήσεις τους οι μετέχοντες:

Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας και Παπαμιμίκος… άργησαν να τα βρουν

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η παραπάνω φωτογραφία κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη, στον απόηχο της εκδήλωσης μνήμης για τον Νίκο Βακάλη, με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και συμπαραστάτες τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της, για το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας


Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που βιώνει η Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας εξέφρασε με επιστολή του στον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Γιοχάνες Χαν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια οι αλβανικές Αρχές έχουν

Διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη

Στο εδώλιο η Βίκυ Σταμάτη – Αρνήθηκε να μιλήσει στον Τσοχατζόπουλο | Newsit.gr
Αίτηση διαζυγίου από τον Άκη Τσοχατζόπουλο υπέβαλε η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που την εκπροσωπεί, επικαλούμενη την ανάγκη να προστατεύσει το ανήλικο παιδί της.

Η κυρία Σταμάτη, δύο ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κάνει λόγο για διαρραγή του οικογενειακού της ιστού,

1η Νοεμβρίου: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqqtpfKixKxLtvMF6ocOIRok5GVtrsRCDcVcwN0zhsQh5EyS6QpTP8QnyCZs6tJ1HhbUzo4A5jQzFHI4r5kbv9e9q9T3BlSzNJ5zQlpNWL0Jeo7JwrqVGBexcSn_3-i88AzLuLEgBHiwsZ/s1600/1+noe+hmera+met+org.jpgΟ Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), από το 2007 έχει θεσπίσει την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους, ημέρα εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, Προστατών της Μεταμόσχευσης, ως «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων». Κάθε χρόνο, ο Οργανισμός, φροντίζει να υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων.

Η «Ημέρα Δωρεάς Οργάνων» δίνει το ερέθισμα στους πολίτες να σκεφτούν και να συζητήσουν με τους οικείους τους τη στάση τους απέναντι σε αυτό το σημαντικό θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η γνώση των επιθυμιών του εκλιπόντος, όσον αφορά τη δωρεά οργάνων, αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα που θα οδηγήσει μια οικογένεια στη συναίνεση για τη λήψη

Η πρώτη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Ν. Υόρκη μετά τους Δίδυμους Πύργους- Ποιός είναι ο μακελάρης


Τις πληγές του μετράει το Μανχάταν έπειτα από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα.που στέρησε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και άφησε τουλάχιστον 15 τραυματίες.
Πληγές από την πρώτη φονική επίθεση που σημειώνεται στη Νέα Υόρκη μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Μέσα στο όχημα του Σαϊφούλο Σαΐποφ που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση βρέθηκε ένα σημείωμα, γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο ανέφερε ότι η επίθεση έγινε για λογαριασμό του...

Διάβασε περισσότερα  thecaller.gr

Τραγική ειρωνεία… Ο ύποπτος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε άδεια από τη φυλακή

 
Τις τελευταίες ώρες ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.
Η υπόθεση ωστόσο παίρνει νέα τροπή μιας και πληροφορίες θέλουν τον συγκεκριμένο δράστη να βγήκε με άδεια το Σεπτέμβριο από τις φυλακές Κασσάνδρας, να παραβίασε τους όρους και να εξαφανίστηκε.
Συγκεκριμένα, ο δράστης της στυγερής δολοφονίας εξέτιε ποινή στις φυλακές

Αφιέρωμα στους νέους που έχουν ριχτεί στον προεκλογικό αγώνα της Κεντροαριστεράς- Ποιον υποψήφιο στηρίζουν και γιατί

https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2017/10/afierwma-965x475.jpg
Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς την 12 Νοεμβρίου και όπως είναι φυσικό, τα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών για το νέο φορέα, έχουν πάρει "φωτιά" με συνεργάτες και εθελοντές να έχουν ριχτεί στην "μάχη" του προεκλογικού αγώνα.
 
Γράφει η Ευδοκία Λελεδάκη
Μεταξύ αυτών και πολλοί νέοι, που ελπίζουν ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια, θα δημιουργηθεί ένα νέο, προοδευτικό και ισχυρό κόμμα, στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Συναντήσαμε κάποιους από αυτούς και μιλήσαμε για το νέο φορέα, το όραμά τους για αυτό το νέο κόμμα και τους λόγους, για τους οποίους στηρίζουν τον εκάστοτε υποψήφιο.

Αγοραστός: Σε νέα «Καταλονία» σε περιοχή της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση ...!!!!

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι η υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση μπορεί να οδηγήσει σε «μια νέα «Καταλονία» σε περιοχή της Ελλάδος» έκρουσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση» που

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης


Εμφάνιση _dsc5895.jpg 


Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Eurobank, τιμώντας τη διαχρονική αξία της Αποταμίευσης την οποία υπηρέτησε ιστορικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη χώρα μας, οργάνωσε και φέτος σειρά επισκέψεων σε δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας, με την ευκαιρία της 31ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης.

Παράδοση του ψηφιοποιημένου αρχείου του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack


Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Στο πλαίσιο της παρουσίας του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στη Λευκωσία  και κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής το απόγευμα της Πέμπτης, θα γίνει η παράδοση του ψηφιοποιημένου Φακέλου της Κύπρου από τον Προέδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Συλλούρη, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Βούτση.

Χειμάρρα, ολόρθη! Οι λύκοι

Γράφει ο
Δημήτρης Περδίκης
Στις 14 Φεβρουαρίου 1914 ο μεγάλος μας ποιητής, ο Κωστής Παλαμάς, έγραψε το ποίημά του «Χειμάρρα». Έξη μέρες πριν ο ελληνικός στρατός είχε αποχωρήσει μετά από ένα σκληρό τελεσίγραφο των τότε μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων. Ο αρχηγός της Χειμάρρας και αξιωματικός της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής Σπύρος Σπυρομήλιος είχε ανακηρύξει την αυτονομία της Χειμάρρας, μη αποδεχόμενος, ούτε αυτός, ούτε ο λαός της Χειμάρρας να υποδουλωθεί σε έναν αλβανικό ζυγό.

Αλβανικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί σαν λύκοι την Χειμάρρα να κατασπαράξουν. Οι Χειμαρριώτες πολεμούν σαν ένα σώμα, άνδρες

Πικρό ποτήρι Καταλονίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά από πολλά πισωγυρίσματα και άλλα κλωθογυρίσματα, ο δημαγωγός Πουτζεμόντ της Καταλονίας το ήπιε τελικά το πικρό ποτήρι και δεν την έκανε την κωλοτούμπα: Κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Η Μαδρίτη δεν του έδωσε τον χρόνο να κάνει την στροφή ομαλά (κάτι που διάφοροι δημαγωγοί το καταφέρνουν, αφήνοντας τον χρόνο να κυλήσει ώστε να απομακρυνθούν από τις υποσχέσεις τους).
Πλέον, η Καταλονία τελεί υπό τον έλεγχο της ισπανικής κυβέρνησης, που προκήρυξε εκλογές στην επαρχία και ο Πουτζεμόντ έχει καθαιρεθεί.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού "LOUTRAKI 10K RUN 2017".



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgANAokJA2bUasxz5vMXWjiWOZZdkJD8GDYXCKNznDlwQuoLiWk-KguYN-meGKfyarOk6eZ0se__vxfnukFV3oe6GlpdOj-jk7qPD4xRDuK7disAP51JwMfFCc8zQn_p9ke3JilIzdNr6c/s400/16.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού "LOUTRAKI 10K RUN 2017".Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου εκατοντάδες δρομείς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις τετρακόσιες (400). Η διοργάνωση περιελάμβανε

Επίσκεψη Κινεζικής Αντιπροσωπείας Αξιωματούχων της Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματιών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 Επίσκεψη Κινεζικής Αντιπροσωπείας Αξιωματούχων της Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματιών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Σήμερα Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, στις 11.00 το πρωί,  επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , εξαμελής επίσημη Αντιπροσωπεία Κινέζων κρατικών αξιωματούχων και αυτοδιοικητικών από τον Δήμο Longquan στη νοτιοανατολική Κίνα, συνοδεία έξι επιχειρηματιών.
Η αντιπροσωπεία επισκέπτεται το Δήμο μας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου και με πρωτοβουλία της εξειδικευμένης σε θέματα συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας κ. Σταματίνας Μάρκου. Προοπτική της προσέγγισης αυτής, στα πλαίσια και του θεσμού «2017- Έτος πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας της πολιτιστικής βιομηχανίας για την Ελλάδα και την Κίνα», αποτελεί η προβολή του Δήμου και της πολιτιστικής και κληρονομιάς του, καθώς και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος και η ανάπτυξη εμπορικών και οικονομικών συνεργασιών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας/Συμφωνίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ του Δήμου μας και του Δήμου Longquan της Κίνας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των δύο περιοχών και συζήτηση για δυνητικούς τομείς εμπορικής συνεργασίας, με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών-εκπροσώπων των κλάδων της τοπικής οικονομίας. Θα ακολουθήσει ξενάγηση των επισκεπτών στα αξιοθέατα της περιοχής και η φιλοξενία θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος προς τιμήν τους

100 χρόνια από την ίδρυση του Γυμνασίου Κιάτου,

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Γυμνασίου ΚιάτουΣυμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση του Γυμνασίου Κιάτου, στις 24 Οκτωβρίου  1917, και για το γεγονός αυτό το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων πραγματοποίησαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στο Κιάτο, επετειακού χαρακτήρα εκδήλωση.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Η βράβευση αποφοίτων των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017,στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Τιμίου Προδρόμου Αγ. Ιωάννη, στο Δερβένι,  η  βράβευση των αποφοίτων των Λυκείων και επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR1lBODaao5Z_biZfT619ZEFyNHyCmJIFb3aDVi2LPbyYJi83Jhoj7Agq3g8NvqP5sVb9N_WFOmPuypuw9KCWOt1yZqaDr03ZiK8RWbdt4DYpyrf00wvszSP0RizwwyP2UhLa4rZSJWNJX/s1600/aadb86f1863232600e988ff374df22ef_L.jpgΣτην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας,  Κων/νος Κουσουλός και Εμμανουήλ Αλογογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευριπίδης Γκιάτας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κ. Αναστάσιος Παναγουλόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πρόεδρος τησ τοπικής  κοινότητας Δερβενίου  κα Διαμάντω Δενδρινέλη, οι Διευθυντές των Λυκείων του Δήμου μας, ιερείς, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθηναν οι  κκ Ηλίας Ανδρικόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Ευριπίδης Γκιάτας, Διαμάντω Δενδρινέλλη, οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων και ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στους επιτυχόντες μαθητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η καθηγήτρια του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου κ. Έφη Ναστάτου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα Τετάρτη στις 7:00μμ στην τοπική ΝΔ στους Αμπελόκηπους

Εκδήλωση: 1 Νοεμβρίου 2017 19:00 - Λουΐζης Ριανκούρ 28Α, Αμπελόκηποι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού "LOUTRAKI 10K RUN 2017".



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgANAokJA2bUasxz5vMXWjiWOZZdkJD8GDYXCKNznDlwQuoLiWk-KguYN-meGKfyarOk6eZ0se__vxfnukFV3oe6GlpdOj-jk7qPD4xRDuK7disAP51JwMfFCc8zQn_p9ke3JilIzdNr6c/s400/16.jpg
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού "Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού "LOUTRAKI 10K RUN 2017".". Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου εκατοντάδες δρομείς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις τετρακόσιες (400). Η διοργάνωση περιελάμβανε

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αρχαία Κόρινθο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κορινθίας




Την Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2017, με πρωτοβουλία των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μ. Θελερίτη και Γ. Ψυχογιού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με την Υπουργό κ. Λυδία Κονιόρδου.
Η Υπουργός ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της ολοκληρωμένης παρέμβασης που επιχειρείται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό την ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού πλούτου της Αρχαίας Κορίνθου μέσα από τη διερεύνηση των πολύπλευρων διασυνδέσεών του με το φυσικό περιβάλλον και με γενικότερα