Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κατατέθηκε η τροπολογία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους – Ποιοι και πόσα δικαιούνται


Κατατέθηκε η τροπολογία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους – Ποιοι και πόσα δικαιούνται
 Στην βουλή με τη μορφή τροπολογίας το εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους
- 600 εκατομμύρια θα μοιραστούν σε 1,6 εκατομμύρια μικροσυνταξιούχους, όπως εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του
- Δείτε παραδείγματα σχετικά με το ποιοι και πόσα δικαιούνται

Ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, κατατέθηκε στη βουλή, το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, που ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε στο διάγγελμά του.
Το νομοσχέδιο μαζί με την εν λόγω τροπολογία, αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη, ενώ σε αυτό γίνεται καθαρό και ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Παναγιώτη Κελεσίδη, «Το Λιοντάρι του Θρύλου» - Παρουσίαση του βιβλίου του στο Ξυλόκαστρο διοργανώνει αύριο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928




Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928 έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τρίτη 13 Δεκεμβριου και ώρα 18:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Κελεσίδη, «Το Λιοντάρι του Θρύλου» στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγιώτη Κελεσίδη
Στην εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθούν και τα παιδιά της Ακαδημίας του Ηρακλή, ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας θα αναφερθεί σε στιγμές της ζωής και της καριέρας του, θα απαντήσει σε ερωτήματα των μικρών ποδοσφαιριστών και όχι μόνο, και στο τέλος θα υπογράψει βιβλία στους θαυμαστές του.

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης είναι γεννημένος στις Σέρρες και μετά τον Πανσερραϊκό έκανε καριέρα στον Ολυμπιακό με τον οποίο αγωνίστηκε για 7 χρόνια τη δεκατία του ’70 κατακτώντας 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ελλάδας, κρεμώντας τα γάντια του στην Προοδευτική το 1982. Έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας 7 φορές.
Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς στον Ηρακλή και ελπίζουμε να μας τιμήσουν στο μέλλον και άλλοι μεγάλοι άσσοι της «στρογγυλής θεάς» προσφέρωντάς μας ένα ταξίδι στο χρόνο και τις εμπειρίες τους μεσα στα γήπεδα, αλλά και τις γνώσεις και συμβουλές τους για τους μικρούς μας ποδοσφαιριστές.

margarita katsani

Η αγάπη των μπαμπάδων για τις κόρες τους

Η αγάπη των μπαμπάδων για τις κόρες τους

.@Vkikilias: Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις - παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. #παρασκευοπουλος

  1. .: Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις - παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και την απερίφραστη καταδίκη μου για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ποια στερεότυπα εκνευρίζουν τις γυναίκες;

stogiatro.gr 

woman-glasses.jpgΠοια στερεότυπα εκνευρίζουν τις γυναίκες;


Όλες οι γυναίκες έχουν ακούσει κάποια από τα παρακάτω στερεότυπα που τις εκνευρίζουν: Πρώτο στη λίστα είναι ότι όλα όσα κάνουν οι γυναίκες τα κάνουν για να προσελκύσουν τους άνδρες. Κάποιος ρώτησε μια γυναίκα αν φοράει γυαλιά για να δείχνει πιο σοφιστικέ. “Όχι, τα φοράω επειδή είμαι στραβή”, απάντησε εκείνη.

Διαβάστε περισσότερα 

chrisbeauets.jpgΑισθητική χειρουργική: Όμορφη και λαμπερή μέχρι τις γιορτές


Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι σιγά σιγά μπαίνουμε στο πνεύμα τους, προετοιμάζοντας όχι μόνο τους χώρους του σπιτιού μας αλλά και τον εαυτό μας. Προλαβαίνουμε όμως να διώξουμε την κούραση της όψης και της καθημερινότητάς μας,

aftodioikisi.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εισήγηση “βόμβα” του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους

Αρνητική είναι η EΙΣΗΓΗΣΗ του αεροπαγίτη Ιωσήφ Τσαλαγανίδη προς την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, σχετικα με την υπόθεση συμβασιούχων της ΟΠΑΠ Α.Ε. που διεκδικούν τις οφειλόμενες διαφορές αποδοχών σε σχέση με τους αορίστου χρόνου συναδέλφους τους.

Αναμονή ΤΕΛΟΣ! Ξεμπλοκάρουν 70.000 επικουρικές και εφάπαξ

Την… απόψυξη 70.000 επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ «δείχνει» ο πρώτος προϋπολογισμός του ΕΤΕΑΕΠ, του νέου Ταμείου – μαμούθ που ενσωματώνει από τον Ιανουάριο Επικούρηση και Πρόνοια. ...

«Η αυλή των θαυμάτων» από τη θεατρική ομάδα «Καρυάτιδα»

Εμφάνιση ΚΑΡΥΑΤΙΣ.jpg 

Η θεατρική ομάδα «Καρυάτις», την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 08:30μμ, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός, ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του έργου «Η αυλή των θαυμάτων» του Ι. Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
Η «Αυλή των θαυμάτων», ένα έργο με θέμα τις χαρές, τις λύπες και τα πάθη των κατοίκων μιας λαϊκής γειτονιάς του Βύρωνα τη δεκαετία του ’50 αγκαλιάστηκε με μεγάλη αγάπη, από το θεατρόφιλο κοινό του Δήμου μας. Μια πολύ αξιόλογη παράσταση στην οποία η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη που καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς, επιβραβεύοντας την προσπάθεια τους.
Την τελευταία παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κάσσιος.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τη θεατρική ομάδα, για  την δράση της και τη συμβολή της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Τέλος ανακοίνωσε την παραχώρηση του Κοινοτικού Καταστήματος Γελινιατίκων (παλαιό καφενείο) για τη δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου.

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου


ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώθηκε από το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου στις 9 Δεκεμβρίου 2015, συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό, το όποιο διατέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για την αγορά τροφίμων.
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για τη πολύτιμη συμβολή σας ώστε να ευοδωθεί το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και να μας δοθεί η δυνατότητα να ανακουφίσουμε τις άπορες οικογένειες του Δήμου μας.
Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκονται συνδημότες μας, τέτοιες πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση από όλους μας.
Στην διενέργεια της εκδήλωσης βοήθησαν :
  1. Απαλίδη Αναστασία
  2. Βασιλάκου Αλίκη
  3. Βουτσινά Εφροσύνη
  4. Γρουμπού Ευαγγελία
  5. Κλαούρη Ιωάννα
  6. Κανάρη Μαίρη
  7. Κατσιριντάκη Ελένη
  8. Λάλου Θεοδώρα
  9. Μάστορη Θεωνη
  10. Μαντά Παρασκευή
  11. Ματσούκα Δήμητρα
  12. Παναγιωγοπούλου Σταυρούλα
  13. Παπαιωάννου Θεώνη
  14. Ρόζου Θάλεια
  15. Ρούσση Ουρανία
  16. Σαρρή Μαρία
  17. Σαλλή Αναστασία
  18. Φραγκουλίδη Νέλλη
  19. Φατούρου Γωγώ
  20. Γόγολα Κων/να

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
                                                  Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μέσα από την Περιφερειακή Διακυβέρνηση η αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.»

Εμφάνιση IMG_1640.JPG
Τη μετατροπή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση ώστε να αξιοποιηθούν με τον αποδοτικότερο τρόπο τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε σε προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του στο Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με τίτλο «Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου» που συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας. 

Ο Στίβεν Χώκινγκ σχεδιάζει διαστημόπλοιο που θα ταξιδέψει στον Άλφα του Κενταύρου

Ο Στίβεν Χώκινγκ σχεδιάζει διαστημόπλοιο που θα ταξιδέψει στον Άλφα του Κενταύρου
Διαστρικά ταξίδια, επαφές με άλλους λαούς στον Γαλαξία μας… Πρόκειται για επιστημονική φαντασία, ή για μία -έστω και μακρινή- πραγματικότητα; Σύμφωνα με τη NASA και τον μεγαλύτερο εν ζωή επιστήμονα στον πλανήτη, Στίβεν Χώκινγκ όχι μόνο δεν αποτελούν επιστημονική φαντασία, αλλά σύντομα, η ανθρωπότητα θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει -όχι ένα βήμα- αλλά ένα άλμα, πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που έκανε ο Νηλ Άρμστρονγκ πατώντας στο φεγγάρι, πριν από αρκετές δεκαετίες.

Η Ελλάδα επιστρέφει στο… διάστημα

Η Ελλάδα επιστρέφει στο… διάστημα
Έπειτα από απουσία οκτώ ετών, λόγω δημοσιονομικών περιορισμών, η Ελλάδα επανεντάσσεται στα προαιρετικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA),επενδύοντας 8,2 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Τα γεγονότα του 2016 που συζητήθηκαν όσο κανένα στο Facebook

Τα γεγονότα του 2016 που συζητήθηκαν όσο κανένα στο Facebook
Τα πιο δημοφιλή θέματα του 2016 που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν όσο κανένα στο Facebook ανακοίνωσε το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο.
Στο πλαίσιο της ετήσιας ανασκόπησης «2016 Year in Review», το Facebook παρουσιάζει τα θέματα που κυριάρχησαν σε παγκόσμιο επίπεδο:

Pressing στον Αθλητισμό Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ

Εμφάνιση poster-pressingteam.jpg
Παίζουμε μπάσκετ για την  ΜΚΟ «Διάδρασις»


Η Pressing Team και η Ένωση Ιλίου διοργανώνουν φιλανθρωπικό αγώνα την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου στις 17:30 στο Κλειστό «Γ. Κακούρης» για την υποστήριξη της ΜΚΟ Διάδρασις (Δια…λόγου Τέχνη).

Ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, στις Εργασίες των Επιτροπών Ισότητας και Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής Ισότητας και της Επιτροπής Μετανάστευσης, που έλαβαν χώρα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας συζητήθηκαν μία σειρά από θέματα για το ρατσισμό μέσω διαδικτύου, τις διακρίσεις σε ΑμεΑ και μειονότητες, την 

Αφιέρωμα στην Αρχαία Πίσα της Ηλείας



Καλεσμένοι στην εκπομπή των Γ. Λεκάκη – Α. Μαζαράκη, ο Γιώργος Φράγκος, και ο Νίκος Μιχαλόπουλος, νυν και τέως πρόεδρος του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Πίσας. Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον "901" τα μεσάνυχτα της 25.10.2016


Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.

www.lekakis.com

Υπογράφουν μνημόνια… διαδηλώνοντας κατά των «εχθρών του λαού»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της απεργίας της περασμένης Πέμπτης ήταν όλα τα λεφτά!
Καλούσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, προκειμένου οι οπαδοί της κυβέρνησης να διαδηλώσουν εναντίον των… εχθρών της κυβέρνησης!
Οι οποίοι «εχθροί της κυβέρνησης» (και επομένως «εχθροί του λαού») δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση που αδυνατεί να κυβερνήσει και να διαπραγματευτεί, αλλά οι… νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι δανειστές, το ΔΝΤ και η… «τρόικα εσωτερικού», μαζί με τα «εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους», δηλαδή όλοι αυτοί «που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Το δημοφιλές SOCKS + MORE, ανοίγει τις πόρτες του στο εμπορικό πάρκο MARE WEST και σας περιμένει για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας και όχι μόνο!

Νέο κατάστημα SOCKS + MORE στο εμπορικό πάρκο MARE WEST!
Βρείτε τα ιδανικά δώρα Χριστουγέννων για τους αγαπημένους σας!

(Κόρινθος, 12 Δεκεμβρίου 2016). Το δημοφιλές SOCKS + MORE, ανοίγει τις πόρτες του στο εμπορικό πάρκο MARE WEST και σας περιμένει για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας και όχι μόνο!
Στο brand με τα πιο fashion αξεσουάρ που μόλις άνοιξε στο εμπορικό πάρκο MARE WEST θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κάλτσες, κασκόλ, φουλάρια, σκούφους, γάντια, εσώρουχα και αξεσουάρ για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί.
Επισκεφτείτε το SOCKS+MORE για να

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ



Ο ∆ήµαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης σας προσκαλεί να τιµήσετε µε την παρουσία σας την τελετή Εγκαινίων του Νέου ∆ηµοτικού Κτιρίου που θα στεγάσει το Πνευµατικό Κέντρο Περαχώρας το Σάββατο 17 ∆εκεµβρίου 2016 και ώρα 6:00 µ.µ.

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ συλλογικού τόμου Ιωάννη Νασιούλα ¨ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ¨

Εμφάνιση 22.jpg

Λουτράκι, 12 Δεκεμβρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση 1.jpgΤην Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έγινε η  παρουσίαση του συλλογικού τόμου ¨ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ¨ στην έδρα του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στην Αθήνα.
Τον συλλογικό αυτό τόμο επιμελήθηκε και παρουσίασε ο κ. Ιωάννης Νασιούλας, διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, με τον οποίο ήδη συνεργάζεται ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων μέσα από το πρόγραμμα LOUTRAKIPLUS, με

Το γήπεδο του Πανευρωστινιακού...




Ο Πανευρωστινιακός πέρασε από μια έδρα πολλή δυνατή με 0-1 στο Λέχαιο με σκόρερ τον Χρονη . Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Λεχαιου για την φιλοξενεια τους θα ανταποδώσουμε στο δεύτερο γύρο στα Ροζενά . 




















ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΪΤΣΑΣ