Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μίλησε ο Μπεθάνης: Τον Μάη η απόφαση μου

Μίλησε ο Μπεθάνης: Τον Μάη η απόφαση μου
Για πρώτη φορά από τη στιγμή που παρέδωσε τη διοίκηση και διαχείριση της Κορίνθου στη Θύρα 3, ο Πάνος Μπεθάνης παραχώρησε συνέντευξη από τις ΗΠΑ.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ μίλησε για τους λόγους της αποχώρησής του, για τα χρήματα που έχει βάλει, την απογοήτευσή του από την αντιμετωπίση που είχε από συγκεκριμένους ανθρώπους. Αναφέρθηκε στο οικονομικό, στις σχέσεις του με τον Δήμο Κορινθίων, το θέμα της προσφυγής του Καντά, τον Λιβανό, τους ποδοσφαιριστές.
Φυσικά, ο Μπεθάνης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις προθέσεις του αναφορικά με το μέλλον. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στο τέλος Μαίου θα πάρει την απόφασή του για το αν θα παραμείνει ή όχι στην Κορίνθο. Άφησε μάλιστα, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, δείχνοντας πάντως, καθ' όλη τη διάρκειας της συνέντευξης στεναχωρημένος με όσα συνάντησε στην Κόρινθο το τελευταίο διάστημα.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη του Μπεθάνη στην Κορινθία Sports της Τρίτης 16 Απριλίου. ΜΗ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!
 

Το… ντέρμπι συνεχίζεται στις δημοσκοπήσεις

dimoskopisi
Μισή ποσοστιαία μονάδα είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «6μέρες».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 20%, η ΝΔ 19% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 12%, ΠΑΣΟΚ με 7%, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5%.
Άλλο κόμμα ψηφίζει το 5,5% των ερωτηθέντων, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10% και το «λευκό – αποχή» στο 12,5%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά για τα κόμματα έχουν εξής: ΣΥΡΙΖΑ 23%, Ν.Δ. 22,5%, Χρυσή Αυγή 13,5%, ΠΑΣΟΚ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ 5,5% και ΔΗΜΑΡ 4%.

ysterografa.gr

Οι πίνακες των υπαλλήλων σε διαθεσιμότ​ητα

Οι προσωρινοί πίνακες για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Η προθεσμία υποβολής και λήξης ενστάσεων
        
eklogika.grΑναρτήθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα αποτελέσματα που αφορούν τις μεταθέσεις (κινητικότητα) 1.891 υπαλλήλων (ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων), οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών.
Πρόκειται για τα προσωρινά αποτελέσματα τα οποία συνοδεύονται από διευκρινιστικό υπόμνημα για τη διευκόλυνση στην ανάγνωση των πινάκων. Η προθεσμία υποβολής  ενστάσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στους πίνακες, ξεκινά αύριο, Σάββατο, 13 Απριλίου και λήγει την Τετάρτη 17 Απριλίου.
Σημειώνεται ότι ενστάσεις μπορεί να προβληθούν μόνο νομικές αιτιάσεις σχετικές με τη βαθμολόγηση των κριτηρίων. Μετά τον έλεγχο και την εκδίκαση των ενστάσεων θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ.
Οι πίνακες
Δείτε αναλυτικά τους προσωρινούς πίνακες:

Οριακό προβάδισμα στη ΝΔ, με πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα στη ΝΔ, με πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue. Δύο ποσοστιαίες μονάδες έχασε σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Ελαφρύ προβάδισμα της τάξης της μιας ποσοστιαίας μονάδας έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκοπική της μάχη με το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 27,5%.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας Καθημερινή, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

• Νέα Δημοκρατία: 28,5%
• ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%
• Χρυσή Αυγή: 11%
• ΠΑΣΟΚ: 8%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,5%
• Δημοκρατική Αριστερά: 6,5%
• ΚΚΕ: 5,5%
Ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη σύγκριση των αποτελεσμάτων της έρευνας που είχε κάνει η ίδια εταιρεία για το Μάρτιο. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό της, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ που τότε προηγούνταν, χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ έχει ενισχυθεί κατά 0,5%, όσο και η ΔΗΜΑΡ, ενώ μία μονάδα κερδίζει και η Χρυσή Αυγή.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 45% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 43% (41% και 44% τον Μάρτιο αντίστοιχα).
Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά με 41%. Ο κ. Τσίπρας παίρνει 26%. Κανένας από τους δύο απάντησε το 31% των ερωτηθέντων.
Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης με ποσοστό 43%, ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ με 39%, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με 36%, η Αλέκα Παπαρήγα με 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24%, ο Πάνος Καμμένος με 22% και τέλος ο Ν. Μιχαλολιάκος με 15%.
Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζουν μειωμένα ποσοστά σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου. Τη μεγαλύτερη πτώση την είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με 8 μονάδες και ο Πάνος Καμμένος με 7. Ο Αντώνης Σαμαράς έπεσε 4 μονάδες, ο Φώτης Κουβέλης και η Αλέκα Παπαρήγα 3, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος 2. Αυξημένο κατά δύο μονάδες είναι το ποσοστό του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Στην ερώτηση για το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% επιλέγει μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ το 21% επιλέγει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται, πάντως, ότι η πλειοψηφία (42%) δεν επιλέγει καμία από τις δύο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και το γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, περίπου οκτώ στους δέκα, έχουν αρνητική γνώμη για την Άνγκελα Μέρκελ (ποσοστό 75%) και επτά στους δέκα (69%) για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επίσης, εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (92%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το τρόπο που η Γερμανία αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Ευρωζώνης και την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, ενώ το 91% θεωρεί ότι τα συμφέροντα της Γερμανίας και της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι διαφορετικά.
Σχολιάζοντας τα όσα προκύπτουν από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, είπε ότι «όλες οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα είναι ένα σκληρό ντέρμπι Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, όπου η πρωτιά θα κριθεί πολύ πάνω από το 30%».

eklogika.gr

Σαμαράς: Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

samaras23
Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» του Σαββάτου επισημαίνει ότι δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα να απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι, από τη στιγμή που καταργείται η οργανική τους θέση.
 Ο Πρωθυπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τονίζοντας ότι «όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει».
Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα».
Επίσης επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ σε όλες τις καταθέσεις και σε εκείνες που το ποσό ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Παράλληλα δεν παραλείπει να επιτεθεί και στον Αλέξη Τσίπρας τονίζοντας  πως δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική «μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα…».
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στις σχέσεις του με τους εταίρους στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δίνει το στίγμα για τις αποκρατικοποιήσεις εξηγώντας τι θα γίνει στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, μιλά για τις σχέσεις με τους δανειστές και τα προβλήματα που χωρίζουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από το Νότο, ενώ παραδέχεται ότι η Ελλάδα έλαβε μαθήματα από το πρόβλημα της Κύπρου.

ysterografa.gr

Παπαγεωργόπουλος: Τι έκανα για να πεθάνω στη φυλακή;

??Ký??- ????ò????????ý ???c??? ? ??A?I?????? e?c???? ?K??? E`? ?Ma? ???OI?????c?
(??ý?L/E?I???????U)
Νέα επιστολή στέλνει μέσα από την φυλακή ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην οποία ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης με πικρία εξηγεί, αναρωτιέται, παραθέτει στοιχεία και καταλήγει: “Αυτά σκέφτομαι και δεν μπορεί να με πιάσει ο ύπνος”.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παπαγεωργόπουλου:
«Τις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς στην οποία με καταδίκασε το Δικαστήριο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ μάλιστα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, κάθομαι και σκέφτομαι…

« Βελτιώνω την πόλη μου » ! Μιά πλατφόρμα για τις γούβες στους δρόμους, ( Δήμαρχε, μάς ακούς ; )


 













Παγκόσμια Πατρινή πατέντα !
Κάθε γούβα κι΄ ένας στούμπος !
Οί περισσότεροι δρόμοι της αθλίας Πολιτείας μας είναι φτιαγμένοι εδώ και κάμποσες δεκαετίες, και από τότε ως τα σήμερα το μόνο πού κάναμε είναι να βάζουμε μπαλώματα πάνω στα μπαλώματα… Και τι μπαλώματα!
Τά Πατρινά Δημοτικά συνεργεία Συντήρησης δρόμων και ασφαλτόστρωσης έχουνε μια παγκόσμια πρωτιά και πατέντα στην κάλυψη κάθε γούβας και λάκκου. Ποιά είναι αυτή;
Να, ρίχνουνε χύμα το υλικό στήν γούβα και να σκεπάζουν κάνοντας βουναλάκι από άσφαλτο. Και προφανώς, είτε επειδή δεν έχουν, είτε επειδή είναι χαλασμένο, είτε επειδή βαριούνται να φέρουν οδοστρωτήρα, αφήνουν το βουναλάκι ασφάλτου σε ύψος 2 μέ 4 τουλάχιστον εκατοστά πάνω από τον κανονικό δρόμο ώστε να το πατήσουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων και να το φέρουν στα ίσα!!! Πού να βρούμε τώρα μηχάνημα και να το φέρουμε εδώ πάνω, άσε το πετρέλαιο πού θα κάψει… Κι΄ αυτή η ισοπέδωση του μπαλώματος μπορεί να κρατήσει και χρόνια… Και αλλοίμονο στα λάστιχα χιλιάδων αυτοκινήτων πού περνάνε καθημερινά από εκεί…
Τά γράφουμε όλα αυτά χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν και συγγνώμη αν στενοχωρούμε κάποιους, αλλά αυτό το χάλι του στούμπου και όχι της ισόπεδης κάλυψης μόνο στην Πάτρα το έχουμε συναντήσει ! Φυσικά δεν είναι όλα τα μπαλώματα έτσι, και κάποια συνεργεία πού έχουν δουλέψει με επιμέλεια έχουν κάνει δουλειά άριστη αλλά υποτίθεται ότι θα είχαν και προσεκτικό εργολάβο, ή μηχανικό επιβλέποντα…

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα »

Τα στοιχήματα για την Αλέκα!

Ekloges-KKE_300x250.jpg
Έντονες φήμες έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες πως η Αλέκα Παπαρήγα θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΚΚΕ και η Unibet, η μόνη εταιρία που προσφέρει στοιχήματα για την Ελληνική επικαιρότητα έχει ήδη βγάλει αποδόσεις για το “ποιός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ”.
Το 19ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος ξεκίνησε χθες (11/4/2013) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας στη συνέχεια θα αναδείξουν τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος.
Αρκετά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites υποστηρίζουν πως η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα θελήσει να επανεκλεγεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα και αποκαλύπτουν τα ονόματα των επικρατέστερων υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος με την ολοκλήρωση του 19ου συνεδρίου.
Στο site της Unibet θα βρεις αποδόσεις και στοιχήματα για το “αν η Αλέκα Παπαρήγα θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΚΚΕ“, αλλά και για το “ποιος θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας”.

Παρότι αντίστοιχες φήμες έχουν διαψευστεί αρκετές φορές στο παρελθόν το σενάριο αποχώρησης της Αλέκας Παπαρήγα φαίνεται να είναι το επικρατέστερο σύμφωνα με τα στοιχήματα της Unibet (1.30 πληρώνει να μην επανεκλεγεί η Παπαρήγα).

Από τα ονόματα των υπολοίπων υποψηφίων για την ανάληψη της ηγεσίας ξεχωρίζουν οι Γιώργος Μαρίνος (απόδοση 3.40) και Δημήτρης Κουτσόυμπας (απόδοση 4.25), ενώ λιγότερες πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνουν οι Νίκος Σοφιανός (απόδοση 7.75) και Θανάσης Παφίλης (απόδοση 12.00). Τέλος όσοι πιστεύουν στις μεγάλες εκπλήξεις και θέλουν να κυνηγήσουν τα μεγάλα κέρδη μπορούν να ποντάρουν στη Λιάνα Κανέλλη που πληρώνει απόδοση 42.50!

Μπες τώρα στο site της Unibet και δες όλα τα ειδικά στοιχήματα για τις εκλογές στο ΚΚΕ.

Σχετικά με τη Unibet

Η Unibet ιδρύθηκε το 1997, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης (OMX Nordic Exchange) και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες στον κλάδο, προσφέροντας τις υπηρεσίες σε 27 γλώσσες μέσω των website της www.unibet.com. Σήμερα, έχει περισσότερους από 7,2 εκατομμύρια χρήστες σε παραπάνω από 100 χώρες, ενώ για τις χρονιές 2006, 2008 & 2009 κέρδισε το βραβείο της «Καλύτερης εταιρίας στοιχημάτων στην Ευρώπη» από το eGaming review. H Unibet είναι ιδρυτικό μέλος του European Gaming and Betting Association (EBGA) και του Remote Gambling Association (RGA) στη Βρετανία, ενώ ελέγχεται και πιστοποιείται από την eCOGRA σχετικά με τον υπεύθυνο και δίκαιο στοιχηματισμό.

 Unibet Partners

ΚΥΡΗΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟY ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΤΕΡΜΑ ΚΥΠΡΟΥ).jpg
Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, που τεκμηριώθηκε με διαδοχικές αυτοψίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στα σημεία της ακτογραμμής της πόλεως της Κορίνθου όπου πρόσφατα εξελίχτηκαν έντονα διαβρωτικά φαινόμενα με απειλή για την ασφάλεια των κατοικιών και των κατοίκων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης, με απόφασή του την 9η Απριλίου 2013, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


Η απόφαση του περιφερειάρχη παρατίθεται αυτούσια στη συνέχεια:


Μετά την παραπάνω απόφαση, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, δήλωσε ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σχετική μελέτη και τα αντίστοιχα έργα που είναι αναγκαία στη συγκεκριμένη περιοχή, για την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων από το εντεινόμενο φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Κοπανατζήδες»: Χτύπαγαν… ψύκτη αντι για κάρτα

Περιπτώσεις εργαζομένων που με ευφάνταστους τρόπους κατάφερναν να απουσιάζουν από το πόστο τους, έχουν εντοπιστεί στον δήμο Αθηναίων, μετά από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους της δημοτικής Αρχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σε μια τεχνική υπηρεσία, δεν υπήρχε ιστορικό προσέλευσης και αποχώρησης για έξι μήνες και για κανέναν από τους 100 υπαλλήλους. Και αυτό γιατί είχε «εξαφανιστεί» ως διά μαγείας το μηχάνημα στο οποίο όφειλαν να χτυπούν την κάρτα οι υπάλληλοι. Τη θέση του είχε πάρει ένας ψύκτης, ώστε να μη γίνει αμέσως αντιληπτή η απουσία του μηχανήματος.
Σε άλλη περίπτωση εργαζόμενος με το επιχείρημα ότι διαθέτει κατάστημα, ζητούσε να εργάζεται μόνο νύχτα, αλλά δεν εμφανιζόταν ποτέ στην υπηρεσία του. Την ίδια στιγμή δύο υπάλληλοι κατηγορούνται για δωροδοκία, ένας για ληστεία και τρεις ακόμα εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου Αθηναίων, τον τελευταίο χρόνο έχουν ήδη τεθεί σε αργία οκτώ υπάλληλοι, εκκρεμεί η διαδικασία απομάκρυνσης για άλλους πέντε και υπάρχει μεγάλος αριθμός επιόρκων που έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι συνεπείς για διάφορους λόγους και για τους οποίους έχει ξεκινήσει σχετική διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τάσσεται υπέρ της αποχώρησης των επίορκων, «χωρίς όμως υπερβολές». Όπως αναφέρει «Δεν δέχομαι να θεωρείται επίορκος ένας υπάλληλος όταν έχει διαπράξει αδίκημα εκτός υπηρεσίας, λόγου χάρη διαπληκτίστηκε ή δεν πληρώνει τη διατροφή στη διαζευγμένη σύζυγό του».

aftodioikisi.gr

Μουρούτης προς τους "δημοσιογραφούντες" του Unfollow: Tο πάρτυ με τις ΜΚΟ τελείωσε


Σκληρό μήνυμα με αιχμές του Γιώργου Μουρούτη πριν λίγο από την προσωπική του σελίδα στο facebook προς τους "δημοσιογραφούντες" του  περιοδικού Unfollow :

Θέλω να ενημερώσω τους "δημοσιογραφούντες" του Unfollow με τις διπλές και τριπλές ιδιότητες, με τις ΜΚΟ που ρουφούσαν το δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα για πολιτιστικές και λοιπές εκδηλώσεις σύγχρονης "τέχνης"και τους αναπαραγωγείς των αθλιοτήτων τους (left.gr και λοιπούς τεθλιμμένους) ότι "the party is over".
Μπορεί η προσκόλληση στον ΣΥΡΙΖΑ να τους δίνει άλλοθι να δημοσιεύουν φωτογραφίες "λιντσαρισμένου Πρωθυπουργού" να γράφουν τα πιο ακραία ψέμματα για όποιον δεν τους αρέσει, να στοχοποιούν ανθρώπους, να σουλατσάρουν στην Βουλή για να φωτογραφηθούν παρέα με τον κ. Τσίπρα, αλλά τους επαναλαμβάνω "the party is over".
Μετά το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων και τον φορολογικό έλεγχο των διαφόρων ΜΚΟ, που αποφάσισε και εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός, ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του... Και να είναι σίγουροι ότι όσες ύβρεις, απειλές, εκβιασμούς και αν επιχειρήσουν, όσες "συμμαχίες και αν επιδιώξουν" το πάρτυ με τις ΜΚΟ τελείωσε.
Ας απευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ...

Ανεργία και επανένταξη – οκτώ καινοτόμες λύσεις

 
Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή όποια δημοσιεύματα αφορούν το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα, δεδομένου πως είναι μάλλον το υπ' αριθμόν ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα ειδικά για κοινωνικές ομάδες όπως οι νέοι μας αλλά και οι προς συνταξιοδότηση.
Επειδή το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και πολυδιάστατο θα προσπαθήσω να δώσω ένα περίγραμμα μίας λύσης (σε αντιδιάσταση πολλών δημοσιεύσεων που προκρίνουν λύσεις τύπου
αύξησης του επιδόματος με εκ νέου φορολόγηση κλπ.) .
Κατ’ αρχάς είναι ανάγκη να γνωρίζουμε πως υπάρχει μερίδα ανέργων οι οποίοι πληρώνονται το επίδομα χωρίς να το δικαιούνται .

Η ευρωζώνη απειλείται με χρεοκοπία λόγω του… Μπερσάνι

Pier-Luigi-Bersani
Όσοι, αντί να μονομαχούν μεταξύ τους με τσιρίδες λαϊκισμού από όποια δημόσια θέση κατέχουν, προσεγγίζουν με αίσθημα σοβαρότητας, πληρότητα ανάλυσης και ευθύνη την πραγματικότητα που βιώνουμε, με οπτική των διεθνών εξελίξων που μας αφορούν και καθορίζουν σχεδόν ολοκληρωτικά και τις δικές μας τύχες, δεν έχουν καμία αμφιβολία: Η ευρωζώνη διέρχεται τις πιο οριακές στιγμές της μετά το ξέσπασμα της κρίσης που άρχισε από την άλλη όχθη του Ατλαντικού το 2008, με την “ετσιθελική κατάρρευση” της Lehman Brothers.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Αργολίδα από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Εurope Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου

 
Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Εurope Direct  Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις στο 2ο Γυμνάσιο Άργους και στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, με προσκεκλημένο τον υπεύθυνο του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Δ/νσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Στράτο Μεϊντανόπουλο. Ο κ. Μεϊντανόπουλος  μίλησε σε συνολικά 127 μαθητές της Γ¨ γυμνασίου και 12 καθηγητές, για θέματα πολυγλωσσίας, γλωσσομάθειας αλλά και σπουδών και εξειδίκευσης στον τομέα της μετάφρασης και διερμηνείας. Επίσης ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τις δυνατότητες απασχόλησής τους στον τομέα των γλωσσικών επαγγελμάτων και τόνισε ότι παραμένει ένα επάγγελμα που δεν έχει κορεστεί και δεν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η επικεφαλής του Κέντρου κ. Άννα Μαντά και η συντονίστρια δράσεων κ. Ανδρονίκη Τζομάκα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν έντυπα και αφίσες των εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επικεφαλής του Κέντρου κ. Άννα Μαντά παρουσίασε στα παιδιά και τους καθηγητές τους το ρόλο του Κέντρου EUROPE DIRECT που είναι η πρακτική και συγκεκριμένη ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για τα δικαιώματά τους στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τις δυνατότητές τους για κινητικότητα, επαγγελματική αποκατάσταση, επιχειρηματική δραστηριότητα, εκπαίδευση, ανταλλαγές, πρακτική άσκηση, επιδοτήσεις  και άλλα. Επίσης δόθηκαν τα στοιχεία επαφής με το Κέντρο προκειμένου να απευθυνθούν σε αυτό για οποιαδήποτε απορία τους ή πρακτική βοήθεια σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις παραπάνω ενημερώσεις η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη καθώς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και  συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, τα παιδιά παρουσίασαν μία προσομοίωση διερμηνείας κατά τη διάρκεια της οποίας ένας μαθητής αφηγήθηκε μία σύντομη ιστορία στα Αλβανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά από συμμαθήτριά του. Οι μαθητές χειροκροτήθηκαν θερμά από τους συμμαθητές τους και τα παιδιά αντιλήφθηκαν με βιωματικό τρόπο τον πλούτο της πολυγλωσσίας και της γλωσσομάθειας.
 
 
 
 
Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
                                                                                                       
Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
'  2752 362141                  7  27520 25048                   : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

Αγωνία για σωτηρία στην Α2' Κορινθίας

Με τους αγώνες της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορίνθίας. Η μισή αγωνιστική διεξάγεται το Σάββατο.
 Ο ήδη πρωταθλητής  Κύψελος Κορίνθου αντιμεπίζει αύριο , στο Αγγελόκαστρο τον τοπικό Αετό, που αναζητεί το τρίποντο που θα του εξασφαλίση την παραμονή του στην κατηγορία, όπως και ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου κόντρα στον Τενεάτη Αθηκίων. Την ίδια ώρα στο Συνοικισμό ο "καταδικασμένος" με υποβιβασμό Άρης Κορίνθου υποδέχεται τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ το ντέρμπι της ημέρας θα γίνει στο Κρυονέρι ανάμεσα στον τοπικό Αετό και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή, όπου στο πιό ενδιαφέροντα αγώνα της ημέρας ο Ισθμιακός αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Λεχαίου , με τους δύο αντίπαλους να αναζητούν το τρίποντο για την παραμονή τους στη κατηγορία, όπως τρίποντο παραμονής ζητάει και η Αλμυρή κόντρα στον Πανευρωστινιακό. Στο Σολομό η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον ουραγό Άρη Βοχαϊκού, ενώ τέλος στην Τραγάνα του Κιάτου η Αναγέννηση υποδέχεται τους Γαλάζιους Νέους.

29η αγωνιστική
13-01-13 16:00
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
  14-01-13 16:00
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ  
 

Ενας χρόνος χωρίς τον Κώστα Βυζά


Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που έφυγε τόσο πρόωρα απο κοντά μας, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος και εμψυχωτή της ομάδος του Αστέρα Δερβενίου, Κώστας Βυζάς, ο οποίος πρόσφερε ύψιστες υπηρεσίες στην ομάδα για πολλά χρόνια.
Αύριο, Σάββατο, στις 9.00 το πρωϊ η οικογένειά του τελεί  Ετήσιο  μνημόσυνο στη μνήμη του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δερβενίου.

Φινάλε αύριο στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας

Τα "φώτα της ράμπας" σβήνουν αύριο το απόγευμα , στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, καθώς πέφτει η "αυλαία" με τη διεξαγωγή της τελευταίας (30ης) αγωνιστικής.
Το φινάλε του πρωταθλήματος βρίσκει τον νταμπλούχο Α. Ο. Λουτρακίου να αγωνίζεται στο Πετρί κόντρα στην τοπική Θύελλα, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους ο ΠΑΣ Κλένια τίθεται αντιμέτωπος της τοπικής ομώνημης ομάδας.
Τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου υποδέχεται το Σπαθοβούνι, στο γειτονικό ντέρμπι , στο γήπεδο του Σολομού και φυσικά στόχος είναι η νίκη, για να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία η φετινή εντυπωσιακή σεζόν. Ο Σπύρος Αργυρόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεσή του και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα. Φυσικά πρόκειται για την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του Σπαθοβουνίου στην Α1 Κατηγορία και η κατάληψη της 3ης θέσης ισοδυναμεί με τεράστια επιτυχία. Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό του, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνος και να θέλει και αυτός να κλείσει θετικά την χρονιά.
Στο "Θώδειο" Στάδιο , ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, μάχεται με την  Ελλάδα Βέλου. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θέλουν όμως να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη φετινή σεζόν. Ο τεχνικός του συλλόγου, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κορδαλή και Βαραβέρη.
laki kai memo afhste tis koytamares kai elate  mazi opws palia sto ghpedo.
Ο Αστέρας Δερβενίου αγωνίζεται εκτός έδρας , στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας   κόντρα στόν Σαρωνικό Γαλατακίου. Ο τεχνικός του Αστέρα Στέφανος Μεϊμάρογλου, μετά την χθεσινή προπόνηση για την εν λόγω αναμέτρηση δήλωσε τα εξής:
"Μετ' εμποδίων θα έλεγα, είμαστε πανέτοιμοι για την εν λόγω αναμέτρηση, και θέλουμε να κλείσουμε την σαιζόν, με μία ακόμη καλή εμφάνιση, και ένα θετικό αποτέλεσμα. Ανέφερα την λέξη μετ' εμποδίων, καθώς αρκετοί παίκτες δεν θα είναι στην διάθεσή μου για διαφορούς λόγους, όπως οι, Χρήστος  Αναγνωστόπουλος, και Χρόνης Μαστρογιαννόπουλος , που είναι δύο σπουδαίες μονάδες, και δεν τους έχω στην διάθεση μου εδω και αρκετό καιρό. Απο κει και πέρα, είμαι αισιόδοξος, ότι και σε αυτόν τον αγώνα, όλα θα πάνε καλά για τον Αστέρα, καθώς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, και είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στίς δυσκολίες κάθε αναμέτρησης. Και στόν εν λόγω αγώνα μας, κόντρα στόν Σαρωνικό Γαλατακίου, θα δώσω χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά, και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιώσουν τήν ομάδα με την απόδοση τους, και θα ''πιστοποιήσουν'' την αξία τους".
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός υποδέχεται τον "καταδικασμένο" Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στο Σοφικό , ο Πανσολυγειακός αντιμετωπίζει τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, του οποίου η παραμονή στην κατηγορία ή μη, θα έξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα φέρει στα μπαράζ γιά την άνοδό του στη Γ' Εθνική, κατηγορία, ο πρωταθλητής Α. Ο. Λουτρακίου , με τους πρωταθλητές της ΕΠΣ ΑΝ Α, της ΕΠΣ Δ Α και της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.
Τέλος εκτός έδρας τρίποντο στα "χαρτιά" κερδίζει ο Παννεμεατικός από την υποβιβασθήσα Προοδευτική Περιγιαλίου, η οποία δεν μετείχε του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.

Η τελευταία (30η) αγωνιστική
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0-3 α.α.

«Αθέμιστη» Ευρώπη

Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
 
 
Ο «ευρωσκεπτικισμός» εξαπλώνεται –intra muros και όχι μόνο- με ρυθμούς, οι οποίοι τείνουν να εξαντλήσουν ως και τις αντοχές που εξακολουθούν να βρίσκουν έρεισμα στις βαθύτερες ρίζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην εγκαρτέρηση όσων μένουν ακόμη πιστοί στις προοπτικές της.  Κοινό σημείο εκκίνησης ενός τέτοιου διαλυτικού «ευρωσκεπτικισμού» συνιστά το γεγονός ότι, τούτες τις ώρες της κρίσης που έχει τα χαρακτηριστικά τρίτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση –και πρωτίστως η οικονομική «καρδιά» της, η Ευρωζώνη- αντί να εκπροσωπεί το υπόδειγμα της ηγέτιδας δύναμης εξόδου απ’ αυτήν, αφήνει την πικρή γεύση ενός αρχικώς πολλά υποσχόμενου προτύπου που «γέρασε» πριν «ανδρωθεί».  Κι ακόμη χειρότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί ν’ αποτελεί την ελπίδα εξόδου από την παγκόσμια οικονομική κρίση αναδεικνύεται σε μέρος –ίσως δε και σ’ αιτία- του συγκλονιστικού τούτου προβλήματος.

Προτεραιότητα στην ενεργειακή ασφάλεια

Γράφει η
Ντόρα Μπακογιάννη
 
Όλα δείχνουν ότι η ενεργειακή ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα στην ατζέντα μας.

Πρέπει, πέρα από αυτό να φέρει κοντά τις χώρες της ευρύτερης τρι-ηπειρωτικής περιοχής μας, να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας.

Αυτή την στιγμή η τιμή του αερίου σε πολλές από τις καταναλώτριες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι εξαιρετικά υψηλή.

Αλλά, παγκόσμιες εξελίξεις, συν την πιθανή εξόρυξη των κοιτασμάτων αερίου από σχιστόλιθο ίσως κατεβάσουν τις τιμές.

Οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να δεσμεύονται από συμφωνίες που θα αποδειχτούν πολύ δαπανηρές, όταν η υπερ-παραγωγή τελικά κατεβάσει τις τιμές.

Τα ενεργειακά θέματα, σε κάθε περίπτωση, είναι επικεντρωμένα σε αυτή την τρι-ηπειρωτική περιοχή περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Οπότε οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και αυτές της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (της Ρωσίας και των πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών συμπεριλαμβανομένων) πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την επένδυση την οργάνωση και τον συντονισμό (γεωτρήσεις, παραγωγή, κατασκευή αγωγών και άλλων μέσων μεταφοράς) και να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία και την απρόσκοπτη παροχή ενέργειας, φυσικού αερίου ή πετρελαίου, στις ίδιες και παγκόσμια.

Η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή και νοτιανατολική Ευρώπη συνδυασμένα, αποτελούν μια σημαντική ενεργειακή περιοχή με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία.

 

(Από την ομιλία της στη 16η Ευρασιατική Σύνοδο για την Οικονομία που διοργανώθηκε από το Ερευνητικό Ίδρυμα Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ήταν κεντρική ομιλήτρια στην ενότητα για την ενέργεια)

Ανοιχτή Επιστολή στον Δήμαρχο Μεσσήνης

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Τη δύσκολη εποχή που διανύουμε με ορατές τις δυσκολίες στην επιχειρηματικότητα, απαιτείται η εκμετάλλευση όλων των πλεονεκτημάτων και των υποδομών που διαθέτει ένας τόπος, προκειμένου να κρατηθεί εν ζωή, η τοπική οικονομία.

Στη Μεσσηνία οι προσπάθειες χρόνων στην προβολή και ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος, αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς και δηλώνω ιδιαιτέρως ικανοποιημένη γι’ αυτό, γνωρίζοντας τα μεγάλα οφέλη για τον τόπο από την αύξηση της επισκεψιμότητας.            
                                                 
Ο Δήμος Μεσσήνης με το μοναδικού κάλλους φυσικό του περιβάλλον, διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην  τουριστική ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας και δεν πρέπει να παραμένει απλός θεατής.        
   

Μήπως να του δώσουμε διαβατήριο για «ένα χρόνο και ένα ταξίδι»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ έκρινε πως ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πρέπει να εμφανιστεί ενώπιόν της την προσεχή Τρίτη, δεν επαρκεί το υπόμνημα το οποίο της απέστειλε και πρέπει να υποβληθεί στη βάσανο των ερωτήσεων και να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με όσα αναφέρει στο υπόμνημά του.

Λογικό – πέρα από τις ενστάσεις για το αν είναι σωστό οι πολιτικοί να ανακρίνουν πολιτικούς, αν δηλαδή οι κρίνοντες μπορούν να είναι και κρινόμενοι ή πρέπει (και) οι πολιτικοί να εμφανίζονται ενώπιον του φυσικού τους δικαστή.

Λογικό – πέρα από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιτροπή έχει αυτοϋπονομευτεί με όλα όσα συμβαίνουν εκεί, που πλέον ανήκουν στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας, με αποτέλεσμα μια σοβαρή διαδικασία να έχει εξελιχθεί σε απεραντολογία και εκτόνωση απωθημένων.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη επιτροπή έχει αρμοδιότητες ανακριτή – και επομένως μπορεί να διατάξει την βίαιη προσαγωγή όποιου αρνείται να προσέλθει.

Αποχαιρετισμός

Γράφει ο
Κωστής Γκορτζής
 
Καπετάνιε μας,

Εκ μέρους των συντρόφων σου που σε ακολουθήσαμε τα δύσκολα εκείνα χρόνια, δυό λόγια μόνο από καρδιάς στην ακόμα πιο δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού.

Ευτυχώς εσύ μας έμαθες να ξεπερνάμε τα δύσκολα.

Να μένουμε σε εγρήγορση στις κάλμες και στις φουρτούνες ψύχραιμοι και αποφασιστικοί.

Σ’ ευχαριστούμε γιατί πίστεψες σε εμάς.  Γιατί μας εμπιστεύτηκες, γιατί ούτε στιγμή δεν πρόδωσες την πίστη μας προς εσένα.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. κ. M. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙ​Ο ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, μεταβαίνει, σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου, στο Νομό Κοζάνης, όπου θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο  Προσυνέδριο του κόμματος. 

Αύριο Σάββατο, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού.

Την Κυριακή, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, το τέταρτο Προσυνέδριο του κόμματος, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η Δυτική Μακεδονία. Στο πλαίσιο αυτό, θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.  
Ταυτόχρονα, κλιμάκια του κόμματος, με επικεφαλής βουλευτές πραγματοποιούν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη στην Καστοριά, τα Γρεβενά και τη Φλώρινα

Καθαρισμός ακτών στο Ξυλόκαστρο στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου στην καμπάνια "Let΄s do it"

Καθαρισμός ακτών στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου στην καμπάνια "Let΄s do it"

Ο Δήμος μας συμμετέχει και φέτος στη διεθνή εθελοντική καμπάνια με τίτλο «Let's do it» και σας καλεί όλους στον καθαρισμό της παραλίας του Πευκιά και της παραλίας στη μαρίνα Ξυλοκάστρου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 & ώρα 10:00 π.μ.
Σημεία συνάντησης το τουριστικό περίπτερο & η μαρίνα.
Να είστε όλοι εκεί.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Λάμπρος Κολοτούρος

Ημερίδα για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ», διοργανώνει στις 14 Απριλίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 6 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:
«ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ»
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Εισήγηση:
  1. Κόλλια – Κοντογιάννη Φωτεινή, Πρόεδρος Συλλόγου Διαβητικών Ν. Κορινθίας,
  2. Ταγαρά Σοφία, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος,
  3. Παπαγιαννοπούλου Ιωάννα, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος.
Μετά το τέλος της ημερίδας θα γίνουν μετρήσεις σακχάρου και θα διανεμηθούν δωρεάν μηχανήματα μέτρησης και έντυπο ενημερωτικό υλικό

Ηλικιωμένη έπεσε σε γκρεμό, ενώ μάζευε χόρτα!

gkremos
Μια 87χρονη στην προσπάθειά της να μαζέψει χόρτα έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή Τραγάνα της Ανάληψης του δήμου Θέρμου.
 Όπως αναφέρει το cityVoice.gr  η ηλικιωμένη έχασε για άγνωστο λόγο την ισορροπία της με αποτέλεσμα να πέσει από γκρεμό ύψους 70 μέτρων.
 Ο γιος της,  που την αναζητούσε, ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, με τους αστυνομικούς να την εντοπίζουν νεκρή λίγο αργότερα.

Bρήκαν νεκρή την 22χρονη κόρη τους

aytoktonia
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Δήλεσι, καθώς δύο άτυχοι γονείς βρήκαν σήμερα το πρωί νεκρή στο δωμάτιο της, στο σπίτι τους, την 22χροννη κόρη τους.
Οι γονείς, ανησύχησαν επειδή η κόρη τους άργησε να ξυπνήσει το πρωί, αλλά όταν μπήκαν στο δωμάτιο της και προσπάθησαν να την ξυπνήσουν, διαπίστωσαν ότι η κοπέλα δεν είχε σφυγμούς.
Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την μετέφεραν στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου. Οι γιατροί όμως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα μιας και το άτυχο κορίτσι είχε πεθάνει κατά την διάρκεια του ύπνου.
Ωστόσο, η αστυνομία απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της άτυχης νεαρής κοπέλας θα πραγματοποιηθεί, νεκροψία-νεκροτομή.

ysterografa.gr

“Όμηρος” των Βρυξελλών (και) η συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean

Olympic-Air-Aegean
Η αρχή έγινε με την υπόθεση της συγχώνευσης-φετίχ, ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank. Το Reuters είχε κάνει τη σχετική αποκάλυψη των ενστάσεων της τρόικας για το deal, που έφεραν στη δημοσιότητα τα “Υστερόγραφα”, και τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι, καθώς μια εβδομάδα μετά, την προηγούμενη Κυριακή, οι δυο τράπεζες υποχρεώθηκαν να διακόψουν το φλερτ, και να προχωρήσουν σε ξεχωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις.
Σήμερα, πάλι το πρακτορείο Reuters επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να προδιαγράψει… ομηρία διαρκείας για μια άλλη μεγάλη συγχώνευση που εδώ και καιρό βρίσκεται “στον αέρα”, ανάμεσα στην Olympic Air και την Aegean.
Ως γνωστόν, το τελικό στάδιο της διαδικασίας… μπλόκαρε στις ενστάσεις τις οποίες διατύπωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαμόρφωση συνθηκών μονοπωλείου στις ελληνικές αερογραμμές, και η Aegean έφτιαξε έναν φάκελο… από την αρχή, προκειμένου να παρακάμψει τις ενστάσεις αυτές, και να προχωρήσει μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες των τελευταίων ετών.
Κάπου εδώ όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται και πάλι να τραβήξει… χειρόφρενο, ξεκινώντας έρευνα εις βάθος για την υπόθεση της συγχώνευσης, όπως υποστηρίζει σχετικά το Reuters. Προσθέτει μάλιστα με νόημα ότι λόγω αυτής της διαδικασίας, που αναμένεται να κρατήσει 90 εργάσιμες ημέρες, η Aegean θα υποχρεωθεί να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις, σχετικά με χρονοθύρες ή δικαιώματα εκτέλεσης συγκεκριμένων πτήσεων, ή ακόμη και πρόσβαση σε προγράμματα πτήσεων.
Νέο μπλέξιμο…

ysterografa.gr

«Κλείνουν» οι επίορκοι, προς Ιούνιο οι 20.000 του 2014

Το θέμα του δημοσίου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο και στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο αναπληρωτής που υπουργός Χρ. Σταϊκούρας με την τρόικα. Αν και συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι δεν είναι προγραμματισμένο προς το παρόν να συμμετάσχει και ο Α. Μανιτάκης σε αυτή, είναι πιθανόν αυτό να γίνει.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην aftodioikisi.gr ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των πειθαρχικών και η ταχύτατη απομάκρυνση των επίορκων», χωρίς πάντως να θέλουν δώσουν συγκεκριμένους αριθμούς, τόνιζαν ωστόσο ότι το θέμα των 20.000 απολύσεων (που, φαίνεται ότι, θέτει η τρόικα για το 2014) είναι εκτός μνημονίου και άρα είναι της κυβέρνησης και όχι του υπουργείου. Προσέθεταν ότι προχωράει κανονικά το σχέδιο κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν η τρόικα να μην επιμείνει σε αυτή τη φάση για το θέμα αυτό και να το επαναφέρει όταν επιστρέψει κατά το Μάιο, Ιούνιο
Αρχές φθινοπώρου οι 1000
Στην ουσία το υπουργείο επιχειρεί να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των υποθέσεων που εκδικάζονται από τα δευτεροβάθμια και από 20 που είναι σήμερα να ανέβει σε 40 έως 50 την εβδομάδα ώστε να απομακρύνονται περί τους 150 με 200 επίορκους το μήνα.
Αν και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρνείται να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με το αιτιολογικό ότι «δεν παρεμβαίνει στα πειθαρχικά», με αυτούς τους ρυθμούς ο «μαγικός» αριθμός 1000 (δηλαδή, η απομάκρυνση 1000 επίορκων υπαλλήλων) αναμένεται να έχει επιτευχθεί προς τα τέλη καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου.

aftodioikisi.gr

Έκλεισε το indymedia. Πανηγυρίζει ο Άδωνις

 
Έκλεισε πριν λίγο το γνωστό φασιστικό site indymedia μετά από εισαγγελική παρέμβαση. Όπως λένε οι ίδιοι:
Tρία από τα μέσα αντιπληροφόρησης του ανταγωνιστικού κινήματος, το athens.indymedia.org, ο 98FM και το Ράδιο Ένταση από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη δέχτηκαν την κρατική καταστολή.
Μετά από εισαγγελικές πιέσεις, διακόπηκε η παροχή ίντερνετ.
Δειτε τι λενε οι συντελεστές του indymedia και τι γράφει ο Άδωνης Γεωργιάδης για το θέμα:






logia-starata.blogspot.gr