Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

samaras23
Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» του Σαββάτου επισημαίνει ότι δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα να απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι, από τη στιγμή που καταργείται η οργανική τους θέση.
 Ο Πρωθυπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τονίζοντας ότι «όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει».
Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα».
Επίσης επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ σε όλες τις καταθέσεις και σε εκείνες που το ποσό ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.
Παράλληλα δεν παραλείπει να επιτεθεί και στον Αλέξη Τσίπρας τονίζοντας  πως δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική «μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα…».
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στις σχέσεις του με τους εταίρους στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δίνει το στίγμα για τις αποκρατικοποιήσεις εξηγώντας τι θα γίνει στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, μιλά για τις σχέσεις με τους δανειστές και τα προβλήματα που χωρίζουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από το Νότο, ενώ παραδέχεται ότι η Ελλάδα έλαβε μαθήματα από το πρόβλημα της Κύπρου.

ysterografa.gr