Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τους... βούλιαξε...Ελλάδα-Τουρκία 22-2!

Σε... υγιεινό περίπατο μετάτρεψε η Εθνική ομάδα ανδρών του πόλο την πρεμιέρα των προκριματικών του World League με αντίπαλο την Τουρκία.

Η Εθνική ομάδα, υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού Κώστα Βαμβακάρη, "βούλιαξε" την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας με 22-2 και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ματς με το Μαυροβούνιο.

Η ελληνική ομάδα έδειξε πως είναι το αφεντικό από τα πρώτα λεπτά και είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 8-0 υπέρ της γαλανόλευκης. Οι έλληνες διεθνείς συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 13-0 στο δεύτερο οκτάλεπτο, ενώ ρίχνοντας κάπως ρυθμούς στη συνέχεια ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο επί της Τουρκίας με 22-2.

Πρώτοι σκόρερ της Εθνικής αναδείχθηκαν ο Γιάννης Φουντούλης με πέντε τέρματα και ακολούθησαν οι Μιράλης, Κολόμβος και Γούνας με τέσσερα γκολ ο καθένας

Επόμενος αγώνας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το Σάββατο (3/11) με αντίπαλο το Μαυροβούνιο, το οποίο επικράτησε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας με 13-10.

Τα οκτάλεπτα: 8-0, 5-0, 3-1, 6-1.

Ελλάδα (Κώστας Βαμβακάρης): Μυλωνάκης 1, Μιράλης 4, Ποντικέας 1, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος 1, Καπότσης 1, Φουντούλης 5, Κολόμβος 4, Γούνας 4.

Τουρκία (Νεχάτ Κοτσαμπάι): Χαντάλ 1, Μπαλτά 1.

Είκοσι τρεις χιλιάδες νέοι επισκέπτες στην Καλαμάτα από Aegean και Easyjet που ξεκινούν 5 νέες προγραμματισμένες και 6 νέες πτήσεις charter


 

Κεντρικός άξονας για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της Περιφέρειας σε σημαντικό τουριστικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Βασική προϋπόθεση γι’  αυτό,  είναι να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος, καθώς και να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς τις περιοχές της Πελοποννήσου από χώρες και τουριστικές αγορές που έχουν ενδιαφέρον για την περιοχή.
Για να πετύχουμε αυτές τις δύο  προϋποθέσεις, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και αξιόπιστη πρόσβαση , η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου  με σχέδιο, συστηματικά και μεθοδικά, δούλεψε εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας τις συνθήκες για να προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών αεροπορικών εταιριών για απευθείας πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία, ότι ο κινήσεις και οι επιλογές της Περιφέρειας έχουν θετικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Είναι επιτυχία το γεγονός ότι μέσα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, την επόμενη χρονιά στην Πελοπόννησο, θα προσγειώνονται στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας  5 νέες προγραμματισμένες  πτήσεις καθώς και 6 νέες charter πτήσεις.

Ειδικότερα:

Η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με  το Ντίσελντορφ και το Μόναχο, 2 φορές την εβδομάδα και από τις 9 Μαρτίου την  Στοκχόλμη με πτήση 1 φορά την εβδομάδα.
Έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας, το γεγονός ότι το 2013 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα έχει πρόσβαση μία από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες με μεγάλη ικανότητα στην μεταφορά τουριστών. Η διεθνής εταιρεία Easyjet, από τις 6 Ιουλίου έως τις 3 Οκτωβρίου  θα συνδέει το Λονδίνο από  το αεροδρόμιο Gatwick με την Πελοπόννησο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Πέμπτη και Σάββατο.
Παράλληλα, πτήσεις charter θα συνδέουν την Πελοπόννησο με πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τη Μόσχα (2 φορές την εβδομάδα), το Ροστόβ, το Καζάν και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπραγματευόμενη με τις αεροπορικές εταιρείες ανέλαβε να ενισχύσει την επικοινωνιακή παρουσία  των περιοχών της Περιφέρειας στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η επίδραση αυτής της επέκτασης των πτήσεων και η καθιέρωση ενός νέου διεθνούς κόμβου στην Πελοπόννησο, θα έχει καταλυτικό ρόλο και θετική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι νέες επιβεβαιωμένες πτήσεις για το 2013 θα είναι πάνω από 200.  Ιδιαίτερα σημαντικό είναι  το γεγονός ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τη Γερμανία και τη Σουηδία από το Μάρτιο. Εξέλιξη που δημιουργεί τις συνθήκες η Πελοπόννησος να  γίνει προορισμός για όλο το χρόνο.
Οι νέες πτήσεις αναμένεται να μεταφέρουν τουλάχιστον 23.000 χιλιάδες επισκέπτες στην Πελοπόννησο.

 

 

Πέτρος Τατούλης: Απορρίπτου​με τις αποκρατικο​ποιήσεις ως σκηνοθετημ​ένη διαδικασία εξυπηρέτησ​η συγκεκριμέ​νων συμφερόντω​ν και όχι του δημοσίου συμφέροντο​ς


«Οι ανάγκες επιβίωσης της πραγματικής οικονομίας επιβάλλουν τις αποκρατικοποιήσεις, απαραιτήτως όμως με σεβασμό σε καθαρούς κανόνες και συγκεκριμένους στόχους. Για το λόγο αυτό θέτουμε στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ απαραίτητες προϋποθέσεις την υιοθέτηση της λογικής των μεταρρυθμίσεων από κάτω προς τα πάνω και την απόρριψη των αποκρατικοποιήσεων ως σκηνοθετημένης διαδικασίας εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την εκτός ημερησίας συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλους να συνταχθούν στην πολιτική του θέση για απόρριψη των συζητήσεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής για αποκρατικοποιήσεις χωρίς την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων, τονίζοντας ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί την εγγύηση διαχρονικότητάς τους, όπως αποδεικνύουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν ψηφιστεί και δεν μπορούν να ανατραπούν.

Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε προς την κεντρική κυβέρνηση ο κ. Τατούλης, για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια και, το κυριότερο, πρέπει μέσα από τις διαδικασίες αυτές να ενημερωθούν οι πολίτες για το όφελος που θα προκύψει από την αποκρατικοποίηση και όχι να επαναληφθούν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας.

«Είναι καταστροφική η άποψη να μη γίνει τίποτα στη χώρα. Δεν πρέπει όμως στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων να επαναληφθούν οι αποκρατικοποιήσεις με σκοπό την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σχεδίων, αλλά η εξυπηρέτηση των αναγκών της πραγματικής οικονομίας».

 

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - «Έπεσε» η ιστοσελίδα του !

 
Κεκλεισμένων των θυρών τελικά, η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί η διαδικτυακή της μετάδοση.  H ιστοσελίδα αναμενόταν να παρουσιάσει live την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με θέμα συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, τους 15 βουλευτές που δεν ακολούθησαν την επίσημη γραμμή του κόμματος κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή.Αδύνατη είναι η πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, εδώ και αρκετά λεπτά. Σε κατάσταση ανοιχτής ανταρσίας βρίσκεται πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η στάση της οποίας κλυδωνίζει και τον κυβερνητικό συνασπισμό.



 

Ξέσπασε η ηθοποιός Άννα Βαγενά : «Την κατάρα μου να έχουν αυτοί που έκλεψαν τη χώρα μας»

«Την κατάρα μου να έχουν αυτοί που έκλεψαν τη χώρα μας»
«Απορώ πως μπορούν και κοιμούνται όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση. Την κατάρα μου να έχουν αυτοί που έκλεψαν τη χώρα μας».
Αυτό δήλωσε εξοργισμένη, στην τηλεοπτική εκπομπή «Κορίτσια για Σπίτι», η ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βαγενά.
Η κυρία Βαγενά μίλησε για τη σάτιρα και τον ρόλο της υποκριτικής εν μέσω οικονομικής κρίσης, ενώ για μία ακόμη φορά εξέφρασε τον προβληματισμό της για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας σήμερα.
«Πονάω, στεναχωριέμαι για την κατάντια της Ελλάδας, για τα παιδιά που δεν έχουν δουλειά», πρόσθεσε.

newsbeast.gr

Ποσό 5,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της μελισσοκομίας

Ποσό 5,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της μελισσοκομίας

Για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας

Κεφάλαια ύψους 5,5 εκατ. ευρώ διατίθενται για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας προϊόντων μελισσοκομίας, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα μεγαλύτερα ποσά αφορούν την οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας, με 2,69 εκατ. ευρώ, τη λειτουργία κέντρων μελισσοκομίας, με 1,27 εκατ. ευρώ, και την αντικατάσταση κυψελών, με 1,18 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η απορροφητικότητα των δράσεων του προγράμματος έφτασε για το 2012 στο 97,26% και αποτελεί το υψηλότερο από την έναρξη εφαρμογής του εδώ και 10 χρόνια

newsbeast.gr

Διαχρονικό μουσείο θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα - Mε την ιστορία της πόλης

Ένα από τα σημαντικότερα δείγματα του νεοκλασικισμού στην Καλαμάτα, η περίφημη οικία Εφεσίου, αναμένεται να στεγάσει μουσείο Ιστορίας της πόλης, έπειτα από σχετική ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη εφαρμογής του έργου της αποκατάστασης και μετατροπής σε Διαχρονικό Μουσείο του διατηρητέου κτιρίου Εφεσίου, που για χρόνια στέγασε το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην Καλαμάτα.

Η περίφημη οικία Εφεσίου θεωρείται το σημαντικότερο δείγμα του νεοκλασικισμού στην Καλαμάτα. Το κτίριο είναι έργο Ιταλού αρχιτέκτονα του τέλους του 19ου αιώνα.

Το μέγαρο έχει κάτοψη σε μορφή Π και διαμορφώθηκε σε διάφορες φάσεις με προσθήκες στον αρχικό πυρήνα του κτίσματος. Το ισόγειο εξυπηρετούσε ως μαγαζί και γραφείο, ενώ στον πρώτο όροφο στεγαζόταν η κατοικία. Στο κεντρικό τμήμα του κτιρίου υπάρχει και δεύτερος όροφος, έτσι ώστε το κτίριο δείχνει προς τη νότια όψη να έχει μικρή σοφίτα, ενώ προς την εσωτερική αυλή εμφανίζεται ως τριώροφο.

Το κτίριο περιλαμβάνει πλούσια διακόσμηση (τοιχογραφίες και οροφογραφίες) των ταβανιών του πρώτου ορόφου και της εισόδου του κλιμακοστασίου.

Το κτίσμα χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κατοικία της οικογένειας Εφεσίου μέχρι την πώλησή του τη δεκαετία του '50 στη Γαλλική Κυβέρνηση. Από τότε και μέχρι τους σεισμούς του 1986 φιλοξένησε το Γαλλικό Ινστιτούτο. Από το γαλλικό κράτος το κτίριο παραχωρήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού για τη δημιουργία μουσείου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παραμένει κλειστό.

Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο δήμος, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού, ζήτησε από τη γαλλική πρεσβεία το κτίριο, προκειμένου να στεγάσει μουσείο της Ιστορίας της πόλης, παράρτημα των Γενικών αρχείων του Κράτους της Μεσσηνίας και ενδεχομένως και μουσείο Παλαιτύπων.

Το μουσείο θα παρουσιάζει την Ιστορία της πόλης, όπως αυτή ανασυντίθεται μέσα από δείγματα του λαϊκού πολιτισμού, έντυπα και κειμήλια.

«Σε κοντινή περιοχή λειτουργούν το Αρχαιολογικό, το Στρατιωτικό και το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ κατασκευάζεται και το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς. Με το Διαχρονικό Μουσείο, αλλά και το μουσείο Παλαιτύπων που σχεδιάζουμε, ευελπιστούμε να ολοκληρώσουμε μια γειτονιά των μουσείων στην Καλαμάτα», επισημαίνει ο κ. Νίκας.
Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.
 
newsbeast.gr

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη



Αλλάζει ο καιρός από σήμερα το βράδυ από τα βορειοδυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, καθώς και οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο.

Αύριο το πρωί τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως Ανατολική και Βόρεια), την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο και από το απόγευμα τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων.

Ειδικά για την Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα και ύφεση του καιρού αναμένεται από το βράδυ από τα δυτικά.

Την Παρασκευή έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και εκεί θα εξασθενήσουν.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την 'Ηπειρο και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολοικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13εως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφλώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 εως 23 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και καταιγίδες που το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι οσχυρές κυρίως στα δυτικά. Βελτίωση το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13εως 23 βαθμούς κελσίου.

Νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης – Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι

Μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή τα κριτήρια αλλάζουν και όλα πλέον δείχνουν ότι θα λάβουν επίδομα θέρμανσης 3,5 με 4 εκατομμύρια Έλληνες

Ως και 840 ευρώ θα μπορέσουν να πάρουν οι δικαιούχοι με βάσει τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ώρες.
Οι πληροφορίες λένε ότι το εισοδηματικό κριτήριο για τον άγαμο αυξάνεται από τα 14.000 ευρώ στις 25.000 και για μια οικογένεια από τα 23.350 στα 35.000 και προσαυξάνεται 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Ταυτόχρονα δικαιούχοι θα είναι άγαμοι με ακίνητο αξίας ως 150.000 ευρώ αντί 100.000 που ήταν ως σήμερα και οικογένειες με ακίνητο ως 200.000 ευρώ των 150.000 που ήταν ως τώρα. Ως προς τα τετραγωνικά, ολόκληρο το επίδομα θα το λαμβάνουν οι δικαιούχοι μέχρι τα 120 τετραγωνικά.
Για κάθε δικαιούχο θα ισχύσει ανώτατο όριο ποσότητας επιδοτούμενων λίτρων και αντίστοιχο ανώτατο όριο επιδόματος ανάλογα με την γεωγραφική-κλιματική ζώνη στην οποία κατοικεί και τα τετραγωνικά μέτρα της κύριας κατοικίας του.

newsit.gr

Καταιγιστικές εξελίξεις Θέμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του θα θέσει απόψε ο Βενιζέλος;


Αυτό που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί: Πλήρης διάλυση. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και όλων όσων είναι σε εξέλιξη έως και αυτη την ώρα.
Για τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30 μετά από αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος.
Kάποιοι αναμένεται να μιλήσουν με σκληρά λόγια εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τεθεί λένε οι πληροφορίες, ακόμα και θέμα ηγεσίας!
Δεν αποκλείεται λένε οι πληροφορίες κάνοντας αιφνιδιασμό να θέσει θέμα και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας από τους βουλευτές του να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση, ενώ άγνωστο είναι αν θα παραβρεθεί και ο Γ. Παπανδρέου.


Μπράβο στο Βασίλη Οικονόμου. Ο μοναδικός βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που υπερψήφισε την τροπολογία

 

Όχι στις συντεχνίες και ναι στην τροπολογία ένταξης των "ευγενών" ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες ψήφισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κρύφτηκε στην ψηφοφορία και απείχε(!!!) όπως και ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενώ εκτός του κ.Οικονόμου όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να στηρίξουν τις συντεχνίες και το ταμείο τους καθώς ,προφανώς, θεωρούν τους δημοσιογράφους κυρίως "πιο ίσους" από όλους εμάς .
Ο Βασίλης Οικονόμου απέδειξε ακόμη μια φορά όπως και τότε που δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο ( μαζί με τους Δημαρά, Σακοράφα) σπάζοντας την κομματική πειθαρχεία στο ΠΑΣΟΚ ότι ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του έχει το θάρρος της γνώμης του και ασκεί τα βουλευτικά του καθήκοντα κατά συνείδηση, πράγμα για το οποίο δεν μας έχουν πείσει ακριβώς πολλοί εθνοπατέρες.

Δηλητηριάστηκε (τελικά) ο Αραφάτ; Λύση στο μυστήριο

Giasser-Arafat
Πλησιάζει η ώρα που θα εξιχνιασθεί οριστικά η ιστορία του θανάτου του Yasser Arafat. Όπως διέρρευσε από τις γαλλικές Αρχές, οι Παλαιστίνιοι έδωσαν την έγκρισή τους και τον επόμενο μήνα αναμένεται να εκταφεί το σώμα του πρώην ηγέτη τους, ώστε να διαπιστωθεί οριστικά η αιτία θανάτου του.
Οι επιστήμονες θα συναντηθούν στην Ramallah μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου.
Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο ελβετικό εργαστήριο ανίχνευσε στα ρούχα του Arafat αυξημένη ποσότητα ραδιενεργού πολωνίου, κάτι που ενίσχυσε τις εικασίες ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε δολοφονία. Ο Arafat κατέληξε σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του έπασχε από ασθένεια που οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να διαγνώσουν.
Η χήρα του, η οποία είναι πεπεισμένη ότι επρόκειτο περί δολοφονικής ενέργειας, υπέβαλε τον περασμένο Ιούλιο στην Γαλλία μήνυση κατά αγνώστων, ενώ οι συμπατριώτες του εξακολουθούν να χρεώνουν τον θάνατο του πρώην ηγέτη τους στο Ισραήλ.
Απομένει να δούμε αν οι διάχυτες υποψίες θα επιβεβαιωθούν ή αν ο θάνατος του Arafat οφειλόταν όντως σε φυσικά αίτια.

ysterografa.gr

Η εθνική ανάγκη του “αιφνιδιασμού” Σαμαρά

Antonis-Samaras
Η στρατηγική κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να προσδώσει δραματικό πολιτικό χαρακτήρα στην ανάγκη ψήφισης από τη Βουλή των μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, και τα οποία έχουν διαστάσεις προαπαιτούμενου για να υπάρξει θετική έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και συνολική (και μόνιμη) λύση του ελληνικού προβλήματος, προσεγγίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά με όρους νευρικού ξεσπάσματος.
Και μόνο αυτή η παράμετρος, δείχνει ότι η κίνηση του Πρωθυπουργού πέτυχε τον στόχο της. Επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ήταν επιβεβλημένη. Και εθνικά αναγκαία. Εδώ και αρκετούς μήνες, η εθνική ατζέντα έχει καταντήσει να είναι μονοθεματική: Τα μέτρα, οι περικοπές, οι θυσίες. Μια αφήγηση που επιδεινώνει την ψυχολογία μιας κοινωνίας σε απόγνωση, στα όρια της κατάρρευσης. Μιας κοινωνίας η οποία έχει μάθει να λειτουργεί με το συναίσθημα, παρά με τη λογική. Επομένως, καταδικάζει την κοινωνία αυτή σε ανακύκλωση μιζέριας και προβολή αδιεξόδων στην οπτική του μέλλοντος.
Την ίδια ώρα, αρνητικές είναι οι επιπτώσεις και στο εξωτερικό, καθώς η εικόνα που δείχνει η χώρα είναι εξαιρετικά… ασόβαρη. Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάμε ότι, λόγω της ολέθριας πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τη νίκη της στις εκλογές του 2009, η Ελλάδα οδηγήθηκε περίπου… παράκλητη στην ανάγκη χρηματοδοτικής στήριξης από τον μηχανισμό του Μνημονίου, αφού πρώτα είχε εκδιωχθεί βιαίως από τις αγορές. Και οι κερδοσκόποι, εκείνοι που έστησαν χορό με τα CDS, πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στο χωρίς ιστορικό προηγούμενο σοκ, να καταρρεύσει μια χώρα, όχι μάλιστα σε περίοδο πολέμου.
Πρακτικά λοιπόν, η χώρα έχει περιέλθει σε μονόδρομο. Όσο για τις… εναλλακτικές που προτείνει το ελληνικό Tea Party, o ΣΥΡΙΖΑ, ας το αφήσουμε καλύτερα. Ας σκεφτούμε μόνο πόσο… βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι πλέον χρωματισμένο το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα της Κουμουνδούρου, για να σταματήσει κάποιος τη συζήτηση. Εκείνοι που προκάλεσαν και αποτελούν τη βασική συνιστώσα του εθνικού προβλήματος, δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να διεκδικούν να είναι και μέρος της λύσης του προβλήματος αυτού.
Επομένως: Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν. Για να υπάρχει έστω η ελπίδα της διόρθωσής τους. Για να αλλάξει το κλίμα. Να σταματήσει η συζήτηση της εθνικής αυτοϋπονόμευσης. Να δούμε μπροστά και πέρα από την κρίση.
Βασικά, για να υπάρχει η χώρα, και να μην ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους, που ούτε οι εμπνευστές του χάους αυτού δεν μπορούν να διανοηθούν. Γι’ αυτό και ήταν επιβεβλημένος ο χθεσινός “αιφνιδιασμός” από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά. Για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /ysterografa.gr

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ

Παραμένουν στη θέση τους οι έφοροι και οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ και των τελωνείων. Μετά την έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ για την «καρατόμηση» των εφόρων, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας απέσυρε...
χθες τη διάταξη της τροπολογίας με την οποία έληγε η θητεία των προϊσταμένων των μεγάλων ΔΟΥ, των τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.Οι προϊστάμενοι των εφοριών, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ παραμένουν στην θέση τους μέχρι να λήξει η θητεία τους, οπότε και θα αξιολογηθούν με βάση του ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους που τους τέθηκαν. Σε περίπτωση αντικατάστασης οι νέοι προϊστάμενοι θα τοποθετούνται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Σημειώνεται ότι οι έφοροι των μεγάλων ΔΟΥ έχουν υπογράψει συμβόλαια αποδοτικότητας και πλέον θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο.Επίσης με άλλες προσθήκες - αναδιατυπώσεις:Οι ελεγκτές αξιολογούνται ανά τρίμηνο στη βάση του αριθμού και του είδους των ελέγχων καθώς και επιτευχθέντων εσόδων. Αμέσως μετά την επιλογή των ελεγκτών συνάπτεται συμβόλαιο αποδοτικότητας στο οποίο εξειδικεύονται οι συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να εκπληρώσουν.Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επιλογή 2.335 φορο-ελεγκτών. Οι ελεγκτές θα επιλεγούν χωρίς τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων, ενώ χωρίς συνέντευξη θα γίνει η επιλογή των ελεγκτών με διετή τουλάχιστον προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Ειδικότερα, κατ΄εξαίρεση, για χρονικό διάστημα έξι μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, οι θέσεις Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους προκηρύσσονται και οι υποψήφιοι επιλέγονται από Ειδική Επιτροπή ύστερα από συνέντευξη, προκειμένου η Επιτροπή να διαμορφώσει γνώμη για την προσωπικότητα και την ουσιαστική ικανότητα άσκησης των ειδικών καθηκόντων της θέσης.

FIMOTRO

Η... ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ!!!

"ΓΚΑΛΟΠ" ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ



Mέχρι τώρα στην Στατιστική και τις Πολιτικές Επιστήμες γνωρίζαμε για την Πρόθεση Ψήφου και την Εκτίμηση Πρόθεσης Ψήφου. Τώρα τελευταία μάθαμε και την Ενδεχόμενη(!) Πρόθεση Ψήφου και μάλιστα με αναγωγή!! Ποιά είναι αυτή; Του...
καθηγητή Πανά φυσικά, που παρουσιάστηκε χθες στο Extra 3 και κρατούσαν την κοιλιά τους οι τηλεθεατές. Είναι ο ίδιος καθηγητής που προεκλογικά έβγαζε τη Ν.Δ. στο... 15% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο... 10%! Τι άλλο θα δούμε;

FIMOTRO

«Ήμουν παρών στον πολιτικό θάνατο του Παπανδρέου»

Papandreou 31
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν, μέσα από το βιβλίο του «Ημερολόγιο Κρίσης» περιγράφει λεπτομερώς όλο το παρασκήνιο της σύσκεψης του Νοεμβρίου του 2011 στις Κάννες και αναφέρεται στον «πολιτικό θάνατο» του Γιώργου Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ο πρώην πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στη Γαλλία με αφορμή την προτασή του για δημοψήφισμα, που πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, όπως αναφέρει και ο Μπαρουάν, άλλαξε το διεθνές κλίμα για τη χώρα και τελικά οδήγησε στην κατάρρευση της πολιτικής σταδιοδρομίαςτου πολιτικού.

H περιγραφή του Φ. Μπαρουάν

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το δημοψήφισμα. Η συζήτηση διαρκεί δύο ώρες χωρές διακοπή με την ένταση να είναι στα ύψη. Η Μέρκελ κάθεται απέναντι στον Παπανδρέου. Αριστερά της Μέρκελ και απέναντι στον Ομπάμα, ο Σαρκοζί. Δεξιά της Καγκελαρίου, ο Σόιμπλε. Αριστερά του Σαρκοζί, ο Ζιπέ. Κι αριστερά του Ζιπέ, εγώ.

Το κλίμα είναι βαρύ και ξεκινάει ένα μπρα ντε φερ με τον Παπανδρέου, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό του των Οικονομικών. «Σ' το λέμε ξεκάθαρα, εάν κάνεις δημοψήφισμα δεν υπάρχει σχέδιο σωτηρίας» λέει ο Σαρκοζί στον Ελληνα Πρωθυπουργό. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ επαναλαμβάνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό το ίδιο πράγμα με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει κι άλλο. Ο Σαρκοζί τού επαναλαμβάνει τους όρους μας σε στυλ τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.

Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούσει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι όταν η ένταση ανεβαίνει. Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και πιο πολύ, ταλαντεύεται από τις αρχικές του θέσεις, έπειτα καταρρέει. Στο τέλος δεν έχει άλλη επιλογή: αναγκάζεται να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του ευρώ. Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει από αυτό ερώτημα υποβάλλοντας το στον λαό του. Είμαι παρών στον πολιτικό θάνατο σε ζωντανή μετάδοση. Έπειτα από δύο ώρες αντιπαράθεσης, παραδίδει τα όπλα. Ερχεται η σειρά του Μπερλουσκόνι, δεν θα αντέξει για πολύ. Παπανδρέου, Μπερλουσκόνι, δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν. Είμαστε σε καιρό ειρήνης. Δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν κάτω από διεθνή πίεση».

spirospero.gr

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ στην 6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

o1

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του  Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Γενικού Γραμματέα Πελοπίδα Καλλίρη η ορκωμοσία των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδος.
Νέος διοικητής στη 6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ορκίστικε ο Παναγιώτης Κατσιβέλας με νέους υποδιοικητές την κ. Λένα Αλμπάνη και τον κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο
Ανάμεσα στους νέους διοικητές που ορκίστηκαν ήταν ο συμπατριώτης του υπουργού  (Αρκάς)Βασίλης Κοντοζαμάνης που αναάμβανει διοικητής στην 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δεν αρκέστηκε στο να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στα καθήκοντά τους, αλλά επισήμανε ότι γνώμονάς τους πρέπει να είναι η παροχή σωστών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει με νόημα ότι πρέπει να αξιοποιούν κάθε Ευρώ, χωρίς ωστόσο εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, γιατί πίσω από τα νούμερα βρίσκονται άνθρωποι. Τους συνέστησε λοιπόν σωστή διαχείριση και καμιά ανοχή σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά.
 

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ… ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ceb531

Αυθεντικό από e-mail επισκέπτη:

Καλημέρα
Στέλνω μια φωτογραφία που τράβηξα στο γκισέ της εφορίας του Ξυλοκάστρου , που πήγα να πληρώσω τον φόρο μου, όντας φορολογούμενος στην Αθήνα.
Ρώτησα σε ποιο γκισέ να πάω και ο υπάλληλος μου είπε να πάω σ’αυτό που γράφει “Άλλες ΔΟΥ”.

Να λοιπόν τι είδα κολλημένο…!

ceb1cebbcebbceb5cf83-ceb4cebfcf85

Έβαλα πραγματικά τις φωνές, για το ποιος αγράμματος έγραψε αυτό το πράγμα και κανένας από τους υπαλλήλους, ακόμα και αυτός που καθόταν στο ακριβώς απέναντι γκισε, δεν αντέδρασε.

Σκέφτηκα μάλιστα, βλέποντάς τον να με κοιτάζει έκπληκτος που φώναζα, ότι αυτός το είχε γράψει.
Ένας ηλικιωμένος κύριος, που περίμενε σε διπλανή ουρά, έβγαλε ένα μπλε στυλό και συμπλήρωσε
το λάμδα που έλειπε, κουνώντας το κεφάλι του με απογοήτευση.
Κατά τα άλλα αυτός που το έγραψε, ήθελα να ήξερα με ποια αξιολογική διαδικασία μπήκε
στο δημόσιο και με ποια διατηρείται στη θέση του, ο άχρηστος.
Ευχαριστώ
Αγγελος

sfedona.gr

Ραγδαίες εξελίξεις! Εκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μετά την ανταρσία των 15


Αυτό που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί: Πλήρης διάλυση. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και όλων όσων είναι σε εξέλιξη έως και αυτη την ώρα.
Για τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30 μετά από αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος.

Τι προηγήθηκε
Σύμφωνα με πληροφορίες, η "γραμμή" του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την ψηφοφορία ήταν "ναι σε όλα". Όμως, λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η ψηφοφορία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος ψήφισε ως εξής:

Παρόν” στο άρθρο 4 "Ναι" στα υπόλοιπα άρθρα και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ!
Σημειώνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος είναι αυτός που δίνει συνήθως το σύνθημα για το τι γραμμή θα ακολουθήσει το κόμμα!

Μετά την αλλαγή Κουκουλόπουλου, κάθε βουλευτής ψήφιζε όπως ήθελε. Και βρέθηκαν κάποιοι να ψηφίζουν ως εξής:

Δημήτρης Κρεμαστινός - Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου - Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Αντζελα Γκερέκου - όχι στο 3
Πύρρος Δήμας - Ναι σε όλα
Θόδωρος Παραστατίδης - Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος - ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελέγκας - όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος- παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης - παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι από την ψηφοφορία απείχε παρά το γεγονός ότι ήταν στην Βουλή ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Αυτό προκάλεσε την οργή των βουλευτών του κόμματός του και πολλοί αναρωτιούνταν πως ενω ο ίδιος είχε δώσει γραμμή για μια συγκεκριμένη στάση ήταν πανηγυρικά ΑΠΩΝ!

Αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του στην Ιπποκράτους, ενώ στο δικό του γραφείο στην Βουλή βρίσκεται ο Γ.Παπανδρέου.

Κατά σύμπτωση(;) στην Βουλή είναι και ο Κώστας Σημίτης.
newsit.gr

Σοβαρό ρήγμα στην Κυβέρνηση – Πέρασε με μεγάλες απώλειες το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις – Δεν πέρασε η τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ

Θυελλώδης ήταν η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Επήλθε σοβαρό ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή καθώς αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επέλεξαν είτε να δηλώσουν “παρών”, είτε να καταψηφίσουν άρθρα και την τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ.

Πολλοί ήταν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ που είπαν “όχι” ή “παρών” στην τροπολογία που αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα άρθρα 2-3-4 και 5.

Ενδεικτικό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι στην αρχή της ψηφοφορίας ο Π. Κουκουλόπουλος δήλωσε πως το κόμμα θα ψηφίσει “παρόν” στο άρθρο 4 που αφορά στα Πανεπιστήμια και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.

Οι Βουλευτές ωστόσο δεν ακολούθησαν τη γραμμή καταψηφίζοντας και άλλα άρθρα, ενώ κάποιοι είπαν “ναι” στην τροπολογία. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ε. Βενιζέλος ενώ βρισκόταν στη Βουλή δεν βρέθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας για να ψηφίσει. Αυτό έχει προκαλέσει την οργή των βουλευτών του κόμματος. Πολλοί από αυτούς λένε, πως είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα να μην ψηφίζει ο αρχηγός του κόμματος!

  Δεν ψήφισε και ο Φώτης Κουβέλης.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:  Ψηφισαν 293 βουλευτές

ΣΑΤΙΡΑ: Προβληματισμός του Α. Κλαδούχου γιατί τον λένε και πρόεδρο του ΔΣ

Βρε Χριστίνα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι με φωνάζουν και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου!








Αφού δήμαρχε με … έχεις ρημάξει στις κλωτσιές κάτω από το τραπέζι για να διακόπτω αυτούς που σου τα …χώνουν!






korinthiannews.gr

Κώστας Κόλλιας: «Θετικά ανταποκρίνεται ο Αν.Υπουργός στο αίτημα για παράταση του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας»

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, κατά την οποία του έθεσε το θέμα της παράτασης του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να του θέσω το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί για την υποδοχή των αιτήσεων αγροτών προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας. Για το θέμα είχα ήδη ενημερώσει τον κ. Χαρακόπουλο με σχετική επιστολή μου, στην οποία του εξέθεσα το αίτημα πολλών αμπελοκαλλιεργητών της Κορινθίας για παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος.
Όπως ανέφερα στον Αν.Υπουργό, υπάρχουν δύο σκέλη στο πρόβλημα. Το ένα σκέλος αφορά εν γένει στο χρονοδιάγραμμα που εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ για την αντιχαλαζική προστασία. Η έναρξη του προγράμματος συμπίπτει με την περίοδο της συγκομιδής, γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα τους παραγωγούς. Ως εκ τούτου πρότεινα από τον ερχόμενο χρόνο και εφεξής, το πρόγραμμα να υλοποιείται σε περίοδο «νεκρή» για τους αμπελοκαλλιεργητές περίοδο, και συγκεκριμένα από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την τρέχουσα περίοδο υλοποίησης, η οποία, ακριβώς λόγω του χρονοδιαγράμματος, έχει αποκλείσει ουσιαστικά εκατοντάδες ενδιαφερόμενους παραγωγούς από το πρόγραμμα. Προκειμένου να μην χαθεί η χρονιά και να μην απειληθούν με καταστροφές τα αμπέλια, πρότεινα να δοθεί χρονική παράταση για την υποδοχή δηλώσεων. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία υλοποιήσιμη πρόταση, η οποία και τους παραγωγούς θα διευκολύνει και δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στον ΕΛΓΑ.
Για το θέμα έχω ενημερώσει εγγράφως και τον ΕΛΓΑ, ενώ κατέθεσα και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Πάντως ο κύριος Αν.Υπουργός, στη συνάντηση που είχαμε, μου απήντησε ότι βλέπει θετικά το θέμα της παράτασης και ότι, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, θα εξετάσουν τις δυνατότητες για αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα. Η παράταση θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να καταθέσουν αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας και θα λειτουργήσει ευεργετικά για έναν ολόκληρο κλάδο αγροτικής παραγωγής με ιδιαίτερη βαρύτητα για την Κορινθία. Πιστεύω ότι στην απάντηση που θα λάβω στην ερώτηση που κατέθεσα θα έχουμε μία πιο σαφή εικόνα για τις προθέσεις του Υπουργείου, πιθανώς να έχουμε και συγκεκριμένες αποφάσεις, για τις οποίες βεβαίως θα ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους αμπελοκαλλιεργητές του Νομού.»

Προϋπολογισμός φτώχειας για όλους – Ποιες περικοπές πάνε στη Βουλή σήμερα

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μέτρων περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα πρέπει να ψηφιστεί ως τις 11 Νοεμβρίου μια μέρα πριν το Eurogroup που αναμένεται να ξεκλειδώσει τη δόση.
Οι περισσότερες περικοπές αφορούν σε δαπάνες του κράτους, κυρίως σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα.

Αυτό που θα πονέσει την τσέπη εκατομμυρίων πολιτών περιλαμβάνεται στο ... “στικάκι” του προϋπολογισμού:

-Κατάργηση δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας καλοκαιριού για Δημοσίους υπαλλήλους
-Κατάργηση δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας καλοκαιριού για όλους τους συνταξιούχους
-Πλαφόν 1.900 ευρώ/μήνα στους μισθούς των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ.
-Μειώσεις (κλιμακωτές) στα ειδικά μισθολόγια με αναδρομική ισχύ από 1/8/2012
-Μείωση συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (επικουρική και κύρια) από 5% ως 25%
-Περικοπές στο εφάπαξ
-Κατάργηση ειδικών επιδομάτων ανεργίας
-Μείωση οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων.
-Κατάργηση φοροαπαλλαγών και επιπλέον αφορολόγητου για τα παιδιά
-Αύξηση των τιμών των εισιτηρίων σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά 25%. Θα ισχύσει από τον Μάρτιο του 2013.

- Αύξηση της φορολογίας τόκων των καταθέσεων
- Αύξηση φόρων στα τσιγάρα
- Ενιαίος φόρος ακινήτων
- Κατάργηση αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Αλλαγές στη φορολογική κλίμακα μισθωτών


Ο φετινός προϋπολογισμός έχει στόχο να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%, όμως την ίδια ώρα το ΑΕΠ θα πέσει στα 193 δισεκατομμύρια ευρώ μειωμένο για μια ακόμη χρονιά κατά 4,5%, ενώ αναμένεται νέα μείωση της απασχόλησης κατά 3% και την επίσημη ανεργία να μην πέφτει κάτω από το 25%.
newsit.gr

Στα Ροζενά εγκατέλειψαν το Ι.Χ. οι 2 ληστές (Έλληνας και Σκοπιανός) της Εθνικής στην Αιγείρα που άρπαξαν 8.000€ !


Σε έρευνες κυρίως στην πρωτεύουσα, προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο δράστες που λήστεψαν  στις 8.25 το πρωί, της Δευτέρας το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα  και άρπαξαν το χρηματικό ποσό περίπου των 8.000 ευρώ, επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους οι αστυνομικοί.
Χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε στα Ροζενά  το όχημα που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από την Αιγείρα μετά την ένοπλη ληστεία, εγκαταλελειμμένο σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι «οργώνουν» τα τελευταία 24ωρα την περιοχή για να βρουν ίχνη από τη δράση των κακοποιών που έχουν ρημάξει τις τράπεζες σε όλη την Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δύο ληστές, είναι χρώματος ασημί και μάρκας Τoyota Κarina, το οποίο εκλάπη από την περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατάγεται από την Ηλεία.
Οι δράστες φαίνεται πως έχουν βρει στην Αθήνα καταφύγιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας είναι Έλληνας, με πλούσιο ποινικό παρελθόν και ο δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος έχει ανάμειξη και σε άλλες ληστείες.
Το όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε, θα σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα για περαιτέρω ανάλυση. Παράλληλα από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής της τράπεζας, η Αστυνομία έχει αρκετά στοιχεία και μάλλον έχει ήδη αναγνωριστεί ο αλλοδαπός. Πρόκειται για έναν 33χρονο Σκοπιανό, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία στην περιοχή της Κορινθίας.

Η Sandy "κατάπιε" την ακτή του Ν.Τζέρσει, άφησε πίσω της τουλάχιστον 48 νεκρούς και οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 50 δις δολάρια


Οι εικόνες που αντικρίζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ δύσκολα περιγράφονται με λόγια.

48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Sandy. Αλλά ήδη εκφράζονται ανοιχτά φόβοι πως ο τραγικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος.
Δεκάδες πόλεις, από τον Ατλαντικό έως το Μίσιγκαν παραμένουν χωρίς ρεύμα. Συνολικά 8,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, εκ των οποίων τα 2 εκατ. στο Μανχάταν. Ίσως να χρειαστεί μια εβδομάδα για να επανέλθει πλήρως το ηλεκτρικό.

Τα χειρότερα μπορεί να πέρασαν, αλλά τα δύσκολα, τώρα αρχίζουν.
Περιουσίες παρασυρμένες από τα νερά ή ακόμη και καμμένες. Σπίτια κατεστραμμένα, αυτοκίνητα καταπλακωμένα από δέντρα. Θλίψη, απογοήτευση, απελπισία ίσως. Οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να επισκεφτεί το Νιού Τζέρσεϊ, μια από τις πλέον πληγείσες πολιτείες από το πέρασμα του Sandy.

Λίγο ανατολικότερα, στη Νέα Υόρκη, η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της και να μαζέψει τα κομμάτια της. Η χειρότερη καταιγίδα στην ιστορία της, αφήνει πίσω 18 νεκρούς. Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου το Μεγάλο Μήλο βρει ξανά τους ρυθμούς του.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ μίλησε για εικόνες που «έχουμε δει στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».
Τα λεωφορεία άρχισαν σιγά σιγά να ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Για τις επόμενες δυο μέρες, μάλιστα, σε ορισμένες διαδρομές, οι πολίτες δε θα πληρώνουν εισιτήριο. Το μετρό, που πλημμύρισε, παραμένει εκτός λειτουργίας. Τα νερά στις αποβάθρες ξεπέρασαν τα 4 μέτρα και ίσως χρειαστεί να περάσουν 3 με 4 μέρες πριν μπει ξανά στις ράγες...
Την Τετάρτη θα ανοίξει μετά από δυο μέρες και το Χρηματιστήριο της Wall Street, οι γέφυρες της πόλης θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία, τα αεροδρόμια θα λειτουργήσουν πάλι (το JFK και το Νιούαρκ, το ΛαΓκουάρντια θα μείνει κλειστό) αλλά θα μείνουν ξανά κλειστά τα σχολεία, τα καταστήματα και τα πάρκα. Κλειστές θα μείνουν και οι σήραγγες με εξαίρεση το Lincoln Tunnel.
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ προειδοποίησε ότι «οι ζημιές είναι σημαντικές, και δεν θα επισκευαστούν σε μια μέρα». Ίσως χρειαστεί να περάσουν και 10 μέρες για να υπάρξει ξανά σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ. Για πρώτη φορά τα τελευταία 39 χρόνια η αποκριάτικη παρέλαση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη το βράδυ στη Νέα Υόρκη, ακυρώθηκε.
newsit.gr

Ερώτηση Χρίστου Δημα προς στον Υπουργό Περιβάλλοντος για την ολοκλήρωση της παρακαμπτή​ριας οδού Δερβενίου

Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα την ολοκλήρωση της κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου (DRS29) του Δερβενίου.
Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει:
«Η κατασκευή της παρακαμπτήριας οδού του Δερβενίου (DRS29) κρίθηκε απαραίτητη λόγω της παραθαλάσσιας οικιστικής δόμησης και του περιορισμένου οδικού δικτύου της περιοχής, που διαπερνάται από τον μοναδικό στενό κεντρικό δρόμο. Η ύπαρξη ενός κεντρικού δρόμου καθιστά τη διέλευση οχημάτων πολύ δύσκολη με σημαντικές επιπτώσεις για το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής. Πρώτα από όλα, σε περίπτωση συμφόρησης του δρόμου και ύπαρξης έκτακτης ανάγκης (μεταφορά ασθενών,πυρκαγιάς κλπ), τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Επίσης, η δυσκολία πρόσβασης της περιοχής κυρίως κατά τους θερινούς μήνες επιφέρει επιπτώσεις στην τουριστική και επιχειρηματική κίνηση.
Παρόλο που η κατασκευή της παρακαμπτήριου είχε προβλεφθεί από το 2004 και φαίνεται στην αποτύπωση των σχεδίων απαλλοτρίωσης, η κατασκευή του τμήματος από το κέντρο μέχρι το νεκροταφείο δεν ολοκληρώθηκε με πρόσχημα την «ελαχιστοποίηση του εύρους κατάληψης του έργου και μείωση των σχετικών επιπτώσεων στο περιβάλλον(ΚΥΑ 123137/04-11-2004,παρ. 9 και Επιστολή ΕΡΓΟΣΕ, Αρ. Πρωτ. 21730, 12/07/2012)Δεδομένου όμως πως το μεγαλύτερο μέρος του εργοταξιακού δρόμου έχει ήδη πραγματοποιηθεί (απομένουν μόνο300μ.) και το μεγαλύτερο μέρος ταυτίζεται με την κατηργημένη μετρική γραμμή,δεν υπάρχουν περαιτέρω περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η κατασκευή του τμήματος αυτού, παραβιάζεται ο περιβαλλοντικός όρος (παρ. 35) «για τη δημιουργία ή διατήρηση οδικής ή πεζοδρομημένης ζώνης»αφού πρόκειται για τμήμα εντός σχεδίου πόλης.Η ολοκλήρωσή της θα επιτρέψει στους κατοίκους του Δερβενίου να ζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, να απολαμβάνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής έχοντας όλοι οι οικισμοί πρόσβαση στο δρόμο και η ίδια η περιοχή θα αναβαθμιστεί περαιτέρω.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν για την ολοκλήρωση του τμήματος της παρακαμπτήριας οδού του Δερβενίου;»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ



ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Επερώτηση του Λάμπρου Μπούκλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την βιωσιμότητα και αειφορία του Κορινθιακού Κόλπου


Προς: κο Γ.ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟ
Πρόεδρο Περιφ. Συμβουλίου Πελοποννήσου

                                                                                                   Τρίπολη, 30/10/2012

Αξιότιμε κε  Πρόεδρε,

Οι  πιο  κάτω Οικολογικοί Σύλλογοι  απεφάσισαν  σε  κοινή  σύσκεψη  των  Δ.Σ  τους,  να  καλέσουν  κατοίκους  του  Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας (την Κυριακή 23/09/2012),  προκειμένου  να  συζητηθούν  καίρια  και  φλέγοντα  θέματα  που  καθορίζουν, αμφίδρομα, αφενός την  ζωή  και  το  μέλλον των κατοίκων/επισκεπτών και αφετέρου την βιωσιμότητα και αειφορία του Κορινθιακού Κόλπου:

1) ο  Εξωραϊστικός  Σύλλογος  Αγίου  Ιωάννου  Κιάτου,  2) ο  Περιβαλλοντικός  &  Πολιτιστικός  Σύλλογος  Κιάτου  «  ΟΙΚΟΖΩΗ  »,  3) ο  Οικολογικός  Σύλλογος  Κορινθιακού  Κόλπου  «  ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ  », 4) η  Οικολογική  Κίνηση  Κορινθίας  και  5) η  Περιβαλλοντική  Κίνηση  Κορινθίας.

Τα κύρια θέματα, (μεταξύ άλλων, επίσης σημαντικών), που δημόσια, τέθηκαν – συζητήθηκαν, σε κόσμιο και δημοκρατικό περιβάλλον, εκ μέρους των Συλλόγων – Δημοτών, της Δημοτικής Αρχής, λοιπών εκπροσώπων του Δήμου Σικυωνίων και των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Σικυωνίων, ήταν:

1. Υφιστάμενη λειτουργία, βιολογικού  καθαρισμού (Κιάτου, Δήμου Σικυωνίων) και  αντιμετώπιση  της  επιβάρυνσης  περιβάλλοντος  από  την  φημολογούμενη  κατάληξη  των  λυμάτων  δημοτικών  διαμερισμάτων  του  Δήμου  Βέλου  -  Βόχας. 

2. Επαναδραστηριοποίηση  της  Κοινής  Επιτροπής  Παρακολούθησης  του  Ασωπού  ποταμού, Κορινθίας.

Παρακαλούμε, όπως τα δύο (2) ανωτέρω ζητήματα, εισέλθουν στην επόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ενιαία επερώτηση με δύο (2) σκέλη.
Παρακαλούμε, να μας γνωστοποιήσετε εμπρόθεσμα την σχετική ημερομηνία, για να μπορέσουν να παρευρεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εκπρόσωποι των Φορέων της Περιοχής.

Με εκτίμηση,

Για την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά,

Λάμπρος Μπούκλης

Περιφ.Σύμβουλος

Γραμματέας Περιφ. Συμβουλίου Πελ/σου

Δήμαρχος Μεσολογγίου: Κουβέλη, μάζεψε τη Ρεπούση!


Με την επισήμανση «Ντροπή σας, κυρία Ρεπούση!», ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης επιτίθεται, με δήλωσή του, κατά της βουλετού της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και αφορμή τις δηλώσεις της για κατάργηση της αναπαράστασης της Ιεράς Εξόδου του Μεσολογγίου. Μάλιστα, ζητεί από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη «να την μαζέψει».
Όπως λέει ο δήμαρχος απευθυνόμενος στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ: «Θα μπορούσατε κυρία Ρεπούση - βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΔΗΜΑΡ σήμερα - να συγκεκριμενοποιήσετε την «επαναστατική» σας πρόταση; Τι προτείνετε δηλαδή σε μας, τους "αδαείς εθνικιστές", να καταργηθεί, έτσι ώστε να μη δημιουργείται εθνικιστική έξαρση;
»Ο εορτασμός της αυτοθέλητης θυσίας χιλιάδων ελλήνων και φιλελλήνων, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης;
»Ο εορτασμός ενός γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο διέγειρε τους λαούς της Ευρώπης και ακύρωσε τα σχέδια της τότε «Ιεράς Συμμαχίας» για τη διάσωση, μέσω του διαμελισμού, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;
»Ή μήπως η αναπαράσταση της ανατίναξης του Καψάλη, προκειμένου γέροντες και γυναικόπαιδα να μην υποστούν τον εξευτελισμό της σκλαβιάς και της ατίμωσης από την οθωμανική βαρβαρότητα; Εκτός βέβαια και αν όσοι αποφάσισαν να γίνουν ολοκαύτωμα μαζί με το δημογέροντα Καψάλη, απλώς «συνωστίστηκαν» όπως και στην προκυμαία της Σμύρνης;»
Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
Γιατί κα Ρεπούση να μη καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την «αναπαριστά» ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ' εσάς είναι «εθνικιστικά κιτς» που αναπαράγουν την «εθνικιστική έξαρση»;
Είναι προφανές ότι ως «ακαδημαϊκός» - που δυστυχώς για μας τους απλούς πολίτες τώρα ασκείται και «πολιτική» - από καιρό έχετε ιδεολογικοποιήσει και ταυτόχρονα καταστήσει «άυλη» την έννοια του έθνους και ότι ζωντανεύει την ιστορική μνήμη περί αυτού; Προσφέρεται, κατ' αυτό τον τρόπο, λαμπρές υπηρεσίες σε κάθε μεγαλοεθνικισμό, ο οποίος έχοντας ενδυθεί σήμερα το «κουστούμι» της παγκοσμιοποίησης - δηλαδή του σύγχρονου ιμπεριαλισμού - επιχειρεί να επιβάλλει μέσω και της ιστορικής αφασίας μια νέου τύπου αποικιακή πολιτική.
Επίσης είναι προφανές ότι έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας «Να καταργηθεί η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση».
Θα μπορούσατε κα Ρεπούση - βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΔΗΜΑΡ σήμερα - να συγκεκριμενοποιήσετε την «επαναστατική» σας πρόταση; Τι προτείνετε δηλαδή σε μας, τους «αδαείς εθνικιστές», να καταργηθεί, έτσι ώστε να μη δημιουργείται εθνικιστική έξαρση»;
Ο εορτασμός της αυτοθέλητης θυσίας χιλιάδων ελλήνων και φιλελλήνων, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης;
Ο εορτασμός ενός γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο διέγειρε τους λαούς της Ευρώπης και ακύρωσε τα σχέδια της τότε «Ιεράς Συμμαχίας» για τη διάσωση, μέσω του διαμελισμού, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;
Ή μήπως η αναπαράσταση της ανατίναξης του Καψάλη, προκειμένου γέροντες και γυναικόπαιδα να μην υποστούν τον εξευτελισμό της σκλαβιάς και της ατίμωσης από την οθωμανική βαρβαρότητα; Εκτός βέβαια και αν όσοι αποφάσισαν να γίνουν ολοκαύτωμα μαζί με το δημογέροντα Καψάλη, απλώς «συνωστίστηκαν» όπως και στην προκυμαία της Σμύρνης;
ΝΤΡΟΠΗ σας κα Ρεπούση.
κ. Φώτη Κουβέλη, αγαπητέ Πρόεδρε της ΔΗΜΑΡ.
Γνωρίζοντας τις απόψεις σας για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τον τόπο μας και το μεγαλείο της ηρωικής Εξόδου των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ», μαζέψτε την.

aftodioikisi.gr

Συνέλαβαν τα ξημερώματα τον Σπύρο Καρατζαφέρη

Λίγο μετά το τέλος της εκπομπής του, περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, συνελήφθη ο γνωστός δημοσιογράφος και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο Σπύρος Καρατζαφέρης συνελήφθη βάσει παλαιότερου εντάλματος για την υπόθεση Γιοσάκη, όπως είπε ο ίδιος σε έκτακτη εκπομπή που έκανε ο αδερφός του και πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης στο κανάλι ΑΡΤ. «Έχω καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση», είπε, αναφερόμενος στην υπόθεση Γιοσάκη και τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα.

Όπως είπε, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, συμβατικά αυτοκίνητα, παρουσία και ενός ένστολου, του έκλεισαν το δρόμο και τον συνέλαβαν.
Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, όπου πέρασε τη νύχτα και το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα. Όπως τόνισε δεν προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο και προτιμά να πάει φυλακή.

«Για την ποινή έχει γίνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο και δε μπορεί να εκτελεστεί», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Θα αρνηθώ να πληρώσω την ποινή και θα πάω στον Κορυδαλλό».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


"Η δίωξή μου είναι πολιτική - Θέλανε να με φοβίσουν"

newsit.gr

Διεθνής δυσφήμηση της χώρας οι συλλήψεις δημοσιογράφων και οι διακοπές εκπομπών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το τελευταίο που μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα συνέβαινε στην ταλαίπωρη χώρα, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει υποστηριζόμενη από τεχνικά μέσα στην εντατική, είναι μια κρίση γύρω από τον Τύπο, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της έκφρασης (ακόμη και ως κιτρινισμό, διότι ως γνωστόν είναι προτιμότερος ένα κίτρινος Τύπος από έναν φιμωμένο Τύπο).

Αποτελεί τρομερή διεθνή δυσφήμηση και προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στην Ελλάδα, στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό που πασχίζει να λάβει η χώρα την επόμενη δόση και να παραμείνει στο παιχνίδι εντός του ευρώ, να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι ή να κόβονται εκπομπές.

Πολύ περισσότερο που ο πρωθυπουργός, τον οποίο εκθέτουν, προσπαθεί να εξασφαλίσει τους μισθούς και… αυτών που τον εκθέτουν!

Ανάπτυξη διμερών σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κρατιδίου του Έσσεν της Γερμανίας


 
Με σκοπό την ανάπτυξη διμερών σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κρατιδίου του Έσσεν της Γερμανίας, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών του Έσσεν κ. Heinz Zielinski και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εταιρικού Αθλητισμού κ. Musa Lami, συνοδευόμενοι από τον κ. Σπύρο Καραβούλη, πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Τουρισμού του Λουτρακίου.

Ο κ. Zielinski στάθηκε ιδιαίτερα στην εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδίως στην άποψη του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών στην Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η ιδέα που θα πρέπει να διαπνέει την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι η συνεργασία σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, με τις εθνικές κυβερνήσεις να διαμορφώνουν τις βασικές αρχές του πλαισίου συνεργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Zielinski για την επίσκεψή του, τόνισε ότι εξαρχής η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινήθηκε προς την κατεύθυνση συνεργασίας με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία της με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Πέραν τούτου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται και με περιφέρειες από το Μεσογειακό χώρο, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιοποιώντας την ιδιαίτερα πλεονεκτική στρατηγική της θέση, αλλά και το εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα.

Ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο πολιτικό ζήτημα της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε την ειδοποιό διαφορά των περιφερειών και των κεντρικών κυβερνήσεων:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την κρίση χρέους, αλλά πρωτίστως το ζήτημα της πολιτικής κατεύθυνσής της. Η επόμενη μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ευρώπη των Περιφερειών, οι οποίες θα την βγάλουν με επιθετική πολιτική από την κρίση, ενώ αντίθετα οι κεντρικές κυβερνήσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν για πολλά χρόνια τα τεράστια δημοσιονομικά ζητήματα».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ιδιαίτερα και στην «ψευδή εικόνα», όπως χαρακτήρισε, της σύγκρουσης των Ελλήνων πολιτών με τη Γερμανία, την οποία απέδωσε στις αδυναμίες των πολιτικών, «που δημιουργούν ως άλλοθι ένα πλασματικό πεδίο σύγκρουσης».
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην προώθηση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το κρατίδιο του Έσσεν, με αναφορά συγκεκριμένα και συμπαγή σχέδια, αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους τομείς του θεματικού τουρισμού και του αθλητισμού, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου με συντονισμένες ενέργειες αναβιώνει αγώνες – σύμβολα της πολιτιστικής της παράδοσης και της ιστορίας της, όπως τα Νέμεια, τα Λύκεια και τα Ίσθμια. 

Τραυματίας - θύμα τροχαίου ο δήμαρχος Μεσσήνης


Θύμα τροχαίου έπεσε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δημοτική Ενότητα Αιπείας. Όταν επέστρεφε, και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο δήμαρχος εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα ο να τραυματιστεί ελαφρά.
Ο δήμαρχος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και παρέμεινε για βραχυχρόνια νοσηλεία για προληπτικούς λόγους. Καλά στην υγεία του είναι και ο οδηγός του δημάρχου.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βιώσιμα και προσβάσιμα

Image
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
πρέπει να είναι βιώσιμα και προσβάσιμα
για όλες τις κοινωνικές ομάδες

Προτάσεις για αναβάθμιση του μηχανισμού ελέγχου
στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και της ποιότητας των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες.

Σε μία εποχή που ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι αναγκαίος, θεωρούμε απαραίτητη την περαιτέρω αναβάθμιση του μηχανισμού ελέγχου σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων κοινωνικής ευαισθησίας προκειμένου να μειωθεί το κόστος μετακίνησης πολιτών που χρήζουν στήριξης.

Όπως είχαμε υπογραμμίσει και στο παρελθόν, δεν πιστεύουμε ότι λύση στο πρόβλημα είναι η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, γιατί τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συνέχιζαν να έχουν διαφυγόντα έσοδα αφού οι «λαθρεπιβάτες» θα συνέχιζαν να μετακινούνται δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν. Εξάλλου η οποιαδήποτε αύξηση στη τιμή των εισιτηρίων θα επιβάρυνε άμεσα τους προϋπολογισμούς όλων των μετακινούντων πολιτών και μάλιστα των «νόμιμων πολιτών» (αυτών που ήδη μετακινούνται με εισιτήριο). Ειδικά σε μία εποχή έντονης ύφεσης και ανεργίας, τα
παραπάνω, σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή της βενζίνης επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι όχι μόνο προσβάσιμα αλλά και προσιτά για το σύνολο των πολιτών.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε: