Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Α ημιτελικός Eurovision 2016 - Ελλάδα και Κύπρος δινουν μάχη της για μια θέση στη δεκάδα για τον τελικό

 Eurovision 2016: Αντίστροφη μέτρηση για τον Α' Ημιτελικό
Αυτή την ώρα η Ελλάδα, με το τραγούδι Utopian Land  από τους Argo, ανεβαίνει στη σκηνή του Globe Arena της Στοκχόλμης για να δώσει τη μάχη της για μια θέση στη δεκάδα που θα προκριθεί στον τελικό της Eurovision το ερχόμενο Σάββατο στις 14 Μαΐου . Απόψε η Ελλάδα θα πέσει στην αρένα μαζί με άλλες 17 χώρες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και μερικά από τα φαβορί για την πρώτη θέση.
 Οι Argo με το Utopian Land θα έχουν σκληρό ανταγωνισμό απόψε το βράδυ, καθώς θα κονταροχτυπηθούν με αρκετά από τα φαβορί για τη νίκη.Η αποστολή του συγκροτήματος είναι αρκετά δύσκολη και τα γραφεία στοιχημάτων δεν δίνουν πολλές ελπίδες στους Argo. Αυτό, ωστόσο, δεν πτοεί τα μέλη και στις τάξεις της ελληνικής αποστολής επικρατεί αισιοδοξία για το θετικό Η Ρωσία, η Αρμενία και η Μάλτα που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των γραφείων στοιχημάτων, θα διεκδικήσουν μια θέση στη δεκάδα. Η Κύπρος εμφανίζεται, επίσης, στον Α΄ Ημιτελικό. αποτέλεσμα στον ημιτελικό.
Δείτε τις χώρες με τη σειρά που θα εμφανιστούν

Στους τελικούς με ανατροπή και «σκούπα» ο Ολυμπιακός «Καθάρισε» την ΑΕΚ 3-0

Στους τελικούς με ανατροπή και «σκούπα» ο Ολυμπιακός
Τον 12ο τίτλο πρωταθλητή Ελλάδας στην ιστορία του θα διεκδικήσει φέτος ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησαν με 89-75 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μετά από ανατροπή, έκαναν το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών και έγιναν η πρώτη ομάδα που «σφράγισε» το εισιτήριο για την καταληκτική φάση των πλέι οφ.

Η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Αρης, με τους «πράσινους» να προηγούνται με 2-1.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε έκθεση Ελλήνων σκιτσογράφων με θέμα το προσφυγικό


«Μια εξαιρετική πολιτιστική παρέμβαση με σαφέστατη πολιτική σημασία» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης την έκθεση σκίτσων για την προσφυγική κρίση, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποίησε στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό της Πλατείας Συντάγματος, όπου αυτή παρουσιάζεται.

Σταύρος Καλαφάτης: «Τουλάχιστον, ας μειωθεί ο φόρος του αίματος!»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, ούτε σε άλλους μπορεί να μεταφέρει τις ευθύνες της, ούτε τις αυταπάτες του πρωθυπουργού μπορεί να επικαλείται, για την αδράνειά της μπροστά στο φόρο αίματος, που καταβάλλουμε ετησίως ως λαός στα τροχαία δυστυχήματα. 

Χρήστος Κέλλας: «Ο κ. Τσίπρας ομολογεί αυταπάτες, συνεχίζει τα ψέματα»

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας κ.Χρήστος Κέλλας σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

Χρίστος Δήμας: «Ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο Μνημόνιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου εκτοξεύτηκαν στα ύψη»

 

















Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής – Γ.Λ.Κ., βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το συμπληρωματικό, τέταρτο Μνημόνιο και την αναμενόμενη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου.

Ξέχασε όμως να πει ότι, εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης ολοκλήρωσης αυτής της αξιολόγησης, η εσωτερική στάση πληρωμών διευρύνεται και διογκώνεται.

Κυριάκος Μητσοτάκης:« Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«H Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ανέβασε από χθες νέα θεατρική παράσταση. Πολύ κακόγουστη όμως. Διότι το τέταρτο συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα υπογράψει, το δεύτερο δικό της μέσα σε λίγους μήνες, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί μέσα στις προκλητικές θριαμβολογίες της.

11 νέοι διοικητές νοσοκομείων ....

logo newsletter






11 νέοι διοικητές νοσοκομείων

yp_ygeias_stogiatro_ngh.jpg
Τους νέους διοικητές για έντεκα νοσοκομεία στη χώρα επέλεξε και ανακοίνωσε την Πέμπτη  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας    μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, προχωρώντας της διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία.
Διαβάστε περισσότερα
 

Κονδυλώματα: πότε χρήζουν επείγουσας ιατρικής επέμβασης;

51cdcf2c03b14be6bd5ab47af9fe37f6.jpg
Υπαρκτός, αν και σπάνιος, είναι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου μετά από μόλυνση από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού.
Διαβάστε περισσότερα


Χάσετε τα κιλά του Πάσχα με 10 μικρές αλλαγές στη διατροφή

pasxa.jpg
Στο γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, μπορεί κανείς να πάρει πάνω από 3000 θερμίδες σε ένα μόνο γεύμα, όταν την ημέρα δεν πρέπει να ξεπερνάμε τις 2000 θερμίδες οι γυναίκες και τις 2500 θερμίδες οι άντρες.
Διαβάστε περισσότερα


«Ανοιχτή Αγκαλιά» : Οι ιατρικές πράξεις σε Τήλο και Νίσυρο ξεπέρασαν τις 1400

Omilos-OTE-Ygeia-Paidion-8.jpg
Μια μεγάλη αγκαλιά έγιναν οι κάτοικοι της Τήλου και Νισύρου για να υποδεχθούν την εθελοντική Ομάδα των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά»,
Διαβάστε περισσότερα


Δωρεάν εξετάσεις γιά τον καρκίνου του δέρματος από 9 έως 13 Μαΐου

karkinos_dermatos_stogiatro.jpg
Εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικού ελέγχου κατά του καρκίνου του δέρματος με τίτλο «Από την ομορφιά μιας ελιάς... στον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος» πραγματοποιείται από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ).
Διαβάστε περισσότερα
 

Νέοι μισθοί στο Δημόσιο από 780 έως 4.631 ευρώ (πίνακες)

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών καθορίζονται οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο. Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr, προβλέπεται κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ για τον νεοπρασλαμβαμόνομεο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 4.631, μαζί με τα επιδόματα, για τον ΓΓ ενός υπουργείου.
Το νέο μισθολόγιο προβλέπει ακόμη προνόμια και τιμωρίες, ενώ αν ένας υπάλληλος έχει τρεις συνεχόμενες θετικές αξιολογήσεις  τότε θα επιβραβεύεται με ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη, θα παίρνει τον μισθό του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου δηλαδή. Αντίθετα για τους υπαλλήλους που συγκεντρώνουν τρεις συνεχόμενες αρνητικές αξιολογήσεις προβλέπεται πάγωμα της μισθολογικής τους εξέλιξης ως και για ένα έτος.

Παρατείνονται οι συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας (νόμος)

Την αυτοδίκαια παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προβλέπει το άρθρο 76 του νόμου «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» ο οποίος ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.
Αναλυτικά:  

Το Συντονιστικό της ΟΜ Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας καταδικάζει



 
Δελτίο Τύπου
Σχετικά με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων
 στην διαδήλωση της 8/5/2016 στην πλατεία Συντάγματος

Το Συντονιστικό της ΟΜ Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση της 8/5/2016 στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε στον τραυματισμό πολιτών - διαδηλωτών.
Ζητούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξάγει πειθαρχικό έλεγχο, σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις, για την απαράδεκτη, προκλητική και ύποπτη συμπεριφορά των συγκεκριμένων αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.
Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει.
Επίσης ζητάμε να εντοπιστούν και εξαρθρωθούν οι όποιες διασυνδέσεις με μηχανισμούς καλλιέργειας κλίματος φόβου και καταστολής σε ανάλογες ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών.
Τα δικαιώματα πρέπει να ασκούνται κατά νόμιμο τρόπο και να προστατεύονται οι πολίτες κατά την άσκησή τους».
Κόρινθος 10/5/2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



https://lh3.googleusercontent.com/-FBQL7y1LvtE/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAs/yrG6hc8HudY/s90-c-k-no/photo.jpg

 Χαιρετίζουμε τον μακρόχρονο και σκληρό αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό.
Παρά τη μεγάλη λαϊκή αντίδραση, αυτό το νομοσχέδιο άγριας λεηλασίας του λαού, που η κυβέρνηση, ενεργώντας σαν αισχρός πολιτικός απατεώνας, έφερε αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Βουλή, ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Αυτή είναι η αριστερά


Γράφει ο
Ναπολέων Λιναρδάτος
 
Καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν θα καλυτερέψουν κάθε φορά που ακούς κάποιον να σχολιάζει τους κυβερνώντες λέγοντας «μα είναι αυτοί αριστεροί;» ‘Η, όταν διαβάζεις κάποιον περισπούδαστο αναλυτή, ο οποίος κριτικάρει την κυβέρνηση γράφοντας ότι σπιλώνουν το όνομα και τις αξίες της αριστεράς. Όμως, αν κάτι μπορεί να πιστωθεί στους κυβερνώντες είναι η ιδεολογική τους συνέπεια, είναι αριστεροί στα λόγια και τις πράξεις.

Τα «κοράκια της καταστροφής» απέκτησαν… προστατευτικές φτερούγες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου των Οικονομικών, (πού… λάλησαν παραμονές του Πάσχα) έχει επιτευχθεί συμφωνία για το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων, η οποία καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.
Όπως μάθαμε η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς στο σκέλος που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει καταλήξει στους εξής άξονες:
-ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια, τα επισκευαστικά δάνεια, τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, καθώς και τα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν διασφάλιση σε πρώτη κατοικία, -με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ (και χωρίς κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, που θα απέκλειε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών),-μέχρι το 2018.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών : Συμπαραστέκεται στον Χρήστο Ιατρού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών συμπαραστέκεται ολόθερμα στον Διευθυντή του νεφρολογικού τμήματος του Γ. Ν. Νίκαιας κ. Χρήστο Ιατρού που έπεσε θύμα άνανδρης δολοφονικής επίθεσης. 

Ο κ. Ιατρού είναι άξιος και εξαιρετικός ιατρός, με μεγάλη προσφορά όχι μόνο στην εξέλιξη της αντιμετώπισης της νεφρικής ανεπάρκειας στην Ελλάδα, αλλά και στην θεσμική θωράκιση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ στις τόσο δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα. Ο κ. Ιατρού με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη στέκεται αρωγός στις προσπάθειες και αγωνίες των νεφροπαθών της Ελλάδας για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και επίπεδο ζωής που να συνάδει με τις σύγχρονες ιατροτεχνολογικές εξελίξεις.

Οι νεφροπαθείς της Ελλάδας εύχονται στον κ. Ιατρού ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντα του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη είναι να πείσει τους πολίτες της ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες, τις αγωνίες, τα ερωτήματά τους»


Τιμώντας σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις για το παρόν και το μέλλον της. Ένα κρίσιμο θέμα, που αφορά άμεσα την πατρίδα μας.
Το αίτημα για ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη είναι, σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι αίτημα ειρήνης, στενής συνεργασίας και προόδου για μια κοινότητα χωρών και λαών που τους ενώνουν θεμελιώδεις στόχοι:
Να μην ξαναζήσουν ποτέ τον εφιάλτη των μεταξύ τους καταστροφικών συγκρούσεων και πολέμων. Και βέβαια, να διασφαλίσουν ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον ευημερίας, ασφάλειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η Ευρώπη οφείλει να κάνει πολλά ακόμη για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι αυτοί στόχοι θα επιτευχθούν. Πολύ περισσότερο όταν ήδη έχουν προστεθεί νέες μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, στην ποιότητα ζωής, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, στην εξωτερική πολιτική, στην ασφάλεια.
Για όλα αυτά, οι λαοί της Ευρώπης έχουν βάσιμους λόγους να ανησυχούν. Απαιτούν έμπρακτες απαντήσεις στις ανησυχίες, τις αγωνίες, τα ερωτήματά τους. Αυτή είναι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση. Και η απάντηση στην πρόκληση αυτή είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη.
Μια Ευρώπη με περισσότερη αλληλεγγύη και μεγαλύτερη συνοχή στη βάση της κοινής ευθύνης προς τους λαούς της.
Μια Ευρώπη αρμονικής συνεργασίας των λαών και όχι αντιπαράθεσης εθνικισμών.
Είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, παραμένει, άλλωστε, η μόνη σταθερά σιγουριάς και ελπίδας.
Η Νέα Δημοκρατία, συνεπής με την ιστορία της και το σχέδιό της για τη χώρα, εργάζεται για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης. Αυτή η επιλογή παραμένει η μόνη εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον, για όλους τους Έλληνες.

Αυτοί είναι. Αυτά ψήφισαν. Αυτά έχουν χάσει οι Έλληνες εξαιτίας τους.

Αυτοί είναι. Αυτά ψήφισαν. Αυτά έχουν χάσει οι Έλληνες εξαιτίας τους.

Επέστρεψε στη Super League η Κέρκυρα

EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣΠανθρακικός και Καλλονή πέφτουν στην Football League και Κέρκυρα και Λάρισα παίρνουν την άνοδο στην Super League.
Την επιστροφή της έπειτα από έναν χρόνο απουσίας στα «σαλόνια» της Super League μπορεί να πανηγυρίζει από σήμερα η Κέρκυρα, καθώς οι «Φαίακες» επικράτησαν του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και έφθασαν στην 21η νίκη τους και στους 69 βαθμούς, όσους έχει και η Λάρισα...

ΥΠΕΣΔΑ: 763 προσλήψεις σε δήμους της χώρας (λίστα)


Στην έγκριση 763 θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων όλης της χώρας προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για οκτάμηνες συμβάσεις με σχέση εργασίας  ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου.
Συγκεκριμένα, με την πρώτη απόφαση εγκρίνονται 581 θέσεις και με τη δεύτερη 182.

Guardian: Η Ελλάδα στον ΟΗΕ για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα - Η ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛ ΑΛΑΜΟΥΝΤΙΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια προκειμένου να επαναπατρίσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα και εξετάζει νέους τρόπους που θα υποστηρίξουν το αίτημά της απέναντι στο Βρετανικό Μουσείο.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του από την Αθήνα ο Guardian, λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την «αιχμαλωσία» των μαρμάρων στη Βρετανική πρωτεύουσα, τονίζοντας ότι η Αθήνα εργάζεται ώστε να δημιουργήσει συμμαχίες που θα ενισχύσουν τη θέση της.

Η μελέτη των αρχαίων ελληνικών αναπρογραμματίζει τον εγκέφαλο των δυσλεκτικών παιδιών

 
Η παρακάτω είδηση είναι αφιερωμένη στους πολέμιους της Eλληνικής γλώσσας…Την συστηματική διδασκαλία της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας προτείνουν ξένοι καθηγητές, σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά.
Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock, η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα…το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του εγκεφάλου των χρηστών του.

Σπάνιο πέρασμα του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο. Μαύρη κουκκίδα σε φωτεινό άστρο

Σπάνιο πέρασμα του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο
Ένα ενδιαφέρον αστρονομικό φαινόμενο έγινε ορατό από την Ελλάδα την Δευτέρα 9 Μαΐου: η διάβαση του μικρότερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, του Ερμή, μπροστά από τον ηλιακό δίσκο, καθώς η τροχιά του τον έφερε ακριβώς ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο. Ο Ερμής έγινε ορατή σαν μια σκούρα κουκκίδα -το 1/150ό της διαμέτρου του Ήλιου- που διέσχισε αργά επί 7,5 περίπου ώρες τον ολόφωτο δίσκο του άστρου μας.

Η διάβαση του Ερμή μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω του τηλεσκοπίου Slooh στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/embed/rJwEIAN7UEQ καθώς και μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στη διεύθυνση www.cosmos.esa.int/web/cesar/streaming. Εικόνες της διάβασης προσέφερε και το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA στη διεύθυνση www.nasa.gov/transit.


Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί το 2006, αλλά η διάβαση τότε δεν ήταν ορατή από την Ελλάδα. Θα ξανασυμβεί στις 11 Νοεμβρίου 2019, οπότε θα είναι ξανά ορατή από τη χώρα μας, ενώ η μεθεπόμενη διάβαση θα λάβει χώρα το 2032. Κατά μέσο όρο, μέσα σε έναν αιώνα συμβαίνουν 13 ή 14 διαβάσεις του Ερμή. Η πρώτη έγινε αντιληπτή από τον γάλλο αστρονόμο Πιέρ Κασεντί το 1631, δύο δεκαετίες μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου.

ΝΔ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο μνημόνιο

ΝΔ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο μνημόνιο
«Απόψε, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο Μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup.
«Όλους τους Έλληνες μας περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η  άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

»Ταυτόχρονα, θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι.

»Επίσης, η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους» σημειώνει η ΝΔ, καταλήγοντας:

«Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς».

Η ομιλία του Χρίστου Δήμα για το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο

Με αφορμή τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Κατά την εισήγηση του, ο κ. Δήμας επικεντρώθηκε στην αδυναμία των Ελλήνων να καταβάλουν ακόμα περισσότερους φόρους, ενώ επικεντρώθηκε στις αδικίες που υπάρχουν στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.