Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Παρελθόν ο Κ. Κιάσσος από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Κόρινθος

 Θέμα: ΚΟΥΓΙΑΣ | Αναρτήσεις Άρθρων | Ημεροδρόμοςhttps://www.gentikoule.gr/wp-content/uploads/2019/09/kiassos.jpg

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Κόρινθος αποτελεί ο προπονητής Κωνσταντίνος Κιάσσος καθώς η υπό τον Αλέξη Κούγια διοίκηση της "Μπάρτσας" ομόφωνα αποφάσισε την διακοπή της συνεργασίας με τον εν λόγω τεχνικό. 

Από τον ΠΑΣ Κόρινθος για τη λύση συνεργασίας με τον Κ. Κιάσσο εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά τον άτυχο σημερινό ( χθεσινό) αγώνα του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ απέναντι στην ηρωική ομάδα του ΠΑΣ Κύψελος - μια ομάδα που αποτελείται μόνο από Κορίνθιους νεαρούς παίχτες και με budget το 1/5 της ομάδας της Κορίνθου, το Δ/Σ υπό την προεδρία του κ. Αλεξίου Κούγια αποφάσισε ομόφωνα την διακοπή της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Κων/νο Κιάσσο.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση αυτή αποτέλεσε το γεγονός ότι σε τέσσερα ντέρμπι με τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα (δυο ματς με τον Κύψελο, ένα με τον ΑΟ Λουτρακίου και ένα με τον Πέλοπα Κιάτου) ο ΠΑΣ Κορινθος ο οποίος έχει  μοναδικό στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική, κέρδισε μόνο τη δυσαρέσκεια των χιλιάδων οπαδών του ΠΑΣ Κόρινθος, τόσο για τις κακές εμφανίσεις όσο και για τις κακές επιλογές ως προς τη διάταξη των παιχτών.

Το Δ/Σ θέλει να ευχαριστήσει με τα πιο θερμά λόγια τον κ. Κων/νο Κιάσσο, ο οποίος ανεξαρτήτως των άτυχων αποτελεσμάτων, ανέλαβε την ιστορική μας  ομάδα χωρίς έστω έναν ποδοσφαιριστή και χωρίς όργανα προπονήσεως ξεκινώντας από το μηδέν και φτάνοντας σήμερα στην πρώτη θέση, με 4 βαθμούς από τον δεύτερο και 6 από τον τρίτο.

Του ευχόμαστε κάθε ευτυχία στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή!    

 Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1963

Εορτασμός μνήμης Πολιούχου Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου στο Ξυλόκαστρο

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4QS-E_flzOnCW0ckfOnrVzfUAAkju_OeZO82wlPiBpkMbuWN1WIw5xGCFEZH5bWGfdyHC8L3uyW_oWxCJQyVegPRbOknflgIp9DYPUBKJPlEtXjNurmhrxY7bLHd3xG6V0WqhS_DRm-I/s1600/agios+vlasios.jpg

Με την δέουσα Εκκλησιαστική ευπρέπεια θα εορταστεί κι εφέτος, στο Ξυλόκαστρο, η μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου.

Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, παραμονή της εορτής, στις 18:00 θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός.

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, κύρια ημέρα της Εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία θα προστεί ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας θα τελεσθεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του καταγομένου εκ Ζεμενού Κορινθίας, εγγάμου Διακόνου π. Γεωργίου Σαλάτα, ο οποίος είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου και διετέλεσε επί σειρά ετών Ιεροψάλτης στον ως άνω Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό.

Τίμησαν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Αθήνα

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2023/02/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7.jpeg

Εκδήλωση για τα 180 χρόνια από το θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οργάνωσε στην Αθήνα, η Παγγορτυνιακή Ένωση.

Τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, ενώ ο διδάκτορας της φιλολογίας, Δημήτρης Κανελλόπουλος, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Λεβαδειακός - Βόλος 0-3: «Διπλό» για πεντάδα, ήττα για ζαλάδα

 https://www.ertsports.gr/wp-content/uploads/2023/02/FoSz8AfXgAMEJ2W-1.jpg

Με περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του ο Βόλος επιβλήθηκε στη Λιβαδειά με 3-0 και άφησε τον Λεβαδειακό στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και σε σοβαρές περιπέτειες για την προσπάθεια παραμονής. Αντιθέτως η θεσσαλική ομάδα, επιστρέφοντας στα τρίποντα, πέρασε τον Άρη και ανέβηκε στην 5η θέση του πίνακα. Παίζοντας κατά διαστήματα και καλό ποδόσφαιρο, παρά τις απουσίες του (Μπαριέντος, Οζέγκοβιτς) και βρίσκοντας τα γκολ στο δεύτερο μέρος με τον Πιρές και τον Ντέλετιτς.

Ξυλόκαστρο: Κοπή Πίτας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/templates/yootheme/cache/69/Kopi.Pitas.2023-694d587c.webp 

Την Παρασκευή 10/02 και ώρα 12.30μ.μ. θα γίνει η Κοπή Πίτας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Super League: Δράση στη Λιβαδειά

 Super League: Δράση στη Λιβαδειά  

Ο Λεβαδειακός υποδέχεται στις 16:00 τον Βόλο στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League. 

Μόλις μια συνάντηση έχουν στην ιστορία τους οι δύο ομάδες και αυτή είναι στο πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, όπου ο Βόλος επικράτησε με 2-1 με τα γκολ των Τσοκάνη (62’), Ντέλετιτς (67’), ενώ για τον Λεβαδειακό είχε ανοίξει το σκορ ο Μουτίνιο στο 53ο λεπτό.

Ο Βόλος προέρχεται από διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα, με την

Καιρός: Πέρασε το πρώτο «κύμα» κακοκαιρίας - Επιδείνωση το βράδυ «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

athina-xionia-new 

Νέα χιονόπτωση στην Αττική αναμένεται από τις απογευματινές προς βραδινές ώρες, με έμφαση στα βόρεια προάστια. Η διάρκεια των χιονοπτώσεων θα συνεχιστεί σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα και την Τρίτη και την Τετάρτη ως και την Πέμπτη το πρωί, αλλά με μικρότερη ένταση.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία επηρεάζει από την Κυριακή κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, θα συνεχιστεί  με νέες χιονοπτώσεις,

Σεισμός στην Τουρκία: Στους 1.500 οι νεκροί από τα 7,8 Ρίχτερ - Κατέρρευσαν 2.800 κτήρια Σχεδόν 400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία. Δεύτερος σεισμός 7,7 Ρίχτερ

 seismos_tourkia_arthro 

Τους 1.500 φτάνουν οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, από τον σεισμό-«τέρας» των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα και έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ.

Νωρίτερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Τροφές χρήσιμες για το κρύο. Βοηθούν να κρατήσουμε ζεστό το σώμα μας

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Η πτώση της θερμοκρασίας, καθιστά τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο σε ιώσεις αν δεν ντυνόμαστε καλά. Ωστόσο το σώμα μας κρυώνει και προσπαθούμε να το ζεστάνουμε μπροστά από το τζάκι ή μια σόμπα.

Τα τρόφιμα που αναζητά ο άνθρωπος το χειμώνα είναι κυρίως αυτά που περιέχουν περισσότερα λιπαρά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε μόνο τροφές που περιέχουν λίπος. Ένας οργανισμός για να είναι υγιής και να μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο πρέπει να λαμβάνει και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως τις βιταμίνες (Α, E, C), καθώς και τις πρωτεΐνες.

read more

Εκλογές στην Κύπρο: Πρώτος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πέρασε στο δεύτερο γύρο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Εκλογές στην Κύπρο: Πρώτος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πέρασε στο δεύτερο γύρο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών στην Κύπρο, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να έρχεται πρώτος με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να ακολουθεί με διαφορά μικρότερη από 3%.

Έτσι οι Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών.

Μένει να φανεί τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων υποψηφιών, οι οποίοι δεν «προκρίθηκαν».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :