Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Προβληματισμός ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Προβληματισμός ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία
Προβληματισμό ως προς τα πραγματικά κίνητρα και τους στόχους της ρωσικής εμπλοκής στη Συρία εκφράζουν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, καταγγέλλοντας ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας έπληξαν Σύρους αντάρτες και όχι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
“Είμαστε ανήσυχοι καθώς οι ρωσικές επιθέσεις ενδεχομένως κατέστρεψαν περιοχές που ελέγχονται από Σύρους αντικαθεστωτικούς και όχι θέσεις του Ισλαμικού Κράτους” τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Προβληματισμός εγείρεται, προσθέτει το ΝΑΤΟ, και από το γεγονός ότι η Ρωσία αρνείται να συμπλεύσει με τον ήδη υπάρχοντα συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Τις ίδιες απόψεις συμμερίζεται και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, ο οποίο κατέστησε σαφές ότι ο ρωσικός στρατός έπληξε περιοχές, όπου δεν υπήρχαν δυνάμεις των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη ρωσική επέμβαση των τελευταίων δεκαετιών στη Μέση Ανατολή, αποσκοπεί στη στήριξη του στενού συμμάχου της Μόσχας, Μπασάρ αλ Άσαντ, και όχι στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών.
“Η ρωσική στρατηγική θα ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου” εκτίμησε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της πάντως, η Μόσχα ξεκαθαρίζει ότι τα ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποιώντας 20 πτήσεις, έπληξαν οκτώ στρατηγικούς στόχους του Ισλαμικού Κράτους.
Το ρωσικό υπουργείο υποστήριξε ότι οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το κέντρο διοικήσεως των τζιχαντιστών, ενώ παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

ysterografa.gr

Αθήνα - Πάτρα, με τρένο: 25 χρόνια, για «στρώσιμο» σιδηροτροχιών…

05-03-2015
Η ανυπαρξία ενιαίας στρατηγικής των τοπικών φορέων και η "σαλαμοποίηση" τού έργου από το φορέα υλοποίησης, οδήγησαν στον χρονικό «εκτροχιασμό» τού σιδηροδρομικού δικτύου τής Βόρειας Πελοποννήσου... 

Του Κώστα Ρόζου / froyros.blogspot.gr

Είναι γεγονός, ότι η υπόθεση της κατασκευής του νέου σιδηροδρομικού δικτύου, δεν ευρίσκεται αυτό το διάστημα στην ημερήσια (πολιτική) διάταξη. Το θέμα, μάλλον, «ξεθώριασε» και δημοσιογραφικά… Κούρασε, απογοήτευσε, ξεχάστηκε…; Ίσως όλα αυτά μαζί.

«Και πολύ ασχοληθήκαμε», θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος. «Και της Άρτας το γιοφύρι, γρηγορότερα τελείωσε. Επί δύο - τρεις δεκαετίες, τρένο ακούμε και τρένο δεν βλέπουμε…»

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μεϊμαράκη για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας,

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μεϊμαράκη
Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται έμμεσα και από την κίνηση του διευθυντή του γραφείου του που ζήτησε και έλαβε τον κατάλογο των μελών της πολιτικής επιτροπής και του τακτικού συνεδρίου.

Μαζί με αυτές τις πληροφορίες, το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή νέου προέδρου. Η κίνηση αυτή, θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του,
αύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης θα συνοδεύσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με περισσότερες από 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος -και όχι από τα μέλη του τελευταίου συνεδρίου-, στις οποίες όμως δεν θα συμπεριλαμβάνονται Περιφερειάρχες κα αντιπεριφερειάρχες. Αναμένεται επίσης κατά την ανακοίνωση να παρουσιάσει την πρότασή του για την αναδιοργάνωση του κόμματος.
 

Party Ηρακλή Ξυλοκάστρου - Bittersweet!Party Ηρακλή Ξυλοκάστρου - Bittersweet!
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου στις 11:00 μ.μ.
Bittersweet Club Ksylokastro, Xilókastron, Korinthia, Greece
 Η ποδοσφαιρική ομάδα Ηρακλής Ξυλοκάστρου, διοργανώνει ένα υπέροχο Σαββατιάτικο πάρτυ στο Bittersweet (Παραλία Ξυλοκάστρου)! Σας προσκαλούμε να περάσουμε όλοι μαζί ένα όμορφο βράδυ! Doors open: 23:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Περισσότεροι από 900 δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους κατηγορούνται και για ποινικά αδικήματα, εκμεταλλεύονται το Νόμο Κατρούγκαλου και επιστρέφουν στις θέσεις τους.
Και αυτό γιατί ο κ. Κατρούγκαλος αφενός κατήργησε τελείως την υποχρεωτική αργία και αφετέρου γιατί  δυσκόλεψε τη συγκρότηση και τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων.
Καλούμε την κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί ούτε  να ισοπεδώνει τους δημόσιους υπαλλήλους ούτε να προκαλεί τους πολίτες επιβραβεύοντας τους επίορκους».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Μετά την αναδρομική μείωση των συντάξεων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, με εγκύκλιό του, ομολογεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει συνταξιοδότηση μετά τα 67 χρόνια και μάλιστα με μειωμένη σύνταξη.
Όλα όσα έλεγαν προεκλογικά ο κ. Τσίπρας και ο συνέταιρός του κ. Καμμένος καταρρέουν.
Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται καθημερινά βήμα-βήμα.
Τις συνέπειές της, δυστυχώς, καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑhttp://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130529/low/newego_LARGE_t_1101_54205715.JPG
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος

550_334_435986.jpgΔεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών επανέλαβε ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.
Οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, υπογράμμισε ο ίδιος.
Μιλώντας στον ΑΝΤ-1, γνωστοποίησε παράλληλα ότι οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων : Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015Λουτράκι, 30/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για το Πρόγραμμα της Ε.Ε. «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015»

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες των οικισμών Περαχώρας, Ασπροκάμπου και Πισίων ότι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στα ΚΕΠ για χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης που φτάνει έως και τα εξακόσια ευρώ (600,00€).
Το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015» απευθύνεται σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε. που σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων διαμένουν σε συγκεκριμένες ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι περιοχές που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, σύμφωνα με την Οδηγία, για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, είναι οι οικισμοί Περαχώρας, Ασπροκάμπου και Πισίων.

Μέτρα προστασίας των πληγέντων από πυρκαγιά στη Νεάπολη και από ανεμοστρόβιλο στη Σκάλα Λακωνίας και στην Καλαμάτα ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση ΠελοποννήσουΤρίπολη 28-9-2015
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Μέτρα προστασίας των πληγέντων από πυρκαγιά στη Νεάπολη και από ανεμοστρόβιλο στη Σκάλα Λακωνίας και στην Καλαμάτα»

Κ. Περιφερειάρχα
          Μέσα σε δύο μήνες η Λακωνία δυο φορές επλήγει μια από την πυρκαγιά τον Ιούλιο στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης και μια πρόσφατα στη Σκάλα και στο Έλος από ανεμοστρόβιλο.
          Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που επικαλείστε κι εσείς και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τείνουν να αποκτήσουν κανονικότητα και σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής θωράκισης κι αντιπλημμυρικής προστασίας έχουν φέρει σε απόγνωση αγρότες, κτηνοτρόφους κι επαγγελματίες της περιοχής.
          Πέρασαν δυο μήνες και η περιοχή που επλήγει από την πυρκαγιά δεν έχει κηρυχτεί ακόμα πυρόπληκτη, πληγέντες δεν έχουν πάρει καμία ενίσχυση στήριξης.
          Έρχεται χειμώνας και τα αντιδιαβρωτικά κι αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή των καμένων δεν έχουν ξεκινήσει. Και μιλάμε για σοβαρές καταστροφές. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Πατούλης: Λευκά μερόνυχτα εκτός πολιτικής ...

Επειδή χλωμό το βλέπω να κατεβαίνει υποψήφιος για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Γ. Πατούλης, αποφάσισε να επιδοθεί σε άλλο σπορ...
Γύρισε λοιπόν ένα διαφημιστικό σποτ για τη Λευκή Νύχτα στο Μαρούσι, μπας και δούμε άσπρα μερόνυχτα κάπου αλλού..
Έστω και με μαύρα γυαλιά ..


airetos.gr

Πού πας Τόλη χωρίς τους «Κ+Κ Καραμανλή»;;


karamanlis-kostas-kostas
Σφόδρα ενοχλημένος με τη στάση και τη συμπεριφορά του Τόλη Τζιτζικώστα είναι ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που είναι σήμερα θεσμός για τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο. ΔΕΝ στηρίζει αλλά και εκφράζει την έντονη δυσφορία του για την άκομψη και προσβλητική ενέργεια του φιλόδοξου πολιτικού, ο οποίος τον «αγνόησε» αυτόν αλλά και την ενότητα της παράταξης ...και έσπευσε να ανακοινώσει – εκείνο το Σαββατόβραδο, μέσω facebook- την υποψηφιότητά του.

"Οι ηγέτες αναδεικνύονται από τις μάχες που δίνουν μέσα στη Βουλή" είναι το ηχηρό μήνυμα του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος μιλάει απαξιωτικά για την υποψηφιότητα του Τόλη που υποβαθμίζει το ρόλο του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και πρέπει να έχει μαχητική παρουσία μέσα στη Βουλή. Εκεί δίνονται οι μάχες, εκεί κερδίζονται οι αγώνες. Και ο Κώστας Καραμανλής που αναδείχθηκε (και) από τις μάχες του στη Βουλή ξέρει από αυτά!

Ο Τόλης Τζιτζικώστας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό αλλά η προσπάθειά του έπεσε στο κενό. Ούτε ο ίδιος τον στηρίζει, ούτε ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος υπέγραψε την υποψηφιότητά του, παρά τα όσα διέρρεε μέσω των μπλογκοπαπαγάλων του. Μόνος σύμμαχός του ο φαιδρός Παπαμιμίκος!

Χωρίς! τη στήριξη λοιπόν ο Τόλης, της μεγάλης οικογένειας Καραμανλή στη Βόρειο Ελλάδα.
Άγνωστος ο Τόλης στην υπόλοιπη χώρα, μένει μόνος, αλαζόνας και υπερφίαλος... κι ας έχεις λάβει και προειδοποίηση … από τους Κ+Κ…

Πού πας Τόλη;;;;
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Καμίνης: Οι πλατείες της Αθήνας δεν θα γίνουν προσφυγικοί καταυλισμοί, δώστε μας στρατόπεδα

Στον κίνδυνο να μετατραπεί η πλατεία Βικτωρίας σε μόνιμο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε μεγάλη συμπλοκή ανάμεσα σε 400 ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στην πλατεία, η οποία έχει κατακλυστεί από σκηνές θυμίζοντας εικόνες που είχε ζήσει η Αθήνα πριν από μερικές εβδομάδες στο Πεδίον του Άρεως.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο δήμαρχος της Αθήνας επέρριψε ευθύνες στο μεν υπουργείο Δημόσιας Τάξης για «συστηματική απουσία» και στο δε υπουργείο Εθνικής Άμυνας για «πλήρη στεγανοποίηση» όσον αφορά την παραχώρηση των άδειων στρατοπέδων για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

«Το καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια χώρα, όπου ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και τελικά έχει βρεθεί μόνος του ο δήμος Αθηναίων και οι κάτοικοι της πόλης να πολεμάνε;» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο ΒΗΜΑFM.

«Που είναι τα στρατόπεδα που θα θέσουν; Τι λένε στους κατοίκους της πλατείας Βικτωρίας; Ότι μακριά από τον στρατό το πρόβλημα και ας είναι στους πολίτες;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων.

airetos.gr

Η κλήρωση της Β' Φάσης (φάσης των «32») του Κυπέλλου Κορινθίας.

http://www.sportaltv.gr/images/kypello%20erasitexnon.jpg
Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, η κλήρωση για την Β' Φάση (φάση των «32») του Κυπέλλου Κορινθίας. Οι ημερομηνίες των αγώνων, θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, με τις αναμετρήσεις να υπενθυμίζεται ότι είναι νοκ άουτ. 
Ο Αστέρας Δερβενίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Τενεάτη Αθικίων εκτός έδρας, ενώ ο Πανκαμαριακός εντός έδρας τον Πέλοπα Κιάτου. Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου κληρώθηκε εντός με τον Ισθμιακό, όπως και η  Θύελλα Πετρίου  με τον  Κύψελο Κορίνθου.

Αναλυτικά η κλήρωση 
ΠΑΣ Κόρινθος - ΠΑΣ Κλένια
Πανκαμαριακός - Πέλοπας Κιάτου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ισθμιακός
ΑΟ Ρομά - Παννεμεατικός
Αστέρας Κορίνθου - Ελλάς Βέλου
Θύελλα Πετρίου - Κύψελος
Δάφνη Εξαμιλίων - ΑΟ Λουτράκι
Τενεάτης Αθικίων - Αστέρας Δερβενίου
Αγ. Θεόδωροι - Κόρινθος 2006
Αγ. Γεώργιος - Σαρωνικός Γαλατακίου
ΠΑΟ Κουταλά - Ολυμπιακός Λουτρακίου
Ταρισνά '97 - Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Προοδευτική Περιγιαλίου - ΑΟ Ζευγολατιού
ΑΟ Σπαθοβουνίου - ΑΣ Λουτρακίου
Ηρακλής Λεχαίου - Άρης Αρχ. Κορίνθου
Παμφενεατικός - Πανσολυγειακός

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Δερβένι ( 48 χρόνια πριν)

Ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα, στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων 

Η ημέρα κυλούσε ήσυχα στο Δερβένι ενώ οι γονείς ετοίμαζαν τα παιδιά τους καθώς την επόμενη ημέρα (Τρίτη 1 Οκτωβρίου) θα άνοιγαν μετά τις διακοπές του καλοκαιριού τα σχολεία. Τίποτα δεν προμηνούσε αυτό που έγινε.. 

Η ώρα ήταν 6 και 15 το απόγευμά όταν ξαφνικά μεγάλος κρότος από την σιδηροδρομική γραμμή ακούστηκε .

 Άμέσως ειπώθηκε ότι το τραίνο που πέρναγε από την γέφυρα έπεσε στο ποτάμι του Δερβενίου. Όμως τίποτε τέτοιο δεν είχε συμβεί αλλά εκείνη την ώρα συνέβη στο Δερβένι, ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 1968 , δύο αμαξοστοιχίες, ξεκίνησαν από την Κυπαρισσία με μιάμιση ώρα διαφορά η μία αμαξοστοιχία από την άλλη οι οποίες επέστρεφαν με 2.500 ψηφοφόρους έκαστη από την Πελοπόννησο προς την Αθήνα και τον

Πειραιά, που είχαν πάει να ψηφίσουν  στο δημοψήφισμα για το σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο έγινε την προηγούμενη μέρα.

Η πρώτη ήταν απλή ταχεία και στάθμευε σε όλους τους σταθμούς ενώ η δεύτερη ήταν υπερταχεία και «έπιανε» μόνο στους θεωρητικά μεγάλους σταθμούς.

Η πρώτη αμαξοστοιχία αφού στάθμευσε στο Σ. Σταθμό του Δερβενίου και πήρε επιβάτες ,ξεκίνησε , αγκομαχώντας πέρασε τη γέφυρα ,όταν ξαφνικά ο συρμός ακινητοποιήθηκε λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα , μέσα στις ελιές και απάνω σε στροφή καθώς μία γυναίκα αισθανθεί λιποθυμία και τράβηξε τον μοχλό ασφαλείας. Τότε έγινε το κακό , Η άλλη αμαξοστοιχία που πέρασε το σταθμό του Δερβενίου , χωρίς να σταματήσει , έφτασε την προπορευόμενη και ,,, συγκρούσθηκαν σφοδρά, με αποτέλεσμα το θάνατο 34 επιβατών και τον τραυματισμό άλλων 135.

 Επακολούθησε πανικός όμως χάρις την αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής σώθηκαν αρκετοί...

Στο σημείο υπάρχει προσκυνητάρι.

Δείτε εδω VIDEO από μηχανή χρόνου