Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να κερδίσετε εννέα λεπτά ζωής καθημερινά


kafes.pngΗ εμμονή μας με τον καφέ μπορεί να έχει απρόσμενα οφέλη για την υγεία έως ακόμη και να αυξήσει τη διάρκεια ζωής μας μέχρι και εννέα λεπτά την ημέρα, σύμφωνα με νέα έρευνες.

Διαβάστε περισσότερα 
stogiatro.gr

Loutraki Festival | ΣΥΝΑΥΛΙΑ Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Ypanema!

Email Image
Ένα ιδιαίτερο live με καλοκαιρινή διάθεση από τη Μάρω Μαρκέλλου και τον Ορέστη Ντάντο στην ειδυλλιακή περιοχή της Λίμνης Βουλιαγμένης!
Δύο ιδιαίτεροι τραγουδοποιοί, ξεκίνησαν παράλληλες πορείες γύρω στο 2008 και ένιωσαν εξ’ αρχής μια καλλιτεχνική συγγένεια ως προς τη δημιουργική τους φύση.

Φέτος, με ένα φρέσκο δίσκο στη τσάντα του ο καθένας αποφάσισαν ότι ήταν κουταμάρα να κουβαλάνε δύο τσάντες καλοκαιριάτικα και τις έβαλαν σε μία. 
Με άξονα λοιπόν τα δικά τους τραγούδια ζωγραφίζουν ένα εκπληκτικό, ετερόκλητο μωσαϊκό με ευχάριστες πινελιές από τα 90’s στα οποία μεγάλωσαν και το μοιράζονται μαζί μας!

------------------------------------------------

📅 Παρασκευή 10 Αυγούστου ☑
21:30
📍 YPANEMA
Λιμνοθάλασσα Ηραίου

Διοργανωτής: Loutraki Festival

 Email Image

ΣΟΚ! Έφυγε από τη ζωή η Ρίκα Βαγιάνη


Συγκίνηση προκάλεσε η είδηση της απώλειας της Ρίκας Βαγιάνη, σε ηλικία 56 ετών.
Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα πρόβλημα υγείας, και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Στην είδηση του θανάτου της, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να εκφράσουν την οδύνη τους, μέσω των social media.
Η Ρίκα Βαγιάνη άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών.

Οι πιθανές ημερομηνίες των εκλογών – Τα τρία σενάρια

Σχετική εικόνα
Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ακύρωσε τον όποιο σχεδιασμό της κυβέρνησης για ομαλή πολιτική πορεία, με πυξίδα το τέλος του μνημονίου στις 20 Αυγούστου. Η ακραία κρίση, ήρθε πάνω στην ακραία πόλωση που είχε καλλιεργήσει σε επίπεδο στρατηγικής το Μέγαρο Μαξίμου και είχε επικρατήσει στο πολιτικό σκηνικό από τις αρχές του καλοκαιριού, ενισχύοντας την αίσθηση ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες έχει ξεκινήσει.

Μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων το 2019


Αποτέλεσμα εικόνας για διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin και τη συνάντησή του με το διευθύνοντα σύμβουλο του Συνδέσμου κ. Dirk Inger.
Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι γεγονός. Το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου των Γερμανών επιχειρηματιών του τουρισμού για το 2019 αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη διεκδίκησή του εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη το Μάρτιο στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin και τη συνάντησή του με το διευθύνοντα σύμβουλο του Συνδέσμου κ. Dirk Inger.

7o Πολιτιστικό Αντάμωμα Στεφανίου Κορινθίας



Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 7ου Πολιτιστικού Ανταμώματος Στεφανίου που διοργανώνει ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας από τις 8 έως τις 15 Αυγούστου 2018 στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού (πρώην Δημοτικού Σχολείου) και του Αστεροσκοπείου Στεφανίου. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο την επαφή του κοινού με την ιστορία, τον πολιτισμό και την επιστήμη της Αστρονομίας και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων.

Προσοχή Υπογλυκαιμία. Ποια τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνετε; Πρώτες βοήθειες

Λέγοντας υπογλυκαιμία εννοούμε την παθολογική κατάσταση η οποία οφείλεται στην ελάττωση του σακχάρου του αίματος σε επίπεδα τέτοια που να προκαλούν κλινικές εκδηλώσεις δηλαδή συμπτώματα.
Όταν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα πέφτει κάτω από το φυσιολογικό, η λειτουργία του εγκεφάλου επηρεάζεται αμέσως. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως υπογλυκαιμία και συνήθως εμφανίζεται σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί, σπανιότερα, ύστερα από ιδιαίτερα έντονη μέθη, εξάντληση λόγω ζέστης και υποθερμία ή να έπεται μιας επιληπτικής κρίσης. ....................

Έργα σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης

Αποτέλεσμα εικόνας για τατουλησ
Σημαντικά έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018.
Πρόκειται για τη δημοπράτηση των έργων «Πεζοδρομήσεις στην Εθνική Οδό Τρίπολης – 124 ΠΒΕ», «Συντήρηση δρόμου από Ε.Ο. Τρίπολης Βυτίνας προς Καρδαρά – Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας», «Συντήρηση επαρχιακής οδού Κολλίνες – Αγία Βαρβάρα προς όρια Νομού – Πελλάνα», «Συντήρηση επαρχιακού δρόμου Κοντοβάζαινα – Βάχλια – Δήμητρα και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή» και «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στον επαρχιακό δρόμο Γαρέα – Μαυρίκι» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας δημοπρατείται το έργο «Συντήρηση – οδική ασφάλεια στην 7η Εθνική Οδό (Τμήμα Ζευγολατιό – Μελιγαλά)» και υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή τεχνικών έργων στο δρόμο Δώριο – Άγιος Γεώργιος – Χρυσοχώρι και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων».
Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση τεχνικών σήμανσης – ασφάλισης και οδοστρώματος επαρχιακού δικτύου»
Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Παράταση προθεσμιών υποβολής Σχεδίων Βελτίωσης - Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις


Αποτέλεσμα εικόνας για Παράταση προθεσμιών υποβολής Σχεδίων Βελτίωσης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                      Τρίπολη 6 Αυγούστου 2018
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας
τμ. προγραμματισμού
Πληροφορίες: Μαμαλούκου Μ.
Τηλ.:2710225342
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                   Παράταση προθεσμιών υποβολής Σχεδίων Βελτίωσης
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους αγρότες, νομικά πρόσωπα και συλλογικά σχήματα της Περιφέρειάς μας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε  ότι υπογράφηκε η με αρ, πρωτ. 6761/1-8-2018 τροποποίηση της υπ. αριθμ. 13849/14-1-2017 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 στο Μέτρο 4, υπομέτρο 4.1«Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης) με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων ως προς την ορθή σύνταξη του αιτήματος υποψηφιότητας.
Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:
α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 30/8/2018.
β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 14/9/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 10/9/2018.
γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 1/10/2018.



                                                                                                       Ο  Αν. Προϊστάμενος ΔΑΟ
                                                                                                               
                                                                                                          Μητρόπουλος Δημήτριος

Πέντε συμβόλαια μέσα στην καταστροφή


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα τελευταία δραματικά γεγονότα – καθώς και όσα ακολούθησαν ως αντίδραση σε κυβερνητικό επίπεδο – επιβεβαιώνουν όλα όσα κάποιοι είχαμε εγκαίρως προβλέψει και για τα οποία είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει.
Η κυβέρνηση διολισθαίνει συνεχώς οδηγώντας τη χώρα εκτός αστικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Συμβαίνει πάντα με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, θαυμαστές των οποίων παραμένουν οι κυβερνητικοί με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα.
Το επίπεδο του κοινοβουλευτικού βίου και της Δημοκρατίας δοκιμάζεται και αναδεικνύεται στις καταστροφές.
Όταν συμβαίνει μια καταστροφή, τα κόμματα που πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό επηρεάζονται. Πολιτικοί παραιτούνται αμέσως, επιβάλλονται κυρώσεις, καταβάλλεται προσπάθεια για αντιμετώπιση της καταστροφής.