Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ


Φίλες και φίλοι,

Τιμούμε σήμερα την Εργατική πρωτομαγιά.
Την προσφορά της Εργασίας, στη σύγχρονη κοινωνία.
Την αξία της Εργασίας και τις αρετές της εργατικότητας και την παραγωγικότητας.
Το δικαίωμα στην Εργασία.
Και τα τιμούμε σε μια στιγμή, που εδώ, στην Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες βρίσκονται στην ανεργία.
Και οι περισσότεροι είναι πια μακροχρόνια άνεργοι

NO PAPER


Ο κ. Καμμένος, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, αποκαλύπτει ότι το κόμμα του δεν έχει πρόγραμμα για την παιδεία, αφού όπως υποστηρίζει αυτό «είναι μία πολυτέλεια αυτή τη στιγμή»!
Ο κ. Μαρκόπουλος ομολογεί ότι το κόμμα του μπορεί να συνεργαστεί ακόμα και με το ΚΚΕ. Δηλαδή, με το κόμμα που θέλει τη χώρα εκτός της Ευρώπης και μπαίνει εμπόδιο σε κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή.
Ο κ. Παφίλης, καλεί το λαό να αγνοήσει την απόφαση του… λαού (!) και να μην δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών καλώντας τον κόσμο «πριν καν ορκιστεί η καινούρια Κυβέρνηση να βγει στο δρόμο…».
Ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλλει παραβίαση του Συντάγματος λέγοντας ότι: «τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…»
Ο κ. Θεωνάς, επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ότι τους είναι αδιάφορο αν η χώρα φύγει από το ευρώ λέγοντας ότι: «καμία θυσία για το ευρώ…».
Η κ.α. Σπανού, επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι δεν θα μείνουμε στο ευρώ με όποιο κόστος.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ( ENIKOS.GR-30-04-2012)

«Να σας πω εξειδικευμένα θέματα σε δυο μήνες κόμμα όταν έχουμε την πατρίδα μας που παραδίδεται δεν θα το κάνω, γιατί δεν είμαι έτοιμος να το κάνω. Σας το λέω ξεκάθαρα… Είναι μία πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να απαντήσω για έναν πρόγραμμα, για την παιδεία όταν παραδίδεται η χώρα…Δεν έχει βγει το πρόγραμμα της παιδείας γιατί δεν έχει βγει σε διαβούλευση ακόμα. Δεν είμαι ειδικός να σας το πω αυτή τη στιγμή. Σας λέω όμως ότι το πρόγραμμα για την παιδεία, το πρόγραμμα για ειδικούς τομείς που αναφέρονται στον τουρισμό θα βγει τις επόμενες ημέρες. Στην υγεία χρειάζεται να συγκεκριμενοποιηθεί. …. Τα παιδιά μου πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Γιατί έχω τη δυνατότητα να πάνε».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΚΕ

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (REAL FM- 28-04-2012)

«Κάποτε το 1989 – 90 σε μία φάση δύσκολης διακυβέρνησης του τόπου, ο κ. Μητσοτάκης κυβέρνησε για ένα τέρμινο με τον κ. Φλωράκη. Γιατί τότε το χειροκροτήσαμε και τώρα δημιουργούμε φοβικά σύνδρομα στους πολίτες; Τίποτε δεν είναι ταμπού στην πολιτική».

ΠΡΙΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΚΚΕ (ΝΕΤWEEK 30-04-2012)

«Σημασία έχει πριν καν ορκιστεί η καινούρια Κυβέρνηση ο λαός να βγει στο δρόμο για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται . Πριν καν ορκιστεί να κατέβει στο δρόμο για να ματαιώσει αυτά που του ετοιμάζετε . Καλούμε το λαό από τώρα μετά τα αποτελέσματα , εμείς λέμε θα τσακίσουν , πάλεψε για να το σταματήσεις. Αν έχουμε δίκαιο ή άδικο θ το δείξει η ζωή».




ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ (ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ 28-04-2012)

«Εγώ τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνειδητοποιείστε το».

ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Γ. ΘΕΩΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ( ΝETWEEK 30-04-2012)

«Εμείς δε μιλήσαμε ποτέ ούτε για ευρώ ή δραχμή . Εμείς λέμε για ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς . Εμείς λέμε κατ αρχήν για το χρέος για τη ρύθμιση του χρέους , φτάνουμε και στη παύση πληρωμών και στη μονομερή διαγραφή του χρέους χωρίς να μας νοιάζει αν θα μείνουμε ή δε θα μείνουμε στο ευρώ γιατί λέμε ότι δε κάνουμε καμιά θυσία για το ευρώ , καμιά θυσία για το ευρώ δε κάνουμε…. Δε μας νοιάζει γιατί λέμε καμία θυσία για το ευρώ . τις θυσίες θα τις κάνουμε στο όνομα του ευρώ ; Δε κατάλαβα , αν το ευρώ μας οδηγεί σε χρεοκοπία … Όταν μας οδηγεί το ευρώ σε χρεοκοπία εμείς θα το προσκυνούμε»;

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ

Δ. ΣΠΑΝΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΣΚΑΙ ΤV-1-05-2012)

«Εμείς λέμε καθαρά ότι δεν θα διαλύσουμε τη χώρα μόνο και μόνο για να μείνουμε στο ευρώ».

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα



Φίλες και φίλοι,

Σήμερα εσείς, από δω, από την Πάτρα,
στέλνετε το μήνυμα παντού:
Η Πατρίδα μας αλλάζει…
Η Αχαΐα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα
Ο παλμός αυτού του κόσμου, ο ενθουσιασμός αυτής της νεολαίας,
σφραγίζει πια τη Νίκη μας.
Και οι πιο δύσπιστοι, και οι πιο κακόπιστοι,
ξέρουν ότι Παράταξή μας θα νικήσει!
Κι όταν το μήνυμα έρχεται
από την Κρήτη χθες και από την Αχαΐα σήμερα
τότε κανείς δεν έχει πια καμιά αμφιβολία:
Θα νικήσουμε!

Η «σούπερ» σελήνη της 6ης Μαϊου και η κινδυνολογία της καταστροφής! Σε φυσικές καταστροφές και κοινωνικές εξεγέρσεις, μπορεί να οδηγήσει η 6η Μαϊου, δηλαδή η ημέρα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία, λόγω «σούπερ» Σελήνης! Το φαινόμενο αυτό, που θα εκδηλωθεί το βράδυ των εκλογών θεωρείται από τα πιο ισχυρά των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον Διονύση Σιμόπουλου, διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου και αρθρογράφου της εφημερίδας «Έθνος». Όπως αναφέρει, η «σούπερ σελήνη», «διαχρονικά έχει συνδυαστεί με φυσικές καταστροφές αλλά και με κοινωνικές εξεγέρσεις, με αποτέλεσμα τη σχετική κινδυνολογία» και μνημονεύει... περισσότερα


Σε φυσικές καταστροφές και κοινωνικές εξεγέρσεις, μπορεί να οδηγήσει η 6η Μαϊου, δηλαδή η ημέρα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία, λόγω «σούπερ» Σελήνης! Το φαινόμενο αυτό, που θα εκδηλωθεί το βράδυ των εκλογών θεωρείται από τα πιο ισχυρά των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον Διονύση Σιμόπουλου, διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου και αρθρογράφου της εφημερίδας «Έθνος». Όπως αναφέρει, η «σούπερ σελήνη», «διαχρονικά έχει συνδυαστεί με φυσικές καταστροφές αλλά και με κοινωνικές εξεγέρσεις, με αποτέλεσμα τη σχετική κινδυνολογία» και μνημονεύει...

Ποιοί, πότε, πώς, πού ψηφίζετε, πόσους σταυρούς βάζετε σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια

Τις ακριβείς οδηγίες για τον τρόπο διενέργειας των εκλογών (ώρες, εκλογικά τμήματα, ποιοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, πόσους σταυρούς βάζει ο ψηφοφόρος στην κάθε εκλογική περιφέρεια, δικαιολογητικά κλπ) καθώς και τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Πατήστε εδώ για να δείτε το Εκλογικό Τμήμα που ψηφίζετε. Δείτε όλα τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων στην κάθε εκλογική περιφέρεια χωριστά. Υπάρχουν βεβαίως «κόμματα» που δεν δημοσιοποίησαν ακόμα τα ψηφοδέλτιά τους!
Από τους τελευταίους που τα ανάρτησαν στο διαδίκτυο, είναι το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών, το κόμμα «Δημιουργία Ξανά» και το κόμμα ΟΑΚΚΕ. Γνωρίστε επίσης τους υποψηφίους βουλευτές και ψηφίστε ενημερωμένοι...

Τα «παιχνίδια» των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες - Εκτίμηση εδρών της ΝΔ

Ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους αλλά κυρίως τους υποψηφίους σε κάθε νομό η κατανομή των εδρών στα κόμματα, δηλαδή, από πιο κόμμα βγαίνουν βουλευτές. Ωστόσο, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο Παυλόπουλου, αυξάνουν οι πιθανότητες να πάρουν έδρες τα μικρά κόμματα στις μεσαίες εκλογικές περιφέρειες, όπως για παράδειγμα σε αυτή των Σερρών, όπου η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα με διαφορά, αλλά από τις επτά έδρες, αναμένεται να λάβει μόνο δύο με πολύ ισχνή πιθανότητα και για τρίτη. Στο μεταξύ, ο «Τύπος της Κυριακής» δημοσίευσε την εκτίμηση για τις έδρες που αναμένει να λάβει η ΝΔ...

Ξέρει κάτι η Ντόρα;


Τις τελευταίες μέρες, όποιος παρακολουθήσει προσεκτικά τη ρητορική που αναπτύσσει η Ντόρα Μπακογιάννη στις δημόσιες τοποθετήσεις της, θα δυσκολευτεί να μην διαγνώσει πίσω από τον τόνο της φωνής της, κάτι από τη Ντόρα… προ του Νοεμβρίου του 2009.
Πριν δηλαδή από την απρόσμενη για την ίδια ήττα που γνώρισε σε εσωκομματικό επίπεδο από τον Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο περιθώριο, και τελικά μετά από μερικούς μήνες να απομακρυνθεί από την Παράταξη.
Η πολιτική αυτοπεποίθηση την οποία εξωτερικεύει η Ντόρα Μπακογιάννη, επιβεβαιώθηκε και με όσα είπε στη σημερινή διακαναλική συνέντευξή της. Επαναλαμβάνοντας τη βεβαιότητά της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου. Και ότι θα έχει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις.
Μια εκτίμηση που προϋποθέτει ότι τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, δεν θα έχουν το εκλογικό πλασάρισμα που προσδοκούν, έτσι ώστε να… χρειαστούν τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Υπό άλλες συνθήκες, όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη θα μπορούσαν να εκληφθούν ως το καθιερωμένο «wishful thinking» κάθε πολιτικού αρχηγού για το κόμμα του, πριν από μια εκλογική αναμέτρηση. Επειδή όμως η ίδια δυσκολεύεται να κρύψει την πραγματική πολιτική ψυχολογία της, προφανώς… κάτι ξέρει.
Και όχι φυσικά για τη Νέα Δημοκρατία, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι το βράδυ των εκλογών το μοναδικό κόμμα με ποσοστά κυβερνητικής δύναμης. Αλλά για το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι βιώνει παρατεταμένο πολιτικό δράμα.

statesmen.gr

Ο Βενιζέλος ανησυχεί για τους “κορυφαίους” του ΠΑΣΟΚ







Με την αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία να μην οδηγεί και στις… καλύτερες των εκτιμήσεων για το ΠΑΣΟΚ και την εκλογική τύχη του στην αναμέτρηση της Κυριακής, το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου συνειδητοποίησε ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος έμεινε απελπιστικά μόνος σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.
Η μονοθεματική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ με την προβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου βέβαια, ήταν στρατηγική επιλογή της επικοινωνιακής ομάδας και των στενών συνεργατών του νέου Προέδρου του Κινήματος. Καθώς, θεωρούν ότι εκείνος αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, και παράλληλα «εξαφανίζει» εικόνες και πρόσωπα που κούρασαν, από το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ.
Καθώς όμως η προεκλογική εκστρατεία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, και το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει τάση ανάκαμψης, στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου σκέφτονται την «επόμενη ημέρα». Και τυχόν αντιδράσεις και κριτική που θα προκύψουν, εφόσον το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σύσκεψη με τους λεγόμενους «κορυφαίους» του Κινήματος. Προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και οι λεπτομέρειες της τελευταίας μεγάλης, ανοιχτής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, την Παρασκευή.
Στην πραγματικότητα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να διαπιστώσει τι κλίμα υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και… μέχρι που σκοπεύουν να φτάσουν οι «κορυφαίοι», το βράδυ των εκλογών. Και την επόμενη μέρα.

statesmen.gr

Τι προβλέπουν οι δημοσκόποι για το ΠΑΣΟΚ




Το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαϊου, ίσως περισσότερο και από το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και τη δυναμική αυτοδυναμίας που θα έχει καταγραφεί για τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση, το πολιτικό ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο ΠΑΣΟΚ. Και στις εσωκομματικές εξελίξεις που πιθανολογείται ότι θα προκαλέσει μια διαφαινόμενα βαριά ήττα του Κινήματος, το οποίο κυριάρχησε πολιτικά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ασκώντας την εξουσία ακόμη και σε περιόδους που δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Ανταποκρίθηκε το Λουτράκι στο έργο του Κώστα Κόλλια






Μεγάλη απήχηση είχε η συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στο Λουτράκι. Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι δημότες της περιοχής, μένοντας ιδιαιτέρως στα ζητήματα του προαστιακού και της εταιρείας του Δήμου «Λουτράκι Α.Ε.». Μετά το πέρας της συγκέντρωσης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Όπως όλη η Κορινθία έτσι και το Λουτράκι βρέθηκε στη διετία που πέρασε αντιμέτωπο με σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και κάθε απλό δημότη. Σημαντικότερα από αυτά θεωρώ το θέμα της σύνδεσης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό και της δημοτικής εταιρείας «Λουτράκι Α.Ε.»
Το θέμα της σύνδεσης με τον Προαστιακό παραμένει βεβαίως ανοιχτό. Δύο φορές μετέφερα το αίτημα του συνόλου των κατοίκων του Λουτρακίου να φτάσει το τρένο μέχρι την πόλη. Είχα επισημάνει στα αρμόδια Υπουργεία ότι οι λύσεις που συζητώνται σήμερα δεν εξυπηρετούν ούτε τη λειτουργικότητα του ΟΣΕ, ούτε τους επιβάτες, ούτε βεβαίως την πόλη του Λουτρακίου, η οποία έχει παρακαμφθεί αδικαιολόγητα. Ο ΟΣΕ δεν έχει αποκλείσει την λύση που προτείνουν οι κάτοικοι για δημιουργία σταθμού, πλην όμως χρειάζονται χρήματα για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Ελπίζω ότι με τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο θα βρούμε στα Υπουργεία ηγεσίες πιο πρόθυμες να συνδράμουν αυτό το αίτημα και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να το διεκδικώ μαζί με τους δημότες του Λουτρακίου.
Ένα άλλο μείζον ζήτημα ήταν η πιθανή διάλυση της δημοτικής εταιρείας «Λουτράκι Α.Ε.». Είμαι ευτυχής διότι κατάφερα με μία τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον νέο Καλλικράτη, και με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής και του συναδέλφου μου Βουλευτή κ. Αποστολάκου, να δώσουμε παράταση ζωής στην εταιρεία. Έπειτα από τρεις ζημιογόνες χρήσεις, τυχόν υποχρεωτική λύση της θα σήμαινε απώλεια σημαντικότατου κεφαλαίου, το οποίο έχει ήδη επενδυθεί, αλλά και μελλοντικών εσόδων. Η παρέμβασή μου είχε σκοπό να συμβάλει στο να υπάρξει μία παράταση ζωής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία στην εταιρεία να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες, να ανακάμψει και να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Θεώρησα χρέος μου να ανταποκριθώ στην έκκληση της Δημοτικής Αρχής για βοήθεια αλλά κυρίως να ανταποκριθώ στην αγωνία των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Η περιουσία του Δήμου και των δημοτών, καθώς και οι θέσεις εργασίας, είναι ασφαλείς για τα επόμενα τρία χρόνια. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου έχει εκτιμηθεί από τους κατοίκους του Λουτρακίου και αυτό μου δίνει μία προσωπική ικανοποίηση. Το σημαντικότερο όμως είναι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που δίνεται και στο μέλλον, ώστε σε τρία χρόνια να διαθέτουμε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών του Λουτρακίου.»

Η Μαφία στην εξουσία: Μερικά πολύ διδακτικά παραδείγματα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
 Δεν θέλω να υπονοήσω τίποτε, όπως ξέρετε δεν μιλώ ποτέ χωρίς στοιχεία.

Αλλά επειδή έχω επανειλημμένα υποστηρίξει πως καθήκον του πολιτικού είναι να προβλέπει ώστε να αποτρέπει τις καταστροφές και του δημοσιογράφου να δίνει μόνο τις χρήσιμες πληροφορίες ώστε να προειδοποιεί εγκαίρως και να προστατεύει τον λαό, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, αισθάνομαι την υποχρέωση να ανταποκριθώ σ’ αυτό το καθήκον.

Με αφορμή την χρεοκοπία της χώρας, εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν ΟΛΟΙ όσοι επί δεκαετίες με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο βρίσκονταν στο «σύστημα», το κατά τον Ανατόλ Φρανς «χέρι του αόρατου μηχανικού» (δηλαδή η προπαγάνδα), που διοικεί την Δημοκρατία, έχει τον τελευταίο καιρό επιβάλει το καθαρά προπαγανδιστικό σύνθημα «ψηφίζουμε μικρά κόμματα».

η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου .


Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, ώρα 20:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση
της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ομιλίες θα κάνουν όλοι οι Υποψήφιοι Βουλευτές Κορινθίας και θα απευθύνει χαιρετισμό η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κα Μαρία-Ελένη Βιλιάλη Σούκουλη.
Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Κορινθίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σας καλεί να δώσετε το «παρών» έτσι ώστε όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ελπίδας που ενώνει όλους τους Έλληνες : «Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ».

Για τη ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας
Ο Πρόεδρος
Σπηλιώτης Αντώνης

Οι «τιμωροί» της κάλπης


Αν κάτι πολύ σημαντικό έχει αναπτυχθεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια, αυτό είναι ο διάλογος που λαμβάνει χώρα στα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά κύριο λόγο τα χρησιμοποιούν νέοι άνθρωποι και παρότι έχουν κατηγορηθεί για πολλά, αν χρησιμοποιούνται ορθά, προάγουν τη δημοκρατία και τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο. Εννοείται ότι αναφέρομαι στα δίκτυα εκείνα που είναι εύκολο να διαπιστώσεις ότι όντως αυτός με τον οποίο συζητάς είναι εκείνος που λέει και όχι κάποιο troll ή κάποιος που δεν μπορεί να συσχετιστεί με ένα πραγματικό πρόσωπο. Δεν με ενοχλεί καθόλου η ψευδωνυμία, αλλά κάποια κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook έχουν καταφέρει να επιτύχουν υψηλό βαθμό σύνδεσης χρηστών με πραγματικά πρόσωπα ακόμα και αν έχουν παρατηρηθεί ψεύτικα (fake) προφίλ ή προσπάθειες κάποιος να χρησιμοποιεί τα στοιχεία άλλου για διάφορους λόγους, κυρίως συκοφάντησης και εξευτελισμού.

Πριν συνεχίσω θα ήθελα να αναφέρω δύο σημαντικά, κατά τη γνώμη μου, στοιχεία σε σχέση με το Facebook.