Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πρωταθλητές Κορινθίας Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Άγιοι Θεοδώροι, ΑΟ Σπαθοβουνίου , Κερδίζουν άνοδο Ολυμπιακός Άσσου , Άρης Βοχαϊκου , ΑΟ Λυκοποριάς και ΑΟ Μαψου

https://klife.gr/wp-content/uploads/2020/02/86724325_2301249453310569_4369681632253181952_n.jpg

Μετά την οριστική απόφαση της ΕΠΟ  να ανασταλούν λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ.περιόδου 2019-20.
Για όλες τις  τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21.

Στο πρωτάθλημα της Α.κατηγορίας Κορινθίας , την στιγμή της διακοπής  ( 7/3/20) είχε διεξαχθεί η 22η αγωνιστική, ενώ εως την λήξη του υπολειπόντουσαν  8 ακόμα αγώνες. Η αγωνία υπήρχε μόνο στην ουρά της

ΕΠΟ: Οριστικά λουκέτο στα τοπικά πρωταθλήματα!

ΕΠΟ: Οριστικά λουκέτο σε Γ' Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να τερματίσει οριστικά τη σεζόν σε Γ' Εθνική και τοπικά.πρωταθλήματα

Την ώρα που η Super League έδειξε πρόθεση επιστροφής στην δράση και θα περιμένει μέχρι τις 18/5 για να δει εάν θα επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις, η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να κατεβάσει ρολά στις διοργανώσεις που είναι υπό την σκέπη της.
Στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να τερματιστεί οριστικά η σεζόν τόσο στη Γ' Εθνική όσο και στα τοπικά πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η σχετική ανακοίνωση:
Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.
Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.
Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.
Παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.
Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.
Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.
Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.
Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.
Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.
Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Γ' Εθνική: Οι πρωταθλητές στους οκτώ ομίλους - Όλα ανοιχτά για άνοδο και υποβιβασμό

Γ' Εθνική: Οι πρωταθλητές στους οκτώ ομίλους - Όλα ανοιχτά για άνοδο και υποβιβασμό

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έβαλε... λουκέτο για φέτος όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ωστόσο παραμένουν όλα ανοιχτά όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό. Στα μέσα Μαΐου αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη (29/4) την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για την προστασία των αθλητών, των παραγόντων και των διαιτητών από την πανδημία του κορονοϊού.
Παράλληλα, στο σχετικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, δεν πάρθηκε κάποια ουσιαστική και οριστική απόφαση σχετικά με το τι θα ισχύσει, όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων. Μία απόφαση που αναμένεται να παρθεί οριστικά στα μέσα Μαΐου, και θα εξαρτηθεί με το αν θα εφαρμοστεί η περιβόητη αναδιάρθρωση στις παραπάνω κατηγορίες, που θα έχει αντίκτυπο και στη Γ’ Εθνική. 

Πρωταθλητές Γ' Εθνικής: «Β' Εθνική με δύο ομίλους»

https://www.flynews.gr/wp-content/uploads/2017/10/asterasvlaxioti.jpg

Αναδιάρθρωση και Β' Εθνική με 2 ομίλους ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση οι οχτώ πρωταθλητές της Γ' Εθνικής. 
οινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι οχτώ πρωταθλητές της Γ' Εθνικής.
Συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των Πανσερραϊκού, Αλμωπού Αριδαίας, Πιερικού, ΑΕ Ποντίων, Καλλιθέας, Ρόδου, Αστέρα Βλαχιώτη και Επισκοπής εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης και συγχώνευση της Super League 2 με την Football League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση των οχτώ πρωταθλητών της Γ' Εθνικής:
«Εμείς οι 8 ομάδες που με βάση τη χτεσινή απόφαση της ΕΠΟ ανακηρυχθήκαμε πρωταθλήτριες, εκφράζουμε τη ικανοποίηση μας για τη δίκαιη έκβαση των μέχρι τώρα αγώνων μας.
Για να έχει συνέχεια και συνέπεια αυτή η απόφαση της ΕΠΟ, θέλουμε με πνεύμα δικαίου να γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών με δύο ομίλους Β’ Εθνικής με την συγχώνευση Football League και Super League 2.
Παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψη σε όποια απόφαση σας, την δική μας ενιαία φωνή και παρουσία.
ΡΟΔΟΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ»


Τα νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων, ανέργων, επιχειρήσεων για τον Μάιο – Σε ισχύ αναστολές οφειλών, έκπτωση ενοικίου, 800 ευρώ

Κορωνοϊός: Live οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης από Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Βρούτση 
Νέα μέτρα στήριξης για τον μήνα Μάιο ανακοινώνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου τους ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ και σε άλλες ομάδες συμπολιτών μας» και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή θα παίρνουν το επίδομα για όσο βρίσκονται σε αναστολή λόγω του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε:

Αυγενάκης: Βήμα-βήμα η επιστροφή του αθλητισμού στη κανονικότητα – Ξεκινούν προπονήσεις στο ποδόσφαιρο, τι θα γίνει στα άλλα αθλήματα


Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του τόνισε: «Για πρώτη φορά η αθλητική οικογένεια ενωμένη εξέπεμψε μηνύματα αλληλεγγύης προς όλη την κοινωνία- άσκηση στο σπίτι-σωστή διατροφή- εθελοντική αιμοδοσία».
Οπως είπε από τις 4 Μαΐου ατομικές προπονήσεις στους αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση.

Χαρδαλιάς: Φέτος θα περάσουμε μια διαφορετική Πρωτομαγιά

 Δηλώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό και την διαδικασία μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» έκανε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός θα περάσουμε την πρωτομαγιά διαφορετικά είτε στο σπίτι είτε μια βόλτα γύρω από αυτό.

Αύριο, Πρωτομαγιά, δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας, δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο εξοχικό ούτε στο χωριό, επανέλαβε.

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα στην Βουλή για τον κορωνοϊό και την επόμενη μέρα - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έγινε χώρα παράδειγμα και μπορεί να γίνει και υπόδειγμα υπέρβασης των συνεπειών

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα στην Βουλή για τον κορωνοϊό και την επόμενη μέρα
Τη στρατηγική της Κυβέρνησης και τις επιλογές της εν μέσω πανδημίας ανέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.
«Η κυβέρνηση έκανε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Προστάτεψε την υγεία, τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας σε αυτό τον υπέρτατο σκοπό τον οικονομικό της σχεδιασμό. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από την προστασία της υγείας των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός

Ιερά Σύνοδος: Δεχόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης – Αναλυτικά οι αποφάσεις

Ιερά Σύνοδος: Δεχόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης - Αναλυτικά οι αποφάσεις 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ολοκληρώθηκε και στην απόφασή της αναφέρει ότι αποδέχεται την απόφαση της πολιτείας για επαναλειτουργία του λατρευτικού έργου στις εκκλησίες από 17 Μαΐου.
Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι επιθυμία ήταν η επαναλειτουργία στις 4 Μαΐου.
Οι Ιεράρχες, ωστόσο, επιμένουν στο θέμα της Θείας Ευχαριστίας Ιεράρχες επιμένουν ότι «ότι το ζήτημα περί του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Κοινωνίας τυγχάνει αδιαπραγμάτευτο» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο από τις 17 Μαΐου να τελείται το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος ευχαριστεί προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως, για την συμβολή τους στην επαναλειτουργία των Ναών.
Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου
Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 30ή Απριλίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κατά την δεύτερη συνεδρίασή Αυτής για τον μήνα Απρίλιο και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.
Κατά την συνεδρίαση Αυτής η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε:

Ποιοί “βλέπουν εκλογές” πίσω από την τρίμηνη παράταση για την πρώτη κατοικίαΤου Νίκου Φυλάγγελου

Είναι γνωστό και πολλάκις επιβεβαιωμένο ότι, στην πολιτική ο καθένας καταλαβαίνει… ό, τι θέλει να καταλάβει. Ή, ό, τι έχει αποφασίσει εκ των προτέρων ότι θέλει να καταλάβει.
Γι’ αυτό και αρκετοί από όσους άκουσαν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνησή του στον τομέα της οικονομίας… είδαν εκλογές.
Πρόκειται φυσικά για τους ίδιους που, ό, τι κι αν έλεγε ο Πρωθυπουργός…

Εκτακτο – Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο Υπουργείο Υγείας - 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 140 οι νεκροί


Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Δείτε LIVE την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας


Στην ενημέρωση, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.591 συνολικά με το 56% να είναι άνδρες. Ένας ακόμη θάνατος καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο και ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 140.

 591 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.286 με ήδη γνωστό κρούσμα. 38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα έτη. 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ

dimos nemeas 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 Νεμέα : 30/4/2020
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                      
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ : ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την Παρασκευή 1ηΜαϊου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 0κτωβρίου. Στο διάστημα αυτό οι ιδιοκτήτες , νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων , που βρίσκονται εντός της πόλης , κοινοτήτων και οικισμών , υποχρεούνται να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση υλικών ή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.
  Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ισχύουν και εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. Β του Ν. 3852/2010 <<Καλλικράτης>> και οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


       Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Λουτράκι  30/04/2020
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                  Αριθμ. Πρωτ.:6471  
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -                        
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                   
---------------------------------------               


            Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 4η Μαΐου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μ.μ., για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Ψυχογιός Γεώργιος: Η ΝΔ εκθέτει εργαζόμενους, μικρομεσαίους και ευπαθείς ομάδες αλλά και το δημόσιο χρήμαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, στο ρ/σ “Στο Κόκκινο” και τον Γιώργο Τραπεζιώτη:

Να διατυπώσω τη μεγάλη μας λύπη για την απώλεια του Γιώργο Πιαντέ. Άνθρωποι σαν τον σύντροφο Γιώργο που είναι αχθοφόροι ονείρων, όπως είδα να γράφεται, διεκδικούσαν μία άλλη ζωή και μία άλλη κοινωνία και θα είναι για μας οδηγός.
Η κρίση για κάποιους είναι και ευκαιρία. Πέρα από τα μέτρα κοινωνικής προστασίας τα οποία έχουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει ενισχυθεί και αυτό είναι

Ψηφιακές συντάξεις: Τι ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους

 
Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται σε λίγο καιρό οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στη νέα πλατφόρμα που εγκαινίασε το υπ. Εργασίας και o e-ΕΦΚΑ.
Η πιλοτική λειτουργία της υποστηρίζει αυτοματοποιημένα τα 4 από 5 τα στάδια της πλήρους ψηφιακά αυτοματοποιημένης διαδικασίας.
Για όλες τις περιπτώσεις με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται

Σε 153 Δήμους 4,7 εκατομ. για να πληρώσουν μισθώματα

 
Με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 26261/28.4.2020) κατανεμήθηκαν 4.697.122,05 ευρώ σε 153 Δήμους της Χώρας για την καταβολή μισθωμάτων.
Τα εκατομμύρια προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, δηλαδή δεν είναι επιπλέον πρόσθετη χρηματοδότηση από το Κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, δίνονται στους Δήμους για την καταβολή μισθωμάτων, από την 1ηΙανουαρίου 2020 έως 30 Απριλίου 2020, των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών που τους μεταφέρθηκαν από 1.1.2011 σύμφωνα με τον Καλλικράτη(ν.3852/2010).
Τυχόν αδιάθετα ποσά, δύναται να διατεθούν από τους δικαιούχους Δήμους για την καταβολή των εν λόγω μισθωμάτων των επόμενων μηνών.
Στην Π.Ε. Κορινθίας καταβάλονται 67.620 ευρώ σε 4 Δημους : Κορινθίων (58.978,76), Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων ( 1.241,24), Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ( 5.400) και  Σικυώνας  (2.000,00).
Δείτε κατωτέρω τα χρήματα που λαμβάνει κάθε Δήμος: