Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση της πίστας μοτοκρός στη Μεγαλόπολη

  

Εξελίξεις για το θέμα της δημιουργίας πίστας διεθνών προδιαγραφών για αγώνες μοτοκρός στη Μεγαλόπολη, μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ της ΓΓΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Α.Ε.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και την αναβάθμιση της ήδη υφιστάμενης από το 1994 πίστας, που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Τρίπολης και με την υποστήριξη της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Στόχος είναι να γίνει η περιοχή διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού, με μια εγκατάσταση που θα πληροί τις προϋποθέσεις για μεγάλους εγχώριους και διεθνείς αγώνες, αλλά και για το mauntain bike, το 4 επί 4 κλπ.

Η πίστα βρίσκεται στην περιοχή της Πλάκας Μεγαλόπολης, μόλις 5 χλμ. δυτικά της πόλης και καταλαμβάνει έκταση 93 στρεμμάτων, όπου στο παρελθόν έγιναν σπουδαίοι αγώνες μοτοκρός, ακόμα και παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η πίστα, μπορεί να μεταβιβαστεί – στο πλαίσιο σύμβασης – από τη ΔΕΗ στη Μετάβαση Α.Ε. η οποία και έχει αναλάβει τις ζώνες απολιγνιτοποίησης.

Η Μετάβαση Α.Ε. θα μπορεί να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αξιοποίηση της έκτασης μέσω προγραμματικής σύμβασης, η οποία θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των εκτάσεων.

Τα ζευγάρια της “Φάσης των 16” και οι διασταυρώσεις έως τον τελικό

 

Οι όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ολοκληρώθηκαν, με τα περισσότερα φαβορί να προκρίνονται στα “νοκ-άουτ” αλλά και αρκετά αουτσάιντερ να κάνουν… την έκπληξη, επεκτείνοντας την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Δείτε αναλυτικά τις διασταυρώσεις στη “φάση των 16”:

Ανατροπή στην ανατροπή και… στους 16 οι Ελβετοί! / Έφυγε με… ψηλά το κεφάλι το Καμερούν

 

Σε μια αναμέτρηση με πολλά γκολ, σπουδαίο θέαμα, εκπλήξεις και εναλλαγές στο σκορ, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν επικράτησε με 3:2 της Σερβίας και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, απείχε μόλις ένα τέρμα μακριά από την πρώτη θέση του ομίλου, ελέω ισοβαθμίας με τη Βραζιλία.

Οι Ελβετοί είχαν εξ’ αρχής δύο πολύ σημαντικούς πονοκεφάλους, μιας και οι Γιάν Ζόμερ και Νίκο Ελβέντι 

Συναγερμός στη Βρετανία - Στα 6 έφτασαν τα νεκρά παιδιά από τον στρεπτόκοκκο Α Τα παιδιά που κατέληξαν είναι κάτω των 10 ετών - Τα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα της γρίπης - Πώς μεταδίδεται

child-sick 

Προβληματισμό εγείρει στη Βρετανία η αύξηση των θανάτων παιδιών που προσβλήθηκαν από στρεπτόκοκκο Α. Ο προηγούμενος τραγικός απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις απώλειες.

Την περασμένη βδομάδα, ένα παιδί τεσσάρων, ένα επτά, ένα έξι ετών και ένα τέταρτο νηπιακής ηλικίας, έφυγαν από τη ζωή.

Οι δύο νέοι θάνατοι που ανακοινώθηκαν αφορούν σε παιδιά επίσης κάτω των 10 ετών που κατέληξαν μία βδομάδα αφότου διαγνώστηκαν με τη νόσο.

Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη του πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Κόρινθο

  

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 12 περιπτώσεις κλοπών και 3 περιπτώσεις αποπειρών αυτών, στην Κόρινθο και στο Λουτράκι.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στην Κόρινθο, δύο άτομα, 17χρονος ημεδαπός και ανήλικος αλλοδαπός, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή, περιλαμβάνει ακόμα έναν 19χρονο αλλοδαπό.

Εισαγγελική έρευνα για την κατολίσθηση στην Αθηνών – Κορίνθου

 Εισαγγελική έρευνα για την κατολίσθηση στην Αθηνών – Κορίνθου 

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού λόγω πτώσης βράχων. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο, της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι να ελεγχθεί μεταξύ άλλων γιατί το ανάχωμα που είχε κατασκευαστεί αποδείχθηκε ανεπαρκές, αν είχε κατασκευαστεί με ατέλειες από την αρχή καθώς κι αν υπήρχε υποχρέωση να συντηρείται. 

Η κατολίσθηση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην Κακιά Σκάλα την Πέμπτη (1/12) μετά την κατολίσθηση βράχων που έγινε νωρίς το πρωί. Δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και οι οδηγοί πέρασαν μεγάλη ταλαιπωρία…

" Τα βιβλία είναι γεφύρια του χθες με το αύριο" Διήμερο Παρουσιάσεων βιβλίων Συγγραφέων του τόπου μας το Σαββατοκύριακο στην Αιγείρα

Anastasia Efstathiou


Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Διήμερο Παρουσιάσεων Βιβλίων ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ "Τα βιβλία είναι γεφύρια του κθες με το αύριο ΠΑΝΟΣ ΝΙΑΓΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ "O Σταθμάρχης" "Cash out Τσάι στο ή Φούτζι" Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 CaSH out Toái ato Θούιζι ΟΣταθμάρχης Παρουσιάζει: Κώστας Κλάγκος (φιλόλογος) Συντονιστές: Πάνος Βασιλόπουλος, Παναγιωτακοπούλου (εκδοτρ.) Μουσικοί: Σωτήρης Καζαντζίδης Νίκος-Μάριος Λύτρας Παρουσιάζει: ΕλένηΑποστολοπούλου (φιλόλογος) Συντονιστές: M. Μπερεβέσκου, Alκ. Παπαγιαννοπούλου Ανάγνωση αποσπασμάτων: Δανάη Καλαχώρα, Σπύρος Παπανικολάου, Νατάσα Σμυρνιώτη Μουσική επένδυση: Βαγγέλης Καρατζάς, Νίκος- Μάριος Λύτρας ώρα 7:00μ.μ. αίθουσα Πολιτ. Σύλλογου Αιγείρας Διοργάνωση: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ώρα 7:00μ.μ. αίθουσα Πολιτ. Σύλλογου Αιγείρας ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΗΔΥΦΩΝΟ" 

Τα βιβλία γίνονται γεφύρια κι ενώνουν τους χωροχρόνους των δημιουργών. Ένα θεατρικό έργο και ένα ιστορικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ με μουσική και λόγο θα συναντηθούν με το κοινό. Σάββατο 3/12 και Κυριακή 4/12 στην Αιγείρα.

ΕΛΛΑΔΑ: Με κοινό η επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023!

https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/11/Eurovision-Song-Contest-2023-Greece-ERT.jpg

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με παλαιότερο μας άρθροη ΕΡΤ προσανατολιζόταν μετά την αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας από την EBU, να δώσει και στο Ελληνικό κοινό την δυνατότητα να συμμετάσχει στην επιλογή της φετινής μας συμμετοχής. Η επιβεβαίωση ήρθε πριν από λίγο από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα

Νότια Κορέα-Πορτογαλία 2-1: Ανατροπή και... πρόκριση! / Γκάνα - Ουρουγουάη 0-2: Δεν έφτανε ο Ντε Αρασκαέτα...

 Νότια Κορέα-Πορτογαλία 2-1: Ανατροπή και... πρόκριση!

Η Νότια Κορέα τα κατάφερε! Η παρέα των Χουάνγκ Ιν-Μπομ και Ουί Τζο επιβλήθηκαν με 2-1 στο 91' της Πορτογαλίας με ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για την φάση των «16» του Μουντιάλ του Κατάρ, αφήνοντας εκτός την Ουρουγουάη λόγω καλύτερης επίθεσης. 

Οι Πορτογάλοι έβαλαν δύσκολα στους Ασιάτες καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 5' με τον Όρτα ύστερα από όμορφη προσπάθεια του Νταλότ.  Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο ( ο οποίος ήταν στις εξέδρες καθώς είχε

Τελετή Απονομής Βραβείων Best in Rhodes 2022: Μία μεγάλη γιορτή της κοινωνίας, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας

 

Σε μία όμορφη Τελετή, με εξαιρετική διάθεση και ευχάριστο κλίμα, έγινε η Απονομή των Βραβείων Best in Rhodes 2022, την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου. Στη βραδιά έδωσαν το παρών πλήθος διακριθέντων, αλλά και πολλοί πολιτικοί, εκπρόσωποι των