Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Για την “εκδίκηση” η Γκάνα | Το τελευταίο τους χαρτί οι Σέρβοι

  

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και σήμερα (02/12) ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων, με τα πρώτα έξι ζευγάρια να είναι ήδη γνωστά. Στο πρόγραμμα του Η’ ομίλου, η Πορτογαλία έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα, που θέλει μόνο νίκη, για να ελπίζει σε ήττα της Γκάνας και σε καλύτερη διαφορά τερμάτων με την Ουρουγουάη.

Στο άλλο σπουδαίο ματς, η Γκάνα,

συμβιβάζεται και με την ισοπαλία απέναντι στην Ουρουγουάη, για να προκριθεί ως δεύτερη, αναβιώνοντας το παιχνίδι των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Τότε ο Λουίς Σουάρες είχε αποκρούσει την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή, είχε αποβληθεί και στη συνέχεια ο Ασαμόα Γκιαν έχασε το πέναλτι, με τους Γκανέζους να μην το έχουν ξεχάσει.

Η Βαθμολογία του Η’ ομίλου:

1) Πορτογαλία 6 (5-2)
2) Γκάνα 3 (5-5)
3) Νότια Κορέα 1 (2-3)
4) Ουρουγουάη 1 (0-2)

Στον άλλον όμιλο της ημέρας, η Βραζιλία έχει ήδη προκριθεί και θέλει μόνο να “τσεκάρει” την πρώτη θέση, απέναντι στο Καμερούν, που θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει. Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, Ελβετία και Σερβία διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε μια δυνατή μονομαχία, με τους Ελβετούς να αρκούνται και στην ισοπαλία, αλλά τους Σέρβους να θέλουν μόνο νίκη και μάλιστα να καλύψουν και τη διαφορά τερμάτων, σε περίπτωση μη ήττας του Καμερούν, ώστε να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Η Βαθμολογία του Θ’ ομίλου:

1) Βραζιλία 6 (3-0)
2) Ελβετία 3 (1-1)
3) Καμερούν 1 (3-4)
4) Σερβία 1 (3-5)

Αναλυτικά το πρόγραμμα, που ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

17:00 Γκάνα-Ουρουγουάη
17:00 Νότια Κορέα-Πορτογαλία
21:00 Καμερούν-Βραζιλία
21:00 Σερβία-Ελβετία/