Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ανανεωτική Συνεργασία Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης. Τσιώτος Βλάσης:ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και κείμενο
Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε.
Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: "ΕΡΓΑ 5.000.000€ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ"



Υπεγράφη τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Λουτρακίου, ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Δέδε, και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για άρση επικινδυνότητας οδικού δικτύου Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018».

1 εκατομμύριο ευρώ για την είσοδο των Μολάων εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης


«Με το σχέδιό μας, την εμπειρία μας και πρωτίστως με αδιάκοπη σκληρή δουλειά εξασφαλίσαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας τη χρηματοδότηση με 1 εκατομμύριο ευρώ το έργο της εισόδου των Μολάων» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο έργο που βελτιώνει την προσβασιμότητα σε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Λακωνίας.  

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Φραγγέα με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης



Την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Φραγγέα με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δήλωσε για την υποψηφιότητα του κ. Φραγγέα «Με

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑμΕΑ


Παράλληλα με το οδοιπορικό διαβούλευσης με τους συντοπίτες μας στις δημοτικές και τοπικές ενότητες/κοινότητες, πραγματοποιούμε ουσιαστική διαβούλευση με συλλογικότητες και κλάδους. Η Κοινωνία των Πολιτών, είναι η ραχοκοκαλιά του οράματός μας και της κατάρτισης του Προγράμματός μας ,για την εξέλιξη του τόπου, για το Δήμο Κορινθίων που μας αξίζει.
Η δέσμευση τιμής του Συνδυασμού μας για έναν ανθρώπινο Δήμο, απαιτεί εξειδικευμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις και αλλαγές, που θα θέτουν ως

Αποκατάσταση της λειτουργικότητας της αρδευτικής διώρυγας Α.Ο.Σ.Α.Κ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Από την επίσκεψη και αυτοψία του Δρ. Αποστόλου Ε. Παπαφωτίου, Eντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αλέξη Αλεξόπουλου μαζί με το υπηρεσιακό στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κορινθίας κ. Κων/νο Δημόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό Τ.Ε., στην αρδευτική διώρυγα Α.Ο.Σ.Α.Κ. (ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ ΑΣΩΠΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ).
Η αυτοψία αφορούσε στην επίβλεψη των έργων καθαρισμού της διώρυγας και της τοπικής επισκευής

Πέτρος Τατούλης «Αποδίδουμε στους πολίτες της Μεσσηνίας ένα ακόμα σημαντικό οδικό έργο»


«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας αποδίδουμε στους πολίτες και επισκέπτες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου τον οδικό άξονα που βελτιώνει την πρόσβαση τόσο στο επίπεδο της ασφάλειας, όσο και στο επίπεδο της άνεσης και συνδέει την Αρχαία Μεσσήνη με το σπουδαίο εκκλησιαστικό μνημείο το Ανδρομονάστηρο, την Αγία Αγία Σαμαρίνα και το κάστρο της Ανδρούσας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου γέφυρα Μάμι – Ανδρομονάστηρο, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (1/ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ)

Του Γρηγόρη Κλαδούχου 

Αποτέλεσμα εικόνας για γρηγορη κλαδουχουΑνά τέσσερα χρόνια στις τοπικές κοινωνίες αναδύεται μια μηχανιστική ψυχολογία. Ένδειας εαυτού και αναζήτηση αναπλήρωσής του. Βουλιμία δημοτικής καρέκλας. Πολλών που προσδοκούν να ανταλλάξουν – με την εξυπηρέτηση από το εκλογικό σύστημα - ψήφους με αβαντάρισμα για κάποιες θέσεις.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ. Στον δήμο μας ο δήμαρχος, περίεργα πώς, θεωρεί ότι πέτυχε. Προβάλλεται ως υποψήφιος ξανά παρά το μικρό του έργο. Θεωρεί ότι η κακή δημοσιοϋπαλληλική του νοοτροπία απέδωσε. Από την αντιπολίτευση, Τσιώτος (πέντε χρόνια) και Μπρακούλιας (δεκαπέντε) βάζουν θετικό βαθμό στις παρατάξεις τους. Άχρωμοι, δεν κατάφεραν να εμπεδώσουν, να μάθουν, να κάνουν κάτι παραπάνω, σαν να μπήκαν στο σχολείο της Αυτοδιοίκησης και έμειναν στην πρώτη τάξη. Το Δημοτικό

Γ. Μανιάτης: «Είμαστε περήφανοι για την Προοδευτική Πατριωτική Ενεργειακή μας Στρατηγική (2010-2014)»

 Ομιλία καθ. Γιάννη Μανιάτη, Βουλευτή Αργολίδας ΚΙΝΑΛ, π. Υπουργού
(Ξενοδοχείο Royal Olympic, 19.3.2019)
(








Αισθάνομαι όμορφα να είμαι σήμερα σε μία σημαντική εκδήλωση μιας από τις πιο έγκυρες, από τις σπουδαιότερες ελληνικές εφημερίδες. Είναι πραγματικά τιμή μου να συμμετέχω σήμερα σε αυτή την εκδήλωση κι εύχομαι κάθε χρόνο να συνεχίσετε αυτή την προσπάθεια, γιατί θεωρώ ότι η Ναυτεμπορική μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα σοβαρού διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και αντιπαράθεσης προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.
Αγαπητοί φίλοι, πολλές φορές έχω τεκμηριώσει ότι πάνω από 50δις€ επενδύσεων μπορεί να

Στήριξη Δημήτριου Μήλιου στον Πελοπιδα Καλλιρη


ΔΗΛΩΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΗΛΙΟΥ
Σε πρόσφατη παρέμβασή μου,  περιέγραψα τι δε θα ψήφιζα στο Δήμο Κορινθίων. Σε όλη μου την πορεία, κάθε επιλογή μου είναι δημόσια και ξεκάθαρη.
Με εφόδια τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει από τη διαδρομή μου σε θέσεις υψηλής διοικητικής  και διαχειριστικής ευθύνης, όπως και τη συνεπή και ανιδιοτελή συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου μας, τα κριτήρια της επιλογής μου για την επόμενη μέρα του Δήμου Κορινθίων, εστιάζουν στην ικανότητα, την ειλικρίνεια και την αποτελεσματικότητα. Αυτά τα κριτήρια, είναι βέβαιο ότι τα ικανοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, Πελοπίδας Καλλίρης. Στηρίζω την υποψηφιότητά του και θα συνεργαστώ μαζί του για να γίνουν πράξη τα αυτονόητα, που στον τόπο μας δεν είναι δεδομένα.
Δημήτριος Μήλιος
Δ/ΝΤΗΣ  Δ/ΝΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΩΝΑ &
ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μαρία Θελερίτη: Η κυβέρνηση νομοθετεί για την κατοχύρωση της de facto ισότητας των φύλων, για την ποιότητα και επιτάχυνση της πολιτογράφησης και για την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων

Αποτέλεσμα εικόνας για θελεριτη
Στην ομιλία της  για την ψήφιση του σ/ν « Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη  και καταπολέμηση της έμφυλης βίας- Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας –Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και λοιπές διατάξεις" στην ολομέλεια της βουλής σήμερα, η βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μ. Θελερίτη, και κύρια εισηγήτρια του σ/ν, τόνισε ότι το νομοσχέδιο, δημιουργεί τις βάσεις και τις προυποθέσεις για την έμπρακτη κατοχύρωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την άρση των έμφυλων διακρίσεων σε όλα τα πεδία

Ασφαλιστικό: σε δεινή θέση οι επιστήμονες – Χρειάζονται λύσεις τώρα - Συνέντευξη τύπου Προέδρων Επιστημονικών Φορέων

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες με τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και γενικότερα το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους για τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση των 120 δόσεων για παλαιές οφειλές ανέλυσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Ταυτόχρονα τεκμηρίωσαν με οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα, ότι οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που συνεχίζουν να μαστίζονται από τις συνέπειες της κρίσης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές απαιτήσεις, που συνεπάγονται εξωπραγματικά ποσά για τις πραγματικές τους οικονομικές δυνατότητές τους, τις οποίες καλούνται να καταβάλλουν συνολικά, άμεσα και επιτακτικά, για κύρια σύνταξη, νέες εισφορές, για επικούρηση και εφάπαξ και αναδρομικές εισφορές του 2017 και 2018.
Στη κοινή συνέντευξη Τύπου οι τρεις πρόεδροι παρουσίασαν συγκεκριμένες προτάσεις συνολικής και ρεαλιστικής διευθέτησης των εισφορών ώστε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μη μισθωτοί, να έχουν στοιχειώδης δυνατότητες να διαχειριστούν τις υποχρεώσεις τους, με αιχμή την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και την απομείωση του προβλεπομένου ληστρικού επιτοκίου οφειλών, θέτοντας παράλληλα τα ζητήματα της διαγραφής οφειλών και προσαυξήσεων του παρελθόντος, την εφαρμογή ρεαλιστικών κριτηρίων  στην επικείμενη ρύθμιση των 120 δόσεων, ώστε να μην εξελιχθεί σε επικοινωνιακή κοροϊδία προεκλογικού τύπου και ζήτησαν αναθεώρηση των ρυθμίσεων για όσους αμείβονται με τίτλους κτήσεων που οδηγούν σε μεγάλη μείωση των εισοδημάτων κυρίως των νέων εργαζομένων με «μπλοκάκι».
Με έμφαση έθεσαν οι πρόεδροι ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΟΕΕ, τις μεγάλες λειτουργικές αδυναμίες και τις τεχνολογικές αστοχίες του ΕΦΚΑ και των συνεργαζομένων με αυτόν φορέων επικούρησης, πρόνοιας και υγείας, που έχουν ως συνέπεια μεγάλα προβλήματα και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων σε θέματα υγειονομικής ασφαλιστικής κάλυψης, μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και φτάνουν μέχρι του σημείου να καταλογίζονται στους ασφαλισμένους εισφορές που ήδη έχουν πληρώσει, με τραγικές συνέπειες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες όλων των κλάδων να μην  έχουν φάρμακα και γιατρό, και ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορούν να εργαστούν.

Αναλυτικότερα:

Απόλυτη καταξίωση για το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου


Απόλυτη καταξίωση για το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου που διεξήχθη και φέτος 15-17 Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο.
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο Ναυπλίου - Αγγελική  Μαυρούλη, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών. Απόλυτη καταξίωση για το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου που διεξήχθη και φέτος 15-17 Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο.