Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Κόρφος: Ένα χωριό με αίσθηση νησιού, μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα

 Ανεξερεύνητο από τους πολλούς, βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας που βλέπει στον Σαρωνικό και υπήρξε τόπος παραθερισμού γνωστών πολιτικών 

 

Η Κορινθία είναι μια γεωγραφικά τυχερή περιοχή, γιατί, μεταξύ άλλων, η θέση της ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο της εξασφαλίζει ότι βρέχεται και από τον Κορινθιακό κόλπο, αλλά και από τον Σαρωνικό.

Ενώ όμως η ακτογραμμή της προς τον Κορινθιακό είναι αρκετά προβεβλημένη, διαθέτοντας διάσημες παραλίες και κάποιους αγαπημένους τόπους παραθερισμού των κατοίκων της πρωτεύουσας, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την πλευρά της που βλέπει στον Σαρωνικό, προς την κατεύθυνση της Αίγινας. Αν και δεν λείπουν τα όμορφα μέρη πλάι στη θάλασσα, παραμένουν ανεξερεύνητα, διαφεύγοντας από τις επιταγές της μαζικότερης τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών.

Δυνατός αέρας σάρωσε τις παραλίες στη Ναύπακτο– Όπου φύγει φύγει ο κόσμος

Καιρός – Ναυπακτία: Δυνατός αέρας σάρωσε τις παραλίες – Όπου φύγει φύγει ο κόσμος 


«Χαλάστρα» έκανε ο καιρός σε μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν τις παραλίες στη Ναύπακτο. Οι ισχυροί άνεμοι υποχρέωσαν τον κόσμο να τα μαζέψει και να φύγει!

Ο καιρός έδειξε τα δόντια του σε όλες τις παραλίες της Κάτω Βασιλικής στη Ναυπακτία. Όλος ο κόσμος βγήκε από τη θάλασσα και βρήκε «καταφύγιο» στα καταστήματα. Εν ριπή οφθαλμού άδειασε κι η παραλία της Λιμνοπούλας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του nafpaktianews.gr, οι ριπές του ανέμου ήταν τόσο  δυνατές που οι άνθρωποι των μαγαζιών έτρεξαν και έκλεισαν τις ομπρέλες, ωστόσο, αρκετά φουσκωτά τα πήρε ο αέρας

Ετοιμάζονται τα “Αρτεμίσια 2022” στην γνωστή και ως ”Κολοκοτρωνίτσι” Καρυά Αργολίδας

 

Έρχονται οι γνωστές εκδηλώσεις ”Αρτεμίσια 2022”.

Πρόκειται για δράσεις που γίνονται κάθε καλοκαίρι, στην ορεινή Καρυά Αργολίδας, γνωστή και ως ”Κολοκοτρωνίτσι” απ’ την παλαιά τηλεοπτική σειρά ιδιωτικού σταθμού.

Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο πολιτιστικός και εξωραιστικός σύλλογος των απανταχού Καρυωτών και φίλων της Καρυάς.

Ξεκινούν στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 26 του μήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορικές και φυσιολατρικές δράσεις, προβολή ταινιών, συναυλίες και ρεμπέτικη μουσική βραδιά.

Τα δρώμενα αναμένεται να τα παρακολουθήσει αρκετός κόσμος.

Πέθανε η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου

 Πέθανε η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου 

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου, που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’60 και είχε στεφθεί «Μις Ελλάς».

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Ντόρα (Θεοδώρα) Κωστίδου γεννήθηκε το 1937 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Το 1957 κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ελλάς και για έναν χρόνο εργάστηκε ως μοντέλο στην Ιταλία.

Η ηθοποιός συμμετείχε σε πολλές από τις κινηματογραφικές ταινίες της «χρυσής εποχής» όπως, «Ο ζητιάνος μιας αγάπης», «Ο Καζανόβας», «Δεν είμαι ατιμασμένη», «Παράνομοι πόθοι», «Νυμφίος ανύμφευτος», «Μια μέρα ο πατέρας μου» και «Υβ!… Υβ!…».

Έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή. / Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Βουλής

Τζούλια ΤσιριμώκουΠιμπλή: Την τελευταία της πνοή άφησε η πρώην βουλευτήςΜΑΥΡΙΛΟ — Ηλίας Τσιριμώκος : ένας πρωθυπουργός από το...

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (06/08/2022), η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή

Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη της, Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου: «Έσβησε η μάνα μου και γιαγιά του Αλέξανδρου, Τζούλια Τσιριμώκου Πιμπλή. Περισσότερο από βουλευτίνα υπήρξε μια ωραία γυναίκα που ποτέ δεν μπόρεσε να προσποιηθεί. Το πέρασμά της από πουθενά δεν πέρασε απαρατήρητο. Μια σχέση δύσκολη αλλά καθοριστική. Μανούλα μου γλυκιά, έκανα ότι μπορούσα καλύτερα. Καλό σου ταξίδι».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας με

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κορινθία έως την Τρίτη - Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

 

 Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη χώρα μας κατά το τριήμερο Κυριακής έως Τρίτης, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αιτία αυτής της σημαντικής επιδείνωσης αποτελεί η ενίσχυση των βόρειων ανέμων (άνω των 5 μποφόρ) σε συνδυασμό με την εδραίωση πολύ θερμών και ξηρών συνθηκών, οι οποίες θα αυξήσουν σημαντικά την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων. Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες κατά το διάστημα 7-9 Αυγούστου αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο για δασικές πυρκαγιές τύπο καιρού «Hot + Dry + Windy» (ζεστό, ξηρό και ανεμώδη).

Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου: